QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 09, 09:39)
Del mokslo namie, as manau, kad butu daugiau vaiku, kuriems tai pakenktu, nei tu, kuriems padetu. Issilavine, atsakingi tevai greiciausiai sunkiai ryztusi tokia avantiurai del</p><p>laiko stokos ir supratimo, kiek jie nezino.</p><p>O tie, kuriems jura iki keliu, arba turi labai specifini poziuri galetu vaikui sugadint visa ateiti.</p><p></p><p>Esu maciusi dokumentikos apie vaikus, kurie namie mokomi JAV. 15 m mergaite neturejo supratimo apie zmogaus reprodukcinius organus, nes ja namie moke sektoje gyvenantys tevai. Tiesa, ji jau buvo tekinama. Man atrodo mokymas namie igalina slepti visokio pobudzio smurta pries vaika.

</p>
Bet kaip tu tiek blogu pavyzdziu esi prisigaudziusi? Nemanai, kad ir pies einancius i mokykla vaikus smurtaujama?
Daugelyje vakaru saliu namu mokymas oficialus ir legalus ir kontroliuojamas, jei namu mokymas, nereiskia, kad niekas netikrina ir nepriziuri. Zinau seima, kuri cia taip moko vaikus, vyriausia dukra jau baige aukstaja, po namu mokymo.
Nusikaltimu, nesveiku zmoniu bus visada visur, tai negali trukdyti normaliem zmonem lavinti vaikus taip kaip jiem atrodo priimtiniausia. ir kas keisciausia zmones nelabia i tai pasigiline prisiskaite kazkokiu geltonosios spaudos straipsniu apie tai raso. Vaikai mokosi patys ar mokykloje ar namie, jiem tik sudaroma tinkama aplinka, mokykloje vienaip rgaizuojamas tas procesas namie kitaip ir gali buti labai ivairiai, kad ir pvz samdomi geriausi mokytojai privaciai,. Siais laikais esant internetui ir tiek daug reikalingos informacijos jame, galimybei mokytis distanciniu budu, iv kursai online, tiesog keista, kai dar kazkas to bijo, atodo nuvarymas vaiko i mokykla nuo 9-15 garantuoja kazkoki gera issilavinima ar ugdymasi.
Beja, labia mazas porcentas tevu, kurie apsiima mokyma namie. Ir tu kurie rystasi, vaikai pasiekia nemazai.
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2020 01 09, 10:26)
Nebūtinai. Šios savaitės nuotykis: paprasčiausias penktojo uždavinys, kuomet man užteko kelių sekundžių, kad aš jau žinočiau kaip susimesti viską per lygtį. Tik bėda ta, kad penktokai lygčių su nežinomaisiais dar nesprendžia, o paaiškinti reikia neišeinant iš jų (penktokų) suvokimo ribų.
Man ir tau visiškai aišku kaip spręsti y=(b+a)*2, kur b=2a, bet kaip tai išaiškinti vaikui, kur dar to nesupranta, kur dar pradėti reikia nuo elementarių x+2=4.
As, manau, jei vaikas labai zioplas ar turi sunkumu mokymesi, supratime, zinoma reikia labai atidziai jam rinkti tada ugdymo budus.