Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Ašaka @ 2020 01 31, 22:09)
Na, aš ne Moontė, bet atsakysiu (numeracija mano):

Aciu, Asaka... Viskam pritariu.
Kaip postas prasidejo asmeniskumu, as pasistengiau no juo atsiriboti, palikau rytojui.
Atsakyti

O jus man galite pasakyti, kur parasyta buvo VISI? KUr aprasiau, kad visi yra palikti emigrantu vaiku? KUr jus isskaitete visa tai?
KAS YRA SKAMBUS ZODZIAI?

Nuo kada, elementarus faktas, Kad per kiekvienas Kaledas, Lietuvoje gyvenantys renka aukas maltieciams, kurie rupinasi viesnisais senaliais.

Musu visuomene, seneja. Jums tai naujiena?
Kas turi islaikyti tuos senus zmones, nebutinai jusu giminaicius, is kur imti pinigus moketi jiems renta?

Jus gi Lietuvos piliete, jus nedomina tai?

Gal nustokite gintis, ijunkite prota. nIEKAS JUSU NEPUOLA, MELDZIAMOJI.

Jus nepatinka mano klausimai, ar as asmeniskai jums nors viena ju pritaikiau? Viskas vyskta hipotetiniam lygmenyje. Kai as gavau, atgalios mase epitetu mirksiukas.gif
Tai kuri is musu puola?

As Lietuvos piliete, man rupi Lietuva, jos gerove. O jums? Kodel elementarus klausimai, jumyse sukelia nora gintis, o juose izvelgiat puolima, cia ne mano problemos, o Jusu.

Jusu ziniai, LIetuvai tikrai nedaug liko gyvuoti, tai sako demografai. TAi tiesa, bet ar jus isdrisite tai sau pripazinti... Tai ne skambus zodziai, tai faktas.

:4u:  :4u:  :4u:  :4u:​ 

Atsakyti

Na, aš ne Moontė, bet atsakysiu (numeracija mano):
1) Dėl daugelio galimų priežasčių, kaip, antai, tokios specializacijos Lietuvoje nėra, mokymo lygis aukštesnis ir t.t.
2) Dėl daugelio galimų priežasčių, kaip antai, arčiau važiuoti, norimos prekės ten pigesnės ir t.t.
3) Atsibuskit, dabar jau ne sovietmetis, kai eilinis sovietžmogis galėjo pirkti tik "tėvyninę" produkciją.
4) Na šituo klausimu Jūs smarkiai prašovėte, kelionės po Lietuvą smarkiai populiarėja ir, kalbantapie trumpalaikes atostogas, sėkmingai konkuruoja su kelionėmis į užsienį
5) Na, taip, pasaulis keičiasi, ir kuo toliau, tuo sparčiau, anokia čia naujiena. Kažkada baltų gentys išvarė/asimiliavo Baltijos pakrantėje gyvenusias ugrų-finų gentis, kada nors dings iš žemėlapio Lietuva, dings Baltijos jūra, kada nors nebeliks ir pačios Žemės
6) Jūsų vaikai, tikri ar hipotetiniai, gyvens SAVO gyvenimus. Galite bandyti perduoti jiems savo gyvenimo supratimą, vertybes ir t.t., bet vistiek tai bus JŲ gyvenimas, kad ir kaip besistengtumėt.

Beda tame, kad as negaliu nesutikti. Sutinku su viskuom, isskyrus 4 punkta :D  :D . Ir, uztai nesuprantu, kodel tas emigrantas nuolat lyginimas su tevynes isdavikais ir panasiais i ji. Juk is esmes, visi pirmiausia esam zmones, ir taip jau yra, zmogus visada ziuri sau naudos. Kad ir kiek deklaruotu vertybes. Ypac dabartiniais ne karo, maro ir bado laikais. 

O, kas liecia 4a punkta, taip Lietuva sitoje srityje labai pazenge i prieki, labai daug ka turi pasiulyti. Bet, vistik viena is priezasciu kodel zmones renkasi Lietuva trumpoms atostogoms yra ribotos galimybes is jos kazkur isskristi ar isvaziuoti. Pvz savaitgalio kelionei tikrai neiiskrisi ten kur sugalvojai, greiciau, isskrisi ten kur ta diena yra skrydis. Ypac jeigu nori tiesioginio skrydzio. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 31 sausio 2020 - 22:31
QUOTE(given444 @ 2020 01 31, 23:04)
kaip pavydžiu  wub.gif mano viena svajonių - būti kokia med seselė misijoe, karo lauke. taip ir nešgyvendinta. medicinai studijuoti dėl savo aktyvaus soc gyvenimo neturėjau valios, o ir akių savo gaila.
linzes nešioju.
bet vis dar svajoju bent Karaliaus Mindaugo profke med baigti, su greituške pavažinėti....

