Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 09, 12:41)
Uk kiek zinau nelegali eutanazija. Dabar taip gali galvoti, o kai ismus ta valanda, kazin ar taip pat begalvosi.

As irgi kazkada galvojau vaje 40 tikri seniai ar tiek is vsi zmones gyvena  biggrin.gif

Labai baisi...

Su normalia senatve tai nesusiję. Bet tu nesuprasi.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 09, 12:39)
šiaip tai mokomasi ir iš knygų, jei ką, yra toks dalykas pas mokinius smile.gif Aš pvz. tam tikrų dalykų mokytojų mokymo/aiškinimo net nelaukdavau, pati imdavau ir į priekį skaitydavau, domėdavausi, analizuodavau. Tu aišku to nebandei?

Tu geriau jau patylek apie moksla, kai su mocia ir giminaite visos trys sedejot prie mokyklines prijuostes brezinio iki 3 ju val nakties.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 09, 12:25)
<p>Idomucia,</p><p>yra viena paciam moketi, o visai kas kita - mokyti kitus. Plius, as tikrai nesijauciu tiek genijumi, kad viska ismanyciau tobulai. Tiksliuosius mokslus zinau, daznai grizus i Lt padedu giminaiciu vaikams, tai kai reikia ir chemija prisimenu vadoveli atsivertus,

Lyg sakei kad dirbi su biologija, ti chemija turetum LAISVAI ZINOT universiteto lygyje.
Sakysim man darbee dirbant su AI is karto teko priisimint Furje transformacijas ir t.t. Bet tai jau universiteto kursas

Mokyklos lygis tai tiesiog JUOKINGAS, jei su juo butu problema, tai galima ir iseiti is darbo.
Tai ne tobulumas, mokyklos kursa reikia LAISVAI moket.

Mokyti kitus? Siaip mokiniai turi ismokti mokintys patys, va ka jiems reikia padeti
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 09, 12:22)
<p>Lietuvoje yra meno mokyklu, kurias siaip reikia lankyti kasdien, nes norint tapti profesionalu, reikalingos kasdienes pastangos. Tau cia ne burelis. Bendrieji dalykai ten sumazinti iki minimumo. Alternatyva Vokietijos privaciai mokyklai + privacioms meno pamokoms. smile.gif </p><p>Taigi yra galimybe ir Lietuvoje vaikui suteikti labai bazini bendra issilavinima ir padaryti profesionalu tam tikroje meno srityje. smile.gif</p>

O jei negyveni Kaune ar Vilniuje?
Ir kodel manai,kad vaikas pats negali ismokti tapyti? Kiek garsiu meniniku baige specialias mokykla? Tos meno mokylos irgi danziausiai vidutinybem, dizainieriam, kurie paskui kurs desreliu pakuotes etiketes.

pvz namuose pati ismokusi tapyti mergina, mama lietuve beja, gal girdejot apie ta seima(kramarik) , gana garsi Lietuvoje, kartais ksaito paskaitas, labai saunus namuse ugdyti vaikai. Buvau vienoje paskaitoje, labai sveisi moteris.

https://akiane.com/

Turejau klasioka, kuris nuostabiai tape, ir ka suvare ji matematikos mokytoja, neprileido prie egzaminu...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 09, 12:36)
Aha, nuejo po 5 metu nelankymo i 10 klase ir wuolia tg, ctg, sin, cos kaip is niekur nieko formules pila, Mendelejevo lentele iskalyjes, zino kaip kokia srove kur eina, kuom matuojama itampa ir t.t.
Nepezek nesamoniu. Nebent abu su zmona nedirbot ir namuose kiekviena diena moket pagrindu, kuriuos mokykloj moko.

Ne zinok...
manes tiesig nebuvo kam mokinti. Man patikdavo skaityti vadovelius keliomis klasemis i prieki. Gyveno isnuomaves kambari pas kaimyne toks studentas, tai jis man paliko fizikos vadovelius mokyklinius, kai istojo. Man tada buvo gal 11 metu, tai tie vadoveliai man labai patiko

Yra tks dalykas - sugebejimas mokintis, ji reikia vaikuose isugdyti.

Zmogus tai ne kompas, kur va viena CD IKRAUNAM,, isirase, tada kita... Ne...

