Lisiteja, o kodel davei? Suprantu, tu iš tos "vyresnes" kartos. bet tu juk tikrai netiki, kad jei gydytojas "prastas", jis del pinigu neišoperuos geriau, ant staigio.
Ir atvirkšciai: jei gydytojas geras, jis specialiai gi žirkliu viduj nepaliks, nenores kenkti savo reputacijai, jis visad operuoja gerai. jam kitaip net neišeina.
Duoti kyši, suprantu, galima del baisaus biurokratizmo, tarkim, niekaip neguldo i ligonine tyrimams, ilgos eiles prie proceduru, nukreipimu. tuomet bjauru, norisi greitesnes diagnozes, bet dabar pridyge privaciu istaigu, anksciau taip nebuvo, žmones sieke "pagreitinti" situacijas.
Idomu vis tik, ką pats duodantis galvoja savo viduje? Jis juk negalvoja: vat šis gydytojas prastas, bet aš duosiu kyši ir jis taps kompetentingas. akimirksniu.
duodantis kyši turi mąstyti lb žiauriai: vat, šis gydytojas žiaurus, o mano pinigai pades nupirkti šiek tiek rūpescio, dažnesniu apsilankymu po operacijos, pasiteiravimo kaip jauciates. bent skalpelio viduj nepaliks.
Ar esame nukenteje nedavę kyšio? gal ir taip. mano vyras yra gulejes ligonineje, ir pas ji gydancioji vedeja niekad taip ir nebuvo uzejusi.
zujo aplink tik seseles. būtume dave kyši? na, butu 1-2 kart užejus, ir...?
Mano vyras/mociutes visad turedavo iproti kišti seselems šokoladus. taip pat slaugems, kurios tvarko, pervelka patalus, stumdo ligonius tyrimams, basonus neša... nes jos vieninteles ir matydavosi, kad dirba.
Burbanti,
neturejau ilgam laikui vyro - už kurio, kaip už sienos.
turejau pradžioje trumpam, taip bent jau rodesi, bet ta siena mūru atsisuko prieš mane. na, bet - niekada nesakyk niekada.