Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

La,nieko naujo?IK,vistinai dideli buvo?aaaa,papasakosiu...turim gaidi,na mes priprate,man nemaiso jo giesmes biggrin.gif biggrin.gif Sunenui patrukde,buvo nuejes pasneket 5 ryto biggrin.gif ,siulesi ir nusaut,ir pagaut,kad nukirsciau...labai karsta buvo ,nepasirasiauAgurkus jau nuroviau rolleyes.gif ,gerai,kad kaimynka daug turi.Mergai,kada braskes apkarpot?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 08 07, 10:07)
Dusia, ko gero pakliūva nuo agurkų kokia labai greitai besivystanti bakterija. Iššoka į trasą pirmiau, nei pieno rūgšties bakterijos spėja pagaminti rūgštį.
Išprotavau tik tokius patarimus
- galima kiek padidinti druskos kiekį
-prieš dedant rauginimui nuplovus dar ir nuplikyti.
-galimai dėl vėsaus oro agurkai sukaupia nepakankamai cukraus. Galima bandyti dėti po šaukštelį cukraus į stiklainį



Dėkui , irgi taip galvojau , kad kažkas ne tokio papuolė (
Raugiau ne pirmą kartą šiemet : einamam valgymui buvo puiku ... Atėjo laikas žiemai pasiraugti , suminkštėjo . Vienžo kaitinsiu stiklainius , plikysiu agurkus ir tt .

Buvusioji gaidys fainuolis , nėr ko kaime ilgai drūnyt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

O mano agurkai tik neseniai pradėjo augti.Bet kokio skanumo nesu turėjųsi,saldūs,sėklos mažytės,nepamenu sėklų pavadinimo,nes pirkau kelių rūšių.Kiti tik pradeda augti.Net neraugiu,skanu valgyti žalius.O ir pirkau iš maximos. ax.gifĮ turgų nuvežu,vos spėju išsikrauti iš karto nuperka.Dar ir po ne daug prirenku. mirksiukas.gif

O aš galvojau, kad vienintelė tokia esu, kuri tik pradeda skinti agurkus. Na šiltnamyje turiu pora daigų, tai ten jau seniai skinu, bet lauke tik šią savaitę prasidėjo

Atsakyti
Buvusioji, padėjo galvas patys mažiausi vištinai. Nesiekė nė 2 kg. Nereikėjo mano kantrybės bandyti. Kadangi lengvi , tai vis pas kalakutus įšokdavo ir man kalakutinį kombikormą rydavo. Tai va jie ir papuolė po ranka.

Pradėjau pomidorų sulčių gamybą. Nusipirkau tokią sulčiaspaudę. Kol įsicinkinau, kas ir kaip, virtuvė - kaip skerdykla. Pirma pakaitinus, pravėsus pilu marmalą ant sieto, o tirščius pablenderiavus praleidžiu per tą stebuklinę mašinką. Na, beveik sausos išspaudos eina. Užskaitau.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas.Ingrida,kokia gaspadine,kiekviena diena liuks maistas smile.gif Lyja,senai toki lietu matem,gal miskai atsigaus?Aplinkiniai miskai pas mus,tusti unsure.gif
Atsakyti
Ačiū Buvusioji.
Merkia,bet jau reikėjo.
Bandysiu vakare,jei užteks jėgų,įvairesnių belgiškų vaflių iškepti. ax.gif
Atsakyti
Ką pagaminti iš persikų ? 7 vasarą medis kai davė derliaus... Tikrai nesuvalgysim .
Atsakyti
Laba,
Lyja. Daržui tai gal ir šaunu, bet aš tai atostogauju prie ežerų. tourist5.gif
Voveruškų kiek tik noriu. Pavalgėm, daugiau nerenku, kitiems bus.
Atsakyti

Ką pagaminti iš persikų ? 7 vasarą medis kai davė derliaus... Tikrai nesuvalgysim .

Jei mėgsti pyragus, vakuok puseles ir virk uogienę, sūrio tortas labai skanus su persikais :)

Atsakyti
Kai turėjau persikų, irgi buvau sukonservavusi. Suėjo ir į pyragus, ir šiaip prie kavos ar ledų, ir prie varškėčių. Kad tik būtų. Mano nemažą medelį audra išlaužė, o naujai pasodinti 2 kartus iššalo. Šiemet jau du medeliai žydėjo, bet žiedus nušaldė. Nors paklodėmis apvyniojusi buvau.

Pagaliau prilijo. Jau keturios valandos, kai negaliu nosies iškišti.
Atsakyti

Pas mus nuo 9 val lyja visą laiką vienodai, truputį apstoja ir vėl lyja. Sėdžiu kambaryje, atostogauju, tiksliau yra proga truputį apsitvarkyti :)

O persikai su ledais tai pasaka.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auda: 08 rugpjūčio 2019 - 14:07