As nuolat is vyro lekstes agurka, ar pomidora vagiu, ar atsikandu jo duonos, man taip skaniau
Limcamca, dar kart sakau pasidomekite pati labiau, apie tai ka snekat, visur teigiama apie gender gap, t.y. kad moterys bendrai paemus statistiskai uzdirba maziau, nes jos reciau eina i karjeros ausktumas, buna dirba maziau ar dirba part-time. Bet ne tokios pat patirties ir kvalifikacijos budamos tose pacios rolese, man garzu ziureti kaip zinaisklaida jusm sugeba susukti smegenis, net tas pats straipsnis,kuri Nakvisa pacitavo, nesugeba zmones isigilinti, net ka cituoja, atsimerkit ir paskaitykit viska iki galo apie tai , ka snekat, apsigilinkit.
Kiap ir Idomucia teigia, jei moetris duos daugiau naudos, ji ri gaus daugiau, darbdaviai retai kuris toks kvailas, kad moketu daugiau kazkam ,kas dirba prasciauas sakau gyvenime nemaciau panasiu atveju, tiek moterys tiek vyrai gali siekti karjeros, tobuleti, dirbti gerai ir uzdirbti atitinkamai gerai.
Va, tai ką parašėte yra statistika, visa kita yra jūsų išvedžiojimai, žiniasklaida išvis to nerašo.
Paskaitykit: https://ourworldinda...-gender-pay-gap
Va, čia ką jūs išvedžiojot labai gerai paneigta: https://timewise.co....gender-pay-gap/
O čia šiaip savišvietai: https://www.theguard...y-gap-housework
We encounter many different explanations for the ongoing gender pay gap: women work part-time; they take career breaks for family reasons; their work is low skilled; they work in the caring professions; they are under-represented in science and engineering. But these commonly cited explanations assume that pay is set according to the value of the work done in a straightforward and linear way.
When we look at how men’s and women’s labour has been rewarded in the past, we are forced to drop that comforting assumption. For hundreds of years, virtually all work has been segregated by gender, and men have always been paid more. Occasionally men did physically demanding work, which might command a wage premium.
But for the most part their jobs did not call for special skills or strength that only men possess. Why did men weave, and women spin, and, anyway, who is to say which task required the greater skill? If men are suited to heavy work, why was laundry work always women’s work, given its physical demands? Why was driving a tram man’s job? When the tram drivers left to fight the first world war it quickly became apparent there was nothing in the work that women could not do.
Low pay played a critical role in ensuring men’s continued dominance over women in all spheres of life
In truth, there was rarely anything innate to the work itself that made some jobs male and others female, it was custom and tradition that determined who did what. Men’s jobs were paid at a higher rate because men did them and men were responsible for maintaining their families, not because the job in question was inherently more valuable. Meanwhile, low female pay made it very difficult for a woman to live independently. It forced her into a position of dependency on, first, her father and, later, her husband.
As nuolat is vyro lekstes agurka, ar pomidora vagiu, ar atsikandu jo duonos, man taip skaniau
![]()
As tai vakar padarius salotu bliuda sudejau i lekstes, o MB paklause kodel mes is vienos valgyt negalim, negi man slykstu.
Man atrodo kiek zmoniu, tiek iprociu. As tai kazkaip su saviskiu labai fiziskai artima jauciuosi, tai ir tuo paciu saukstu sriubos pasrebt visiska norma.
Va, tai ką parašėte yra statistika, visa kita yra jūsų išvedžiojimai, žiniasklaida išvis to nerašo.
Paskaitykit: https://ourworldinda...-gender-pay-gap
Va, čia ką jūs išvedžiojot labai gerai paneigta: https://timewise.co....gender-pay-gap/
O čia šiaip savišvietai: https://www.theguard...y-gap-housework
We encounter many different explanations for the ongoing gender pay gap: women work part-time; they take career breaks for family reasons; their work is low skilled; they work in the caring professions; they are under-represented in science and engineering. But these commonly cited explanations assume that pay is set according to the value of the work done in a straightforward and linear way.
When we look at how men’s and women’s labour has been rewarded in the past, we are forced to drop that comforting assumption. For hundreds of years, virtually all work has been segregated by gender, and men have always been paid more. Occasionally men did physically demanding work, which might command a wage premium.
But for the most part their jobs did not call for special skills or strength that only men possess. Why did men weave, and women spin, and, anyway, who is to say which task required the greater skill? If men are suited to heavy work, why was laundry work always women’s work, given its physical demands? Why was driving a tram man’s job? When the tram drivers left to fight the first world war it quickly became apparent there was nothing in the work that women could not do.
Low pay played a critical role in ensuring men’s continued dominance over women in all spheres of life
In truth, there was rarely anything innate to the work itself that made some jobs male and others female, it was custom and tradition that determined who did what. Men’s jobs were paid at a higher rate because men did them and men were responsible for maintaining their families, not because the job in question was inherently more valuable. Meanwhile, low female pay made it very difficult for a woman to live independently. It forced her into a position of dependency on, first, her father and, later, her husband.
Bravo. As tai nebeturiu kantrybes gincytis. Mane sita tema domina ir ji labai svarbi, todel daug skaitau ir zinau daug faktu. Labai neidomu diskutuoti su kuo nors, kas sneka is serijos “o pas mane imoneje tai vienodai uzdirba, ir pas kaimyne irgi, tai nera nelygybes”.
Is tikruju tas skirtinhas atlyginimas “prasideda” jau vaikysteje, parinkinejant vaikams zaislus. Kai mergaitems dazniau perkami zaidimai, kur reikia rupintis, o berniukams - susije su technologijomis. Vaiku smegenys jau tada vystosi skirtingai, pvz mergaitems truksta erdvinio mastymo, kas labai svarbu inzinieriams, o tai yra gerai apmokamas darbas. Po to mokykloje del nusistvejusiu stereotipu mergaites “ismetamos” is STEM sriciu. Yra pilna tyrimu padaryta, kurie rodo, jog mergaites geriau mokedamos pvz matematika, save labiau nuvertina, arba kaip mergaiciu pazymius veikia kartojimas, kad jos STEM netinkamos.
Nu ir bingo, galu gale moteru profesijas pasirinkimas nulemiamas ne tik ju paciu, bet ir aplinkos. Po to atsiranda komentarai “tai is kur tu moteru inzinieriu istraukt, jei jos nestoja studijuoti”. Taip tai neistrauksi. Reikia keisti stereotipus, vaiku auklejima ir svietimo sistema. Tik kaip tu tai padarysi, kai didele dalis zmoniu net nesuvokia problemos ir jos priezasciu.

