Įkraunama...
Įkraunama...

Sielos kertelė

Skaitau as Spanguole, ir man ji tokia ir idomi, ir keista. Ir gyvenanti eilini mirtinguju kasdieni gyvenima, ir suvokianti, kad gali buti kitaip.
As sakyciau - nebijok isjausti visu savo emociju - bijok, stresuok, galvok kvailai, net iseik is darbo del gero oro (zinoma, ne kasdien).
isijausk i savo poreikius, atidek viska i sali ir leisk sau padaryt kazka del saves. baseinas labai geras dalykas -judesio, atsipalaidavimo. as kelis men einu jau. visko buna, kai reikia pailsi atsipalaiduoji, kai reikia, daugiau judesio,kruvio.
tiesi nugara fiziskai ir "issitiesusi, pasitempusi" viduje labai susije dalykai.jei pradesi viena, paskui seks kitas, ir atvirksciai. mirksiukas.gif
Atsakyti

Aciu, Mylimuke, o kaip tu nemiegi taip anksti/velai?..

As vakar pagalvojau, kad budama paaugle ar ankstyvais studiju metais visai ne taip vaizdavausi gyvenima.. buvau isitikinus, kad isvyksiu is Lietuvos, mokiausi kita kalba.. Bet vis tik likau, sutikau vyra, sukurem seima. Isivaizdavau, kad labai daug visko veiksiu, isbandysiu visokias veiklas, kursus, keliausiu.. Bet tail neivyko. Aisku, niekas netrukdo ir dabar tuo uzsiimti. Pries metus baigiau dar vienas studijas, bet vos ne tik tam, kad galeciau pateisinti savo nieko neveikima. Is esmes jauciu, kad netobuleju, svaistau sau duota laika. Vaikysteje ziuredavau i tevus, masciau, kaip jie taip nuobodziai gyvena, niekuo neuzsiima, neisbando. O dabar pati taip pat darau, t.y. nedarau. Del to jauciu nepasitenkinima ir nerima, negaliu ramiai priimti savo gyvenimo. Kartais sauna kvailu ar drasiu ideju, bet jas nuslopinu, pamirstu ir toliau gyvenu su nerimastim.

Pasislepiau vonioje. Visi uzmigo, tylu. Lauke pasakiskas oras, buvau isejus su mergaite. Gaila, kad visi taip toli, nepriprantu prie tos atskirties. Nors kai pagalvoju, man reikalinga tik galimybe iseit kur noriu ir kada noriu, o realiai ja beveik nepasinaudoju.

Atsakyti
QUOTE(Spanguoliukė- @ 2017 02 25, 12:39)
As vakar pagalvojau, kad budama paaugle ar ankstyvais studiju metais visai ne taip vaizdavausi gyvenima.. buvau isitikinus, kad isvyksiu is Lietuvos, mokiausi kita kalba.. Bet vis tik likau, sutikau vyra, sukurem seima. Isivaizdavau, kad labai daug visko veiksiu, isbandysiu visokias veiklas, kursus, keliausiu.. Bet tail neivyko. Aisku, niekas netrukdo ir dabar tuo uzsiimti. Pries metus baigiau dar vienas studijas, bet vos ne tik tam, kad galeciau pateisinti savo nieko neveikima. Is esmes jauciu, kad netobuleju, svaistau sau duota laika.

Isvyktum is LT, na sedetum namuose uzsienyje. Busto sienos nesiskiria, internetas nesiskiria, net TV programos nesiskiria, jei ne per toli. Parduotuveje kiek skiriasi produktai, ten kalbet nereikia, nebent su kasininke pasikeiti mandagumo frazemis.
Iseitum i miesta pasivaiksciot, koks skirtumas kokia valstybe. Prasedetum namuose 10 m. kaip MB ir tik padarytum isvada - kaip laikas greitai bega...

