Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Hmmm... @ 2019 02 20, 23:21)
Taip. Bet kontekste (sakinyje) dažniausiai yra aišku, kurio atitikmuo naudojamas. Net jei pats "you" yra vienas žodis smile.gif

tai cia lietuviam gal taip? jei pas juos nera skirtingu zodziu, reiskia jie neturi tokio ir suvokimo, kad gali buti is vis tokie dalykai kaip tu ir jus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2019 02 20, 23:25)
Idomucia, aš nežinau su kuo Jūs ir kaip bendraujat. Man tikrai nemažai tenka bendrauti formalia anglų kalba. Rašydama arba kalbėdama taip, kaip Jūs, būčiau smarkiai nesuprasta. Tų pačių anglų. Todėl mano nuomone (asmenine) vien tai, kad Jūs nenaudojat formalių kreipimosi formų, niekaip nereiškia, kad jos toje kalboje neegzistuoja arba nėra naudojamos 4u.gif

Tai kad as to ismokau kompanijoje kur dirbu. Su karaliska seima tiesa nebendraujam. Bet visi tie mandagumai ne vietoje sudaro anglams prasta ispudi. Ten viskas subtilu.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 20, 23:27)
kad as priklausau savajai ir manimi galima tiket.

Papasakokit, kokia to israiska. Juk is kazko taviske turi tai suprasti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2019 02 20, 23:32)
Papasakokit, kokia to israiska. Juk is kazko taviske turi tai suprasti, ar ne?

Jei man svarbu, sakysim, kaip ji jauciasi, ir noriu tai parodyti, tai esme ne apsikabinimai, o kad va dabar galvosim, kaip cia pagerint ta savijauta ir tam nera kazkokio limito, kad va pabandziau, neisejo uzsidejau paukstuka, kad stengiausi ir dabar gali eiti n...

Ne. tau liudna tai man liudna, galvosim kartu.

Mann nepatiko tie kaltinimai, kad exas karsciavosi ir tai kazkoks kritinis dalykas. Tai aisku gali buti dedelee problema, bet ne kritine
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 02 20, 23:29)
tai cia lietuviam gal taip? jei pas juos nera skirtingu zodziu, reiskia jie neturi tokio ir suvokimo, kad gali buti is vis tokie dalykai kaip tu ir jus  biggrin.gif

Aš tikrai nerašau laiškų angliškai kitiems lietuviams. Ir jie man laiškų angliškai nerašo. Ir nekalbu aš angliškai su kitais lietuviais. Ir jie su manim nekalba... Pasikartosiu - nėra "tu" ir "jūs", bet yra atitikmuo formalaus (jūs stiliaus) ir neformalaus (tu) bendravimo.

"In English, formal language is used in situations that are more serious, for example when you’re in a job interview or emailing your university professor. It can also be used when you’re speaking to someone you don’t know very well and want to make sure you sound respectful."
https://www.eurocent...formal-english/
https://talk-corpora...-communication/
https://www.slidesha...formal-language
https://keydifferenc...mal-letter.html
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 02 20, 22:59)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72360468" data-time="1550695927"><div><p>Niekaip nesuprantu apie ką jūs cia kalbat visa diena</p></div></blockquote><p>saltiena padarei?  biggrin.gif </p>

Tu juokauji? Skani šaltiena verda maziausiai 5 val
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 20, 23:31)
Tai kad as to ismokau kompanijoje kur dirbu. Su karaliska seima tiesa nebendraujam. Bet visi tie mandagumai ne vietoje sudaro anglams prasta ispudi. Ten viskas subtilu.

Ok, Jūs turit teisę galvoti kaip norit. Tikrai pakankamai esu bendravusi, kad galėčiau motyvuotai ir argumentuotai nepritarti tokiai Jūsų nuomonei. Bet tai tik mano patirtis ir tik toje aplinkoje, kurioje aš formaliai bendrauju. Darbine prasme nesu gavusi nė vieno neformalaus pirmojo laiško ar neformalaus pirmojo kontakto. Vėliau (priklausomai nuo aplinkybių) - taip, su dauguma pereinam prie daugiau mažiau neformalios kalbos (kiek labai irgi nuo situacijos priklauso). Bet pradžioje kontaktas visada būna formalus. Ten, kur aš dirbu. Su karališka šeima ir aš nebendrauju. Subtilu gali būti ir į kitą pusę. Mandagumo nebuvimas "vietoje" taip pat sudaro prastą įspūdį. Tam tikriems anglams bent jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2019 02 20, 23:38)
Aš tikrai nerašau laiškų angliškai kitiems lietuviams. Ir jie man laiškų angliškai nerašo. Ir nekalbu aš angliškai su kitais lietuviais. Ir jie su manim nekalba... Pasikartosiu - nėra "tu" ir "jūs", bet yra atitikmuo formalaus (jūs stiliaus) ir neformalaus (tu) bendravimo.

