Aciu, Asaka... Viskam pritariu.
Kaip postas prasidejo asmeniskumu, as pasistengiau no juo atsiriboti, palikau rytojui.
O jus man galite pasakyti, kur parasyta buvo VISI? KUr aprasiau, kad visi yra palikti emigrantu vaiku? KUr jus isskaitete visa tai?
KAS YRA SKAMBUS ZODZIAI?
Nuo kada, elementarus faktas, Kad per kiekvienas Kaledas, Lietuvoje gyvenantys renka aukas maltieciams, kurie rupinasi viesnisais senaliais.
Musu visuomene, seneja. Jums tai naujiena?
Kas turi islaikyti tuos senus zmones, nebutinai jusu giminaicius, is kur imti pinigus moketi jiems renta?
Jus gi Lietuvos piliete, jus nedomina tai?
Gal nustokite gintis, ijunkite prota. nIEKAS JUSU NEPUOLA, MELDZIAMOJI.
Jus nepatinka mano klausimai, ar as asmeniskai jums nors viena ju pritaikiau? Viskas vyskta hipotetiniam lygmenyje. Kai as gavau, atgalios mase epitetu
Tai kuri is musu puola?
As Lietuvos piliete, man rupi Lietuva, jos gerove. O jums? Kodel elementarus klausimai, jumyse sukelia nora gintis, o juose izvelgiat puolima, cia ne mano problemos, o Jusu.
Jusu ziniai, LIetuvai tikrai nedaug liko gyvuoti, tai sako demografai. TAi tiesa, bet ar jus isdrisite tai sau pripazinti... Tai ne skambus zodziai, tai faktas.
Na, aš ne Moontė, bet atsakysiu (numeracija mano):
1) Dėl daugelio galimų priežasčių, kaip, antai, tokios specializacijos Lietuvoje nėra, mokymo lygis aukštesnis ir t.t.
2) Dėl daugelio galimų priežasčių, kaip antai, arčiau važiuoti, norimos prekės ten pigesnės ir t.t.
3) Atsibuskit, dabar jau ne sovietmetis, kai eilinis sovietžmogis galėjo pirkti tik "tėvyninę" produkciją.
4) Na šituo klausimu Jūs smarkiai prašovėte, kelionės po Lietuvą smarkiai populiarėja ir, kalbantapie trumpalaikes atostogas, sėkmingai konkuruoja su kelionėmis į užsienį
5) Na, taip, pasaulis keičiasi, ir kuo toliau, tuo sparčiau, anokia čia naujiena. Kažkada baltų gentys išvarė/asimiliavo Baltijos pakrantėje gyvenusias ugrų-finų gentis, kada nors dings iš žemėlapio Lietuva, dings Baltijos jūra, kada nors nebeliks ir pačios Žemės
6) Jūsų vaikai, tikri ar hipotetiniai, gyvens SAVO gyvenimus. Galite bandyti perduoti jiems savo gyvenimo supratimą, vertybes ir t.t., bet vistiek tai bus JŲ gyvenimas, kad ir kaip besistengtumėt.
Beda tame, kad as negaliu nesutikti. Sutinku su viskuom, isskyrus 4 punkta
. Ir, uztai nesuprantu, kodel tas emigrantas nuolat lyginimas su tevynes isdavikais ir panasiais i ji. Juk is esmes, visi pirmiausia esam zmones, ir taip jau yra, zmogus visada ziuri sau naudos. Kad ir kiek deklaruotu vertybes. Ypac dabartiniais ne karo, maro ir bado laikais.
O, kas liecia 4a punkta, taip Lietuva sitoje srityje labai pazenge i prieki, labai daug ka turi pasiulyti. Bet, vistik viena is priezasciu kodel zmones renkasi Lietuva trumpoms atostogoms yra ribotos galimybes is jos kazkur isskristi ar isvaziuoti. Pvz savaitgalio kelionei tikrai neiiskrisi ten kur sugalvojai, greiciau, isskrisi ten kur ta diena yra skrydis. Ypac jeigu nori tiesioginio skrydzio.
Jei tavo namuose nėra katės. TAI KĄ TU MYLI?