Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Ne tas. Iš vis mieste ne tas skonis. Sodyboje turim pečių, vat ten visai kitas skonis ir kvapas.
Vyras vis kėsinasi man jį išgriauti. Sakiau, kad tik per mano lavoną.

Oj, del peciaus, tai labai pavydziu.

Man patinka maise kepant, kad galima bulves pirmu sluoksniu deti, o ant ju vistiena. Tada vistienos riebaliukai suteka zemyn ir bulves issitroskina. Net seiles varva pagalvojus.

O ant vandens pabandysiu butinai. Nezinojau apie toki metoda. :)

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 01 29, 18:23)
Oj, aš prisimenu savo pirmuosius metus. Visko buvo. Bet iš klaidų mokomės. Vieną ką supratau: kad ir kaip norėsi skubėti, žeme gyvena savo ritmu.
Pamenu taip šokinejau apie dumplūnes, cackinausi, tupinejau. O išaugo didžiausias krūmas ir užėmė vos ne ketvirtadalį šiltnamio. Ir bernai nosį suraukę vaikščiojo.
Papildyta:

Ne tas. Iš vis mieste ne tas skonis. Sodyboje turim pečių, vat ten visai kitas skonis ir kvapas.
Vyras vis kėsinasi man jį išgriauti. Sakiau, kad tik per mano lavoną.

Na jo. Siltnamis 3×6, bet pirmus metus sugebejau is rudens susodint 5 vynuoges. Jau sekanti pavasari i ten pat susodinau gal 16 pomidoru daigu, tarp ju cili, 5 agurkus, ir dar takelyje maisuose kitokius pipirus. Kaip pradejo viskas bujot, nei prie tu pomidoru normaliai priet, jau nekalbu kaip vynmedziai pro visur lindo.

Pecius geris. Teko valgyt peciuje ruosta maista. Jis net per nakti siltas isbuna.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 29, 19:34)
Na jo. Siltnamis 3×6, bet pirmus metus sugebejau is rudens susodint 5 vynuoges. Jau sekanti pavasari i ten pat susodinau gal 16 pomidoru daigu, tarp ju cili, 5 agurkus, ir dar takelyje maisuose kitokius pipirus. Kaip pradejo viskas bujot, nei prie tu pomidoru normaliai priet, jau nekalbu kaip vynmedziai pro visur lindo.

Pecius geris. Teko valgyt peciuje ruosta maista. Jis net per nakti siltas isbuna.

Vynuogės prie namo auga, palei sieną paleidusi esu. Šiais metais širšės užpuolė labai, tai daug kekių su tuščiais kevalais liko.
Šiltnamyje tik pomidorai ir paprikos. Čili puikiai dera ir lauke. Agurkai irgi. Arbūzai ir melionai irgi, moliūgai įvairūs. Pasimokiau po pirmų metų, kai pasijaučiau kaip Amazones miškuose.
Bernams svarbiausia - žirniai, kuo daugiau tuo geriau. Man pupos, pupeles. Dar dabar turiu džiovintų. Kukurūzų burbuoles labai gerai rudeniop. Tada apvirti jas lengvai, sviesto gabaliuką į foliją ir kept ant ugnies, prie šonkaulių. Bet mėsa ant ugnies jau bernų reikalas. Aš kaip povas vaikštau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 29, 19:32)
Oj, del peciaus, tai labai pavydziu.

Kolegos nusipirko panašiu metu irgi sodybą, vidury girios. Tai pas juos dar ir duonkepis pečius yra. Vat ten tai iš vis gėris nerealus.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 29, 19:01)
Kai pradedat kalbet apie mityba- tai pas jus kelias arba vien juoda arba balta. Jei jau visavalgis - tai butinai nesveikas ir su infarktais, jei veganas - tai jau sveikuolis 120 meru sulaukes.
Nebuna taip. Kiekvienas daug maz besirupinantis sava mityba , needa nuo ryto iki vakaro cipsu ar spurgu diena dienon.

Nu ***** cambala. Kur as rasiau, kad visavalgis butinai nesveikas? As tikrai nereikalauju, kad veganas butu. Mes net sudmaisti kartais valgom, svarbu, kad nebutu kasdien taukais varvancia barzda, nes nu kardinaliai motyba skirtusi, butu sunkunir valgyt kartu, ir toleruot man turbut.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 29, 17:51)
O man ne tas pats. Nenoreciau pvz, kad vien suda estu ir 40ies infarktas butu.
Be to, labai viskas apsisunkina, kai kardinaliai skirtingai maitinasi. Pradedant, kad namie gamybos daugiau, ir traukia i skirtingas kavines, i gamta vel galvok kaip suderint, sventes, ir tt

vat būtent. Jis gyvens kaip nori, o man po to prižiūrėt? Suprantu, kai šiaip nelaimė, nu be tkai žmogus specialiai sau kenkia?
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 29, 18:02)
Ne, nu yra skirtumas ar valgo ivairiai, bet kitaip ar valgo junk food ar ne? Skoniai visu gi skirtingi siek tiek, tame nieko baisaus, vaikam nuo mazu dienu reikejo daznai skirtingai gaminti  biggrin.gif Aisku idealu, jei visi valgytu ta pati, bet tai retai, kada taip buna. Kiek dirbau restoranuose, vienetai seimu, kurie ateina ir visi uzsisako ta pati. Net ta pati kepsni pvz  megsta kitaipsu skirtingu padazu...

