Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Papildyta:
Gal jus baikite cia kliedeti. Pilietybes atsisakyti NEIMANOMA

O krepšininkas Ilgauskas atsisakė LT pilietybės.Pilietybės atimti neįmanoma,o atsisakyti galima.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 01 31, 18:26)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="72598554" data-time="1580487722"><div><p>Papildyta:
Gal jus baikite cia kliedeti. Pilietybes atsisakyti NEIMANOMA
</p></div></blockquote><p>O krepšininkas Ilgauskas atsisakė LT pilietybės.Pilietybės atimti neįmanoma,o atsisakyti galima.
</p>

Skaitykit istatymus
"
7 straipsnis
1. a) Jei Susitariančiosios Valstybės teisės aktuose leidžiama atsisakyti pilietybės, pilietybės atsisakymas nereiškia jos praradimo, nebent suinteresuotasis asmuo turėtų ar įgytų kitą pilietybę."

Matyt ponas Ilgauskas turejo kita pilietybe. Tai tiesiog pranese, kad turi.
O jei neturetu, tai negalima atsisakyti, cia buvo seni laikai. Nuo 2013 metu - JOKIU ATSISAKYMU
Atsakyti
QUOTE(123 @ 2020 01 31, 15:17)
nu ir vel doh.gif , kaip tu tai isivaizduoji? kaip imanoma atsisakyti pilietybes, kitos neturint? Pirma gauti kita reikia, o airiu pilietybei gauti yra tam tikri kriterijai, nedalina jos i kaire ir desine. Kaip mano pilietybes artsiakymas pades sunui? lotuliukas.gif O siaip taip, kai bus sunus pasiekes reikalavimus pilietybei , pasvarstysim del to, jei ir toliau tesis sios nesamones.

Jūs tikrai ne prie ko dėl sūnaitėlio pilietybės, o jis, jei norės išvengti tarnavimo/tarnavimo grėsmės Lietuvos kariuomenėje, turės rasi būdų Lietuvos pilietybės atsikratyti.

QUOTE(cambala @ 2020 01 31, 15:54)
1. Gerai keliauti, jei tevai turtingi, gali tas keliones apmoket.
2. Jei eilinis  jaunuolis gyvena is savo pajamu ( o dirbdamas be issilavinimo eiliniu darbuotoju uzdirba nekazka), tai jam tas uzsienis su savo algom pasirodys kaip aukso gysla.
Kiek sunaus klasioku isvyko po gimnazijos i uzsieni - visi uzkibe ant didesnes algos net negalvoja studijuoti. Jie gyvena sia diena( na grizta atostogu su apynauju bemsu) ir apie ateiti nebemasto.

1. Kaip merginos jau rašė, geras būdas jaunimui pasaulio pamatyti - savanoriavimas, kai ir kelionė į pasirinktą šalį (dažniausiai) apmokama, ir maistas bei pragyvenimas, tiesa, skurdokomis sąlygomis) nieko nekainuoja.
2. Na ir puiku, jei tam jaunuoliui tik tiek ir terūpi, neriekės smegenų džiovinti tuščiai studijuojant, ir kažkam, kas trokšta žinių, vieta atsilaisvins.

QUOTE(cambala @ 2020 01 31, 16:27)
1. Artimoj aplinkoj turiu zinau toki vaikina, buvo Jav, Kanadoj, NZ, Australijoj. Nebereikia jam jokiu studiju, nebereikia jam jokio issilavinimo, uzsidirba jis tose salyse ir keliauja aplink.
2. Kalba buvo apie tai, kad pirma keliones, paskui studijos.

1. Žr. 2 atskymą aukščiau. Deja, Lietuvoje vis dar gajus supratimas, kad aukštasis išsilavinimas yra "a must", džiugu, kad jauni žmonės pakeliavę supranta, kad taip nėra.
2. Žmonės skirtingi, bet man atrodo tokia seka logiškesnė.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 16:31)
SSSR jau gudriau dare. Pav. medikams buvo privalomos karo medicinos studijos.  To gali prireikti ir gydant civilius...