Cia daugiau to briedovo feminizmo idejos pritemti vienus dalykus ant kitu. Taip bendrai paemus moterys uzdirba maziau, bet del kitu aplinkybiu, o ne dirbdamos tuose paciuose rolese, su tokia pat patirtim.
Papildyta:
Pas mus panasiai del atlyginimu, butent patirtis, isdirbtas laikas, ir ne lytis, deja, ne del atostogu

Pas mus daug kalba apie ta lygybe, man net juokinga, musu firmoje nori gauti apdovanojima del lygiu teisiu ir rengia planus, kad tik butu viskas lygiau nei lygu, nes tai reikalinga norint gauti pinigus ir ES fondu

Aš negaliu diskutuoti, kaip vyksta UK ir Airijoje, aš jums pasakoju, kaip viskas vyksta Lietuvoje.
Lietuvoje - By Default laikoma, kad moteris-programuotoja yra mažesnės vertės nei vyras. Ir dėl loginių, emicinių dalykų , ir dėl esamų ar potencialių vaikų/ligų/nedarbingumų/viršvalandžių netoleravimo, etc.
Įdarbinant, visų pirma pasirinks vaikiną, jei abiejų kompetencija panaši. Taigi, vaikinai net nuo studijų suolo gali greičiau sukaupti patirties, lengviau kopti laiptais (tiek karjeros, tiek atlyginimo), nei merginos.
Siekiant išsaugoti darbuotojus - skatins pirmiau vaikiną, nes jis yra geidžiamesnis darbo rinkoje. Jei mergina labai gerai užsirekomenduos, tai kai sukrus ieškotis geriau amokamo darbo (arba tiksliau - gaus naują pasiūlymą) - tada jai irgi pasiūlys padidinti atlyginimą . Vaikinui per tą laiką padidins
2x, kad tas išvis niekur nesidairytų. Pas mus pavyzdingai taikomas principas 'kam mokėti daugiau, jei galima mokėti mažiau'?
Vaikinui labai dažnai pasitikėjimą suteikia 'avansu'. Merginoms -tenka jį išsikovoti, nuo 0 ...

Man tai atrodo, kad cia neina kalba apie tai, kad bjauru, slykstu ir pan. Asmeniskai as nei gulejimo kartu, nei valgymo is vieno bliudo nevertinu, kaip puikiu santykiu rodiklio. Tiesiog iprociai, pripratimas ir tiek. Pav. As nemegstu nei is kito lekstes imti, nei leidziu is savo. Nebjauru, bet nepatinka. As ir vaiku maisto nevalgydavau nei kai likdavo, nei is savo lekstes maitinau. Idedavau jiems, isidedu sau. Kaip ir ilga laika atrode, kad jei vyras su zmona iseidami ar pareidami namo pasibuciuoja, tai tipo labai myli, geri santykiai, na taip lyg iprasta manyti matant, dabar jau atrodo kitaip, nes tiek zinau daug poru, kurie ta daro, bet santykiai labai prasti, amzini barniai, kiti jau seniai issiskyre, vienas vyras taip atsisveikindamas su zmona, per pietus meiluze veziojasi.

