Įkraunama...
Įkraunama...

Sielos kertelė

QUOTE(Spanguoliukė- @ 2017 02 27, 07:12)
<p>Kompetencija gal ir siekia.. bet bendravimui pagarbos nera. As isvis pries visokias hoerarchijas ir pavaldumus, manau, kad jei esi vadovas, tai turi buti vedlys, lyderis, tai tau yra daugiau atsakomybes kaip padeti kitam, kaip laviruoti.. o ne tiketis automatisko nuolankumo, tureti teise vadovauti, net elgtis nepagarbiai, grubiai, leisti sau ta, nenoriu veltis i detales.. tiesiog jauciu ir man tas lb nemalonu. Zmogus leidzia reikstis savo blogai nuotaikai, demonstruoja virsuma, t.y. taip kaip elgiasi ir kalba, neleistu sau elgtis su pagal hierarchija virsesniu zmogumi, tas labai matosi.. dar nekenciu apkalbu, stengiuosi nuo ju atsiriboti, todel neretai tampu ju auka, kad ir kaip butu keista..</p>

Isivaizduoju kaip jautiesi. Nemalonu kai tokia priespauda is virsaus yra. Kaip manai, ar jia galetu buti toks kuris del asmeniniu dalyku tave atleistu is darbo - ir ar tave atleisti jis pats gali? Tam reiktu drasos bet jeigu yra akivaizdi nepagarba, as imciau ir pasakyciau - trumpai ir mandagiai, bet tvirtai, kad man tai nepatinka ir tikiuosi pagarbos.
As kai isidarbinau dab. darbe, dar nelabai zinojau kolegu ir vadovu kaip zmoniu, bet drasiai vadovui pasakiau kas nepatiko. Ir nuo tos dienos baigesi. Zinoma cia nuo zmogaus priklauso... Vienas sureaguos protingai, kitas dar labiau uzsises nes driso jam kazka pasakyt pries.
As ir pati i vadova kazkaip stengiuosi ziureti tiesiog kaip i daugiau patirties turinti zmogu, kuris man gali darbiniais kebliais klausimais patart, o ne kaip avyte linkciot galva.
Nebijok.uz save pastoveti smile.gif emocinis klimatas darbe tikrai svarbus.
Atsakyti
QUOTE(Spanguoliukė- @ 2017 02 26, 22:37)
<p>Nezinau ar verta, bet noriu pasidalinti savo nerimu. Gal sulauksiu kokiu teigiamu minciu. Taigi labai nerimauju del darbo. Galvoju, kad va rytoj reikia i ji eiti ir man net truputi bloga. Darausi irzli ir nemeili. Sunku nupasakoti ta jausena ir santyki. Pats darbas man patinka. Patinka i ji eiti. Kolegu yra visokiu. Gal labiausiai del ju ir nervinuosi. Nelabai moku pritapti, bendrauti. Atrodo, ir noriu, ir nenoriu. Mastau ir interpretuoju savotiskai, daznai viska priimu asmeniskai. Negaliu atsiriboti nuo konfliktu ir tokiu zmoniu, ieskau, galvoju, analizuoju, pergyvenu. Nenoreciau dirbti is namu. Gal - laisvu grafiku.. Nenoreciau dirbti individualiai, nors gal.. Man sunku, kai esu pavaldi zmogui, kurio neprisiverciu gerbti ir laikyti virsesniu, nors jis to tikisi ir kaip man atrodo, reikalauja. Labai bijau ir prarasti darba. Kartais guodziu save, kad daug zmoniu yra nepatenkinti savo darbu. Bet taip neturetu buti.. Labai reaguoju i aplinkiniu nuotaikas, sugeriu jas, nemoku atsiriboti. Kankinu save nerimu. Kartais del to jauciuosi nelaiminga ir noriu isgerti vyno. O kartais diena praeina net labai gerai ir smagiai.. Sunku pasakyti, ka norejau..</p>

