Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Aimeja @ 2018 07 16, 08:08)
Nuosirdziai esu nustebus. Tikrai negalvojau, kad dar taip gali but siais laikais. Is vieno indo sriuba valgo, kaulus apgrauzia kito paliktus. O ka dar? Ir lyg nu i gyvenima placiai ziurintys zmones. Tai ir dantu sepetelis vienas gal?  blink.gif Na bet vistiek kazkokia kultura turi but, kad ir namuose, kad ir prie labai artimo zmogaus. Ar ne?

Mes turim ritualą. Šeštadienį leidžiam sau ilgiau pasivolioti lovoj, mažiausias dar ateina pagulinėti kartu.
Tai vat pasidarom ar sumuštinių, ar kiaušinienės išsikepam, didelį dubenį salotų, kavos. Atsitempiam viską į lovą ir pasimėgaudami iš tų pačiu lėkščių papusryčiaujam. Nereikia niekur lėkti, skubėti, verstis per galvą, rengtis, bėgti. Paprastas tingus rytas, kai su pižama nušlepsi į pirmą aukštą, atsidarai šaldytuvą, pasikasai galvą, kaklą, pasitrinti akis. Jokios kultūros, šiaip tingus rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 07 16, 10:14)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aimeja" data-cid="72154386" data-time="1531722953"><div><p>As tikrai nezinau ar nuolatos. Bet mes niekada nesam taip valge, net mintis nekiltu. Na nebent kokiomis isskirtnemis salygomis kai nera pasirinkimo. Bet man keisciausia, kad ta procesa susieja su artumu, meile ir t.t. Nepagalvociau to niekad. Man tai butu nepatogus veiksmas ir tiek.</p></div></blockquote><p>As tai sakyciau, kad cia nebutinai meile, bet tiesiog labai artimas fizinis rysys. Maciau tokiu poru, kur vienas prie kito labai atsargiai elgiasi (kartu ilgai gyveno), o yra tokiu, kur vienas duse, kitas slapinasi toje pacioje patalpoje ir nera bedos. Kiekvienam savo, manes nei tie, nei tie nestebina. </p>

nu čia jau kraštutinumas gal, nebent vienas labai labai nori ir neiškenčia, tai kitas gal bent nusisuka duše, reikia tikėtis.
Manau, kad kiekvienas dalykas yra atskiras ir savitas ir bendros lėkštės su klozetu lyginti nedera.

O kad nesiejasi su meile, nesutiksiu. Galbūt nesiejasi tada, kai žmogus labai toks "daktariškas" ir ekstraversiškas, kai jam nėra kas ten kažkieno pėdą pagraibyti, arti burnos prilysti, nors pirmą kartą tą žmogų mato. Aš tokia nesu, aš esu intravertė, šaltesnio tipažo, labai jautri kvapams, tai tikrai ne prie kiekvieno taip lįsčiau ir prisileisčiau.
Atsakyti

Na aisku tame jokios problemos. Bet didelius reikalus zmones aisku po viena daro.

tai aisku

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 07 16, 11:25)
Mes turim ritualą. Šeštadienį leidžiam sau ilgiau pasivolioti lovoj, mažiausias dar ateina pagulinėti kartu.
Tai vat pasidarom ar sumuštinių, ar kiaušinienės išsikepam, didelį dubenį salotų, kavos. Atsitempiam viską į lovą ir pasimėgaudami iš tų pačiu lėkščių papusryčiaujam. Nereikia niekur lėkti, skubėti, verstis per galvą, rengtis, bėgti. Paprastas tingus rytas, kai su pižama nušlepsi į pirmą aukštą, atsidarai šaldytuvą, pasikasai galvą, kaklą, pasitrinti akis. Jokios kultūros, šiaip tingus rytas.

