Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Nezinau, ka jus ten moketes, bet ko as mokiausi, tai tik teoriniai dalykai liko, matematika, fizika, lelektromagnetinio lauko teorija, o visos kitos zinios tinka nebent muziejuje. Ko dabar reikia pvz, tai pries 10 metu buvo labai mazai naudojama ir mazai kas mokesi. Mokytis reikia visa gyvenima, aisku nebent Lietuvoje uzima kazkokias ten formalias pareigas kur "reikia diplomo" tai rimtai nesuvokiu kaip ten kazkas jaunysteje ismoksta ir uztenka to mokslo. Ypac merginos kurios retai turi strukturini suvokima, o daugiau isimena ar iskala

Naturalu, kad darbe dazniausiai reikia mokytis nuolatos. Kalba juk eina apie studijas, o ne ziniu pildyma, uz kuri tau beje alga moka siuo metu.

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 31, 16:58)
Norejai nusipirkti pigiai ir tikejais kad nebus problemu?
Rajonas juk priklauso kazkokiai savivaldybej. Ir yra archyvai.
Jei tu norejai nusipirkt kazka pigiau ir nesutvarkyta dokumentiskai - dabar ir lakstyk visur, tvarkykis.

Kokie archyvai AFRIKOJE... Kur buvo archyvai, ten viskas zemelaiuose, o kur buvo kolukiu info - ten nieko nera, nors jau 30 METU PRAEJO po SSSR zlugimo.
Na man tai kas, as turiu sprendima, bet isivaizduokit koks lygis...
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 31, 17:15)
Kalba juk eina apie studijas, o ne ziniu pildyma, uz kuri tau beje alga moka siuo metu.</p>

Ten dalykus kur mokiausi, jau technologijos nurasytos, nera ka ten pildyti zinias. Kazkada tai buvo kazkokie irangimai reikalingi inzinierines prieziuros, dabar viskas gamykloje pagaminta(Kinijoje aisku) ir reikia tik technines prieziuros, uztenka techniko. Tai man jau nei i Kinija skristi, nei i technikus nusivaziuot.
Tai teko viska is naujo. Bendrakursis tai baige teise, exe baige medicina...
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 31, 17:15)
Naturalu, kad darbe dazniausiai reikia mokytis nuolatos. Kalba juk eina apie studijas, o ne ziniu pildyma, uz kuri tau beje alga moka siuo metu.

tai kartais nei profesiju tokiu nebuna, kai buni 18, kaip mano atveuju pvz biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 31, 17:26)
tai kartais nei profesiju tokiu nebuna, kai buni 18, kaip mano atveuju pvz  biggrin.gif

Esi dar jauna tai neisivaizduoju ko ten nebuvo. 1995 jau zmones portalus kure. Aisku Win3.11 truputi skiriasi nuo Android, bet jau buvo daug kas. 1996 metais sunui nupirkau Linux CD rinkini, iki dabar turiu
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 31, 14:41)
Nemanot, kad tai absurdas? Tikrai jus tam pritariat, zmogus dirba, mokosi ir turi palakstyti 9 menesius Lietuvoje,

taip, tikrai tam pritariu. As uz tai, kad visi LIETUVOS PILIECIAI moketu ginti savo sali. Jeigu to nenori, nieks netrugdo sios pilietybes atsisakyti. Tik manau, kad pakaktu, kad ir 3 menesiu, kad apmokyti naudotis ginklais, savigynos ir pan. Ir merginas tai irgi turetu liesti, siaip. Yra saliu, kur ir merginos tarnauja armijoj ir nenumirsta mirksiukas.gif O, kad mokosi dabar ar dirba, tai galejo pries einant mokytis ar dirbt pagalvoti, kad gal pirma pareiga savo saliai, paskui lakstyk kaip vejas laukuose. Bet cia jau mano nuomone, nieks neprivalo su ja sutikti.
Atsakyti

tai kartais nei profesiju tokiu nebuna, kai buni 18, kaip mano atveuju pvz biggrin.gif

