Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Nuolat @ 2019 02 20, 22:42)
Į mane galima kreiptis “tu” 

Galima vartot abu kreipinius, jus kai norima parodyti is didesnio nuotolio,maziau asmeniskumo, o tu kai labiau taikoma asmeniui.

Anglu kalboje nera problemos nei su tu -jus, nei su saves priskyrimu lyciai.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 20, 22:57)
Zmones daznai jauciasi prastai nes gyvena netikrumo atmosferoje, kaip  ten Hmmm...

Isivaiduokit gyvenima visuomeneje, kur niekas nieko neprivalo. tai vadinasi bezpredelas. Totalios dziungles.
Zmones seimoje nori matyti kazka tikra, o ne "Nieko aš niekam neprivalau." tipo butybes.

Taip taip, sunku man... Damn... biggrin.gif

Bet visuomenė tokia ir yra. Niekas niekam nieko neprivalo. Kiekvienas gali daryti ką nori. Ne visi nori prisiimti tokio elgesio pasėkmes tik. O kai kurie nenori daryti to, kas tas pasekmes gali sukelti. Arba neturi pakankamai fantazijos. Yra taisyklės, dėl kurių žmonės susitarė. Yra tų, kurie tas taisykles laužo. Dauguma joms paklūsta, nes mato tame naudą. Renkasi žmonės. Jei iškyla dilema. Kai kuriems dilema niekada neiškyla.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 20, 23:02)
Anglu kalboje nera problemos nei su tu -jus,

Nu jau smile.gif Yra. Aišku, ne atskirame žodyje. Bet sakinyje tikrai yra skirtumas ar "tu", ar "jūs".
Atsakyti
Apkabinti yra gerai, bet daznai to maza.
Reikia kazkaip perduoti emocine informacija, kad kitas gautuu tai ko reikia. Kad kitas suprastu, kad is tikruju rupi.

Labai patiko ideja apie 5 meiles kalbas. Sudeliojo kai kuriuos dalykus i vietas.
Jos visos perduoda tam tikra emocine informacija, rodo kitam zmogui, kad jis rupi. Tik kitas zmogus turi suprasti ta kalba.
Pvz. mano ex buvo labai svarbus zodziai. Jis sake, kad mane myli, bet eidavo pas sliundras. Man nekoreliuoja. As nebuvau daugzodziaujanti, nes man atrode, kad veiksmai iskalbingesni uz tukstanti zodziu - jei esi su zmogumi ir dziaugsme, ir varge, ir turte, ir skurde, daliniesi viskuo ir esi salia, tai iskalbingiau uz tukstancius zodziu. Todel mes su juo ir nesusikalbejom, kad kalbejom skirtingomis kalbomis.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2019 02 20, 23:04)
Nu jau smile.gif Yra. Aišku, ne atskirame žodyje. Bet sakinyje tikrai yra skirtumas ar "tu", ar "jūs".

Na nera. Tu naudojamas tik kreipiantis i Dieva.
Yra ivairus mandagumo lygiai. Bet tai gal kas kita?
Papildyta:
QUOTE(kin @ 2019 02 20, 23:05)
Pvz. mano ex buvo labai svarbus zodziai. Jis sake, kad mane myli, bet eidavo pas sliundras. Man nekoreliuoja. As nebuvau daugzodziaujanti, nes man atrode, kad veiksmai iskalbingesni uz tukstanti zodziu - jei esi su zmogumi ir dziaugsme, ir varge, ir turte, ir skurde, daliniesi viskuo ir esi salia, tai iskalbingiau uz tukstancius zodziu. Todel mes su juo ir nesusikalbejom, kad kalbejom skirtingomis kalbomis.

Tai ne skirtingos kalbos.
Turejau ex drauge... kaip robote. Vos jos neuzmusiau. Robotas (1980 metu style) pasizymi ne skirtinga kalba bet tuo, kad jo makauleje nera daugelio svarbiu mastymo moduliu. Tai kad jis kartu tai aiskuu gerai, bet to nepakankanka. Kelmas irgi gali kieme buti visada

Su ta drauge iskilo problemos del pasimylejimo ir net tam tikra prasme duoda neduoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 20 vasario 2019 - 23:15
Kelmas negali prieiti ir apkabinti, kai sunku.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 20, 23:07)
Na nera. Tu naudojamas tik kreipiantis i Dieva.
Yra ivairus mandagumo lygiai. Bet tai gal kas kita?

Ok, patikslinu. Yra formalus (atitinka mūsų "Jūs") ir neformalus ("tu"). Gramatinės struktūros skiriasi priklausomai nuo to, kurį naudoji.

"We use formal language in situations that are serious or that involve people we don’t know well. Informal language is more commonly used in situations that are more relaxed and involve people we know well."