Ir mes kava geriam. Ir sumustinius valgom. Lovoj. Bet jau kiausinienes ar salotu i lova tai ne ne ne. Del to, kad riebalai, issiteplios patalyne, gi nukris koks gabalas jei visi is vieno valgo, sunku 5varkingai. Negaleciau tokioj miegot. Ai is vis man patinka tvarka, svara, patalai turi kvepeti. Ir valgyt as megstu pirmiausia akim, su peiliu, sakute, ramiai. Manau, cia tiesiog nuo zmoniu priklauso ir tiek.
Atsakyti

nu čia jau kraštutinumas gal, nebent vienas labai labai nori ir neiškenčia, tai kitas gal bent nusisuka duše, reikia tikėtis.
Manau, kad kiekvienas dalykas yra atskiras ir savitas ir bendros lėkštės su klozetu lyginti nedera.

O kad nesiejasi su meile, nesutiksiu. Galbūt nesiejasi tada, kai žmogus labai toks "daktariškas" ir ekstraversiškas, kai jam nėra kas ten kažkieno pėdą pagraibyti, arti burnos prilysti, nors pirmą kartą tą žmogų mato. Aš tokia nesu, aš esu intravertė, šaltesnio tipažo, labai jautri kvapams, tai tikrai ne prie kiekvieno taip lįsčiau ir prisileisčiau.

Nu tu paimk koki urologa. Jam zinok besislapinanti zmona bus ok. Vis geriau nei bobutes darbe ir ju slapimo spalvos analize. :D

Man tai atrodo, kad svarbiausia jog abiems gerai. Beda butu jei vienam slykstu, o kitam norma. 

Del prisileidimo as panasiai “veikiu”. 

Atsakyti
Su savo ex valgydavom lovoje, o dabar - niekada.
Apskritai daug iprociu buvo kitokie, nei gyvenant vienai ir turbut tai normalu.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2018 07 16, 10:42)
<...> Manau, cia tiesiog nuo zmoniu priklauso ir tiek.

Taip. Mes visi skirtingi ir nėra normos, pagal kurią privalu visiems elgtis būtent taip ir ne kitaip. Jeigu abiems tai priimtina, kodel kitiems tai turi būti baisu?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2018 07 15, 15:42)
Tai ką jūs pabrėžiate yra labai susiję. 
</p><p> Gender gap įmonėms ir buvo liepta skelbti, būtent dėl to, kad galėtų kontroliuoti equal pay.  4u.gif </p><p>Skirtumas tik tas, kad už gender gap į teismą nepaduosi, o už equal pay - taip. </p>

viskas gyvenime susije biggrin.gif bet imoneje kur mokamas atlyginimas vienodas pagal roles vis tiek skirtumas gali buti del skirtingo bendro uzdarbio vidurkio tarp lyciu, nes nebutinai moterys nori buti vadovemis ir nebutinai vyrai nori partimo. O jei atlyginimai oficialus, jei darbai su kontraktais ir taip matosi kiek kas uzdirba.
Cia atskiri dalykai, vyrai aplamai dirba daznai sunkesnius fiziskai darbus, pavojingesnius gyvybei, tokioj sferoj 90 proc vyru. ir aplamai visiskai normalu, jei vyras uzdirba daugiau , ne, ne toje pacioje roleje, o aplamai, man normalu, jei vyras siekia didesnes karjeros, jei dirba pavojingesni darba ir t.t. nes man normalu, kad moteris daugiau skiria laiko vaikams ir seimai, nebutinai viskas turi buti pinigais ismatuojama, visos atsakomybes ir visi darbai. Ismingtingos moters vyras uzdirbs daug ir seima islaikys, o ji prisides kitaip prie seimos geroves, o dabas jai bus vieta realizuoti savas idejas, o ne ddirbti kaip darbinei kumeliai.
Kazin kuri nenorim, kad vyrai pirktu dovanas, ir kad nereiktu sukti galva del buities...

