Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Ašaka @ 2019 12 19, 18:20)
Taigi taip būdavo anksčiau, kai Kūčios buvo darbo diena, ir viską reikėdavo iš vakaro susiruošti. Šiais laikais galima neskubant viską susiruošti Kūčių rytą ir dar susiruošti Kalėdoms.

Ekse nera dirbus jokio darbo, kai gyveno su manimi. Visos dienos buvo svente...

Bet as galvoju, kad moterys be darbo isproteja.. Na gal nee visos, bet dauguma. Nevetui prie soviettu psichiatrijos ligoninese budavo darbo terapijos skyriai. Kazka ten gamindavo paprastucio, bet kad but ligoniu makaule uzimta, nes kitaip pradeda vaziuot stogas
Papildyta:

Silkiu turi buti kelis rusys. Su dziovintais grybais, su tomatais ir kepintais svogunais, naturali su actu ir darr...
Atsakyti
Kokios idomios temos biggrin.gif
Nemegau vaikystej Kuciu stalo, nei silkes, nei grybu, nei tu misrainiu. Uztat dabar pasidarom taip, kaip skanu. Bet 12 patiekalu butinai,uztenka juk ir po kasneli du paragauti. Pernai taip gerai susisukom, nei persivalgem, nei ten liko kazkas. Na bet mamos turi poreiki prikrauti namo plystancias tases visko biggrin.gif
Atsakyti
Vieni burtai, kur vienai mociutei sake tikrai isiplide, cia dar netekejusiom, kuciu nakti pasideti bliudeli su vandeniu po lova, ant virsaus uzdeti koki pagaliuka ar peili ir nakti butinai susapnuosit busima vyra mirksiukas.gif

Kokiu jus zinot burtu?

QUOTE(Monteverte @ 2019 12 19, 14:37)
nu tai ir aš taip darydavau ir niekada tų 12 patiekalų ir nesuvalgiau. Tradicija tada nebetenka prasmės, pasimeta kažkaip. Nežinau kaip ten anksčiau žmonės taip prirydavo. Nebent senoliai kiekvieną atskirą ingredientą, o ne patiekalą skaičiavo, pvz. aguonpienis, tai aguonos 1, vanduo 2, cukrus 3, jei kas dar deda, kūčiukai 4.
Tai ir rašau, kad gal geriau visko išragauti, tikrai 12, bet ne tik per vakarienę, o nuo anksčiau.

Manau turetu is tikruju buti 9 patiekalai, nes naudojosi zmones seniau tikslesniu menulio kalendoriumi ir patiekalai, tikrai ne ingredientai. Bet kadangi viskas beveik is augalu iskyrus zuvi, tai jie tarpusavyje gana gerai dera.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 12 19, 18:55)
Bet as galvoju, kad moterys be darbo isproteja..

Silkiu turi buti kelis rusys. Su dziovintais grybais, su tomatais ir kepintais svogunais, naturali su actu ir darr...

kazin , nebent jau buna nuprotejusios ir tik darbo nebuvimas, tai atskleidzia biggrin.gif

pas mus silke buna viena, o paskui isidedi salia, ka prie jos nori ar su bulvem ar su svogunais ir morkom ar su viskuo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 19 gruodžio 2019 - 21:22
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 19, 21:20)
pas mus silke buna viena, o paskui isidedi salia, ka prie jos nori ar su bulvem ar su svogunais ir morkom ar su viskuo  biggrin.gif

Tu dar i ne seimininke! Taigi skirtingoss tos silkes pamirkusios ivairiuose marinatuose ar uzpiluose. O ne dedasi is parduotuves pakelio i bliuda ir eda su dar kazkuo.
Cia kokie kareiviai nebent taip tik suruostu
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 12 19, 22:15)
Tu dar i ne seimininke! Taigi skirtingoss tos silkes pamirkusios ivairiuose marinatuose ar uzpiluose. O ne dedasi  is parduotuves pakelio i bliuda ir eda su dar kazkuo.

reiktų tau pas mane, išmoktum valgyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 12 19, 22:15)
Tu dar i ne seimininke! Taigi skirtingoss tos silkes pamirkusios ivairiuose marinatuose ar uzpiluose. O ne dedasi  is parduotuves pakelio i bliuda ir eda su dar kazkuo.

