Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 12 20, 14:08)
egul visų bobutės tiek būna nupušusios, kiek manoji buvo.O gerų manierų, elegancijos, inteligencijos ne viena iš jos galėtų pasimokyti.Tik,gaila,kad močiutė seniai mirusi.O,aš buvau jauna, durna ir pamokymų nenorėjau klausyti. verysad.gif
</p>

Daug kas taip sako apie mociutes ar mamas. Mano tai mire,kai buvau vos 5 , tai mazai ka ir atsimenu, bet gailiusi,kad is vyro mociutes neismokau duona kepti, tokia skani tikra duona budavo, dar zadejo senelis man ta duonos kubiliuka padovanoti, bet is kart nepasiemiau, o paskui, kai mire kazkaip nesmagu buvo eiti ten ir aiskinti ju vaikam, kad man pazadejo kubiliuka, nors jie gal nei nevertina.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 20, 14:02)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72570688" data-time="1576838256"><div><p>Jums Visata atseikės už jusu didybę.</p></div></blockquote><p>tu siandien ne ta koja is lovos islipai?</p>

As isivaizduoju kaip yra sunku gyventi, kai galvoji, jog visas pasaulis nusistates prieš tave
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 12 20, 15:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72570633" data-time="1576833126"><div><p>Kartais tos bobutes tiek suvaikeja, kad nesupranta pacios ka nusišneka.

</p></div></blockquote><p>Tegul visų bobutės tiek būna nupušusios, kiek manoji buvo.O gerų manierų, elegancijos, inteligencijos ne viena iš jos galėtų pasimokyti.Tik,gaila,kad močiutė seniai mirusi.O,aš buvau jauna, durna ir pamokymų nenorėjau klausyti. verysad.gif
</p>

Senamadiska esi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 20 gruodžio 2019 - 14:36
QUOTE(-burbanti- @ 2019 12 20, 14:35)
As isivaizduoju kaip yra sunku gyventi,  kai galvoji,  jog visas pasaulis nusistates prieš tave

blink.gif ne zinok as tikrai neisivaizduoju, o jei tau kazkas negerai isiliek pasidailink mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 20, 15:39)
blink.gif ne zinok as tikrai neisivaizduoju, o jei tau kazkas negerai isiliek pasidailink  mirksiukas.gif

Sakyciau vienai man taip rodytusi, tai gal as ir durna buciau. Bet dabar...
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 12 20, 14:39)
Senamadiska esi.

tada ir aš smile.gif
kažkada aš irgi kračiausi to senamadiškumo, bet kai supratau ir ant savęs realybėje pajutau kokie senoviniai žmonės buvo teisūs ir išmintingi, tai visokie "senamadiška" ar "sena galva", man didžiausi komplimentai smile.gif labiausiai nenorėčiau tai būti gimusi tik dabar, kai jau užvaldė tie visi kompai, nenatūralumas ir t.t. Labai džiaugiuosi savo amžiumi, net būčiau ne prieš in anksčiau gimusi
Atsakyti
Skirta Lutukei....ir ne tik....
Kazkada senai buvau issisaugojus labai gera pssichologo analize - dialogo pozicja su kitu žmogumi.
Paskaityk atydziai. Tai viena is 6 dvipolės komunikacijos psichologiniu poziciju.
Nematai jokiu tapatumu su savimi?