Medicinos studijos buvo įdomios, bet prieš baigiamąjį egzaminą per vizitaciją ir būdama nėščia antrą kart gyvenime susirgau vėjaraupiais. O savo medicinos sesers diplomą kartu su kariniu bilietu 1989 metų rudenį Gedimino aikštėje pamoviau ant strypo, dėl to tik Lietuvai atgavus nepriklausomybę galėjau savo šeimą (tuomet jau turėjau tris vaikus) prisiregistruoti nusavame bute, už kurį pinigus buvome sumokėję dar 1989 metais iki mano "akcijos". Iki tol buvome naturalūs "bomžai", nes iš mano tėvų buto jau buvome išsiregistravę, taip kad, jei laikai būtų buvę kiti, dėl mano "akcijos" bet kada mus galėjo pasodinti į kalėjimą, o vaikus - atimti.
Taip kad nėra ko pavydėti.
Atsakyti
Limcamca, jus rytoj ryta, kai nustos virti emocijos, perskaitykite posta nuo kurio pradejote cia rasineti, ir perskaitykite posta, i kuri jis buvo parasytas.

O veliau, pati pagalvokite, kodel niekas nepuola Is sviesos, nors ji emigrante?
Kodel pastoviai, oponuojama lutukei?

DVi emigrantes ir kokios skirtingos.

Jus pritariat Lutukei ir Idomuciai? As tuo abejoju.

Kodel jus perdetai reaguojate, cia jau jums paciai reikia saves paklausti?

Niekas is cia esanciu nepuole emigrantu. Jus norite pagarbos, OK, tad gerbkite ir Lietuva ir zmones joje gyvenancius, kuriem tenka spresti Lietuvoje esancias problemas.

Is esmes, nuo to viskas gi ir prasidejo 4u.gif

Labos nakties.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 31, 23:30)
1. Beda tame, kad as negaliu nesutikti. Sutinku su viskuom, isskyrus 4 punkta biggrin.gif  biggrin.gif . 2. Ir, uztai nesuprantu, kodel tas emigrantas nuolat lyginimas su tevynes isdavikais ir panasiais i ji. Juk is esmes, visi pirmiausia esam zmones, ir taip jau yra, zmogus visada ziuri sau naudos. Kad ir kiek deklaruotu vertybes. Ypac dabartiniais ne karo, maro ir bado laikais. </p>
<p> </p>
3. <p>O, kas liecia 4a punkta, taip Lietuva sitoje srityje labai pazenge i prieki, labai daug ka turi pasiulyti. Bet, vistik viena is priezasciu kodel zmones renkasi Lietuva trumpoms atostogoms yra ribotos galimybes is jos kazkur isskristi ar isvaziuoti. Pvz savaitgalio kelionei tikrai neiiskrisi ten kur sugalvojai, greiciau, isskrisi ten kur ta diena yra skrydis. Ypac jeigu nori tiesioginio skrydzio. </p>

1. Apie tai vėliau, 3 punkte.
2. Mano aplinkoje tokių žmonių nėra. Aš džiaugiosi, kad šiais laikais lietuviai atgavo judėjimo laisvę ir gali rinktis gyvenimo vietą.
3. Jūs žiūrit iš savo, emigrantės, "varpinės". Mūsų, gyvenančių Lietuvoje, situacija yra kitokia, bent jau mano aplinkoje žmonės, be ilgesnių kelionių į užsienį per atostogas, savaitgaliais ar švenčių dienomis renkasi tiek keliones į užsienį, tiek po Lietuvą.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 01 31, 21:22)
As visada galvojau, kad salis, gyvuoja tik tuomet kai joje gyvena KURIANTIS JOS GERBUVI ZMONES.

O kokia ta prasme toje fasadineje lietuvybeje, kokia prasme toje kalboje, parociuose, jei netausojamas ir nesaugomas zemes lopinelis, pavadintas Lietuva? Na ir kiek ilgai ta lietuvybe Jusu vaikai isaugos, jei si salis isnyks is zemelapio... SAkot svarbi Lietuvos istorija, datos, o kaip su Lituvos dabartimi, ateitimi? Labai jusuv aikai, anukai diziuosis LIetuvos issnykimo data? Nes kas kurs jos istorija?