Prie ko cia tai dabar? mums patinka silke paruosta, pamarinuota vienaip, perkam cielas silkes , vyras padaro is ju file, o as pamarinuoju, kam ten tu 10 rusiu, jei skanu vienaip? Man visai neskanu visaip permirkusios ypac su parduotuviais marinatais, kai vien actas jauciasi.
Atsakyti
O yra pas ka is artimuju niekas neemigraves? smile.gif
Atsakyti
Skaniausias kuciu patiekalas - menkė blyneliuose...ir kisielius. Daugiau gali nieko ir nebuti biggrin.gif
Papildyta:
Bet...gana apie 'ką ėsit ir kokiais kvapais bezdėsit'

Geriau pasakokit kokius kuciu burtus bursit
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 12 20, 00:31)
Skaniausias kuciu patiekalas -  menkė blyneliuose...ir kisielius. Daugiau gali nieko ir nebuti  biggrin.gif
Papildyta:
Bet...gana apie 'ką ėsit ir kokiais kvapais bezdėsit'

Geriau pasakokit kokius kuciu burtus bursit

Mes darom silke blyneliuose irgi labai skanu, bet ne Kucioms. O menke kepu siaip tesloje, ta prasme daugiau zuvies, maziau teslos smile.gif nors man skaniau juros lydeka (hake), o skaniausia zuvis pleksne smile.gif

As jau papasakojau dabar jus pasakokit biggrin.gif
Atsakyti

Burtais jokiais neužsiimam, nes a.a močiutė sakydavo,kad  tai nedera su katalikiška švente.Todėl nieko ir nežinau.

Kūčios bus pas vaikus, martelė jau paskirstė kas ką gamins.Kadangi antradienis išpuola laisvas, tai didžiausias krūvis teks man.

Dovanos tik mažiesiems.Aš Kalėdų senelį susitikau Ispanijoje.O kadangi buvau itin gera, dar susitikau ir čia, vietoje.

O dabar rimtas klausimas.Kokią žuvį perkate kepimui?Vakar mama kepė jūros lydeką, tai smarvė nereali.Nors ir pirkios bėk.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 12 20, 07:08)
<p>Burtais jokiais neužsiimam, nes a.a močiutė sakydavo,kad  tai nedera su katalikiška švente.Todėl nieko ir nežinau.
</p><p>Kūčios bus pas vaikus, martelė jau paskirstė kas ką gamins.Kadangi antradienis išpuola laisvas, tai didžiausias krūvis teks man.
</p><p>Dovanos tik mažiesiems.Aš Kalėdų senelį susitikau Ispanijoje.O kadangi buvau itin gera, dar susitikau ir čia, vietoje.
</p><p>O dabar rimtas klausimas.Kokią žuvį perkate kepimui?Vakar mama kepė jūros lydeką, tai smarvė nereali.Nors ir pirkios bėk.
</p>

protinga močiutė. Krikščionims išties nedera, juk jie tam priešiški ir baudžia. Apskritai, jei žmogus save priskiria krikščioniui, turi būti kuo geresnis ir nuolankesnis žmogus gyvenime, nes kitaip kentės.
Kaip gerai, kad man žuvies visai nereik biggrin.gif
Atsakyti
Mes kai mamos neliko ir patys, dabar maziau maisto darom. Pamenu is vaikystes koldunus su dziovintais keptais grybais ir svogunais, labaaai skanu. Dar kartais sumalam kanapiu ir pakepam su druska ir pipirais-toks pagardas prie virtu bulviu (zemaitiskas), aguonu pienas, be abejo su kisieliumi, kuciukai, raudona misraine. Na, ir silke arba zuvis. Viskas.
O kaledu diena kartais koki nauja deserta gaminti isbandom ir einam I svecius daznai. Arba namie-antis kepta tradiciskai. Anksciau tevai turejo tradicija Kaledu ryta pasiimti per nakti peciuje kepusi kugeli-ten tokia moteris darydavo, daug zmoniu sunesdavo, didelis pecius. Kitoks skonis. Nors man tas kugelis ryte gal nelabai smile.gif

QUOTE(mylimuke! @ 2019 12 19, 21:14)
Kokios idomios temos  biggrin.gif 
Nemegau vaikystej Kuciu stalo, nei silkes, nei grybu, nei tu misrainiu. Uztat dabar pasidarom taip, kaip skanu. Bet 12 patiekalu butinai,uztenka juk ir po kasneli du paragauti. Pernai taip gerai susisukom, nei persivalgem, nei ten liko kazkas. Na bet mamos turi poreiki prikrauti namo plystancias tases visko biggrin.gif

Papildyta:
Lisiteja, mes kepam lasisa arba upetaki jau kelis metus. Anksciau budavo karpis, bet tu asaku ten kiek daug...

QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 12 20, 07:08)
<p>Burtais jokiais neužsiimam, nes a.a močiutė sakydavo,kad  tai nedera su katalikiška švente.Todėl nieko ir nežinau.
</p><p>Kūčios bus pas vaikus, martelė jau paskirstė kas ką gamins.Kadangi antradienis išpuola laisvas, tai didžiausias krūvis teks man.
</p><p>Dovanos tik mažiesiems.Aš Kalėdų senelį susitikau Ispanijoje.O kadangi buvau itin gera, dar susitikau ir čia, vietoje.
</p><p>O dabar rimtas klausimas.Kokią žuvį perkate kepimui?Vakar mama kepė jūros lydeką, tai smarvė nereali.Nors ir pirkios bėk.
</p>

Atsakyti