"...Vertinimo pozicija – Priėmimo pozicija
Vertinimo poziciją užėmęs žmogus, klausydamasis kito, iš karto lygina jo sakomus žodžius su savo asmeniniais įsitikinimais, pažiūromis ar tiesiog sau priimtinomis idėjomis. Iš esmės jis klausosi paties savęs. Dažniausiai įsiterpia tokiomis būdingomis frazėmis: „gerai padarei“, „blogai padarei“, „o, ne! taip negalima!“, „tu pravalai“, „tu neprivalai“, „tai nuodėmė“, „stebiuosi, kad toks žmogus kaip tu ...“, „tik tu dėl to kaltas“, „leisk tau pasakyti: tu pats taip norėjai“, „tau tai tinka“, „tam tikru požiūriu esu patenkintas: tau tai gera pamoka ateičiai!“

Vertintojo prasminiai sinonimai yra šie: teisiantis, rūšiuojantis, moralizuojantis, diskriminuojantis, kaltinantis, mokinantis, įspėjantis. Šie terminai apibūdina asmenis, kurie, būdami griežtai susitapatinę su įsikaltomis sampratomis, jomis instinktyviai filtruoja ir matuoja tai, ką girdi: perspėtojas išankstinėmis nuostatomis, moralistas etinėmis normomis, instrukcijos atstovas – savo institucijos stereotipais: mokyklos, partijos, visuomeninio sluoksnio ar grupes ... Įsitikinimų kategoriškumas jiems suteikia tariamo pasitikėjimo jausmą, leidžiantį nedvejojant skelbti nuosprendį.

Vertinantis asmuo lengvai nuslysta į perdėtą kritiką: tampa ypač reiklus ir suktas. Bendravimas su tokiu žmogumi alina, nes šis nuolatos randa kitame ką nors „taisytina“. Tad pokalbio partneriui belieka liūdnai pripažinti, jog jis nepasako nei vieno teisingo dalyko, tik dėsto savo klaidas – vieną po kitos.

Nesunku suprasti, kad tas, kuris pakliūva į tokio bendravimo pinkles, užima gynybos poziciją, sveria žodžius, sako tik tai, kas – tikisi – bus priimta. Tokia komunikacija nėra laisva, be to, ji gali tapti agresyvi ar net griaunanti.

Priimti – tai nebūtinai pritarti. Tai leisti kalbančiajam jaustis savimi – čia, dabar, su manimi; tai leisti jam reikšti mintis ir jausmus taip, kaip jis moka ir nori. Šitaip klausantis žmogus nerūšiuoja ir juo labiau nekaltina. Jis išklauso ir priima kito patyrimą, nutildęs savo paties principus.

Priimti bendravimo partnerį ir susilaikyti nuo vertinimų – tai nereiškia pristigti savo įsitikinimų ar supratimo, tai nereiškia eiti į kompromisą. Klausantysis gali nesutikti su kito nuomone, bet tai jam nekliudo vadovautis bendra nuostata: kiekvienas yra laisvas būti savimi, kliautis savo idėjomis, grįsti gyvenimą savo pasirinktais principais, kiekvienas turi teisę būti skirtingas negu kiti ir matyti, jog jo bruožai, darantys jį skirtingu, yra gerbiami.

Atviras ir tolerantiškas asmuo nebijo to, kas skirtinga. Jis žino, kas skirtingumai egzistuoja, visada turi tai omenyje ir yra pasirengęs priimti pozityvius kitoniškumo elementus, pats dėl to nesijausdamas menkesnis. Bendravimas jam nėra susijęs su pergale ar pralaimėjimu, pasiduosiu ar nepasiduosiu. Jis nesuinteresuotas mesti iššūkius, o nori aiškiai matyti ir pastebėti tai, kas geriausia, o ne įrodinėti savo teisumą. Tokia pozicija ne vergiškas nuolaidumas ar dviprasmybė, tai reiškia paprasčiausiai nepamiršti kitų žmonių įsitikinimų.

