Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Montekrista.back @ 2019 11 18, 08:08)
Ir? Duoti kyšį kaip tas Jurbarke, mergaitės vos neuždaužęs? Jei tokį išauginčiau, tfu tfu, tai dar ir išsukinėti? Ne.

QUOTE(Montekrista.back @ 2019 11 17, 22:32)
Och jau tos skambios deklaracijos  rolleyes.gif  biggrin.gif

mirksiukas.gif
Atsakyti

Kyšių neduodu.
Jei vaikas ar vyras nusikalstų-neduočiau kyšio, kad ištraukčiau.

Oi,kažkaip apie nusikaltimą nepagalvojau.Net nežinau,kaip pasielgčiau.

Man kyšiai kažkaip su medicina rišasi.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 11 18, 08:41)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72546260" data-time="1574055702"><div><p>Kyšių neduodu.
Jei vaikas ar vyras nusikalstų-neduočiau kyšio, kad ištraukčiau.</p></div></blockquote><p>Oi,kažkaip apie nusikaltimą nepagalvojau.Net nežinau,kaip pasielgčiau.</p><p>Man kyšiai kažkaip su medicina rišasi.</p>

O man su nusikaltimais biggrin.gif
Atsakyti
Nesu davusi kyšio. Dėl sveikatos matyt duočiau, jei jau niekaip kitaip neišeitų. Kol kas nebuvau tokioj situacijoj. Bet buvau medikams du kartus "dėl visa ko" pasiruošusi duoti, nes visi aplinkiniai aiškino, kad jau be kyšio tai niekaip. Bet neprireikė. Tai taip ir liko teorijoj viskas... Tikiuosi ir nereiks. Policijai neduočiau. Bet advokatą apmokėčiau... Irgi tikiuosi, kad nereiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 18 lapkričio 2019 - 09:06
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 11 17, 20:56)
Ta milijardiere man patiko... jauciu simpatija.

labas rytas,

savo postą rašydama, norejau prideti - Idomuciai ji patiktu.
Atspejau. biggrin.gif
Kerštas, praejus 45m. smile.gif
Susitikimo metu pokalbiai - draugiški, su lengvu filirtu. Miesto centre is anksto buvo nupirktas karstas, puošiamos geles.
Senoji dama/iskaudinta moteris savo jaunystes meilei viską detaliai aiškina, ką darysianti su juo po jo mirties. viskas perteikta per ašržą, tuo paciu issaugant gilu skausmą.
Ji kalba jam, kad jau pastaciusi jam mazuolieju, pjeses gale issiveza karstą paskui save i Kapriją.

Bet ar tai gyvenimas? Ji pati prisipazista, kad negyvena, kad leido save apaugti nuodais tarsi dumblais. Pjeses metu netgi ivyksta trumpos jungtuves. Senoji dama zenijasi su 7 vyru (vyrus keicia dažniau nei kojines.)
Idomucia, to sieki?
Virsti gyvatišku dumblu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 18 lapkričio 2019 - 09:26
As irgi pagalvojau apie nusikaltimus prakalbus apie kysius. Tureciau didele dilema sioj vietoj matyt. Savas zmogus, noretusi gelbeti, kitavertus esu uz tai, kad kiekvienas atsakytu uz savo darbus, pajaustu savo pasekmes.
O medicinoj duociau kaip ir Hmmm, jei neiseitu kitaip. Bet dar nekart nesu davus nei del saves, nei del dukros, ir visad esam jaute pakankama rupesti is mediku. Ir siaip nesu niekur kysiu davus.
Bet man persasi mintis, kad jei jau uzauginai gyvuli, zudika, tai tau nekils dilema, ar duot kysi.... Netikiu, kad tos seimos viduje labai geros ir teisingos, kitaip kodel tokie vaikai uzauga.

Labas rytas
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 11 17, 21:12)
žinoma, kad taip. Dėl pinigų net giminės susipyksta,

Pjeseje žiauriausia tai, kad net žmona ir du vaikai nusisuko nuo žudomo vyro. Bet ko noreti, jis tą žmoną eme "del pinigu", palikęs aną iskaudintą beturtę mergaitę...

Kyši davem (bandem duoti) tik syki. Kai operavo mūsu vaiką (6men.) Kyšis buvo 400lt, mociutes pinigai, net ne mūsu, ir jie buvo ideti i saldainiu deze. Gydytojas kaip ir nežinojo, kad viduj - pinigai, atkakliai kratesi saldainiu dežes, bet mes igrūdom (po operacijos).
jautemes su vyru nesmagiai, bet dieve, vaikai buvom, man 24m tik.