pas mus taip buvo nuo mano gimimo, visa šeima valgė tą patį smile.gif su vyru dabar irgi vienodai valgom. Kartų įtaka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 29, 19:02)
Ne, nu yra skirtumas ar valgo ivairiai, bet kitaip ar valgo junk food ar ne? Skoniai visu gi skirtingi siek tiek, tame nieko baisaus, vaikam nuo mazu dienu reikejo daznai skirtingai gaminti  biggrin.gif Aisku idealu, jei visi valgytu ta pati, bet tai retai, kada taip buna. Kiek dirbau restoranuose, vienetai seimu, kurie ateina ir visi uzsisako ta pati. Net ta pati kepsni pvz  megsta kitaipsu skirtingu padazu...

Kavinese tai tikria vsiur galima rasti visko, da rnebuvau tokioj, ku rnerastume visi kazko, kas patinka, juk salotu, darzoviu visur yra, nu nebent vegetrariska kavine, o tradicinese visur visko buna. Ypac dabar kiek atsirado vegan options, tik rinkis  biggrin.gif

Visur visko galima rasti tik sudinose kavinese ir sudinos kokybes. Vietos, kurios is tiesu gerai gamina, dazniausiai specializuojasi i tam tikra grupe patiekalu ir ja gerai daro.
Picerija tau niekada nepadarys gero burgerio, o tradicine lietuviu virtuve nesusuks geru susiu.
Is to, ka tu pasakoji apie savo patirti kavines darbe, tai dirbai kazkokioj skylej.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 29, 18:59)
Nu ***** cambala. Kur as rasiau, kad visavalgis butinai nesveikas? As tikrai nereikalauju, kad veganas butu. Mes net sudmaisti kartais valgom, svarbu, kad nebutu kasdien taukais varvancia barzda, nes nu kardinaliai motyba skirtusi, butu sunkunir valgyt kartu, ir toleruot man turbut.

Tu nerasei.
O tas mano postas kad mano vyras galetu valgyt bet ka - buvo skirtas given, kuri vyro iesko tik vegano.
Tai ir kartoju - man galetu but net veganas, jei nelestu taip fanatiskai smegenu kaip given, kad man kazkas namie aiskintu kad pienas syvai, o kiausiniai - vistu menesines.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 29, 18:10)
Grikiai su raugintais kopustais...Siaubas, dar taip negirdejau.

kaimuose manau daug rastum diedukų taip valgant ir žiūrėk kokie ilgaamžiai ir su protu daugumai norma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 20:05)
vat būtent. Jis gyvens kaip nori, o man po to prižiūrėt? Suprantu, kai šiaip nelaimė, nu be tkai žmogus specialiai sau kenkia?

Na as egoiste, noriu, kad butu sveikas, , kad eitu su manim visur, o ne is skausmo namie dejuotu,su staciu kietu pimpalu ilgai kad butu biggrin.gif
Be to, negali vienas kitam gaminti ir taip pasirupint bent kartais wub.gif . Jeigu man reiktu virt kokias riebias karkas su raugintais kopustais, apsivemciau ir nusisauciau. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 29 sausio 2020 - 19:10
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 19:05)

pas mus taip buvo nuo mano gimimo, visa šeima valgė tą patį smile.gif su vyru dabar irgi vienodai valgom. Kartų įtaka biggrin.gif

Tai kad rasei jog tavo mama keldavisi ir pusryciam gamindavo net cepelinus ar balandelius( rasei kad pries mokykla ryte cepelinus valgydavai). Nzn nzn, gal ne be reikalo tada tavo mama aptukusi. Na kas gi valgo cepekus ryte?
Todel 8r normalu valgyti seimoj ta pati, jei kazkas pastoviai gamina, o kiti dirba.
Kokia kartu itaka, jei tavo tevukai ir sugyventinio tevukai visavalgiai?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 20:06)
kaimuose manau daug rastum diedukų taip valgant ir žiūrėk kokie ilgaamžiai ir su protu daugumai norma ax.gif

Kaime valge viska su viskuo, nes valgyt nebuvo ka.
Plius jie visa gyvenima judejo, dirbo, grynam ore buvo, nepersivalgydavo, tai tikrai nelygink su dabartiniais, kai tiek daug skirtumu.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 19:06)

Kazkada slykstejais raugintais kopustais, isverstaskure.
Rauginti kopustai geris. Bet su grikiais - kaip agurkas su cukrum biggrin.gif .
Atsakyti