Įkraunama...
Įkraunama...

Ketogenine dieta

kava irgi maistas - tik vanduo galimas tuo metu

 

Na sakoma, kad kava be cukraus (su stevija ar eritritoliu) tos pertraukos "nenumuša". O jei jau prasidėjusi ketozė, tai į kavą galima įmaišyti riebią (36%) grietinėlę, žole šertų karvių nesūdytą sviestą ir (ar) MCT ar kokosų aliejų, nepertraukiant protarpinio valgymo naudos.

Atsakyti
turbūt skirtingi medikų potyriai - kur aš konsultavausi - tai kava jau "užkuria" kasą darbui ir prasideda insulino gamyba
Atsakyti

Insulino gamyba prasideda pakilus gliukozės lygiui, kuris pakyla suvartojus angliavandenių arba didelį kiekį baltymų, bet kavoje be cukraus yra 0,0 angliavandenių (https://nutritiondat...everages/3898/2), tai neturėtų. Gal ko nežinau. Gal suveikia koks placebo efektas, bet ir nuo vandens tokiu atveju turėtų.

Atsakyti
Dėl kavos tai kaip tik man gydytoja sakė kad labai naudinga yra ypač kepenims
Atsakyti

Meniu gali būti labai įvairus.

Pusryčiai:

  • Mocarela sūris + pomidoras + bazilikas + kava su grietinėle (man užtenka tik sūrio su kava, dar kartais papildomai suvalgau kitos rūšies sūrio (plėšomo Pik-Nik arba lydyto (supakuotas trikampėliais) arba pelėsinio);
  • Virti kiaušiniai su avokadu (kad būtų skaniau supjaustyti ir sumaišyti su graikišku jogurtu + druska, pipirai);
  • Kepti kiaušiniai arba kiaušinienė su lašinukais/ šonine/ kumpiu;
  • Kiaušinienė su šaldytomis daržovėmis (apvirti daržoves, tada ant sviesto patroškinti truputį, įpilti plaktus kiaušinius su trupučiu pieno (nebūtina) ir baigiant kepti, įtarkuoti mėgstamo sūrio);
  • sriuba iš mėsos, leistinų daržovių, žuvienė;
  • varškė su graikišku jogurtu/ grietine (galima įdėti pagal skonį - česnako, krapų, tarkuoto agurko, uogų).

Pietūs:

  • vištienos krūtinėlė (https://www.lamaista...zovemis-59403);
  • keptos vištienos šlaunelės/ kumpeliai/ ketvirčiai ir salotos ( agurkas + pomidoras + grietinė + druska, pipirai);
  • balandėliai (tik mėsa be ryžių) + natūrali pomidorų tyrė ir grietinė arba troškinys su kopūstais ir mėsa;
  • keptuvėje arba orkaitėje kepti kotletai + mėgstamos salotos;
  • vištienos filė kepsneliai užkepti su sūriu, pievagrybiais;
  • vištienos filė troškinta su pievagrybiais ir grietinėle;
  • vištienos filė troškinta su paprika, svogūnu, aštriais prieskoniais ir soja (kinietiškai);
  • įvairios mėsos/ žuvies užkepėlės su daržovėmis orkaitėje, užkeptos su sūriu (pilna receptų internete);
  • virti grybai, apkepti ant sviesto su svogūnais + grietinė;
  • kepta žuvis/ žuvies filė + daržovės.

Vakarienė:

  • salotos: rukola (gražgarstės) + mocarela + saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (ant salotų papildomai net nereikia dėti aliejaus, užtenka nuo dž. pomidorų kiek nubėga) + džiovintas bazilikas + pipirai (aš beveik visur naudoju česnakinius pipirus, labai skanu);
  • avokado salotos 1: avokadas, feta, maži pomidoriukai, kumpis, viską supjaustyti ir apšlakstyti citrinos sultimis;
  • avokado salotos 2: avokadas, virtas kiaušinis, virtos krevetės + graikiškas jogurtas, citrinos sultys, druska, pipirai;
  • graikiškos salotos (receptai internete), aš ant jų dar užbarstau graikiškų riešutų;
  • virtos krevetės, apšlakstytos citrinos sultimis + pipirai (skaniau kai krevetės šiltos);
  • orkaitėje arba keptuvėje kepta lašiša, apšlakstyta citrinos sultimis + mėgstamos salotos.
Atsakyti
QUOTE(lalunta @ 2018 09 11, 13:26)
<p>Meniu gali būti labai įvairus.

[/list]

O kepat ant alejaus?
Atsakyti

Taip ant aliejaus, ant sviesto, ant kokosų aliejaus. Nežinau tik koks aliejus geriausiai tinka.