Nesamone. Formalus bendravimas vis reciau naudojamas, jau greiciau ten kur labai norima parodyti atstuma. Sakysim teisiniuose dokumentuose ar kazka susijusiu su teisiniais dalykais. Ar su kokiomis prriimtinomis nusistovejusiomis formomis.
Kitur reikia sugebet bendraut neformaliai ir pagarbiai. net labai pagarbiai. Tai jokiu budu nebuna tujinimo atitikmuo.Neformaliai bendraujama daugelyje verslo klausimu, o tujinimo stilius tinka tik su labai artimais kolegomis
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 20, 23:46)
Nesamone. Formalus bendravimas vis reciau naudojamas, jau greiciau ten kur labai norima parodyti atstuma. Sakysim teisiniuose dokumentuose ar kazka susijusiu su teisiniais dalykais. Ar su kokiomis prriimtinomis nusistovejusiomis formomis.
Kitur reikia sugebet bendraut neformaliai ir pagarbiai. net labai pagarbiai. Tai jokiu budu nebuna tujinimo atitikmuo.Neformaliai bendraujama daugelyje verslo klausimu, o tujinimo stilius tinka tik su labai artimais kolegomis

Ok... tebūnie smile.gif Matyt Jūs žinote geriau su kuo ir kaip aš bendrauju ir kaip jie bendrauja su manimi (ir ne tik) biggrin.gif

Kas yra "netujinimas" pagal Jus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 vasario 2019 - 23:51
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 20, 23:37)
Mann nepatiko tie kaltinimai, kad exas karsciavosi ir tai kazkoks kritinis dalykas. Tai aisku gali buti dedelee problema, bet ne kritine

Problema buvo ne karsciavimasis, o kaltinimai, kad nera jausmu vien del kitokios ju israiskos.
Atsakyti
Einu miegot.

Tai va, jei zmona atstumia vyra, tai kazkas nesuvokiamo. Suardytuu ta jaukumo ir silumos atmosfera.
Bet ko gero tokia nekvepia, tai ten nera ka ir ardyti.
O paaiskinimai apie teises ir kitka,, tai aplamai katastrofa

"Problema buvo ne karsciavimasis, o kaltinimai, kad nera jausmu vien del kitokios ju israiskos."

Ne kitokios israiskos, bet ABEJINGUMO

Reikia sugebet perduoti, kad nesi abejingas/a. Bet pirmiausia reikia neabejingumo issiaiskinti, ka tai reiskia. Taip, kokios priezastys.
Bet kai nurasoma, kad kitas durnas arba nezino ko nori, tai ir rezultatai...

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 02 20, 23:48)
Kas yra "netujinimas" pagal Jus?

Tujinimas siaip tai ne vienaskaitos ivardzio naudojimas, o atsainus, nepagarbus bendravimas.
Ne be reikalo ivardis tu, kuris egzistuoja anglu kalboje vartojamas kreipiantis tik i Dieva maldose. Taip pat poezijoje i mylimaja. Tai kazkas visai is kitos operos.

taip bendrauja UK kokie lauko darbininkai ar kokio fabriko pagalbiniai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 20 vasario 2019 - 23:55
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 02 21, 00:01)
Ne be reikalo ivardis tu, kuris egzistuoja anglu kalboje vartojamas kreipiantis tik i Dieva maldose. Taip pat poezijoje i mylimaja. Tai kazkas visai is kitos operos.

taip bendrauja UK kokie lauko darbininkai ar kokio fabriko pagalbiniai

Nu aš čia ne apie "thou" kalbėjau. Bet tiek to smile.gif
Atsakyti