Man tai atrodo, kad cia neina kalba apie tai, kad bjauru, slykstu ir pan. Asmeniskai as nei gulejimo kartu, nei valgymo is vieno bliudo nevertinu, kaip puikiu santykiu rodiklio. Tiesiog iprociai, pripratimas ir tiek. Pav. As nemegstu nei is kito lekstes imti, nei leidziu is savo. Nebjauru, bet nepatinka. As ir vaiku maisto nevalgydavau nei kai likdavo, nei is savo lekstes maitinau. Idedavau jiems, isidedu sau. Kaip ir ilga laika atrode, kad jei vyras su zmona iseidami ar pareidami namo pasibuciuoja, tai tipo labai myli, geri santykiai, na taip lyg iprasta manyti matant, dabar jau atrodo kitaip, nes tiek zinau daug poru, kurie ta daro, bet santykiai labai prasti, amzini barniai, kiti jau seniai issiskyre, vienas vyras taip atsisveikindamas su zmona, per pietus meiluze veziojasi.
Taip ir su valgymu is vienos lekstes-arba zmonems dzin, arba nepatinka. Nieko daugiau.
Tai as ir sakau, kad iprocio reikalas. Tikrai nepasako ar geri santykiai, ar ne.

nu ne rodiklis, jei valo is atskiru leksciu ne rodiklis, kad santykiai blogi, bet jei bus blogi santykiai tai tikrai vargiai ar valgys is vienos lekstes

Bet ir negeras rodiklis, jei vyras gaili, pavydi is savo lekstes duoti agurka ar duonos, kaip Selija sake,kad daro.
Aš negaliu diskutuoti, kaip vyksta UK ir Airijoje, aš jums pasakoju, kaip viskas vyksta Lietuvoje.
Lietuvoje - By Default laikoma, kad moteris-programuotoja yra mažesnės vertės nei vyras. Ir dėl loginių, emicinių dalykų , ir dėl esamų ar potencialių vaikų/ligų/nedarbingumų/viršvalandžių netoleravimo, etc.
Įdarbinant, visų pirma pasirinks vaikiną, jei abiejų kompetencija panaši. Taigi, vaikinai net nuo studijų suolo gali greičiau sukaupti patirties, lengviau kopti laiptais (tiek karjeros, tiek atlyginimo), nei merginos.
Siekiant išsaugoti darbuotojus - skatins pirmiau vaikiną, nes jis yra geidžiamesnis darbo rinkoje. Jei mergina labai gerai užsirekomenduos, tai kai sukrus ieškotis geriau amokamo darbo (arba tiksliau - gaus naują pasiūlymą) - tada jai irgi pasiūlys padidinti atlyginimą . Vaikinui per tą laiką padidins
2x, kad tas išvis niekur nesidairytų. Pas mus pavyzdingai taikomas principas 'kam mokėti daugiau, jei galima mokėti mažiau'?
Vaikinui labai dažnai pasitikėjimą suteikia 'avansu'. Merginoms -tenka jį išsikovoti, nuo 0 ...
Cia ne apie programuotojus, bet kazkur buvo padarytas tyrimas kaip investuotojai apibudina jaunus moteris ir vyrus, kurie pradeda versla. Visu zodziu neprisimenu, bet labai istrigo, kad moterys apibudinamos kaip turincios mazai patirties, o vyrai - turintys daug potencialo. Iskalbinga.
tikrai tingiu aiksintis ilgiau sia tema, bet jus man vel kisat info apie gender gap, o as jums sneku apie equal pay, issaiskinkit tuos skirtumus pati sau. o visa kita jau surasiau ankstesniuose postose.
cia pvz https://www.bbc.co.u...-the-difference
Papildyta:
Lietuvoje - By Default laikoma, kad moteris-programuotoja yra mažesnės vertės nei vyras. Ir dėl loginių,
nu as negaliu daug senketi apie Lietuva, bet jei tokie darbdaviai Lietuvoje buki, tai nekeista, kad vyksta tokia emigracija is jos.
Bet ir negeras rodiklis, jei vyras gaili, pavydi is savo lekstes duoti agurka ar duonos, kaip Selija sake,kad daro.
Koks dar pavydas. Tai jei to agurko ar duonos nera, tai normalu pasidalinti. Ar pav. vyrui per daug. Bet jei tik siaip ima, kad imti, nors salia yra ir duonos, ir agurko, tai nesuprantu tokio elgesio ar noro. Gautu per nagus.

aha tik jus viena domites

nesamone

deja, galit neigti iki nukritimo, bet vyrai ir moterys skiriasi ir berniukai ir mergaite skiriasi is prigimties, o ne del perkamu zaislu, nieko tikiuosi pati turesit kada vaiku ir pamatysit realiai, man irgi siek tike tuscia tokia diskusija, kai zmogus daug prisiskaites, o gyvenimo aplink save nemato

i kandidatu tema, kazin kiek moteru noretu moterisko vyro?
Papildyta:

gerai, tarkim, ne pavydas, tada ivardinkite jausma, kodel gautu per nagus? kodel neduotumet? ka tuo metu jaustumet viduje?
o jei vyras duodtu per nagus moteriai tokioje situacijoje, tai kodel ir ar tai tinkamas zmogus i vyrus?