Kiek as suprantu, tai taikomaja matematika KTU baige programuodavo masinas fabrikuose. Mano tevu laikais jau tokios studijos wgzistavo. Taigi buvo programuotojo specialybe. O kad nebuvo front end scriptinimo bakalauro, tai gal menkas nuostolis, ne? 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 31, 17:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72598476" data-time="1580481565"><div><p>Tu taip kategoriskai kalbi, nes tau matyt viskas buvo aisku su profesija, o daugumai buna visai neaisku. O kur dar tevai, dazniausiai ne skatinantys save pazinti, o liepiantys eiti ju pedom, arba patarinejantys kur daugiau pinigu bus, bet ne kur save matai pats, kam is tiesu esi gabus. Kiek ten to gyvenimo 18os dar matyta, kad jau taip tiksliai aiskiai viska zinoti vartotojo įkelta nuotraukana kiek pamenu, tai tikrai mano laikais buvo mazai tokiu, kur labai konkrecia kryptim ejo.</p></div></blockquote><p>Mylimuke, </p><p>jeigu tu zinotum kokia as veikla uzsiiminejau iki mokyklos baigimo ir ka studijavau, vargiai patiketum. smile.gif</p><p>Tevai tiesa manes nespaude, bet ir uz rankos nevedziojo. Valstybinius egzaminus pati rinkausi, stojau pati, jiems daviau zinoti, ka renkuosi. Tiesa, valstybinius egzaminus tokius issirinkau, kad pavaduotoja mokykloje pakviete i kabineta. Sake: “Sumaisei kazka, imusu mokykloje situ niekas nelaiko”. Dvieju dalyku (paciu svarbiausiu mano stojimams) mokytojai pasake “Valstybiniams as taves neparuosiu, pas mus nera pamoku pakankamai ir nera lygio, ruoskis pati”.</p><p></p><p>As is esmes nesakau, kad jauni negali klysti. Gali, ir buna. Po studiju jau kelis blogus sprendimus priemiau del to, kad turejau klaidinga informacija, bet del tu sprendimu tik as atsakinga. </p><p></p><p>As stebiu dabar savo klasiokus. Kas plevesavo, tas plevesuoja. Grupiokai irgi - kas motyvuoti buvo, vis dar tokiais yra. Kas sedejo ir verke, kaip jiems nesiseka (nors galva ohoho kokia turi) - tebeverkia.</p><p></p><p>Netikiu tiesiog, kad vazinejomas po pasauli savaime kazka duos. Arba zmogus motyvuotas, darys, eis - ir padarys. Arba ne. O daryti galima ir Lietuvoje. smile.gif </p>

Tu man i az rasei, ka studijavai ir ka dirbi smile.gif
Ir as ne kiek neabejoju, kad tu pati issirinkai, pati buvai motyvuota, kad tokiu tikrai yra daugiau, tiesiog sakau, kad ne visi tokie.
Ir kiti gal tikrai tokie, kad jiems geriau, jei laimingesni "plevesuodami "gyvenime.
Paprasciausiai manau, kad ne visiems jau galioja tas idealusis modelis, kai visam gyvenimui pasirenki specialybe ir dirbi iki mirties ta pati. Juk mes taip keiciames, o gyvenimo trukme tik ilgeja, kur anksciau 20-30 metu buvo jau praktiskai visas tavo gyvenimas (neskaitant vaikystes ir gilios ligotos senatves), tai dabar tik puse jo ir dar vekiau gyvensim dar ilgiau. Tai be abejo net ir asmeninius santykius itakoja.

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 18:05)
. Ypac merginos kurios retai turi strukturini suvokima, o daugiau isimena ar iskala

Nesamone. Nuo lyties tai nepriklauso. Iskala tie, kuriem neduota suvokt, ir vyru tokiu pilna.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 18:25)
Kokie archyvai AFRIKOJE... Kur buvo archyvai, ten viskas zemelaiuose, o kur buvo kolukiu info - ten nieko nera, nors jau 30 METU PRAEJO po SSSR zlugimo.
Na man tai kas, as turiu sprendima, bet isivaizduokit koks lygis...
...

30m turi buti. As kai dirbau, ir 40-50 metu senumo buvo. Aisku ne siuokaikiniais breziniais, skanuoti drenazu planai, bet situwcijai issiaiskint uztenka.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 17:30)
Esi dar jauna tai neisivaizduoju ko ten nebuvo. 1995 jau zmones portalus kure.  Aisku Win3.11 truputi skiriasi nuo Android, bet jau buvo daug kas. 1996 metais sunui nupirkau Linux CD rinkini, iki dabar turiu

nebuvo tokiu mobiliu su internetu, ju aplication nebuvo React'o, javascript nebuvo, nebuvo fornt end developer specialybes, jei tiksliau biggrin.gif mirksiukas.gif kai as buvau mokykloje tai , nei windowsu nebuvo bent tuose kompiouteriuose,kur mes naudojaom, prograuotojai dirbo visai visai kitaip, nera ka nei lyginti ir jei taip butu dabar tikrai to darbo nedirbciau, todel tada ir nesirinkau tos profesijos, nes tai visai skirtingas darbas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 31 sausio 2020 - 18:01
QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 31, 17:58)

1. Nesamone. Nuo lyties tai nepriklauso. Iskala tie, kuriem neduota suvokt, ir vyru tokiu pilna.
Papildyta:

2. 30m turi buti. As kai dirbau, ir 40-50 metu senumo buvo. Aisku ne siuokaikiniais breziniais, skanuoti drenazu planai, bet situwcijai issiaiskint uztenka.

1. Butent, niekada nesurpatau kalimo prasmes. Nesamone. Eini aiskiniesi, giliniesi, tai ka supratai, isisamoninai lieka ilgam. Juk svarbu samoningumas mokantis, mokaisi juk ne del pazimio, o del savo supratimo.