O 50lt kyšio anesteziologei nesugebejom iteikti. vis baksnojom viena skitą, susiremę sededami - tu duok , ne, tu duok. kol ji žymejosi lape vaiko duomenis, mes taip grumdemes susinepatoginę. paskui gydytoja nepatenkinta mina iškaukšejo kablais. Veiksmas - Santariškese.

Tai tiek del tu kyšiu. buvom isitempę del tokio mažo savo vaikiuko.
toliau - kiek atmenu - nieko nesame davę.
Šiaip galiu tik pasižaveti kitais gydytojais. nei reikalavo, nei dave suprasti, kad nori, pvz, kai prieš kelis metus operavo jaunesniji. (du rankos lūžiai, išmeciau vaiką nuo dviracio).

Taciau kyšiai lieka kyšiais - cia siaura tema.
Idomu, ar šiaip galima žmogu nupirkti? vat tą tikrąji doruoli, su "vertybemis". juk cia panašiai kaip su davatka - jei jau neduoda, tia už nieką neduoda. O...bet...ar yra/būtu kažkokiu aplinkybiu, kurios palaužtu žmogaus vidini stuburą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 18 lapkričio 2019 - 09:33
QUOTE(given444 @ 2019 11 18, 09:26)
Pjeseje žiauriausia tai, kad net žmona ir du vaikai nusisuko nuo žudomo vyro. Bet ko noreti, jis tą žmoną eme "del pinigu", palikęs aną iskaudintą beturtę mergaitę...
Kyši davem (bandem duoti) tik syki. Kai operavo mūsu vaiką (6men.) Kyšis buvo 400lt, mociutes pinigai, net ne mūsu, ir jie buvo ideti i saldainiu deze. Gydytojas kaip ir nežinojo, kad viduj - pinigai, atkakliai kratesi saldainiu dežes, bet mes igrūdom (po operacijos).
jautemes su vyru nesmagiai, bet dieve, vaikai buvom, man 24m tik.

O 50lt kyšio anesteziologei nesugebejom iteikti. vis baksnojom viena skitą, susiremę sededami - tu duok , ne, tu duok. kol ji žymejosi lape vaiko duomenis, mes taip grumdemes susinepatoginę. paskui gydytoja nepatenkinta mina iškaukšejo kablais. Veiksmas - Santariškese.

Tai tiek del tu kyšiu. buvom isitempę del tokio mažo savo vaikiuko.
toliau - kiek atmenu - nieko nesame davę.
Šiaip galiu tik pasižaveti kitais gydytojais. nei reikalavo, nei dave suprasti, kad nori, pvz, kai prieš kelis metus operavo jaunesniji. (du rankos lūžiai, išmeciau vaiką nuo dviracio).

Taciau kyšiai lieka kyšiais - cia siaura tema.
Idomu, ar šiaip galima žmogu nupirkti? vat tą tikrąji doruoli, su "vertybemis". juk cia panašiai kaip su davatka - jei jau neduoda, tia už nieką neduoda. O...bet...ar yra/būtu kažkokiu aplinkybiu, kurios palaužtu žmogaus vidini stuburą?

tokie dalykai klesti mažuose miestuose, nes nebus kur dėtis žmonėms. Net jei ir įskūsi kurį mediką ir jį atleis, tai likę sužinos ir užsisės. Nebus vietos tame miestelyje ir gydymo įstaigoje tam pacientui.
Ten tikrai reiktų pasiklausymo aparatūrą montuoti, nes baisūs dalykai vyksta. Viena šeimos gydytoja pvz. buvo iki tiek išnaglėjusi, kad jei pamato, kad pacientas įeina be maišiuko, tai net į pasisveikinimą neatsako, nenoriai po to bendraja, zubus susukus visą vizitą.
Atsakyti
Lisiteja, o kodel davei? Suprantu, tu iš tos "vyresnes" kartos. bet tu juk tikrai netiki, kad jei gydytojas "prastas", jis del pinigu neišoperuos geriau, ant staigio.
Ir atvirkšciai: jei gydytojas geras, jis specialiai gi žirkliu viduj nepaliks, nenores kenkti savo reputacijai, jis visad operuoja gerai. jam kitaip net neišeina.

Duoti kyši, suprantu, galima del baisaus biurokratizmo, tarkim, niekaip neguldo i ligonine tyrimams, ilgos eiles prie proceduru, nukreipimu. tuomet bjauru, norisi greitesnes diagnozes, bet dabar pridyge privaciu istaigu, anksciau taip nebuvo, žmones sieke "pagreitinti" situacijas.