Pas zmogu mokinimasis vyksta ratais, per daug ratu pasikarrtojant. Tada susiformuoja sistema
Atsakyti

Lyg sakei kad dirbi su biologija, ti chemija turetum LAISVAI ZINOT universiteto lygyje.
Sakysim man darbee dirbant su AI is karto teko priisimint Furje transformacijas ir t.t. Bet tai jau universiteto kursas

Mokyklos lygis tai tiesiog JUOKINGAS, jei su juo butu problema, tai galima ir iseiti is darbo.
Tai ne tobulumas, mokyklos kursa reikia LAISVAI moket.

Mokyti kitus? Siaip mokiniai turi ismokti mokintys patys, va ka jiems reikia padeti

As niekada nesakiau, kad dirbu su biologija. :) 

Savo srities mokyklos kursa reikia tobulai moketi, o kas ne tavo srities - nera viskas taip paprasta. Juo labiau, kad tarkim su kokiais rasiniais, taisykles keiciasi. Bent jau man taip atrodo is sono ziurint. Mano

laikais buvo tik interpretacijos, dabar kazkokia mastymo rasiniai jau irgi egzamine lyg yra. Turi susizinoti taisykles, suprasti reikalavimus ir cia kalba net ne apie mokejima, o gebejima suprasti ko sistema is taves nori idant egzamina islaikyti. Jei vaikui reikes stoti i aukstaji, tai galima kaip tik nori issidirbineti, bet egzaminai ten reikalingi tokie, kaip juos supranta sistema, o ne kaip tu nori. Nebent iskart ruosiamasi studijuoti uzsienyje, bet cia mano poziuriu is vaiko irgi atimamos galimybes rinktis.  :) 

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 09, 12:50)
Yra tks dalykas - sugebejimas mokintis, ji reikia vaikuose isugdyti.

Zmogus tai ne kompas, kur va viena CD IKRAUNAM,, isirase, tada kita... Ne...
Pas zmogu mokinimasis vyksta ratais, per daug ratu pasikarrtojant. Tada susiformuoja sistema

O mokyklos uzmusa ta nora, pamenu su kokiu noru ejau i pirma klase, ir kaip man ta nora greit ismuso. veliau kaip pamokuose buvo nuobodu, nes ir taip budavo aisku viskas is pirmu sakiniu, galvoji, kam dar apie ta pati 45 min kalbeti doh.gif
Geriausias pvz su kalbom, 7-12 m mokomes kazkokiso uzsienio kalbos mokykloje ir taip ir neismokstam kalbeti ta kalba. Pamenu 12 k egzamina gavau 10 is anglu, bet as sneketi nemokejau, gramatika uz tat labai gerai zinojau lotuliukas.gif Paskui laimei aukstojoj buvo adekvati mokytoja, per metus mus ismoke kalbeti anglislikai.

Kalba normaliai galima ismokti per metus, kad susikalbeti, tai kam tie 7 m laiko svaistymo?
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 09, 12:51)
cia kalba net ne apie mokejima, o gebejima suprasti ko sistema is taves nori idant egzamina islaikyti. Jei vaikui reikes stoti i aukstaji, tai galima kaip tik nori issidirbineti,

va cia ir beda svietimo sistema Lietuvoje. Bet namie besimokantys ir tai iveikia, jie tik norejo galimybes biggrin.gif

Papildyta:
Ar nromalu, kai grasinama atimti vaikus, kai jie ugdomi namie ir pasiekimai geri?

https://www.lrytas.l...rasina-9227515/
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 09, 12:59)
O mokyklos uzmusa ta nora, pamenu su kokiu noru ejau i pirma klase, ir kaip man ta nora greit ismuso. veliau kaip pamokuose buvo nuobodu, nes ir taip budavo aisku viskas is pirmu sakiniu, galvoji, kam dar apie ta pati 45 min kalbeti doh.gif
Geriausias pvz su kalbom, 7-12 m mokomes kazkokiso uzsienio kalbos mokykloje ir taip ir neismokstam kalbeti ta kalba. Pamenu 12 k egzamina gavau 10 is anglu, bet as sneketi nemokejau, gramatika uz tat labai gerai zinojau lotuliukas.gif Paskui laimei aukstojoj buvo adekvati mokytoja, per metus mus ismoke kalbeti anglislikai.

