Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 31, 18:22)
WIndowsai buvo mano kompe 1993 metais, Internetas Lietuvoje atsirado 1995 ir tais paciais metais Javascriptas jau buvo Browseryje Netscape,, kuris buvo populiariausias (Internet Exploer dar tik atsirado)

Na aisku develoinimo platformos skyresi, bet tai jau neesminis pokytis

tai va butent viskas tik atsiradinejo ,o as 96 jau baigiau vidurine, tai tikrai iki musu miestelio nieko tokio dar nei nebuvo ateje, pas mus 5 vidurines dalinosi 1 kompiuteriu, mes informatika daugiausiai mokemes is knygu, kazka ten lyginom, sprendem, paskui i gala jau atsirado po kompiuteri 2 vaikam, bet sakiau, be windiusu ir fornt end developer tokios specialybes tikrai nebuvo, Va jei buciau toki teva turejusi, kaip tave, gal ir buciau susidomejusi ta sritim, o tada mes nei nesapnavom dar ,kad sitaip viskas isipletos. biggrin.gif
Pamenu kazkokia veina programa darem isrusiuoti vardus pagal abecele, bet net nepemanu su kuo ir kaip, tai buvo labai nuobodu ir neidomu.
Jau aukstojoje, kazkelintais metais ivede interneta, tai buvo kazkas vau, susikuriau emaila pirma, kalbedavom per kazkokiuose chatuose, bet mus moke kaip rasyti dokumentus biggrin.gif

Pimra kompiuteri nusipirkom, jau budami Airijoje, ir pirma mobilu telefona. biggrin.gif kazkur 2001.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 31, 21:14)
Nu vat aš sakau, senolių airių tip top kalbos apie 80-aisiais emigravusius airius. Neturiu ką atsakyti, pasiduodu. Būkit jūs didvyre. Ir, ačiū jums, kad taip rūpinatės šalimi.
Papildyta:
Na taip, pritariu, kad uzknisa ir kartais sprogsta ta kantrybes bomba.
Neveltui sakoma, kad niekas taip neugdo tolerancijos kaip forumai.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Jums tai tik airiu kalbos, zmonems gyvenantiems Lietuvoje tai realija. Per Kaledas rinkome maltos ordimui pinigus vienisiems seneliams...

Na nereikia man to jusu sarkazmo, as ne didvyre, as tokia pat egosite kaip ir jus. Tik mano ego plotme driekiasi kitoje puseje, Lietuvoje. KIekvienas savo ego tenkina skirtingai, jus orientuota tik i savo gerbuvi, taip tenkindama savo egoistinius polinkius, as gi savo altruistini ego, matinu tuo, kad turedama galimybe dirbti svetur, lieku Lietuvoje. Tik tiek.
Man asmeniskai labai svarbu savoka GIMTINE. Jau viena mano seimos karta prarado GIMTINE, SEIMOS NAMUS. Todel, bent jau man, Gimtine ne tuscias garsas, ne tik datos ir tradicijos, as zinau, kad savo namus reikia puoseleti, o reikalui eant ginti.
Atsakyti

Moonte, kiek jus atsimenu forume, jau daugiau nei 10 metu jus visada aukstinate save ir kalbate tokiom skambiom frazem. Bet, visa tai tik ir yra frazes forume. Jeigu jau imate tokia besalygiska meile tevynei, tai turetumet taip ir gyventi. Bet, kai pasiziuri tu vadinamu patriotu gyvenimus, tai tas patriotiskumas ir yra tik skambus zodziai. Dabar netaikau jums, bet tiesiog: o kodel patriotu vaikai mokosi uzsienio universitetuose? Kodel neremia lietuvisku? Kodel savanoriauja uzsienio salyse, kodel ne Lietuvoje? Kodel prekinasi zmones uzsienyje, ne Lietuvoje? Gi nesvarbu, kad pigiau, reikia savo sali remti. Kodel geriate prancuziska vyna, o ne lietuviska? Kodel ieskote italisku batu, o ne lietuvisku? Kodel atostogaujate uzsienyje, o neremiate lietuvisko turizmo? Ir t.t. ir pan. As sakau, jus nesuvokiate vieno dalyko, kad viskas keiciasi, pasaulis sukasi. Vieni isvaziuoja, kiti atvaziuoja. Nenyksta ta Lietuva nuo zemelapio. 