As nenoriu konkuruoti su vyru, del vienodo atlyginimo, nors sferos musu visiskai skirtingos ir butu absurdiska, jei as gauciau tiek pat, nesazininga.
Del to ir esma skirtingi, kad vyrai galetu vienus darbus nudirbti, mes kitus, ir tai yra gerai. Ir kovoti su tuo gender pay gap man yra absurdas.
O moteriai nei vienai nera uzdari keliai siekti bet kokios karjeros, turim moteris prezidentes , turim moteru ministriu, karininkiu, gydytoju, imoniu vadoviu, taigi, kas tik nori keliai atviri, bet nebutina kisti per prievarta visur lygiai moteru, nes tada gaunasi absurdas.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2018 07 15, 15:49)
Neduociau todel (atmetus tuos atvejus, kad nera daugiau ir grazu pasidalinti ir pan.), kad man nepatinka, tiesiog . Nepatinka, kai ima is mano lekstes. O tau viskas patinka? Ar tu bijai pasakyti? As esu uz tokius santykius,  kai vienas kitam nebijo pasakyti, kas nepatinka. As pasakau, man pasako. Ir ramu. Jokiu problemu.
Tai jei zinociau, kad vyrui nepatinka kazkas ir vistiek daryciau, tai tau ca normalu? Tik jau neapsiverk del to duociau per nagus, perkeltine prasme gi sakau. Realybeje butu griezta pastaba ir piktas zvigsnis. Ar dabar gerai paaiskinau? Viduje tiesiog supykciau, kad zino ir daro, erzina. Bet pas mus to nera. Seniai zino. Ir taip nedaro. Kazkaip net negalvojam apie tai. Iprasta valgyti savo.

Nepatikimas turi visada priezasti, kodel nepatinka ar nesusimastet?po kiekvienu nepatikimu yra jausmas ir emocija, ka as ivardinau, kaip pavyda, sakot ne, tai klausiu kokia tada? nes jei nepatinka, kai ima jusu maista, tai juk vadinasi gaila jo? ne? pavydu? man ci apanasu, kai kates snypscia jei is ju bliuduku kita prieina paimti gabalelio.

as ir bijoti pasakyti vsiskai neina kartu, kartais net mano nenaudai lotuliukas.gif

nu as pasakau vyrui, kad man nepatinka, kai jis ruko, bet jis vis tiek ruko, tai ka man dabar daryti? lotuliukas.gif duoti jam per nagus ar lupas? lotuliukas.gif dar daug dalyku pasakau, bet jis vis tiek daro savaip, kaip suprantu reikia aukelti musimu, kitaip nepades? lotuliukas.gif tik va nenoreciua, akd jis irgi taip pardetu elgtis unsure.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

as klausiau jei vyras jums duotu per nagus, jums viskas gerai butu?

is mano lekstes jis neima nieko ir as is jo neimu, bet jei imtu as nieko pries, man negaila, su vaikais buna taip ,kad dalinames. biggrin.gif megsta kazkaip vaikai ateje is lekstes "paragauti" ir viskas gerai, nepasisiausia man ketera ir nieko musti nekyla noras. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2018 07 15, 15:57)
<p>Niekad nevalgau iš vaiko lėkštės, juo labiau nedakalinėju to kas liko.Vaikui taipogi neleidau knaisiotis po saviškę.Taip pat neimu iš mb.Ir jis nieko neima iš maniškės.Net rankšluosčius naudojam atskirus, nors kartu miegam.Nemėgstu jovalo, tai yra nekultūringa

</p><p>.Berniukais ir mergaitės skiriasi nuo pat prigimties.Jie yra skirtingi ir taip yra nulemta motulės gamtos.Kai auginau savo berną, niekada neslėpdavau kosmetikos ar nagų lako.O dukterėčios net pirštai virpėdavo kaip reikėdavo pagriebti lūpų dažus.
</p>

kulturinga tik tai, ka mes sugalvojam, kad yra kulturinga, kazkokioj salyje gal valgyti atskirai yra nekulturinga biggrin.gif

taip, butent.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 07 15, 17:30)
Lupus dazus?!?