Karo medicinos studijos buvo privalomos ir, pvz., filologėms, aš 4 metus vieną dieną kas dvi savaites turėjau medicinos paskaitas, du kartus atlikinėjau praktiką ligoninėse ir baigusi kartu su filologės diplomu gavau medicinos sesers diplomą, karinį bilietą ir seržantės laipsnį.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 31, 17:24)
Tai 18os metu zmogus jau turetu buti motyvuotas mokytis. Automatiskai. Jei ne, tai kada bus? </p>

Vienas dalykas būti motyvuotam mokytis, o kitas - pasirinkti "teisingą" mokymosi kryptį. Mano vienas iš sūnų rinkosi studijuoti tik istoriją (mokamas ir nemokamas vietas visuose Lietuvos universitetuose), bet, ačiū Dievui, trečio kurso viduryje suprato, ką iš tikro norėtų dirbti (o ne studijuoti), ir vėliau mokėsi savarankiškai. Taip kad, mano supratimu, noras mokytis, kaip toks, yra gėris, bet, deja, ne visuomet jauno žmogaus studijų krypties pasirinkimas atitinka jo norus ar sugebėjimus.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 31, 13:50)
Keliose salyse dirbau tiek valstybinese, tiek privaciai ir visur buvo galima dirbti is namu nepriklausomai nuo patirties. Tik tiek, kad dauguma turejo PhD, nebuvo ka tik po bakalauru.</p><p>Vienintelis apribojimas, kuri as dabar turiu, tai buti darbe, kai reikalinga dirbti su instrumentais. Pasiruosimo fazeje is namu be problemu. Kolegos, kuriu visas darbas tik kabinete isvis is namu dirba daugiau kaip 50% laiko tai tikrai. smile.gif </p>

Lietuvoje prie to irgi pamažu einama, pvz., Lietuvos banke nuotoliniu būdu galima pasirinkti dirbti iš namų 1 kartą per savaitę, mano darbe dar eksperimenuojama, dabar tokią teisę turi ikimokyklinių vaikų tėveliai ir nėščios moterys, o tie, kas gyvena Kaune arba dar toliau nuo Vilniaus, seniai turi tokią teisę.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 14:09)
O pats vazinejima i darba tai kazkur 200-400 euru i menesi nuostolis transportas ir sugaistas laikas. Plius - mazesnis efektyvumas. Tai jei kam tink mokett uz savo kaprizus ar butinuma (Sakysim bankai, darbas su slaptais duomenimis ar kariuomene) tai sumoka ir galima vaziuot ii darba. O jei atmetus gaunasi maziau - tai pasakai, aciu jus per daug keliate problemu ir per mazai mokate

Mano darbe jau prieš >15 metų buvo nustatyta kompensacija už keliones į darbą, jei atstumas viršija 100 km. Kaip dabar yra, nežinau, nes dabartiniai mano kolegos taip toli negyvena.
Atsakyti

as ir nemokamas vietas visuose Lietuvos universitetuose), bet, ačiū Dievui, trečio kurso viduryje suprato, ką iš tikro norėtų dirbti (o ne studijuoti), ir vėliau mokėsi savarankiškai. Taip kad, mano supratimu, noras mokytis, kaip toks, yra gėris, bet, deja, ne visuomet jauno žmogaus studijų krypties pasirinkimas atitinka jo norus ar sugebėjimus.

Na taip. Taikliai.

Tik cia kalba buvo alia apie keliones

pries studijas. Jei zmogus nezino ka studijuoti, keliavimas tai nepades. As dabar visai kitaip aisku ziuriu, ne su 18iolikines protu.

Nezinociau, ka studijuoti - ieskociau informacijos ir realios patirties. Yra programu, kurios leidzia diena praleisti su norimu studiju studentu. Galima tokioje sudalyvaut. Galima prasytis praktikos vietoje, kuri domina. Susirasti tos profesijos atstovu. Linkedin, FB pilna zmoniu. As manau kokia moteris is kokios “Lyderes” asociacijos pakoucintu pasimetusia mergina dykai. :) Reikia tik belstis.

As gal labiau veiksmo zmogus, todel man tai atrodo  efektyviau nei vaziuoti i kokia kita  sali ir ten braskes raveti isivaizduojant, kad atsakymas ateis rukant suktine lysveje. 