O, jeigu griztume prie tos besalygiskos meiles ir tevu palyginimo. Jokiu budu nenoreciau, kad mano vaikai jaustu tokia pareiga, kaip jus rasote. As noreciau, kad jie butu laisvi, eitu ir gyventu savo gyvenimo ten kur nori. Butu laisvi rinktis, ir niekas ju netampytu uz rankoves: o kaip gi as, senolis, mane tai palieki. 

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 31, 20:21)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Lisitėja2" data-cid="72598361" data-time="1580471785">
<div>
<p>Jei tu gyveni užsienyje, ir nieko negauni iš Lietuvos, tai atsisakyk pilietybės, ir būsi nieko neskolinga, ir sūnui nereikės tarnauti armijoje.</p>
<p>Tik nepasakok, atvažiuoja emigrantai atostogų, susimoka po keliolika eu PSD, ir tada dantis tvarkosi, gydosi, kai kurie ir planines operacija pas mus pasidaro.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Mane visada išmuša iš vėžių toks drabstymąsis, kas biški: atsisakyk pilietybės. Jūs neturit empatijos žmogui gyvenančiam kitoje šalyje. Nesad buvę jo vietoje, neįsivaizduojate ką jis jaučia, ką galvoja, todėl ir taškotės tokiais posakiais, neva čia dzin.. imu ir atsisakau. Ne apie fizinius rūpesčius kalbu, o apie moralinius. Net jei negyveni Lietuvoje, tas pasas žmogui kažką reiškia. Dalis savęs, dalis savo tėvų, senelių. Negali to imti ir išmesti. </p>
<p>Aš duosiu pavyzdį su tėvais. Jūs tėvų lengvai atsisakote? Pvz ne taip užaugino, kažko neleido, nedavė, gal liko kažkokių nuoskaudų? Ir, vat išmetat lengvai juos iš gyvenimo? Neslaugot senatvėje, neprižiūrit, kapų nelankot? Kiek žmonių lankosi pas psichologus, nesusitvarko savo gyvenimo būtent dėl tėvų klaidų, bet ir tai nemeta jų, neatsisako. Tai va, taip ir lietuviškas pasas. Nu nesinori jo atsisakyti. Nežiūrint to, kur gyveni. </p>
<p> </p>
<p>Ir iš karto atsakau, nes jau praktiškai žinau ką sakysit: ne, nevažiuoju į kirpyklas, nevažiuoju pas dantistus. Neturiu pašalpų, už nekilnojamą turtą moku mokesčius. Išvažiavau ne dėl to, kad LT bloga, nemanau, kad ji man kažką skolinga, kažko nedavė ar pan. Vaikai kalba, rašo, skaičiuoja lietuviškai. Gyvenu kitur, bet Lietuvą myliu ir mylėsiu. Paso neatsisakysiu nė už ką. Bet, kad mano vaikai tarnautų kariuomenėje jeigu gyvens užsienyje irgi nenoriu. Jeigu grįš į Lietuvą, - taip, įstatymas yra įstatymas. Bet, kol gyvens užsienyje nenoriu, kad būtų priklausomi nuo LT įstatymų. </p>

<p>Papildyta:

Ir, šiaip galvoju paprastai. Pasaulis pažengęs į priekį, o mums vis dar užsifiksavę, kad mus puls, griebs, okupuos. Šiuolaikiniai karai jau ne šautuvu vyksta. Va, hakeriai, virusai visokie. Bombos. Reikia ne tik į raumenis investuoti, bet ir į žmonių protą.