Visi, kurie gyvena pagal principą: "oi, ką žmonės pasakys..." tie nelaimingi vienaip ar kitaip. Nes žmonės kalbės dėl bet ko. Pvz. mama turės neįgalų protiškai vaiką. Tai žmonės tikrai šnekės, užkabinės, juoksis ir pan. Bet jei ta pati ar kita mama turės vaiką žvaigždę ar aukšto lygio politiką, manote žmonės nešnekės, nesityčios, neapkalbinės bent slapta, o kai kurie ir viešai?
Todėl jums neverta jaudintis ką žmonės pasakys, pagalvos. Jei nepatinka - atsiribokit. Tikrai nėra taip, kad nepragyvensite, jei nesitaikstysite, nenešiosite pyragų vaišinimui tų, kurie jums nepatinka. Tikrai neprivalote visiems būti draugiška, neprivaloti visų toleruoti. Užteks jau to, kad pati jų nežeminsite, nemušite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 27, 08:34)
Todėl jums neverta jaudintis ką žmonės pasakys, pagalvos.

Jaudintis tai neverta, bet kreipti demesi tai verta, nes pagal tai galima koreguot savo veiksmus.
Pas mane darbe irgi konfliktu buna pakankamai. Noreciau dirbti su protingesniais kolegomis, nes pridaro nesamoniu o paskui is manes tikisi stebuklu.
Kadangi as ne ju virsininkas tai bent emociskai paedu.

Siaip koletyvai skiriasi ir kiekviename yra tam tikru sunkiu temu, kur reikia estis ir laviruot.

Sakysim cia dauguma pamisusios del smurto ir labai nelengva ta tema rasti supratima...
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 02 27, 10:32)
Sakysim cia dauguma pamisusios del smurto ir labai nelengva ta tema rasti supratima...

Tai čia tos, kurios prisiklausė naujų tolerastinių teorijų, kur žmogus - dievas, tik nemato kaip iškreiptai jos veikia. Nemato kokiais principais visada buvo grįstas pasaulis nuo pat jo sūkurimo, nemato kaip sparčiai ir nenormaliai daugėja žmonių, naikinami gyvūnai, gamta, naikinama visa planeta ax.gif Gal kada atsimerks ax.gif
Atsakyti

Susipainiojau. Tas zmogus, kuris man labiausiai eda galva, jei labai noretu, galetu tureti itakos mano ismetimui. Bet kiek zinau jam lb nenaudinga, jei as iseiciau.. Bet as nuo pat pradziu ji uzsileidau ant galvos taip sakant. Nes lb norejau to darbo ir siaip esu ziauriai jautri, nemoku uz save pastovet. Tik uz vaika.. Del jo nuzudyt galeciau. Arba del vyro.

Siaubas kaip nepataikau mygtuku. Zodi parasau is trecio karto.

Kaip vieni linke vadovauti, kiti ne. As net savo asistentei sunkiai ka galiu pasakyt griezciau ar pasinaudot labiau, kai reikia.

Zmones nemanau, kad atsimerks. Bet gal bus karas, issivalys. Maziau liks susireiksminusiu. Ir ne tik.

Atsakyti

Buvo labai sunki savaitė. Negaliu suprasti, ar savaitgalis yra ilgas, ar trumpas. Turim 3 vakarus. 2 rytus ir 2 dienas. Tai turbūt daug. Bet šiandien jau antra savaitgalio pusė. Ir daugiau nebebus laisvo ryto. Ir kuo daugiau apie tai galvoju, tuo trumpesnis tas savaitgalis lieka. O sekmadienio popietė išvis kaip nebe savaitgalis.

Labai anksti šviesėja, nebesinori miegoti. Gamta bunda. Šįryt atskrido paukščiukas. Katinas vos neišprotėjo. Ir taip ramu ir tylu lauke.

Kiek kavos galima išgerti per dieną? Turbūt negalima visai. Įprotis.

Atsakyti
QUOTE(Spanguoliukė- @ 2017 03 05, 10:52)
Kiek kavos galima išgerti per dieną? Turbūt negalima visai. Įprotis.

Vieną
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 03 05, 19:20)
Kiek kavos galima išgerti per dieną?

Vieną

Kava kavai nelygi. Mes isgeriam dviese per 2 savaites kavos kuri pasidaro is 1kg pupeliu.