Gal kam kategoriska atrodo, as tiesiog visa esu anti-hipe.  :D 

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 17:49)
Skaitykit istatymus
"
7 straipsnis
1. a) Jei Susitariančiosios Valstybės teisės aktuose leidžiama atsisakyti pilietybės, pilietybės atsisakymas nereiškia jos praradimo, nebent suinteresuotasis asmuo turėtų ar įgytų kitą pilietybę."

O jei neturetu, tai negalima atsisakyti, cia buvo seni laikai. Nuo 2013 metu - JOKIU ATSISAKYMU

Bet, pranešti ir privalai. Kitaip dar ir baudą gali užsidirbti.
Pranešus Lietuva greičiausiai atima saviškę, tada lieka su užsienio pilietybe.
Dėl to, daug lietuvių gavę kitų šalių pasus tiesiog tyli, nieko nesako Lietuvai, nes nenori prarasti LT paso.
Atsakyti
Gera tema uzvedet.
O ka patarti mokintis MB 50+
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 31, 19:27)
Pranešus Lietuva greičiausiai atima saviškę, tada lieka su užsienio pilietybe.
Dėl to, daug lietuvių gavę kitų šalių pasus tiesiog tyli, nieko nesako Lietuvai, nes nenori prarasti LT paso.

Juokingiausia, kai rizikuoja su tokiomis salimis kaip Olandija, kur irgi draudziama dviguba pilietybe. Va kai atimtu abi salys vienu metu uz sukciavima, kur keliaujant Azijoje ar Afrikoje ir liktu gudruolis be galiojancio paso. Truputi rizikinga
Atsakyti

Skaitykit istatymus
"
7 straipsnis

Ilgauskas gavo JAV pilietybe ir butent del to neteko lietuviskos 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 31, 18:35)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="72598577" data-time="1580489365"><div><p>Skaitykit istatymus
"
7 straipsnis

O jei neturetu, tai negalima atsisakyti, cia buvo seni laikai. Nuo 2013 metu - JOKIU ATSISAKYMU</p></div></blockquote><p>Ilgauskas gavo JAV pilietybe ir butent del to neteko lietuviskos </p>

Taip, butent.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 18:31)
Gera tema uzvedet.
O ka patarti mokintis MB 50+
Papildyta:
Juokingiausia, kai rizikuoja su tokiomis salimis kaip Olandija, kur irgi draudziama dviguba pilietybe. Va kai atimtu abi salys vienu metu uz sukciavima, kur keliaujant Azijoje ar Afrikoje ir liktu gudruolis be galiojancio paso. Truputi rizikinga

Labai rizikinga.

* Mokytis ta, kas patinka, idomu, traukia. Sita taisykle galioja tiek 18 meciui, tiek 50meciui.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 31, 19:35)
Ilgauskas gavo JAV pilietybe ir butent del to neteko lietuviskos </p>

Isvada, Idomuciai reikia Zimbabves pilietybes, gaves ja, neteks Lietuvos. Bus laimingiausias mzogus pasaulyjeeeeee, nes gales civilzuotai paplaukioti Limpopo upe mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 31, 16:59)
Lietuva taip nusmuko per paskutinius 10 m, kad yra tikria baisu, ir tie, kas negalvojo emigruoti, jau apie tai susimasto, vtat priepuoliai, kariuomene, mokesciu bardakas, uzterstumas ir bardakas su aplinkosauga, svietime bardakas, medicinoj, nu vienu zodziu liudna...

Aš iš tikrųjų nuoširdžiai nesuprantu, kas tau toje emigracijoje nepavyko, kodėl tu nesijauti laiminga, kodėl Airija netapo tavo namai, kodėl tu nesidžiaugi gyvenimu ten, kad niekaip negali gyventi be Lietuvos, metai iš metų kasdien kalbi apie Lietuvą, skaitai jos naujienas, domina viskas kas vyksta Lietuvoje ir t.t. Juk Lietuvoje yra baisu, juk liūdna, bet ... tu negali gyventi be viso to. SM buvo ir dar yra daugybė emigravusių narių ir nei viena, NEI VIENA, taip nesielgė kaip tu. Kas tavo gyvenime taip blogai, kad tu nerandi sielos ramybės emigracijoje? Pagal tave juk ir darbą turi, ir šeimą, ir vyras grįžo namo, ir vaikus, ir namą pirkai, bet vistiek Lietuva tau svarbiausia gyvenimo sritis. unsure.gif

Aš jau laukiu vasaros. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2020 01 31, 19:59)
Aš iš tikrųjų nuoširdžiai nesuprantu, kas tau toje emigracijoje nepavyko, kodėl tu nesijauti laiminga, kodėl Airija netapo tavo namai,

Kad salis butu namai, reikia kad visur tvarka butu kaip Sveicarijoje, bet man leistu elgtis kaip Rusijos glubinkoj, kad moketu alga kaip Luxemburge, o dirbti galeciau kaip sovietiniam zavode...
Na nera tokiu saliu.