4u.gif super
as buciau uz stipresni fizini pasiruosima mokykloje, kad daugiau judetu. Galima ir su tais ginklais apmokinti naudotis, mes jau pirmoje klaseje saudeme i taikinius, lakstem su dujokaukem biggrin.gif As jau nespejau, bet sesuo vyresne mokesi kaip kalasnikova visa isrinkti sudeti, naudotis. O kariuomeneje lai profesionalai tarnauja.

Man labai liudna kartais del supreisinimo vykstancio paskutiniiu metu emigrantai, neemigrantai, kazkam matyt naudos yra is to nuolat zmoniu kirsinimo ir tokiu istatymo kurimo kurie kirsina.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 31, 14:06)
Kvaila buvau, kad turejau vilciu, kad ta salis dar pakils ir grizau ten gyventi, daugiau tokiu klaidu nedarysiu.

Man lb gaila, kad jūs neatradot sau vietos Lietuvoje .... man čia labai gera, ir žmonių prasme... wub.gif

Mylimuke, ačiū 4u.gif

bent per šį forumą Ltvos nepamiršti, day n night ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 31 sausio 2020 - 21:43
QUOTE(Moonte @ 2020 01 31, 20:30)
Jums tai tik airiu kalbos, zmonems gyvenantiems Lietuvoje tai realija. Per Kaledas rinkome maltos ordimui pinigus vienisiems seneliams...

Nu va ir vel skambus zodziai. Ar visi seneliai vienisi, nes visi alei vieno numesti negerieciu vaiku emigrantu?
Gi, garantuoju, kad kiekvienas vienisas ar senas zmogus turi savo gyvenimo istorija. Priezastys skirtingos. Ir, tikrai ne visu kalte yra emigrantai.
Be to, visose salyse yra vienisu senoliu. Lietuva ne isskirtine.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 01 31, 21:22)
As visada galvojau, kad salis, gyvuoja tik tuomet kai joje gyvena KURIANTIS JOS GERBUVI ZMONES.

O kokia ta prasme toje fasadineje lietuvybeje, kokia prasme toje kalboje, parociuose, jei netausojamas ir nesaugomas zemes lopinelis, pavadintas Lietuva? Na ir kiek ilgai ta lietuvybe Jusu vaikai isaugos, jei si salis isnyks is zemelapio... SAkot svarbi Lietuvos istorija, datos, o kaip su Lituvos dabartimi, ateitimi? Labai jusuv aikai, anukai diziuosis LIetuvos issnykimo data? Nes kas kurs jos istorija?

Bet jusu tevai ar seneliai isejo is savos tevynes, apisgyveno Lietuvoje, jus pareigas atliekat savo tikrai tevynei?Jusu sunus ten tarnavo kariuomeneje? bigsmile.gif ar Lietuvos bent tarnavo?

Kazkada nebuvo Lietuvos tokios valstybes kazada gal ir nebus, tai pasaulis ir gyvenimas. Lietuvos valstybe - tai dribtinis politinis darinys, kuriam kazkur 1000metu, o zmones kaip gyveno toje teritorijoje taip ir gyvens.
Va jus proteviai cia atsikele dabar irgi daug ukrainieciu vaziuoja, baltarusu ir net azijieciu ir arabu. kazkada i tas zemes atsikele zmones i Indijos regionu, gal ir vel atiskles, zmones nuolat maisosi visame pasulyje, visoje istorijoje. O dabar galimybes super geros tam, kelios valandos ir esi jau kitam zemes kraste.