2. Viskas yra. Tiesiog, bambeklis.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2020 01 31, 17:31)
taip, tikrai tam pritariu. As uz tai, kad visi LIETUVOS PILIECIAI moketu ginti savo sali. Jeigu to nenori, nieks netrugdo sios pilietybes atsisakyti. Tik manau, kad pakaktu, kad ir 3 menesiu, kad apmokyti naudotis ginklais, savigynos ir pan. Ir merginas tai irgi turetu liesti, siaip. Yra saliu, kur ir merginos tarnauja armijoj ir nenumirsta  mirksiukas.gif O, kad mokosi dabar ar dirba, tai galejo pries einant mokytis ar dirbt pagalvoti, kad gal pirma pareiga savo saliai, paskui lakstyk kaip vejas laukuose. Bet cia jau mano nuomone, nieks neprivalo su ja sutikti.

butent visi, o ne keli is loterijos, butent 3 men pilnai uztektu, ir nenorinetiem turi buti pasiulyta alternatyva, ne visi nori kariauti ir tai zmogaus teise.

tai kveicia nuo 18 iki 23 tai laukti kol pakvies nieko nedirbti iki tol, o jei nepakvies? O jei istojai i profesija, kurios norejai, mokeisi mokykloje isislaikei egzus, sitojai, viska mesti? O jei nei nebuves Lietuvoje esi ir lietuvsikai nemoki? lotuliukas.gif
net Izraelyje nesaukia visu zydu i kariuomene, o tik ten gyvenancius mirksiukas.gif

negalima atsisakyti pilietybes, nera tokiso schemos, kam tusciai rasinejat?
Atsakyti

Tu man i az rasei, ka studijavai ir ka dirbi Ir as ne kiek neabejoju, kad tu pati issirinkai, pati buvai motyvuota, kad tokiu tikrai yra daugiau, tiesiog sakau, kad ne visi tokie. Ir kiti gal tikrai tokie, kad jiems geriau, jei laimingesni "plevesuodami "gyvenime. Paprasciausiai manau, kad ne visiems jau galioja tas idealusis modelis, kai visam gyvenimui pasirenki specialybe ir dirbi iki mirties ta pati. Juk mes taip keiciames, o gyvenimo trukme tik ilgeja, kur anksciau 20-30 metu buvo jau praktiskai visas tavo gyvenimas (neskaitant vaikystes ir gilios ligotos senatves), tai dabar tik puse jo ir dar vekiau gyvensim dar ilgiau.
Tai zmones yra skirtingi ir gyvena skirtingai. As tik nemanau, kad keliones vietoje studiju padarytu kazkokoi ryskiu pokyciu jauno zmogaus motyvacijoje.  Jei uzsienyje pagyveni, tai alga normali bet ka darant, po to isvis sunku butu i Lt grizti studinti ant sauso. Cambala jau minejo ir manau cia daznas atvejis, kad po to negrizta. :)  Buna visokiu issimciu aisku. Visgi manau, kad tas kuris 40ies nuspres naujos specialybes mokytis greiciausiais ir jaunysteje aktyvus buvo. O ne kaip Moonte minejo kur baige ka tevai liepe, o tada sedi be darbo ir pyksta ant valstybes. Ir tik pyst, ties 50eciu stoja i molekuline biologija. :)
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 31, 18:00)
nebuvo tokiu mobiliu su internetu, ju aplication nebuvo React'o, javascript nebuvo, nebuvo fornt end developer specialybes, jei tiksliau  biggrin.gif  mirksiukas.gif kai as buvau mokykloje tai , nei windowsu nebuvo bent tuose kompiouteriuose,kur mes naudojaom, prograuotojai dirbo visai visai kitaip, nera ka nei lyginti ir jei taip butu dabar tikrai to darbo nedirbciau, todel tada ir nesirinkau tos profesijos, nes tai visai skirtingas darbas.

WIndowsai buvo mano kompe 1993 metais, Internetas Lietuvoje atsirado 1995 ir tais paciais metais Javascriptas jau buvo Browseryje Netscape,, kuris buvo populiariausias (Internet Exploer dar tik atsirado)

Na aisku develoinimo platformos skyresi, bet tai jau neesminis pokytis
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2020 01 31, 17:31)
taip, tikrai tam pritariu. As uz tai, kad visi LIETUVOS PILIECIAI moketu ginti savo sali. Jeigu to nenori, nieks netrugdo sios pilietybes atsisakyti.

Gal jus baikite cia kliedeti. Pilietybes atsisakyti NEIMANOMA

Ratifikuota Jungtinių Tautų konvencija dėl asmenų be pilietybės skaičiaus mažinimo
kuriuo įtvirtinta, kad Lietuvos Respublika išsaugo teisę pripažinti asmenį netekusiu pilietybės Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo 24 straipsnio 4 ir 6 punktuose numatytais Lietuvos Respublikos pilietybės netekimo pagrindais ir sąlygomis.

Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymas
24 straipsnis. Lietuvos Respublikos pilietybės netekimas

4) jeigu Lietuvos Respublikos pilietis tarnauja kitos valstybės tarnyboje neturėdamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės leidimo;

6) paaiškėjus šio įstatymo 22 straipsnyje nurodytoms aplinkybėms, dėl kurių šiam asmeniui Lietuvos Respublikos pilietybė negalėjo būti suteikta, atkurta, grąžinta ar išsaugota;

Dar yra klausimu?
Atsakyti