QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 09 04, 11:27)
Uzsienyje labiaau truksta normaliu darbuotoju. O ar sugebanciu daug sunkiai dirbti, ar sugebanciu kazka kurti spresti problemas - cia jau priklauso nuo darbo.
Tai zmones turi kur kas daugiau galimybiu, kai atsilikusiose valstybese kovoje del keliu darbo vietu.
Ypac tai pasireiskia toliau nuo Vilniaus.
Tada gaunasi uzburtas ratas, zmones tiesiog degraduoja. Is pradziu jiems moka mazai, nes gali rinktis ir musti kaina, o veliau jau moka mazai nes nera kam ir moket, o ir darbu jau niekas nesteigia vietose kur nera darbuotoju.
Tai ir grudziates tam baisiam Vilniuje ar Kaune, perkat narvelius uz nesamoningas kainas.
Taip visur atsilikusiose valstybese, kazkas dar vyksta tik sostinese
Taip, LT daug protingų, gabių darbuotojų
O ką narveliai, turim 74 kvadratus, patenkinti.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2019 09 04, 11:54)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72494012" data-time="1567585248"><div><p>Nu jo, o užsieny tai priima pirmą atėjusį į gerą darbą, aha.</p></div></blockquote><p></p><p>Visaip gali būti. Tu pati, tik prieš porą puslapių akcentavai savo mokslus. Skirtumas toks ir yra, kad akcentas dedamas ne ant to kokių ir kiek mokslų baigei, bet ką gali pasiūlyti kompanijai, kokios tavo asmeninės savybės. </p><p></p><p>Mano draugė nesenai gavo vyr buhalterės darbą. Atsiliepė į darbo skelbimą, parašė porą sakinių: aš tokia ir tokia norėčiau pas jus dirbti. Ir išsiuntė. O, pasirodo gavosi maklė su internetiniu puslapiu, ir neprisikabino jos nei CV nei motyvacinis laiškas. Pakvietė į pokalbį, ir pokalbio metu išsiaiškino, kad ji CV neprikabino. Vadovas taip ir pasakė: nerūpi man CV, man svarbu žmogus. </p><p>Aišku, čia daugiau išimtis, nei taisyklė. Bet, LT kaip ten bebūtų labai akcentuojami mokslai. Nors darbdaviui reikia darbuotojo. Užsienio kompanijose, arba kompanijose su užsienio kapitalu požiūris keičiasi. Pastebėjau. </p>
Ir kur tai prieštaravimas? Na niekur nepriims pirmo pasitaikiusio, ateis koks nuo plūgo ir ką, oi faina imam? Ne, vertins jį. Tada ims arba ne.
Priklausoma