Toks žmogus laisvas nuo poreikio bet kokia kaina įrodyti savo tiesą. Jis geba objektyviai spręsti ir viešai prisipažinti, ką bendravimo partneris sako vertinga: „tai, ką sakai, yra tiesa“, „tavo pastaba teisinga“, „tavo siūlymas įdomus, man patinka“. O savo pastebėjimus ginčytinais klausimais pradeda taip: „mano nuomone ...“, „man atrodo, kad ...“, „aš sakyčiau ...“, „jei supratau teisingai“, „jei neklystu“, „mano žiniomis... "
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 12 20, 15:49)
tada ir aš smile.gif
kažkada aš irgi kračiausi to senamadiškumo, bet kai supratau ir ant savęs realybėje pajutau kokie senoviniai žmonės buvo teisūs ir išmintingi, tai visokie "senamadiška" ar "sena  galva", man didžiausi komplimentai smile.gif labiausiai nenorėčiau tai būti gimusi tik dabar, kai jau užvaldė tie visi kompai, nenatūralumas ir t.t. Labai džiaugiuosi savo amžiumi, net būčiau ne prieš in anksčiau gimusi

As tai lygtais ne tau rašiau?
Neturi su kuo bendrauti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 20 gruodžio 2019 - 15:02
QUOTE(Kristi_na @ 2019 12 20, 10:18)
Mes kai mamos neliko ir patys, dabar maziau maisto darom. Pamenu is vaikystes koldunus su dziovintais keptais grybais ir svogunais, labaaai skanu. Dar kartais sumalam kanapiu ir pakepam su druska ir pipirais-toks pagardas prie virtu bulviu (zemaitiskas), aguonu pienas, be abejo su kisieliumi, kuciukai,  raudona misraine. Na, ir silke arba zuvis. Viskas.

Tokius koldūnus Kūčioms verda mano marti, tai būna vienintelis šiltas patiekalas ant stalo. O žemaitišką spirgynę pagal močiutės receptą darau dviem būdais: Jūsų aprašytu arba pirma pakepinu kanapes, įdedu smulkiai sukapoto česnako, druskos ir pipirų, ir tik tuomet sumalu. Pirmas variantas, beje, labai tinka ne tik prie virtų bulvių, bet ir prie koldūnų kaip padažas. Dar neapsisprendžiau, kurį variantą šiemet darysiu.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 12 20, 15:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72570633" data-time="1576833126"><div><p>Kartais tos bobutes tiek suvaikeja, kad nesupranta pacios ka nusišneka.

</p></div></blockquote><p>Tegul visų bobutės tiek būna nupušusios, kiek manoji buvo.O gerų manierų, elegancijos, inteligencijos ne viena iš jos galėtų pasimokyti.Tik,gaila,kad močiutė seniai mirusi.O,aš buvau jauna, durna ir pamokymų nenorėjau klausyti. verysad.gif
</p>

Mano aa mociute nebuvo ypatingai elegantiska, bet buvo tokia silta, seimyniska, tokia kur norisi isikniaubt i silta dideli kuna wub.gif vis prisimenu per didziasias sventes jos bandutes mielines, pyragelius visokius, neperemiau receptu, nemegau gamint tada dar.
Atsakyti
Dabar pagalvojau...is savo mociutes tik viena vieninteli karta girdejome pamokyma (VISI anukai) 'prie stalo nečepsėkit ir valgykite suglaustomis lupomis'. Viskas. Gerumo isikunyjimas buvo, nei ji mus bardavo, nei 'mokindavo kaip gyventi'.
Atsakyti
Atleis Burbanti, bet tokiu paklodziu tikrai neskaitysiu biggrin.gif Tau ar kazkam lai rodosi kas tik nori, viskas ka isgyveni tai yra tik tavo viduje, su manim niekaip nesusije. 4u.gif
Papildyta:
Kodel visos rasot tik apie viena mociute? As tai tik viena pazinau, ar ir visos taip, nezinot kitos ar nebendravot?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 20, 17:32)
Atleis Burbanti, bet tokiu paklodziu tikrai neskaitysiu  biggrin.gif

Jau supratom, tu megsti tik daug klabeti, o kitus isgirsti tu nemegsti. biggrin.gif vargsas tavo vyras biggrin.gif perdupk uzuojauta 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Oi geras biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti