QUOTE(given444 @ 2020 01 25, 19:50)
dabar atrodo, kad gal taip. O gal ir ne. (/50/50). Bandziau kažkada galvoti apie tai.
bet nebūtinai juk taip būtu.
be to, atmenu (filmą žiūrejau), žmones SAU nusipjaudavo blauzdas. nebūtinai kito.
veganizmo esme - etika.
Ekstrymas - kad išgyventi, yra visai kas kita. veganai, pvz, patekę i blogas sąlygas, tampa vegetarais, normalu.
bet ekstrymas manęs nejaudina.
visko gali būti - dykuma, šalis, ikalinimas, iv istaigos, keliones.
Kasdienybe nera esktrymas ir kasdienybeje mano pasirinkimas remiasi etika. man nera būtina mesa išgyvenimui ir savo pasirinkimu renkuosi nesukelti kitoms rūšims bereikalingu kanciu.
Klausimas is smalsumo tik.
Ko tik nedaroma ekstrymo metu,
Veganizmo motyvas yra ne vienas, etika tik vienas is ju.
As pvz labai neetiska, man niekaip nesusieina, kad salia laksto gyvunelis ir as ji myliu, gaila ir niekaip negaleciau valgyt jo, bet tuo pat metu galiu suciaumoti vista. Aisku, jeigu ja auginciau myleciau,tai gal butu kitaip. MB pasakojo, kad vaikystej mociute uzdrausdavo draugaut su parsiuku, kai jau ji ruosdavosi skerst. Nu ir paskui valgydavo ji visi. Ir priimdavo kaip naturalu procesa
Mane labiau jaudina apskritsi vartotojiskumas, zemes situacija, ten tai transporto ir valgomos gyvunijos pirmauja co2 ismetime. Del to galeciau nevalgyt. Del to daug ka sumazinau, atsisakiau.