Keliauti aisku patogiau is kokios Vokietijos, 1000km-1300km arciau, tai ir Ispanija atostogu su automobiliu nuvaziuoji. Jau nekalbant apie Italija ar Prancuzija. Didesnis uzdarbis suteikia irgi didesniu galimybiu.
Bet tobulejimo prasme tai nezinau ar kita valstybe gali kuo padet. Nuo saves nepabegsi.
Atsakyti
QUOTE(Spanguoliukė- @ 2017 02 25, 13:39)
<p>Aciu, Mylimuke, o kaip tu nemiegi taip anksti/velai?..</p><p>As vakar pagalvojau, kad budama paaugle ar ankstyvais studiju metais visai ne taip vaizdavausi gyvenima.. buvau isitikinus, kad isvyksiu is Lietuvos, mokiausi kita kalba.. Bet vis tik likau, sutikau vyra, sukurem seima. Isivaizdavau, kad labai daug visko veiksiu, isbandysiu visokias veiklas, kursus, keliausiu.. Bet tail neivyko. Aisku, niekas netrukdo ir dabar tuo uzsiimti. Pries metus baigiau dar vienas studijas, bet vos ne tik tam, kad galeciau pateisinti savo nieko neveikima. Is esmes jauciu, kad netobuleju, svaistau sau duota laika. Vaikysteje ziuredavau i tevus, masciau, kaip jie taip nuobodziai gyvena, niekuo neuzsiima, neisbando. O dabar pati taip pat darau, t.y. nedarau. Del to jauciu nepasitenkinima ir nerima, negaliu ramiai priimti savo gyvenimo. Kartais sauna kvailu ar drasiu ideju, bet jas nuslopinu, pamirstu ir toliau gyvenu su nerimastim.</p><p>Pasislepiau vonioje. Visi uzmigo, tylu. Lauke pasakiskas oras, buvau isejus su mergaite. Gaila, kad visi taip toli, nepriprantu prie tos atskirties. Nors kai pagalvoju, man reikalinga tik galimybe iseit kur noriu ir kada noriu, o realiai ja beveik nepasinaudoju.</p>

Grizau velai/anksti namo,miegas dar neėmė ,tai ir prikliedejau kelis sakinius. smile.gif

As manau, kad paauglystej dauguma turi savo ateities isivaizdavima, taciau dauguma to ir neigyvendina 100 proc. Nes: mes dar negebame ivertinti savo realiu galimybiu; nes musu norai keiciasi begant laikui.
as irgi turejau savo idealuji plana ateiciai. bet dalis planu griuvo, dalies laikiausi isikibusi zut but igyvendinti , ir dargi su kaupu, bet tik dabar suvokiu, ant kiek kai kuri dalykai mane riboja, iremina, kad ilgainiui "noriu" tampa tiesiog "reikia".
lygiai taip pat stebiu/stebejau savo tevus, kurie man irgi nuobodos.
taciau su laiku mes tampam tais paciais tevais, mes sulaukiam tokio pat amziaus, ir kai tai ateina, na bent as asmeniskai, kartais jauciu malonuma tiesiog tame nuobodziame buvime. Visa tai man leidzia suvokt, kad ir tie mano tevai darydami kazka musu akims nuobodaus, banalaus, gal jie irgi jaucia pasitenkinima. nors gyvenime pilna dalyku, kur as iskrentu is remu - bet tas irgi turi savo kaina. tu turi savim neabejoti ir daryti tai, kas "tavo", net jeigu kitiems esi nenormalus. Ir nenuobodus gyvenimas nebutinai reiskia, kad tu turi nuskristi i menuli, sumedziot krokodila amazonej ar gelbet afrikos vaikus. bet, kuo beprotiskesne ideja, tuo labiau igyvendinta ji tau "atsilygins" sodresnemis gyvenimo spalvomis.
Atsakyti

Tai va, kad niekad negalvojau, kad sėdėsiu namie :) Bet matyt nuo savęs nepabėgsi, visada buvau tokia sėsli, nevisuomeniška, draugų rato didelio nebuvo.

Mylimuke, o kaip kitą dieną po naktinėjimų, normaliai jautiesi? Matyt esi fiziškai stipri tam, aš jau atrodo negalėčiau. Vis tiek vaikas dėmesio prašo, negali būti apsnūdusi. Nors kažkada naktinis gyvenimas buvo mano pragyvenimo duona, studentiškais laikais. Nepagalvokit nieko nuodėmingo.

Aš tai matydavau ir tebematau, kad mano tėvai nėra patenkinti savo tokiu gyvenimu, todėl pati visad ir norėjau jo kitokio. Bet yra kaip yra.