Idomu vis tik, ką pats duodantis galvoja savo viduje? Jis juk negalvoja: vat šis gydytojas prastas, bet aš duosiu kyši ir jis taps kompetentingas. akimirksniu. smile.gif
duodantis kyši turi mąstyti lb žiauriai: vat, šis gydytojas žiaurus, o mano pinigai pades nupirkti šiek tiek rūpescio, dažnesniu apsilankymu po operacijos, pasiteiravimo kaip jauciates. bent skalpelio viduj nepaliks.

Ar esame nukenteje nedavę kyšio? gal ir taip. mano vyras yra gulejes ligonineje, ir pas ji gydancioji vedeja niekad taip ir nebuvo uzejusi.
zujo aplink tik seseles. būtume dave kyši? na, butu 1-2 kart užejus, ir...?
Mano vyras/mociutes visad turedavo iproti kišti seselems šokoladus. taip pat slaugems, kurios tvarko, pervelka patalus, stumdo ligonius tyrimams, basonus neša... nes jos vieninteles ir matydavosi, kad dirba.

Burbanti,
neturejau ilgam laikui vyro - už kurio, kaip už sienos.
turejau pradžioje trumpam, taip bent jau rodesi, bet ta siena mūru atsisuko prieš mane. na, bet - niekada nesakyk niekada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 18 lapkričio 2019 - 09:48

Given, o vaikui del dvieju luziu rankoje neliko jokiu pasekmiu?  :unsure: 

Atsakyti
Neliko. Bet gipse 4men buvo. Sakoma, sugijusi ranka būna stipresne nei prieš tai, ir niekad darsyk per tą pat vietą nelūžta. cia dar taryb laikais girdejau. nežinau, ar tai tiesa.

Monteverte, aš db labai pozityviai mąstau del nekyšiu. db visur ant duru: "Geriausia padeka gydytojui - jūsu ACIU". užsienieciai išvis baisisi mūsu kyšiais. cia jau visos žinot iš Plepalu temos.
dabar gi paviesinta skaudi istorija: gydytojas, bandes suvalgyti sužymetus pinigus. paciente ji priciupe, atvede teisesauga askui save i gydytoja kabinetą.
gydytojas is streso net bande grūstis pinigus i burną.

dabar ne tie laikai. atmenu istorija: mociute duoda gydytojui 100lt, gydytojas jai režia: mociute, aš nerūkau. suprask, kyšio suma per menka.

judam i prieki.

p.s. siaip nepatikdavo mano mociutes mada grūsti gydytojams pinigus. sakau, tvirkini žmones. ir mano dvi drauges taip darydavo. duodi, vadinais, ir pati priimtum, ar ne?
bet šokoladu davimą seselems suprantu.
labiausiai nugriuvau nuo vienos mano dr pasakymo: atienu, paisžiūriu i aplinką, ir nusprendžiu, priimti iš žmogaus dovaną, ar ne. tipo, ji ima tik iš turtuoliu. blyn. o dar neseniai buvo anekdotas, kaip moterys kalbasi troleibuse. bijau nualpti, nes geru apatiniu šnd neužsidejau. kiti gi ir skolintais auto važineja. ir koki skolintą papuošalą užsideda, kad gydytojas kaip i bomžą nežiūretu. bet cia jau seni laikai.
buvau taip ipykusi ant savo drauges, kad sakiau: nu blyn, ką nors pasiusiu specialiai pas ją, kad pasiulytu manod draugei kyši, idomu, ar priims.
viena, kyšio naglai reikalauti, kita - kyši "šiaip priimti". nes, ale...nemandagu atsisakyti.
bet pastarasis elgesys man dar didesni atgrasumą sukeldavo.
kokiam reikia būti žmogui, kad priimtum kyši? žmogus serga, jam ir taip krūva išlaidu: biuletenis, vaistai, stresas, sumažejusios babkes...ir dar...duok gydytojui.
Vienas operuojantis jaunas chirurgas is LSMu kažkada gyresi: be pietu neiseinu nepasidaręs dvieju štukiu. jau geriau toks i užsieni varytu - jei jam štukes svarbu.

aš suprantu viso to politiką. mūsu gyvybe - svarbiausias dalykas, o gydytoju algos mažos. bet ironija štai kokia - nuo 2000m gydytoju algos tik kilo (kad ir su visokiais apvaržymais neleidimais dirbti 2 etatais ir pan), bet kyšiai nenyko.
Išvada? žmogaus morale - ne toks jau paprastas dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 18 lapkričio 2019 - 10:01
Matai kaip kiekvienas tai surišo su savo baimemis. Kas su nusikaltimais, kas su ligomis. As rasiau, kad uzmusciau bet ka, turedama omenyje - jei kas nors ruostusi nuskriausti mano artimuosius, jiem grestu mirtinas pavojus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 18 lapkričio 2019 - 09:53