Atsakyti
bet ar galima sukusti taip valgant kotletus , kumpius keptus? aišku bandyti riekia
Atsakyti

Prie kotletų ir kumpių nepamirškite kalno daržovių ir protarpinio valgymo :) Mano viršsvoris buvo vos 9 kg, tai pranyko per porą mėnesių, bet ir toliau laikausi šios mitybos bandydamas sumažinti kūno riebalų kiekį, pakeisdamas juos raumenimis ir išlaikydamas esamą svorį. Be to rašo, kad ši mityba naudinga kraujagyslių kalkėjimo atžvilgiu.

Atsakyti

Reikia pabandyti ir sužinosite ar tinka Jums ši mityba. Nevalgysite gi kiekvieną dieną  keptų kotletų :) Tada vakarienei rinkitės ne keptą maistą, jei taip bijote.

Mano pavyzdys gal ir nėra sektinas, bet vis tiek papasakosiu :) Viršsvorį turėjau gal 6 kg (man virš 30 metų, todėl nebe taip lengva kaip anksčiau numesti :)), tai su šia mityba per 2 mėnesius pamečiau 5 kg, bet būčiau numetusi daugiau jei ne mano polinkis saldumynams ir vynui susitikus su draugėm. Todėl vieną kartą per savaitę (šeštadieniais) darau cheat day (beje apie šią dieną rašo ir A. Pauliukevičius savo knygoje Tobulas kūnas). Tą dieną valgau ką noriu, aišku su saiku. Retais atvejais kai labai noriu, o ne šeštadienis, leidžiu sau suvalgyti duonos riekelę su kiaušiniu ar plovą (labai jį mėgstu). Gal todėl dar nesu idealios figūros, bet ir taip myliu save :)

Reziumė tokia, kad tik dėl "cheat day" nemetu ketogeninės mitybos ir neauginu svorio, nors man ši mityba labiausiai patinka (esu išbandžiusi daugybę dietų).

Atsakyti

Na, jei gilintis į keto detales, tai laikantis šios mitybos, išeikvojamos glikogeno atsargos. Jei paprastai, glikogenas yra kalio jonais sujungtų gliukozės molekulių grandinė. Jo organizme telpa apie 1700 kcal. Kai vartojame angliavandenius, pirmiausia iš jų gauta gliukozė verčiama į glikogeną ir kaupiama raumenyse bei kepenyse, o užpildžius glikogeno atsargas, visa kita gliukozė, kurios nesudeginame, verčiama į riebalus ant organų, pilvo ir t. t.

Tad jei laikomasi keto ir dienelę "nuklystama į lankas", tai perteklinė gliukozė pirma kaupiama kaip glikogenas ir nevirsta riebalais. Tačiau dar neradau tikslios informacijos, ar nėra kokių kitų blogybių dėl "cheat" dienų. Mano įsivaizdavimu, pakilęs insulinas sustabdo ketozę, prie kurios paskui grįžtama geriausiu atveju per 3 dienas, tad savaitėje lieka vos 2-3 dienos, kai organizmas išties yra ketozės būsenos – tai paaiškintų lėtesnį mitybos efektą. Paskui neaišku, ar tas kelias dienas, kol grįžinėjama prie keto, o organizme yra angliavandenių deficitas, ar nedeginami raumenys, kol kūnas vėl adaptuojasi prie riebalų deginimo. Arba, ar tą "cheat "dieną dėl pakilusio insulino ir gliukozės lygių nepadidėja cholesterolio daroma žala, nes laikantis keto cholesterolio iš pradžių būna daugiau.

Atsakyti

  Aš suprantu ką norite pasakyti ir pritariu, kad kas turi valios ir didelio noro, jiems nereikia cheat dienų. Jie tikriausiai atsilaikys ilgai, bet ar pakankamai ilgai? Kelias savaites, o kas toliau? Ateis kokia šventė ar sukils hormonai (vyrai to nesupras :)) ir suvalgys visą šaldytuvą, po to grauš sąžinė, iš nevilties dar užvalgis, po to nebegalės sustoti ir ataugs tie keli prarasti kg, na kažkas panašaus.. Gal aš klystu, bet ..

  Apie cheat day be Ilkos ir Pauliukevičiaus dar rašo fitneso trenerė Inga Žuolytė - Klaida Nr.5: https://sveikata.lry...laidos-4508898/

  Padidėjęs svoris po tokios dienos nereiškia, kad padaugėjo kūno riebalų. Maistas taip greit riebalais nevirsta - tam reikia bent poros dienų. Tiesiog į kūno audinius susirenka skysčiai, kurie padidina jūsų svorį ir dar svorio prideda žarnyne likęs maistas. Tačiau per porą dienų visa tai pasišalina ir kitas dienas vėl sėkmingai metamas svoris.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lalunta: 13 rugsėjo 2018 - 15:50