Italai geria daug stiprios kavos ir ka? Gyvi sveiki...
Atsakyti
[quote=IDOMUCIA,2017 03 05, 21:04]
Vieną
[/quote]

Kava kavai nelygi. Mes isgeriam dviese per 2 savaites kavos kuri pasidaro is 1kg pupeliu.

Italai geria daug stiprios kavos ir ka? Gyvi sveiki...
[/quote]
Italai turi kitko labai gero, pvz. kokybiškos jūrų produkcijos, daug saulės, žymiai šviežesnių ir ilgesnį laiko tarpą, o gal net kone ištisus metus šviežių vaisių ir daržovių, geresnio vyno, kuris vos ne gydomasis ir t.t. O mes?
Gal geriau nesilyginkim, juokingai atrodysim ax.gif
Atsakyti

Jauciuosi asociali. Nesuprantu. Nemoku bendrauti su zmonemis. Atstumiu juos. Tiesiogiai ir netiesiogiai. Mane zmones erzina. Man ju gaila. Manau, kad jie kvaili. Kartais noriu, kad ju nebutu. Kartais man labai ju reikia. Bet trumpam. Viskas, ka jie daro, pykdo. Nervina ju elgesys, skleidziami garsai, ju isvaizda ir mastymas. Apskritai jie bjaurus. Net tyriausi graziausi mieliausi. Kazka daro, kas atstumia. Nezinau, kodel taip yra. As pati turbut tokia. Labai greit susinervinu. Atrodo, kad greitai perprantu kitus ir zinau, kokie jie. Ir man jie visiskai neidomus. Neturiu ka jiems pasakyti ar paklausti. Ir as ne kitokia. Kaip tada bendrauti. Ar visai nebendrauti. Matau, kokie ju tevai, vaikai. Uzuodziu juos. Matau pukus ant rubu. Purva ant batu. Nagus. Plaukus. Mane tai atstumia. Bet ir idomu. Kiekvienas savaip idomus. Ir noriu, kad jie paliktu mane ramybeje. Kad nebutu nieko aplink. Nesuprantu ju bendravimo manieru. Ka jie vaidina. Kas isivaizduoja esantys. Ar jie tikrai tokie kvaili ir nemato kaip tai kvaila. Kaip visi kvailai elgiasi ir nusisneka. As ne kitaip.

Atsakyti
QUOTE(Spanguoliukė- @ 2017 03 11, 20:51)
<p>Jauciuosi asociali. Nesuprantu. Nemoku bendrauti su zmonemis. Atstumiu juos. Tiesiogiai ir netiesiogiai. Mane zmones erzina. Man ju gaila. Manau, kad jie kvaili. Kartais noriu, kad ju nebutu. Kartais man labai ju reikia. Bet trumpam. Viskas, ka jie daro, pykdo. Nervina ju elgesys, skleidziami garsai, ju isvaizda ir mastymas. Apskritai jie bjaurus. Net tyriausi graziausi mieliausi. Kazka daro, kas atstumia. Nezinau, kodel taip yra. As pati turbut tokia. Labai greit susinervinu. Atrodo, kad greitai perprantu kitus ir zinau, kokie jie. Ir man jie visiskai neidomus. Neturiu ka jiems pasakyti ar paklausti. Ir as ne kitokia. Kaip tada bendrauti. Ar visai nebendrauti. Matau, kokie ju tevai, vaikai. Uzuodziu juos. Matau pukus ant rubu. Purva ant batu. Nagus. Plaukus. Mane tai atstumia. Bet ir idomu. Kiekvienas savaip idomus. Ir noriu, kad jie paliktu mane ramybeje. Kad nebutu nieko aplink. Nesuprantu ju bendravimo manieru. Ka jie vaidina. Kas isivaizduoja esantys. Ar jie tikrai tokie kvaili ir nemato kaip tai kvaila. Kaip visi kvailai elgiasi ir nusisneka. As ne kitaip.</p>

Baisu.
Atsakyti
Aiškiai rašai Spanguoliuke. Žmonės sau paprastai atrodo protingi. Kai kurie tuo net neabejoja ir mokina visus aplinkui, tik patys to nepripažįsta. Atsipalaiduok ir sėkmės tau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PRANAITE: 12 kovo 2017 - 14:20