Papildyta:
Gal jus baikite cia kliedeti. Pilietybes atsisakyti NEIMANOMA
O krepšininkas Ilgauskas atsisakė LT pilietybės.Pilietybės atimti neįmanoma,o atsisakyti galima.
as ir nemokamas vietas visuose Lietuvos universitetuose), bet, ačiū Dievui, trečio kurso viduryje suprato, ką iš tikro norėtų dirbti (o ne studijuoti), ir vėliau mokėsi savarankiškai. Taip kad, mano supratimu, noras mokytis, kaip toks, yra gėris, bet, deja, ne visuomet jauno žmogaus studijų krypties pasirinkimas atitinka jo norus ar sugebėjimus.
Na taip. Taikliai.
Tik cia kalba buvo alia apie keliones
pries studijas. Jei zmogus nezino ka studijuoti, keliavimas tai nepades. As dabar visai kitaip aisku ziuriu, ne su 18iolikines protu.
Nezinociau, ka studijuoti - ieskociau informacijos ir realios patirties. Yra programu, kurios leidzia diena praleisti su norimu studiju studentu. Galima tokioje sudalyvaut. Galima prasytis praktikos vietoje, kuri domina. Susirasti tos profesijos atstovu. Linkedin, FB pilna zmoniu. As manau kokia moteris is kokios “Lyderes” asociacijos pakoucintu pasimetusia mergina dykai.
Reikia tik belstis.
As gal labiau veiksmo zmogus, todel man tai atrodo efektyviau nei vaziuoti i kokia kita sali ir ten braskes raveti isivaizduojant, kad atsakymas ateis rukant suktine lysveje.
Gal kam kategoriska atrodo, as tiesiog visa esu anti-hipe.
Skaitykit istatymus
"
7 straipsnis
1. a) Jei Susitariančiosios Valstybės teisės aktuose leidžiama atsisakyti pilietybės, pilietybės atsisakymas nereiškia jos praradimo, nebent suinteresuotasis asmuo turėtų ar įgytų kitą pilietybę."
Matyt ponas Ilgauskas turejo kita pilietybe. Tai tiesiog pranese, kad turi.
O jei neturetu, tai negalima atsisakyti, cia buvo seni laikai. Nuo 2013 metu - JOKIU ATSISAKYMU
Ilgauskas gavo JAV pilietybe ir butent del to neteko lietuviskos
Jei tu gyveni užsienyje, ir nieko negauni iš Lietuvos, tai atsisakyk pilietybės, ir būsi nieko neskolinga, ir sūnui nereikės tarnauti armijoje.
Tik nepasakok, atvažiuoja emigrantai atostogų, susimoka po keliolika eu PSD, ir tada dantis tvarkosi, gydosi, kai kurie ir planines operacija pas mus pasidaro.
Mane visada išmuša iš vėžių toks drabstymąsis, kas biški: atsisakyk pilietybės. Jūs neturit empatijos žmogui gyvenančiam kitoje šalyje. Nesad buvę jo vietoje, neįsivaizduojate ką jis jaučia, ką galvoja, todėl ir taškotės tokiais posakiais, neva čia dzin.. imu ir atsisakau. Ne apie fizinius rūpesčius kalbu, o apie moralinius. Net jei negyveni Lietuvoje, tas pasas žmogui kažką reiškia. Dalis savęs, dalis savo tėvų, senelių. Negali to imti ir išmesti.
Aš duosiu pavyzdį su tėvais. Jūs tėvų lengvai atsisakote? Pvz ne taip užaugino, kažko neleido, nedavė, gal liko kažkokių nuoskaudų? Ir, vat išmetat lengvai juos iš gyvenimo? Neslaugot senatvėje, neprižiūrit, kapų nelankot? Kiek žmonių lankosi pas psichologus, nesusitvarko savo gyvenimo būtent dėl tėvų klaidų, bet ir tai nemeta jų, neatsisako. Tai va, taip ir lietuviškas pasas. Nu nesinori jo atsisakyti. Nežiūrint to, kur gyveni.
Ir iš karto atsakau, nes jau praktiškai žinau ką sakysit: ne, nevažiuoju į kirpyklas, nevažiuoju pas dantistus. Neturiu pašalpų, už nekilnojamą turtą moku mokesčius. Išvažiavau ne dėl to, kad LT bloga, nemanau, kad ji man kažką skolinga, kažko nedavė ar pan. Vaikai kalba, rašo, skaičiuoja lietuviškai. Gyvenu kitur, bet Lietuvą myliu ir mylėsiu. Paso neatsisakysiu nė už ką. Bet, kad mano vaikai tarnautų kariuomenėje jeigu gyvens užsienyje irgi nenoriu. Jeigu grįš į Lietuvą, - taip, įstatymas yra įstatymas. Bet, kol gyvens užsienyje nenoriu, kad būtų priklausomi nuo LT įstatymų.
Papildyta:
Ir, šiaip galvoju paprastai. Pasaulis pažengęs į priekį, o mums vis dar užsifiksavę, kad mus puls, griebs, okupuos. Šiuolaikiniai karai jau ne šautuvu vyksta. Va, hakeriai, virusai visokie. Bombos. Reikia ne tik į raumenis investuoti, bet ir į žmonių protą.