Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 13, 23:18)
Nesveikinsiu... Ji pas tevus del rimtu ten reikalu susijusiu su sveikata. tai nebent telefonu

Jei myli zmona - jos problemos turi buti tavo problemos.
Kaip sakant " ir varge ir skausme"
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 13, 23:17)
Nzn... Siaip tai tvarka ir elgesys turetu ugdoma nuo mazu dienu. Todel, kaip ir stebejaus, man yra nesuprantama kaip kokios susmirdusios kojines ar apatiniai gali voliotis paauglio kambaryje. Juk nusiimi nesvarius drabyzius ir  dedi juos i tam skirta vieta. Kaip kad siuksles meti i tam skirta vieta.

Gal nevisai aiškiai išsireiškiau, bet mano minėta bausmė nebuvo už tvarką. Tiesiog po jos mano sūnus suprato, kad yra tam tikros taisyklės, dėl kurių mes susitariam ir kurių visi laikomės. Ir kad neverta jų laužyti, nes tai atneša neigiamas pasekmes. Turės savo namus - turės (arba ne) savo taisykles. Realiai kokią naudą davė tas poilsis nuo technologijų - tai vaiko suvokimas, kad ne viskas ką jis laikė "savaime suprantama" yra taip. Kad sąskaitos pačios neapsimoka. Kad daiktai patys nenusiperka. Ir kad internetas gyvenime gali imti ir atsijungti. Kol pats už jį nemoki. Bet aš suprantu, kad ne visiems tokios priemonės priimtinos. Viskas ok. Aš gal iš tų žmonių, kurie netiki pokalbių galia po 18-kto karto bandymo "pasikalbėti" smile.gif

Kiekvienai taisyklei keičiantis ar kiekvienu atveju, kai vaikam pradeda atrodyti, kad reikėtų daryti kitaip (auga visgi, ribos keičiasi), mes pasikalbam ir apsitariam - reikia pokyčių ar ne, ką ir kaip geriau daryti. Bazinėm namų tvarkos taisyklėm nė vienas iš mano vaikų neprieštarauja. Aš nesu tikra ar jie net susimasto, kad "nereikia" šiukšlių susirinkt ar rūbų į skalbinių dėžę sudėt, kad jie būtų išskalbti... Su kambarių tvarka pas mane yra elementaru - mano vaikų kambariai nėra kažkokioj alternatyvioj visatoj. Jie gali juose dėliotis daiktus pagal save, bet negali jų paversti šiukšlynu, nes nu tiesiog ne vieni gyvena.

Atsakyti
Gal ta žmona su kuom nors gerai pasibarškins, kol "vyras" namie sėdi
Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 13, 23:17)
Bet jūs šaunuolė, kad sugebėjot tą mėnesį atsilaikyt, aš turbūt nesugebėčiau. Nebandė paveikt, kad sutrumpintumėt bausmės laiką? biggrin.gif

Oj... patikėkit... drama drama. Bet tik pirmas kelias dienas, jei atvirai. Sunkiausia buvo pačią pradžią atlaikyt, kai vaikas ašarotas pažada "šviesų rytojų". Bet kadangi iki tol buvom bandę dienos atėmimą ir po gražinimo buvo ta pati ch..nia, tai turbūt buvom pasiekę stadiją kai - dabar arba niekada. Arba laikaisi savo žodžio, arba leidi vaikui manipuliuoti kaltės jausmu. Kai vaikas suprato, kad diskusijų dėl laiko nebus, tai ir nebebuvo sunku. Šiaip man rodos kad vaikas greičiau prie to prisitaikė, nei aš. Kai jau praėjo ta pirminė pasipriešinimo stadija.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 13, 23:27)
Tipo suauge viska visada tobulai daro? Nesi numetus rubo ne vietoj? Nu o cia paaugliai.
Kojines mam rodos maziausia problema gyvenime biggrin.gif

Nesu. Megstu viska savo vietoj.
Nesu tobula. Esu lb bjauri boba, kelias
lb erzinu forume.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 13, 23:27)
Tipo suauge viska visada tobulai daro? Nesi numetus rubo ne vietoj? Nu o cia paaugliai.

