QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 11, 12:59)
taip butent. Abi esat materialistes ir egoistes, mazai skiriates nuo to mineto krokodilo, kuris jei ne alkanas tai nekas kojos, o jei alkanas tai nukas.
Ar visuomeet buvai tokia Monte? Ar niekad nesvajojai kazka mylet ne uz pinigus, ne uz tai, kad tau gera ar dar kazkas prie naudos?
Ar tai padare tavo bandymai atleisti neatleiziamus dalykus? Turejai kristi iki anu ygio, tai cia dabar ir issijuosus stengiesi, kad kuo daugiau varnu butu juodu... Didesne kompanija...
Juodos varnos skraido buriais, ereliai - po viena
Manau, kad patsai nesuvoki, kas yra materializmas. Metaisi etiketemis bil tik metytis.
Pateiksiu elementarius faktus, ir nuspresim, kuris is mudvieju esam materialistas.
Kai kalbame apie sali, nesvarbu kokia. Tu akcentuoji, jei ka pataisyk, gal ka praleidau tavo poste dvasingo, degaliniu kavos puodelio kaina, parduotuviu kainu skirtumus, butinai dar priduti TV kanalu paketus, ju kainas, ir dar galimybe issisukti, chaliava.
Tu, nors viena is parasytu tavo pastoviai vardijamu neva dvasingu aspektu, dvasinguma radai? TEisingai, ne, nes man neva materialistei salyse idomu, kultura t.y. menas, teatras, istorija, istoriniai, gamtos paminklai, tautu etno, tame tarpe ir gastronominis paveldas...
SEima. Tu kur nors matei mano parasyta, kad as keliu vyrui kokiu nors pretenziju del finansu? Jei ka mano vyras sunui alimentu nemokejo, tiesiog atsisakiau, kam gniuzdyti ir taip sugniuzdyta zmogu, ir kame tas mano materializmas? Negi tame, kad mano sugebejimai paklausus, uz vienetinius darbus zmones moka pinigus, nes tai puiki investicija? Ok, kas tau trukdo buti savo darbuose unikaliu. Bet kuo tai susije su materializmu?
Na o kaip dvasingas tu musu elgiesi su savo vaikais, as nekalbu apie buvusia zmona? Koks tavo pagrindinis akcentas, kodel nepadejai finansiskai, jau nekalbu apie dvasinius saitus. Teisingai, visi pamenam tavo paaiskinima "as ne melziama karve".
Kas is musu, neleidzia antrai pusei dirbti, kad finansu deka galetu kontroliuoti?
Na ir pagaliau, koks tavo indelis i visuomenes raida ja darant dvasinga? Tarkim ka padarei kad musu visuomeneje sumazetu nusikalteliu, kuriuos tu smerki. Ka nuveikei padedant vaikam, kurie kencia nuo smurto? Taigi, tie mazi vaikai, uzauge taps nusikalteliais, nes smurtas jiems norma. Jie kaip ir tu, smurto, nesvarbu kokio dvasinio, ar fizinio pagalba spres savo problemytes.
Cia tik minimumas is to ka esi prirases SM.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 11, 13:05)
Nesamone. Esi apsiskaicius. Pasidomek kokie zmones dirbo naciu konclageriuose ir gulaguose...
Pati tikroji samone, galimai tavo protui nesuvokiama.
ESme tame, kad tokie kaip tu, kurie zmones laiko siukslemis, vien todel, kad jie neatitinka iskrypusios galveles dirbtinai sukurtos normos, siuo metu neturite galiu. O jei pratrukstate, pradedat naiktinti zmones, vadindami juos siukslemis, uz sociopatinius veiksmus bunat izoliuoti nuo visuomenes.
Kai tokie kaip tu, zmoniu nekentejai, ateina i valdzia, pradeda rukt konslageriu kamineliai, darbuotis giljotinos, ar prokrusto lovos.
Paradoksas yra tame, kad Jus, sutverimai menkinantys zmones, nesuvokiat, kad dazniausiai pradeje smurtauti pries kitus, galop nudvesiat nuo to ka patys "pagimdot".
Istorija kartojasi, bet idiotai pamoku niekaip neismoksta ( Neveltui paminejau represinius irankius, nes juos naudoje sociopatai, del tos veiklos buvo sunaikinti, diduma ju nudvese nuo to ka sukure).