O man sake, kad mergaites svajoja tik skalbti, sluostyti dulkes, plauti grindis ir patarnauti namiskiams.

Pelene daznai skaitydavo jums? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

ir aplamai visiskai normalu, jei vyras uzdirba daugiau , ne, ne toje pacioje roleje, o aplamai, man normalu, jei vyras siekia didesnes karjeros, jei dirba pavojingesni darba ir t.t. nes man normalu, kad moteris daugiau skiria laiko vaikams ir seimai, nebutinai viskas turi buti pinigais ismatuojama, visos atsakomybes ir visi darbai.

50% poru Lietuvoje issiskiria, vaikai dazniausiai lieka su mama. Vienisos moterys su vaikais yra viena skurdziausiu socialiniu grupiu Lietuvoje. 84 tukst. tevu vaikams nemokam alimentu. Cia oficiali statistika.

Pinigais tikrai ne viskas matuojama, labai gerai yra buti su vaikais, ramiai uzsiimti namu ruosa, bet kai reikes apmoketi savo saskaitas, vaikams zieminius batus nupirkti ir i mokykla isleisti, tai tada jau bus visa tai matuojama pinigais, o ne namu jaukumu ir ne moteriskumu. Tada jau reikes ir su vyrais varzytis, ir su moterimis, kad sau normalu gyvenima uzsitikrinti. Ir uzsienyje issiskyrusios moterys prabangoje irgi neskesta.

Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 07 15, 22:42)
Realiai vyrams uz ta pati darba vis dar mokami didesni atlyginimai. Karta suzinojau, kad kolega uzdirba daugiau, paprasiau pakelti alga, nes mano rezultatai buvo dar ir geresni nei jo. Atsakymas buvo, kad biudzete nenumatyta man kelimas, o kolega gi turi kaip vyras uz busto paskola moketi. Paklausiau sefo, gal jis noretu uz mano buta sumoketi. Nes man kazkur gyventi irgi reikia. Suprato. Algos pakelima gavau tada.

doh.gif cia Lietuvoje kaip suprantu, nu keistuoliai rimtai, jiems su logika ne kas, gal del to tokie ir salies pasiekimai...
Atsakyti

doh.gifcia Lietuvoje kaip suprantu, nu keistuoliai rimtai, jiems su logika ne kas, gal del to tokie ir salies pasiekimai...

Ne tik Lietuvoje. Airijoje yra tukstanciia imoniu, tu padirbai keliose ir jau pasakoji, kad ten atlyginimai vienodi. Isvedziojimai ir tiek.

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 07 16, 11:48)
Taip. Mes visi skirtingi ir nėra normos, pagal kurią privalu visiems elgtis būtent taip ir ne kitaip. Jeigu abiems tai priimtina, kodel kitiems tai turi būti baisu?

Nesutikciau, kad visai nera normos.

Pav. kad ir i tema. Na susitinkat su kokiu vyru pasimatyme. Kavine. Jis pradeda imti maista is jusu lekstes, atsigeria is jusu stiklines. Patiktu? Taip saziningai ka pagalvotum? Atmetus visus bjauru, vertinant tik elgesi? As tai, kad be kulturos, valgyt nemoka, kur jis auges, net geda uz ji butu. Kazin ar butu antras pasimatymas. biggrin.gif Tai kodel apsivedus nelieka jokiu normu?

Arba kiek teko matyti kai zmones kokioje sventeje ima maista tiesiai is bendro indo. Maciau kaip silke is silkines valge. Kaip balta misraine taip valgo. Viena karta net arciau pasidejo. biggrin.gif Arba bendradarbe pasidaro arbata, pamaiso ir aplaiziusi sauksteli deda i bendra indu stalciu. Kaip nustebo gavus pastaba. Tipo gi svarus. Tam tikras iprastas elgesys iseina ir is namu ribu.
Atsakyti