O tvarka tokia, kad pilietybe butina siais laikais, to zmones patys nepasirenka, tokiam pasulyje gimsta, gal kada bus viena ES pilietybe ar Zemes ar gal jos is vis nebebus. Svarbu kur gyveni tuo metu, tos salies istaymu ir laikaisi, ten ir moki mokescius, Es bendra teritorija, kur bendros net pensiju sistemos, matyt politikai nusprende, kad tai galima ir gera.
Nes ne tik daug lietuviu jaunu dirba uzsienyje ir ten moka mokescius, jau vis daugiau ir pensininku Lietuvoje gyvenanciu is uzsienio saliu pensiju mirksiukas.gif
O jei salis nori islikti su didziuma savo tautieciu gyventoju, tai turi stengtis valdzia daryti tam normalias salygas, kad pritraukti, dabar, deja, laimi konkurencija, o ne gasdinimais ir apeliavimas i mistines pareigas, viskas praejo jau cariniai , baudziaviniai ir sovietiniai laikai, Reikia atrasti nauju formu. Ir tikrai nemazai geru pavyzdziu yra is ko galima pasimokyti. Tikrai ne visos salys turi privaloma kariuomene ir nieko gyvena sau.
Net girdejau kaip emigrantai sako mes gintume ta valstybe, kurioj gyvenam, nes butent ji suteike mums galimybe i normalu gyvenima, uz ausu nieko nepriversi ginti nieko....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 31 sausio 2020 - 22:05
QUOTE(Ašaka @ 2020 01 31, 16:53)
Jūs
Karo medicinos studijos buvo privalomos ir, pvz., filologėms, aš 4 metus vieną dieną kas dvi savaites turėjau medicinos paskaitas, du kartus atlikinėjau praktiką ligoninėse ir baigusi kartu su filologės diplomu gavau medicinos sesers diplomą, karinį bilietą ir seržantės laipsnį.

kaip pavydžiu wub.gif mano viena svajonių - būti kokia med seselė misijoe, karo lauke. taip ir nešgyvendinta. medicinai studijuoti dėl savo aktyvaus soc gyvenimo neturėjau valios, o ir akių savo gaila.
linzes nešioju.
bet vis dar svajoju bent Karaliaus Mindaugo profke med baigti, su greituške pavažinėti....
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 31, 21:43)
Nu va ir vel skambus zodziai. Ar visi seneliai vienisi, nes visi alei vieno numesti negerieciu vaiku emigrantu?
Gi, garantuoju, kad kiekvienas vienisas ar senas zmogus turi savo gyvenimo istorija. Priezastys skirtingos. Ir, tikrai ne visu kalte yra emigrantai.
Be to, visose salyse yra vienisu senoliu. Lietuva ne isskirtine.

O jus man galite pasakyti, kur parasyta buvo VISI? KUr aprasiau, kad visi yra palikti emigrantu vaiku? KUr jus isskaitete visa tai?
KAS YRA SKAMBUS ZODZIAI?

Nuo kada, elementarus faktas, Kad per kiekvienas Kaledas, Lietuvoje gyvenantys renka aukas maltieciams, kurie rupinasi viesnisais senaliais.

Musu visuomene, seneja. Jums tai naujiena?
Kas turi islaikyti tuos senus zmones, nebutinai jusu giminaicius, is kur imti pinigus moketi jiems renta?

Jus gi Lietuvos piliete, jus nedomina tai?

Gal nustokite gintis, ijunkite prota. nIEKAS JUSU NEPUOLA, MELDZIAMOJI.

Jus nepatinka mano klausimai, ar as asmeniskai jums nors viena ju pritaikiau? Viskas vyskta hipotetiniam lygmenyje. Kai as gavau, atgalios mase epitetu mirksiukas.gif
Tai kuri is musu puola?

As Lietuvos piliete, man rupi Lietuva, jos gerove. O jums? Kodel elementarus klausimai, jumyse sukelia nora gintis, o juose izvelgiat puolima, cia ne mano problemos, o Jusu.

Jusu ziniai, LIetuvai tikrai nedaug liko gyvuoti, tai sako demografai. TAi tiesa, bet ar jus isdrisite tai sau pripazinti... Tai ne skambus zodziai, tai faktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 31 sausio 2020 - 22:11
QUOTE(Moonte @ 2020 01 31, 21:30)

Man asmeniskai labai svarbu savoka GIMTINE. Jau viena mano seimos karta prarado GIMTINE, SEIMOS NAMUS. Todel, bent jau man, Gimtine ne tuscias garsas, ne tik datos ir tradicijos,

as zinau, kad savo namus reikia puoseleti, o reikalui eant ginti.

tai gal del to kad pensijos susiktos? ir gal ju vaikai Lietuvoje dirba uz minimumus ir patys vos issilaiko?