Dėl pinigų irgi kitas klausimas. Kažkaip niekad jų pernelyg nesureikšminau, tai yra pragyvenimo priemonė. Iš esmės nekenčiu rypavimo apie kainas, pragyvenimo lygį. Norėčiau, kad pinigų išvis nebūtų. Na, tokia utopija. Bet nieko konkretaus nemąstau, nes tai jau kraštutinumai.

Paskutiniu metu visai normaliai pavyksta susitvarkyt su mintim. T.y. paskutines kelias dienas. Man tai daug. Vis dar pagalvoju apie nerimą keliančius dalykus, bet taip ramiau. Norėčiau mokėti išvis apie juos negalvoti ir naktį ar paryčiais pabudusi neišsiblaškyti nuo to.

Atsakyti
mano tevai (tiklsiau mama, nes su tevu nuo vaikystes nebendrauju) manim ir buvo, ir greiciausiai tebera nelabai patenkinti. ir kuo as gyvenu labiau kaip as noriu, kaip man patinka, tuo labiau nepatinka jiems. bet vis maziau del to jaudinuosi.
mano vaikui jau ne 3 metai, todel leidziu sau buti apsnudusi kita diena, pusrycius susiveikia, kakavos pasidaro.
negali gi buti visa laika robotas, kuris tobulai atlieka funkcijas.
beje, vis dazniau pasitaiko moksl straipsniu , paneigianciu beribe teviska/mamiska laime gimus vaikams. biggrin.gif jie vistik sueda gyvenimo nemazai. ir visai netiesa, kad ju neturedamas tu negali gyvent pilnavertiskai laimingai. laime yra tame, kad kai nenori vaiku ir ju neturi,arba kai ju nori ir turi. o ne atvirksciai.
todel as save neplaku uz tai, kad leidau sau iseiti i nakti, o kita diena buti biski prastesne mama negu paprastai. biggrin.gif
Atsakyti

Sutinku. Vaikai nera pagrindinis gyvenimo dziaugsmas. Tai tiesiog gyvenimo dalis. Ir buti supermama ne man.

Gal ne taip supratau ar parasiau. Man tevai linki visko, ko as pati noriu. Niekad negirdejau nei vieno priekaisto del savo pasirinkimu. Galbut tiesiog pati nieko tokio nesu padariusi, negyvenu taip, kad jiem neitiktu. Jiems ju paciu gyvenimas ne pyragai, zinau, kad noretu kitokio, idomesnio, turiningesnio.. Apskritai nesam labai artimi.

Atsakyti
QUOTE(Spanguoliukė- @ 2017 02 26, 11:11)
<p>Sutinku. Vaikai nera pagrindinis gyvenimo dziaugsmas. Tai tiesiog gyvenimo dalis. Ir buti supermama ne man.</p><p></p><p>Gal ne taip supratau ar parasiau. Man tevai linki visko, ko as pati noriu. Niekad negirdejau nei vieno priekaisto del savo pasirinkimu. Galbut tiesiog pati nieko tokio nesu padariusi, negyvenu taip, kad jiem neitiktu. Jiems ju paciu gyvenimas ne pyragai, zinau, kad noretu kitokio, idomesnio, turiningesnio.. Apskritai nesam labai artimi.</p>

Tau svarbu kad jie gyventu turiningai ir spalvingai? Ar tai tiesiog gyvas priminimas tau, kad ir pati gyveni panasiai ir kad po n metu niekas nepasikeis? Man pasirode kad tu ju gyvenima akcentavai.
Atsakyti

Taip, paminejau ju gyvenima, nezinau ar tai akcentas, tiesiog gyvenimo supratima, iprocius, daznai atsinesam is vaikystes, kaip sakoma, obuolys nuo obels netoli rieda :) nors buna ir visai atvirksciai, bet vis tiek manau, kad tevu itaka yra didele. Tik paskui savo valios pastangomis galima keisti ta igyta supratima, formuotis naujus iprocius, vertybes, ir tai nera lengva.

