QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 05, 22:28)
As manau, kad svarbiau sudaryti salygas moterims buti princesemis. Visoks darbas gerai, bet... as geriau buciau princese
sutinku
Pritariu del kalbu, Java mano drauge pamego , dirba didelioje draudimo kampanijoje su ja, keike senus programuotojus, nes ju kode gali koja nusilausti.
As sakyciau dabar verciausiai mokytis python ir javascript, paparstos, zaismingos, ir labai placiai naudojamos ir vis plinta, visas frontend'as beveik gristas javascript, kas taip nedare, prie to pereina. Paprastas, greitas porgramavimas, o ir darbu yra visam pasaulyje. Bet kas kam patinka man pvz javascript, o va mano drauge jos nekencia ji dievina java

svarbu atrasti, kas patinka paziureti koda, struktura pameginti kazka ir ziureti kas tinka. Tradiciskai dar vis pradeda mokytis nuo java, gal kad sturktura bendra suvokti geriua eitu?
o del vyru ir moteru skaiciu profesijose, tai tikrai ne del jokiu steriotipu, paparsciausiai yra sritys idomesne svyrma ir moterim , musu tikrai neaugino ir neauklejo kazkaip pagal lytis, atvirsciai sovietu kulturoje moteris ir vyras turejo buti lygus, abu dirbo, abu buvo skatinami studijuoti, ir nebuvo jokiu negaliu del profesiju, jokiu princesiu kulto rigi nebuvo, kai vakaruose, kas ir kur norejo ten ir stojo.
Moteru gana nemazai programuotoju, bet niekad nebus ju cia dauguma sioje srityje, nes darbas tikrai ne kiekvienai moteriai, darbas itemtas ir nuobodokas.
Berniukus tikrai labiau traukia prie tehcniniu dalyku, mechanikos, kad ir kiek lelyciu jam duosi.
Kaip ir kvepalai ant vyro kuno kvepe svienaiip, ant moters kitaip, mes tas pats turinys, bet skirtingose formose...
Visi turi tureti ir turi galimybe studijuoti ir dirbti ,ka nori, bet kazkaip dirbtinai lauzti is vyro moteri , o is moters vyra nu atrodo kartais kaip parodija jau. dabar tas gender equality visur kisama, nu is kur gauti musu imonei moteru, jei ju nera, dirbtinai kvotas kurti, butu gi nesazininga vyru atzvilgiu...
Beja, Skandinavijoje, kur viskas lyginam abuldozeriu, ,vis labiau ir labiau issiskiria vyru ir moteru pasirinkimai porfesiju, taip vadiniamais i vyriskas ir moteriskas