Kalba normaliai galima ismokti per metus, kad susikalbeti, tai kam tie 7 m laiko svaistymo?
Papildyta:

va cia ir beda svietimo sistema Lietuvoje. Bet namie besimokantys ir tai iveikia, jie tik norejo galimybes  biggrin.gif

Papildyta:
Ar nromalu, kai grasinama atimti vaikus, kai jie ugdomi namie ir pasiekimai geri?

biggrin.gif
Atsakyti

Jau dabar pas jaunuoli zvilgsnis sutrikes.
Ir uzaugs koks maniakas, neturintis soc.igudziu, nebendraujantis gyvai su zmonemis
Baisu...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 09, 12:43)
Tu geriau jau patylek apie moksla, kai su mocia ir giminaite visos trys sedejot prie mokyklines prijuostes brezinio iki 3 ju val nakties.

aš nesėdėjau, jos sėdėjo. Ir ne iki trijų, o pusę dviejų kažkur. Ir užsėdo jos gi ne 8 ryto. Užsėdo jos kažkur apie 11-12 val. vakaro smile.gif
Ar ne tu durnu chemiku skundeisi? Tu tu. Tai pas mus va tokia darbų mokytoja buvo. Nieko nepaaiškindavo, vien nepagrįsti moralai. Visokių čiūdų ten buvo. Vaikai iš baimės net ne savo siūtus, o nupirktus daiktus atnešdavo, kad tik ta dvejetų nerašytų, trimestro negadintų
Papildyta:

taip, po tokių mokslų vos vienas kitas mokėjo pašnekėti užsienio kalba ir tai, jei pvz. keliavęs ar labai jau krūta, sustiprinta mokykla ar šiaip mokytojas papuolęs labai geras.
Atsakyti

Na man mokykla nieko neuzmuse, mokykla tiesiog slyksti ikalinimo istaiga. Pradenese mokyklose buvau susigalvoje pramoga - tycia iveldavau klaidu ir ziuredavau ar pastebes mokytoja. Kai kuriu nepastebejo, uztai pastebejo tu kuriu as nepastebejau padares. Buvo labai idomu.
Po 6 klases kai jau prasidejo tikslieji mokslai tai nereikejo nieko mokintis... Stengdavausi ispresti uzdavini dar nebaigus sakyti salygos. Pasirodo imanoma ivairiu galimybiu isisavinti.Toliau patikdavo stebeti kaip mokytoja rekia ir durnina kitus mokinius.

Visokiu zubrilu tai mokiniai nemego, tai as pabreztinai rodziu kad nieko nesimokau... Na faktas, nes knygas perskaitydavau, kai jas gaudavau. Veliau PER PAZISTAMUS manee irase i suaugusiu viesa biblioteka, tai ten jau idomiu vadoveliu rasdavau aukstajai skirtu...

Pas mane buvo visai kitas supratimas, kaip kazka suvokti.

Tai palyginciau su zmogaus pakelimu i tam tikra uksti kur matosi visas vaizdas ka reikia pasualyje suprasti, paskui trumpos eksursijos ka reikes rytoj, ir tik tada nagrineji kazka kai zinai to vieta.

O mokykloje viska mokina vedziodami siauromis gatvelemis ir mokiniai negali susidaryti jokios sistemos. Beige mokykla aplamai uzmirsta ta beprasmi ziniu kratini

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 09, 13:14)
taip, po tokių mokslų vos vienas kitas mokėjo pašnekėti užsienio kalba ir tai, jei pvz. keliavęs ar labai jau krūta, sustiprinta mokykla ar šiaip mokytojas papuolęs labai geras.

As anglu pradejau mokintis normaliai dar is videku. tarp kitko dauguma buvo versti i rusu kalba, anglu kalba kazka gautti buvo labai sunku.
Dar apie 1988 atsirado CD diskai o ten budavo ideklas su dainu tekstais.
Tai irasydavo muzika i kasete, o tekstus nusikopijuodavau, budavo mieste kelios vietos kur sviesdavo

Tiesa vienas uzsenietis man paprotijo, kad nelabai gerai mokintis is bojeviku, nes ten yra specifine kalba naudojama i nusikaltimus linkusiu asmenu, kas gali sutrukdyti gauti darba veliau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 09 sausio 2020 - 13:19
QUOTE(cambala @ 2020 01 09, 13:03)
Jau dabar pas jaunuoli zvilgsnis sutrikes.

biggrin.gif pasakė sutrikėlė
Atsakyti