Atsakyti

Nezinau ar verta, bet noriu pasidalinti savo nerimu. Gal sulauksiu kokiu teigiamu minciu. Taigi labai nerimauju del darbo. Galvoju, kad va rytoj reikia i ji eiti ir man net truputi bloga. Darausi irzli ir nemeili. Sunku nupasakoti ta jausena ir santyki. Pats darbas man patinka. Patinka i ji eiti. Kolegu yra visokiu. Gal labiausiai del ju ir nervinuosi. Nelabai moku pritapti, bendrauti. Atrodo, ir noriu, ir nenoriu. Mastau ir interpretuoju savotiskai, daznai viska priimu asmeniskai. Negaliu atsiriboti nuo konfliktu ir tokiu zmoniu, ieskau, galvoju, analizuoju, pergyvenu. Nenoreciau dirbti is namu. Gal - laisvu grafiku.. Nenoreciau dirbti individualiai, nors gal.. Man sunku, kai esu pavaldi zmogui, kurio neprisiverciu gerbti ir laikyti virsesniu, nors jis to tikisi ir kaip man atrodo, reikalauja. Labai bijau ir prarasti darba. Kartais guodziu save, kad daug zmoniu yra nepatenkinti savo darbu. Bet taip neturetu buti.. Labai reaguoju i aplinkiniu nuotaikas, sugeriu jas, nemoku atsiriboti. Kankinu save nerimu. Kartais del to jauciuosi nelaiminga ir noriu isgerti vyno. O kartais diena praeina net labai gerai ir smagiai.. Sunku pasakyti, ka norejau..

Atsakyti
QUOTE(Spanguoliukė- @ 2017 02 26, 22:37)
<p>Nezinau ar verta, bet noriu pasidalinti savo nerimu. Gal sulauksiu kokiu teigiamu minciu. Taigi labai nerimauju del darbo. Galvoju, kad va rytoj reikia i ji eiti ir man net truputi bloga. Darausi irzli ir nemeili. Sunku nupasakoti ta jausena ir santyki. Pats darbas man patinka. Patinka i ji eiti. Kolegu yra visokiu. Gal labiausiai del ju ir nervinuosi. Nelabai moku pritapti, bendrauti. Atrodo, ir noriu, ir nenoriu. Mastau ir interpretuoju savotiskai, daznai viska priimu asmeniskai. Negaliu atsiriboti nuo konfliktu ir tokiu zmoniu, ieskau, galvoju, analizuoju, pergyvenu. Nenoreciau dirbti is namu. Gal - laisvu grafiku.. Nenoreciau dirbti individualiai, nors gal.. Man sunku, kai esu pavaldi zmogui, kurio neprisiverciu gerbti ir laikyti virsesniu, nors jis to tikisi ir kaip man atrodo, reikalauja. Labai bijau ir prarasti darba. Kartais guodziu save, kad daug zmoniu yra nepatenkinti savo darbu. Bet taip neturetu buti.. Labai reaguoju i aplinkiniu nuotaikas, sugeriu jas, nemoku atsiriboti. Kankinu save nerimu. Kartais del to jauciuosi nelaiminga ir noriu isgerti vyno. O kartais diena praeina net labai gerai ir smagiai.. Sunku pasakyti, ka norejau..</p>

kaip tu isivaizduoji ta kito zmogaus laikyma virsesniu? ir kaip jis sito reikalauja?
ar tau paciai atrodo, kad jo kompetencija nesiekia tiek, kad ji gerbtum, laikytum kazkokiu autoritetu?
Atsakyti

Kompetencija gal ir siekia.. bet bendravimui pagarbos nera. As isvis pries visokias hoerarchijas ir pavaldumus, manau, kad jei esi vadovas, tai turi buti vedlys, lyderis, tai tau yra daugiau atsakomybes kaip padeti kitam, kaip laviruoti.. o ne tiketis automatisko nuolankumo, tureti teise vadovauti, net elgtis nepagarbiai, grubiai, leisti sau ta, nenoriu veltis i detales.. tiesiog jauciu ir man tas lb nemalonu. Zmogus leidzia reikstis savo blogai nuotaikai, demonstruoja virsuma, t.y. taip kaip elgiasi ir kalba, neleistu sau elgtis su pagal hierarchija virsesniu zmogumi, tas labai matosi.. dar nekenciu apkalbu, stengiuosi nuo ju atsiriboti, todel neretai tampu ju auka, kad ir kaip butu keista..

Atsakyti