QUOTE(jasia @ 2005 10 04, 16:41)
Norėčiau pasigaminti marinuotų burokėlių,paprasčiausių be jokių daržovių,kad būtų galima ir sriubą išsivirti ,ir mišrainę sumaišyti.

Tik nežinau kiek dėti druskos,cukraus ir t.t.

Gal galite patarti,pvz. kokiems 5kg.
Marinuojant burokelius nenaudoju jokio recepto. Tiesiog juos isverdu, sutarkuoju, sudedu visus i puoda ir uzpilu vandens, kad apsemtu. Druskos, cukraus, acto dedu tiek, kad paragavus burokeliai butu truputi suroki. Tiesiog dedu tol, kol man buna skanu ir tada verdancius burokelius pilstau i iskaitintus stiklainius, ant virsaus uzpilu sauksta aliejaus( tada jie geriau laikosi) ir uzsuku arba uzdarau iskaitintais dangteliais.
pradziai pabandyk pasidaryti nedaug ir tikrai iseis
Papildyta:
O cia mano salotos ziemai su ryziais
1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru
100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai
Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni
Papildyta:
QUOTE(Majute @ 2005 09 28, 15:16)
Gal žinot pomidorų su svogūnais drebučiuose receptą?ar tinka jam žali pomidorai nes žalių daug turiu?
Zinau, tik su zaliais niekada nebandziau:
4kg pomidoru
3l vandens
3 saukstai(sriubiniai) druskos
8 saukstai cukraus
stikline acto
10 saukstu(sriubiniu) su kaupu zelatinos
zelatina isbrinkinti is to paties 3l vandens kiekio. I iskaitintus stiklainius prideti supjaustytus kokiais nori gabalais pomidorus, svogunus. Marinata uzvirti ir truputi atvesinus supilti isbrinkinta zelatina. Gerai ismaisius uzpilti ant pomidoru, stiklainius kaitinti vandens voneleje apie 25 min. po to uzdaryti iskaitintais dangteliais.
Zelatinos tai negailek, nes kartais per mazai idedu ir nenori stingti. Bet skonis sio recepto labai geras, kas valge- visi gyre