O jus cia visgi gimet, o jusu tevai?
Tai butent namus, ten kur gyveni mirksiukas.gif O kodel kazkas is uzsienio turetu ginti jusu namus?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2020 01 31, 22:32)
1) o kodel patriotu vaikai mokosi uzsienio universitetuose? Kodel neremia lietuvisku? Kodel savanoriauja uzsienio salyse, kodel ne Lietuvoje? 2) Kodel prekinasi zmones uzsienyje, ne Lietuvoje? Gi nesvarbu, kad pigiau, reikia savo sali remti. 3) Kodel geriate prancuziska vyna, o ne lietuviska? Kodel ieskote italisku batu, o ne lietuvisku? 4) Kodel atostogaujate uzsienyje, o neremiate lietuvisko turizmo? Ir t.t. ir pan. 5) As sakau, jus nesuvokiate vieno dalyko, kad viskas keiciasi, pasaulis sukasi. Vieni isvaziuoja, kiti atvaziuoja. Nenyksta ta Lietuva nuo zemelapio. </p><p>6) O, jeigu griztume prie tos besalygiskos meiles ir tevu palyginimo. Jokiu budu nenoreciau, kad mano vaikai jaustu tokia pareiga, kaip jus rasote. As noreciau, kad jie butu laisvi, eitu ir gyventu savo gyvenimo ten kur nori. Butu laisvi rinktis, ir niekas ju netampytu uz rankoves: o kaip gi as, senolis, mane tai palieki. </p>

Na, aš ne Moontė, bet atsakysiu (numeracija mano):
1) Dėl daugelio galimų priežasčių, kaip, antai, tokios specializacijos Lietuvoje nėra, mokymo lygis aukštesnis ir t.t.
2) Dėl daugelio galimų priežasčių, kaip antai, arčiau važiuoti, norimos prekės ten pigesnės ir t.t.
3) Atsibuskit, dabar jau ne sovietmetis, kai eilinis sovietžmogis galėjo pirkti tik "tėvyninę" produkciją.
4) Na šituo klausimu Jūs smarkiai prašovėte, kelionės po Lietuvą smarkiai populiarėja ir, kalbantapie trumpalaikes atostogas, sėkmingai konkuruoja su kelionėmis į užsienį
5) Na, taip, pasaulis keičiasi, ir kuo toliau, tuo sparčiau, anokia čia naujiena. Kažkada baltų gentys išvarė/asimiliavo Baltijos pakrantėje gyvenusias ugrų-finų gentis, kada nors dings iš žemėlapio Lietuva, dings Baltijos jūra, kada nors nebeliks ir pačios Žemės
6) Jūsų vaikai, tikri ar hipotetiniai, gyvens SAVO gyvenimus. Galite bandyti perduoti jiems savo gyvenimo supratimą, vertybes ir t.t., bet vistiek tai bus JŲ gyvenimas, kad ir kaip besistengtumėt.

Atsakyti

QUOTE(given444 @ 2020 01 31, 21:42)
Man lb gaila, kad jūs neatradot sau vietos Lietuvoje .... man čia labai gera, ir žmonių prasme... wub.gif

Mylimuke, ačiū  4u.gif
bent per šį forumą Ltvos nepamiršti, day n night  ax.gif

Man irgi labai gaila, kad beveik milijonas lietuviu tos vietos nerado savo gimtinei mirksiukas.gif bet ka padarysi, yra kaip yra, matyt taip reikia.

Cia man rasai??o tu isivaizduoji yra imanoma kazkaip pamirsti savo tevyne, rimtai???? tu galetumpamirsti tevyne, tevus? blink.gif kam tokias nesmones rasai?
Atsakyti