Butent -jokios prasmes uskreiptu dalyku tusciame garbinime.
Atsilikimo garbinime. Gyvenime Rumsiskiu muziejaus mentalitete. Nu ir aisku pareiga susideginti Pilenuose. Nes atominiu raketu neturim.

Dar.. kada salis isnyksta. Ar kada ji rupinasi vidiniais dalykais ar kai stipri pasaulyje? Vuduramziu Lietuva lietuvybes negarbino, tiesiog buvo DIDZIAUSIA ir stipri.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 01 31, 22:08)
1. Apie tai vėliau, 3 punkte.
2. Mano aplinkoje tokių žmonių nėra. Aš džiaugiosi, kad šiais laikais lietuviai atgavo judėjimo laisvę ir gali rinktis gyvenimo vietą.
3. Jūs žiūrit iš savo, emigrantės, "varpinės". Mūsų, gyvenančių Lietuvoje, situacija yra kitokia, bent jau mano aplinkoje žmonės, be ilgesnių kelionių į užsienį per atostogas, savaitgaliais ar švenčių dienomis renkasi tiek keliones į užsienį, tiek po Lietuvą.

Oi ne, mano aplinkoje irgi tokiu zmoniu nera. Nors, isvis tokius moralus emigrantams as tik internete randu. Gyvai irgi neteko isklausyti.

Sugalvojus susitikti kur nors Europoje, mes dazniausiai pastringam su giminaiciais is LT. Nes, kai mes pvz ziurim skrydzio laikas ar patogus, orouostas ar patogus, kokia kaina. Jie pirmiausiai ziuri ar isvis is LT kas nors ten skrenda, jeigu taip ar tiesiogiai, ar yra ir grizti su kuom. Na, nera taip, kad duri pirstu i zemelapi ir skrendi. Aisku, yra Rygos orouostas, is jo daug daugiau krypciu ir marsrutu.
Gyventum kokioje mazoje Ispanijos saloje ir ten butu tokia pati problema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 31 sausio 2020 - 23:32
QUOTE(given444 @ 2020 01 31, 21:42)
Man lb gaila, kad jūs neatradot sau vietos Lietuvoje .... man čia labai gera, ir žmonių prasme...

Juokauji. Vokietijoje, Olandijoje galejai normaliai jaustis pasivazinet dviraciu, o Lietuvoje ta valstybe iki siol nesutvarko sunu savininku ir nesutvarkys dar 30 metu, o veliau man elementariai nusishikti kas cia bus. Zhmones kaip zhmones, bet buki atsilike netvarkingi visom prasmem.

O tas zmoniu gerumas tai kaip sename anekdote.. SUomijoje gera, bet va "pogovorit po dusham ne s kiem"
Jau vemt vercia...
30 metu praejo ir ka turime?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 02 01, 00:31)
Sugalvojus susitikti kur nors Europoje, mes dazniausiai pastringam su giminaiciais is LT. Nes, kai mes pvz ziurim skrydzio laikas ar patogus, orouostas ar patogus, kokia kaina. Jie pirmiausiai ziuri ar isvis is LT kas nors ten skrenda, jeigu taip ar tiesiogiai, ar yra ir grizti su kuom. Na, nera taip, kad duri pirstu i zemelapi ir skrendi. Aisku, yra Rygos orouostas, is jo daug daugiau krypciu ir marsrutu.
Gyventum kokioje mazoje Ispanijos saloje ir ten butu tokia pati problema.

Egzistuoja toks dalykas kaip jungiamieji skrydžiai, tai gal padėkite savo nesupratlyviems giminaičiams?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 01 31, 23:38)
Egzistuoja toks dalykas kaip jungiamieji skrydžiai, tai gal padėkite savo nesupratlyviems giminaičiams?

Slykstus tie jungiamieji skrydziai keliagubas vargas ir rizikos kur istrigti ar prarasti bagaza
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 01 31, 22:38)

Nesupratot ka norejau pasakyti. Nereikia ju protinti, visi zino. Kai nera kitos iseities - keliauji taip. Bet, as butent ir kalbejau apie tai: ar yra platus pasirinkimas. Skrydziai su persedimais visada prideda minimum valanda. Tai tiesiog nepatogu ir laiko gaisatis. Tad, tokiu atveju geriau rinktis poilsi pacioje LT ar pas kaimynus, pvz latvius, lenkus.
Atsakyti