O rimtai... Nereikia kabinti, jei sakysim kazkas kritikuoja kokia sali. Nu nepatinka, tai nereiskia, kad ten zada gyvent,, gal draugai pasakojo, ar vaziavo tranzitu.
Na man apie Sveicarija ir Belgija tik blogo pripasakojo ten gyvene, kad jau tik ir matau ta blogi.
Kai pazistamui pasikundziau kaip blogai Vokietijoje ir gal geriau bus Sveicarijoje tai anas tik pasijuoke... Sako cia butu tas pats kaip is ugnies sokti tiesiai i pragaro katila

MB nei viena salis nepatinka... Dar Vokietija patiko,, bet kai pagyveno kokius 7 metus tai jau sako - neeee. Kitos salys - dar blogiau
Atsakyti

Jei tu gyveni užsienyje, ir nieko negauni iš Lietuvos, tai atsisakyk pilietybės, ir būsi nieko neskolinga, ir sūnui nereikės tarnauti armijoje.

Tik nepasakok, atvažiuoja emigrantai atostogų, susimoka po keliolika eu PSD, ir tada dantis tvarkosi, gydosi, kai kurie ir planines operacija pas mus pasidaro.

Mane visada išmuša iš vėžių toks drabstymąsis, kas biški: atsisakyk pilietybės. Jūs neturit empatijos žmogui gyvenančiam kitoje šalyje. Nesad buvę jo vietoje, neįsivaizduojate ką jis jaučia, ką galvoja, todėl ir taškotės tokiais posakiais, neva čia dzin.. imu ir atsisakau. Ne apie fizinius rūpesčius kalbu, o apie moralinius. Net jei negyveni Lietuvoje, tas pasas žmogui kažką reiškia. Dalis savęs, dalis savo tėvų, senelių. Negali to imti ir išmesti. 

Aš duosiu pavyzdį su tėvais. Jūs tėvų lengvai atsisakote? Pvz ne taip užaugino, kažko neleido, nedavė, gal liko kažkokių nuoskaudų? Ir, vat išmetat lengvai juos iš gyvenimo? Neslaugot senatvėje, neprižiūrit, kapų nelankot? Kiek žmonių lankosi pas psichologus, nesusitvarko savo gyvenimo būtent dėl tėvų klaidų, bet ir tai nemeta jų, neatsisako. Tai va, taip ir lietuviškas pasas. Nu nesinori jo atsisakyti. Nežiūrint to, kur gyveni. 

Ir iš karto atsakau, nes jau praktiškai žinau ką sakysit: ne, nevažiuoju į kirpyklas, nevažiuoju pas dantistus. Neturiu pašalpų, už nekilnojamą turtą moku mokesčius. Išvažiavau ne dėl to, kad LT bloga, nemanau, kad ji man kažką skolinga, kažko nedavė ar pan. Vaikai kalba, rašo, skaičiuoja lietuviškai. Gyvenu kitur, bet Lietuvą myliu ir mylėsiu. Paso neatsisakysiu nė už ką. Bet, kad mano vaikai tarnautų kariuomenėje jeigu gyvens užsienyje irgi nenoriu. Jeigu grįš į Lietuvą, - taip, įstatymas yra įstatymas. Bet, kol gyvens užsienyje nenoriu, kad būtų priklausomi nuo LT įstatymų. 

Papildyta:
Ir, šiaip galvoju paprastai. Pasaulis pažengęs į priekį, o mums vis dar užsifiksavę, kad mus puls, griebs, okupuos. Šiuolaikiniai karai jau ne šautuvu vyksta. Va, hakeriai, virusai visokie. Bombos. Reikia ne tik į raumenis investuoti, bet ir į žmonių protą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 31 sausio 2020 - 20:41