QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 31, 17:54)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72598476" data-time="1580481565"><div><p>Tu taip kategoriskai kalbi, nes tau matyt viskas buvo aisku su profesija, o daugumai buna visai neaisku. O kur dar tevai, dazniausiai ne skatinantys save pazinti, o liepiantys eiti ju pedom, arba patarinejantys kur daugiau pinigu bus, bet ne kur save matai pats, kam is tiesu esi gabus. Kiek ten to gyvenimo 18os dar matyta, kad jau taip tiksliai aiskiai viska zinoti

na kiek pamenu, tai tikrai mano laikais buvo mazai tokiu, kur labai konkrecia kryptim ejo.</p></div></blockquote><p>Mylimuke, </p><p>jeigu tu zinotum kokia as veikla uzsiiminejau iki mokyklos baigimo ir ka studijavau, vargiai patiketum.

</p><p>Tevai tiesa manes nespaude, bet ir uz rankos nevedziojo. Valstybinius egzaminus pati rinkausi, stojau pati, jiems daviau zinoti, ka renkuosi. Tiesa, valstybinius egzaminus tokius issirinkau, kad pavaduotoja mokykloje pakviete i kabineta. Sake: Sumaisei kazka, imusu mokykloje situ niekas nelaiko. Dvieju dalyku (paciu svarbiausiu mano stojimams) mokytojai pasake Valstybiniams as taves neparuosiu, pas mus nera pamoku pakankamai ir nera lygio, ruoskis pati.</p><p></p><p>As is esmes nesakau, kad jauni negali klysti. Gali, ir buna. Po studiju jau kelis blogus sprendimus priemiau del to, kad turejau klaidinga informacija, bet del tu sprendimu tik as atsakinga. </p><p></p><p>As stebiu dabar savo klasiokus. Kas plevesavo, tas plevesuoja. Grupiokai irgi - kas motyvuoti buvo, vis dar tokiais yra. Kas sedejo ir verke, kaip jiems nesiseka (nors galva ohoho kokia turi) - tebeverkia.</p><p></p><p>Netikiu tiesiog, kad vazinejomas po pasauli savaime kazka duos. Arba zmogus motyvuotas, darys, eis - ir padarys. Arba ne. O daryti galima ir Lietuvoje.

</p>
Tu man i az rasei, ka studijavai ir ka dirbi

Ir as ne kiek neabejoju, kad tu pati issirinkai, pati buvai motyvuota, kad tokiu tikrai yra daugiau, tiesiog sakau, kad ne visi tokie.
Ir kiti gal tikrai tokie, kad jiems geriau, jei laimingesni "plevesuodami "gyvenime.
Paprasciausiai manau, kad ne visiems jau galioja tas idealusis modelis, kai visam gyvenimui pasirenki specialybe ir dirbi iki mirties ta pati. Juk mes taip keiciames, o gyvenimo trukme tik ilgeja, kur anksciau 20-30 metu buvo jau praktiskai visas tavo gyvenimas (neskaitant vaikystes ir gilios ligotos senatves), tai dabar tik puse jo ir dar vekiau gyvensim dar ilgiau. Tai be abejo net ir asmeninius santykius itakoja.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 18:05)
. Ypac merginos kurios retai turi strukturini suvokima, o daugiau isimena ar iskala
Nesamone. Nuo lyties tai nepriklauso. Iskala tie, kuriem neduota suvokt, ir vyru tokiu pilna.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 18:25)
Kokie archyvai AFRIKOJE... Kur buvo archyvai, ten viskas zemelaiuose, o kur buvo kolukiu info - ten nieko nera, nors jau 30 METU PRAEJO po SSSR zlugimo.
Na man tai kas, as turiu sprendima, bet isivaizduokit koks lygis...
...
30m turi buti. As kai dirbau, ir 40-50 metu senumo buvo. Aisku ne siuokaikiniais breziniais, skanuoti drenazu planai, bet situwcijai issiaiskint uztenka.