Mes kai mamos neliko ir patys, dabar maziau maisto darom. Pamenu is vaikystes koldunus su dziovintais keptais grybais ir svogunais, labaaai skanu. Dar kartais sumalam kanapiu ir pakepam su druska ir pipirais-toks pagardas prie virtu bulviu (zemaitiskas), aguonu pienas, be abejo su kisieliumi, kuciukai, raudona misraine. Na, ir silke arba zuvis. Viskas.
O kaledu diena kartais koki nauja deserta gaminti isbandom ir einam I svecius daznai. Arba namie-antis kepta tradiciskai. Anksciau tevai turejo tradicija Kaledu ryta pasiimti per nakti peciuje kepusi kugeli-ten tokia moteris darydavo, daug zmoniu sunesdavo, didelis pecius. Kitoks skonis. Nors man tas kugelis ryte gal nelabai
QUOTE(mylimuke! @ 2019 12 19, 21:14)
Kokios idomios temos
Nemegau vaikystej Kuciu stalo, nei silkes, nei grybu, nei tu misrainiu. Uztat dabar pasidarom taip, kaip skanu. Bet 12 patiekalu butinai,uztenka juk ir po kasneli du paragauti. Pernai taip gerai susisukom, nei persivalgem, nei ten liko kazkas. Na bet mamos turi poreiki prikrauti namo plystancias tases visko
Papildyta:
Lisiteja, mes kepam lasisa arba upetaki jau kelis metus. Anksciau budavo karpis, bet tu asaku ten kiek daug...
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 12 20, 07:08)
<p>Burtais jokiais neužsiimam, nes a.a močiutė sakydavo,kad tai nedera su katalikiška švente.Todėl nieko ir nežinau.
</p><p>Kūčios bus pas vaikus, martelė jau paskirstė kas ką gamins.Kadangi antradienis išpuola laisvas, tai didžiausias krūvis teks man.
</p><p>Dovanos tik mažiesiems.Aš Kalėdų senelį susitikau Ispanijoje.O kadangi buvau itin gera, dar susitikau ir čia, vietoje.
</p><p>O dabar rimtas klausimas.Kokią žuvį perkate kepimui?Vakar mama kepė jūros lydeką, tai smarvė nereali.Nors ir pirkios bėk.
</p>