Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Sveikos,
IK, mano neterminuota sutartis tęsėsi 4 dienas biggrin.gif Žollia, taip, sumokėjo viską, kaip ir priklauso, 2 išeitines, nes uždarė mokyklą, o dar 3 už ilgametį darbo stažą, ir algą už tas 4 dienas, ir dar už nepanaudotas atostogas irgi už tas 4 dienas biggrin.gif Dabar esam visi su socialinėm garantijom tiek, už kiek mėnesių gavom išeitines.O toliau? Nuo vasario manęs lauks tik darbo birža.
Kol kas atostogų nejaučiu, rimtai dirbu net su viršvalandžiais biggrin.gif .Perrenku bulves, o jų šiemet užderėjo daugiau negu visada, neiškniso šernai, nenumirko nuo lietaus.Greit į sklepą netilps biggrin.gif Arba bulvės tilps, bet neliks vietos kopūstams, jurginams ir burokams biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Bangele, parduok bulves per skelbimus. Šiemet apie 0,25 -0,30 sukasi. Jeigu turi ūkininko pažymėjimą ir tingi šitaip pardavinėti, kreipkis į kokią didmenos firmą . Gausi pigiau, bet viskas iš karto. Beje, žiaurus bulvių trūkumas lenkuose ir didesnėje dalyje Europos.
Atsakyti
Ik, ne, mes ne ūkininkai, mažažemiai tik.Ir bulvės mano nekokybiškos, per didelės, o ir grambuolių apgraužtų nemažai.Nori keletą maišų nupirkti, atrinksiu gražiausias, o patys tas apgraužtas valgysim ax.gif Dar keletą maišų reikia giminėms padovanoti, na čia barteriniai mainai gaunasi.Tai už maišą bulvių galima kažkur apie 10 eurų prašyti?Bulvės ne kviečiai, 50 kg į maišas nesvers g.gif Neturiu aš prekybininko gyslelės, man tai pats sunkiausias darbas ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,
Aš kaip visada pirma prie stalo puolu :-)
Atsakyti
Bangele , kad dabar labai neblogai moka darbo birža ... Kiek man teko girdėti .
Mano pora pažįstamu taip pusmetines atostogas pasidarė. Iš jų ir girdėjau . Pati nesusidūrus .
Niurzga labai rudeninis Tavo daržas 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kada žirnius sėjai ? Kirmėlės nepuola ? Lauke esu kelis metus auginusi daug pomidorų . Gerai derėdavo... Juos reikia žiauriai genėti ir aukštaūgiams neleisti auginti daugiau 4 kekių . Vis tiek nespės sunokinti . Bet jei bulbos šalia auga , tai joks genėjimas nepadės, užpuls maras.
Mano dažas garstyčiomis užsėtas. Mulčo šiemet ne prūdai tai nors taip žemę gerinu ir nuo piktžolių ginuosi . ir dar krapus auginu šaldymui . Pasėjau nurovus česnakus, tai ko gero šį savaitgalį jau teks tvarkyti .
Atsakyti
Dusia žirnius jei gerai pamenu liepos pabaigoj sėjau. Derlius kūdas, bet kirmėlės nepuola. Po česnakų pasėjau.
Mano kaimynėclauko pomidorų visai negeni, baisiniai krūmai želia, dera gausiai...
Mano lauko pomidorai nuo bulvių net pastatu atskirti. Patvory šiemet lopinėlį jiems prakrapščiau. Pernai šalia aviečių... nu likusius daigus sukišu kur nors. Vilčių į juos niekada nededu. Čia, kad neišmesti. O jie mane kasmet džiugina.
Atsakyti
Žirniai tik pavasarinės sėjos kirmyja. Tada žydint vaisėdis skraido ir deda kiaušinius, vėliau jau jo gyvavimo laikas būna pasibaigęs. Gamtoje taigi žirniai nesudygsta liepos mėnesį.

Bangele, nežinau kokie tavo maišai. Dabar bulvės eina iki 0,30 cnt/kg. O ekologiškos gal ir daugiau.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Dėl žirnių žinosiu smile.gif Dėkui IK. Visada sėju kuo ankščiau .

Ingrida, galiu ir nevalgyt , vaizdu soti būti 4u.gif Dėkui 4u.gif
Atsakyti
bangele, tai tavo mokyklai gavosi taip , kaip Makniūnų kaimo ax.gif Rugsėjo 1 šventėj dalyvavo vien mokytojai (dviračio žinios parodijuoja ). O ūkininke gali greit patapt, gi išsilavinimas ž.ū. , tik į ž.ū. skyrių reik nueit, jei žemės valdą turi įregistravusi.
Vis laukiau lietaus, kad garstyčias pasėt bulvienoj po derliaus, bet dar morkos nerautos, sausa buvo, tai vis dar nesėtos.
Atsakyti