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 vasario 2019 - 23:20
QUOTE(Hmmm... @ 2019 02 20, 23:04)

kaip gali buti, kad jie neturi tokiu savoku kaip jus ir tu, tai vienas zodis anglu klb you.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 02 20, 23:18)
kaip gali buti, kad jie neturi tokiu savoku kaip jus ir tu, tai vienas zodis anglu klb you.

Taip. Bet kontekste (sakinyje) dažniausiai yra aišku, kurio atitikmuo naudojamas. Net jei pats "you" yra vienas žodis smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 vasario 2019 - 23:24
QUOTE(Hmmm... @ 2019 02 20, 23:18)
Ok, patikslinu. Yra formalus (atitinka mūsų "Jūs") ir neformalus ("tu"). Gramatinės struktūros skiriasi priklausomai nuo to, kurį naudoji.

"We use formal language in situations that are serious or that involve people we don’t know well. Informal language is more commonly used in situations that are more relaxed and involve people we know well."

Tai kad pas anglus labai laisvai

Hi John,

I would like to re-install our software tomorrow. You will have downtime maybe 30 minutes or so. It is OK for you?

tai uzsakovui, kurio nei pazistu nei bendravau iki tol. Lietuvoje jau daugiau maivytis reikia
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 20, 23:23)
Tai kad pas anglus labai laisvai

Hi John,

I would like to re-install our software tomorrow. You will have downtime maybe 30 minutes or so. It is OK for you?

tai uzsakovui, kurio nei pazistu nei bendravau iki tol. Lietuvoje jau daugiau maivytis reikia

Idomucia, aš nežinau su kuo Jūs ir kaip bendraujat. Man tikrai nemažai tenka bendrauti formalia anglų kalba. Rašydama arba kalbėdama taip, kaip Jūs, būčiau smarkiai nesuprasta. Tų pačių anglų. Todėl mano nuomone (asmenine) vien tai, kad Jūs nenaudojat formalių kreipimosi formų, niekaip nereiškia, kad jos toje kalboje neegzistuoja arba nėra naudojamos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 vasario 2019 - 23:26
Apkabinti yra gerai, bet daznai to maza.
Reikia kazkaip perduoti emocine informacija, kad kitas gautuu tai ko reikia. Kad kitas suprastu, kad is tikruju rupi.

Zmones daznai jauciasi prastai nes gyvena netikrumo atmosferoje, kaip  ten Hmmm...
Emocijos, protu isreiskiami konkretus dalykai yra labai panasus juos ivaldzius.

Isivaiduokit gyvenima visuomeneje, kur niekas nieko neprivalo. tai vadinasi bezpredelas. Totalios dziungles.
Zmones seimoje nori matyti kazka tikra, o ne "Nieko aš niekam neprivalau." tipo butybes.

Kazkaip ta tema duoda neduoda  atskleeidzia moteru mastymo uzkulisius. Kazkokss fenomenas, juk galetu pasakyt "mylimajam tai visada, kaip gi kitaip". Cia gi niekas nepatikrintu. Bet va net tonesako IS PRINCIPO.  Nesuvokiama kodel.
Juk daznai zmones save piesia is geresniu spalvu, kad va darytu ta ana, o is ttikrruju tai toli grazu.

Taip reikia, tik va tas perteikimas irgi priklauso ne vien no perteikejo, bet i rnuo gavejo, daug zmoniu turi ivairu kompleksu, ir jiem gali teigti neteikias, bus maza, vis reikalaus dar ir dar, manau tu vienas is tokiu zmoniu. Kiti zmones paprasciausiai jaucia ir mato,kad kitas juos mylli ir be jokiu irodymu be jokiu auku ir t.t.

O tas netrikrumas jis visada musu gyevnime bus, mes nezinom ,kas bus rytoj ir niekas nieko negali garantuoti, net sis laikas zemeje mums paparsciausiai baigsis kazkada mums...

tau labai sunku priimti tiesa, kad niekas nieko mums neprivalo, ir jei daro kazka zmones, tai tik del to,kad nori daryti, o ne,kad kazkas juos vercia ar tai pareiga ar dar kazkas. Yra skirtumas, tarp to, kad zmogus is visos sirdies kazka daro ir tik is prievoles, nes vien tik prievole anksciau ar veliau uzknisa...

matai tu su savo filosofija tik parodai, kad visai nesuvoki moteru psichologijos, kaip kas pas jas ten vyksta galvoje ir sirdyje...
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2019 02 20, 23:17)
Kelmas negali prieiti ir apkabinti, kai sunku.

Apsikabinti gali ir koks programuotas robotas. Apsikabinimas yra mechanika.

Tai kaip zodziai, jie gali buti tusti.

As stengiuosii parodyti tarp eiluciu tarp veiksmu, kad as priklausau savajai ir manimi galima tiket.
Tikiuosi ir atgal kazko panasaus, bet reikejo ilgai aiskinti.

O buvusi drauge negalejo suprasti net aiskinant
Atsakyti