Man pvz. nereikia tobulumo. Kojinės pasideda ne vietoj visiems. Tiesiog ateina laikas jas susirinkti ir nunešti į vonią. Pas mus ta diena (jei nepavyksta anksčiau) yra šeštadienis. Kai yra įprotis, kojinės ilgiau nei iki šeštadienio nesimėto. Nei pas suaugusius, nei pas vaikus. Tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 02 13, 12:11)
Žinoma. Visokių yra. Įdomu tik kaip internetas ir anonimiškumas kai kuriems tampa pasiteisinimu arba proga parodyti savo bjauriausias puses. Bet ką dabar. Visokių yra, matyt kad visokių ir reikia. Geriau jau matyt čia, nei realiam gyvenime smile.gif

Manote, kad zmogus normaliai bendraujantis gyvenime, gali virsti i triauksciais keiksmais bendraujancia asaba internete hmm.gif

QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 13, 17:42)
.Man mama spintas išversdavo, ir liepdavo tuoj pat viską gražiai susidėti.Ir vis tiek neišauklėjo, tik pasiekė tai,kad negaliu pakęsti,kai kas ima mano daiktus.

Pas mane buvo tas pats. Tai va, kodel ir as nepakenciu, kai kiti liecia mano daiktus. Aciu Listeja uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 02 13, 23:30)
Gal nevisai aiškiai išsireiškiau, bet mano minėta bausmė nebuvo už tvarką. Tiesiog po jos mano sūnus suprato, kad yra tam tikros taisyklės, dėl kurių mes susitariam ir kurių visi laikomės. Ir kad neverta jų laužyti, nes tai atneša  neigiamas pasekmes. Turės savo namus - turės (arba ne) savo taisykles. Realiai kokią naudą davė tas poilsis nuo technologijų - tai vaiko suvokimas, kad ne viskas ką jis laikė "savaime suprantama" yra taip. Kad sąskaitos pačios neapsimoka. Kad daiktai patys nenusiperka. Ir kad internetas gyvenime gali imti ir atsijungti. Kol pats už jį nemoki. Bet aš suprantu, kad ne visiems tokios priemonės priimtinos. Viskas ok. Aš gal iš tų žmonių, kurie netiki pokalbių galia po 18-kto karto bandymo "pasikalbėti" smile.gif

Kiekvienai taisyklei keičiantis ar kiekvienu atveju, kai vaikam pradeda atrodyti, kad reikėtų daryti kitaip (auga visgi, ribos keičiasi), mes pasikalbam ir apsitariam - reikia pokyčių ar ne, ką ir kaip geriau daryti. Bazinėm namų tvarkos taisyklėm nė vienas iš mano vaikų neprieštarauja. Aš nesu tikra ar jie net susimasto, kad "nereikia" šiukšlių susirinkt ar rūbų į skalbinių dėžę sudėt, kad jie būtų išskalbti... Su kambarių tvarka pas mane yra elementaru - mano vaikų kambariai nėra kažkokioj alternatyvioj visatoj. Jie gali juose dėliotis daiktus pagal save, bet negali jų paversti šiukšlynu, nes nu tiesiog ne vieni gyvena.

Nzn... Manogilioj vaikystei kompu ir telefonu nebuvo. Buvo tik tokia el. zaidykle ( kur vilkas kiausinius rinko), tv, kiemas. Gaudavau daug pastabu mokyklos laiku( plepa pamoku metu, neiseina is klases pertrauku metu, duksta koridoriuje). Namuose savo kambaryje svara prilaikydavau pastoviai, nes generalines savaitines namu tvarkos budavo sestadieniais. O sestadieni beveik nebudavo pamoku ir galvodavai apie kiema. Viskas paprasta.
Papildyta:
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 13, 23:30)
Gal ta žmona su kuom nors gerai pasibarškins, kol "vyras" namie sėdi

Tu galvoji tiek apsviles Idomuc neeitu paciokint?
Atsakyti
Dažnai seksistiniai komentarai, neapykantos kalba, patyčios dėl lytinės tapatybės ar seksualinės orientacijos, kitų žmonių įžeidinėjimai ar priskyrimai į grupes „normalu/ nenormalu“ yra pateikiami kaip vertybės, tačiau vietoje to, kad didintų įtrauktį ir savitarpio pagalbą, kas itin susiję su vaikų ir paauglių emocinės sveikatos gerove, kursto baimę, atskirtį ir nepasitikėjimą vieni kitais. Tad vertėtų susimąstyti ar šių „vertybių“ diegimas tikrai atspindi besiformuojančios asmenybės lūkesčius ir leidžia suprasti, jog ji(-s) yra vertinga(-s) tokia (-s), kokia (-s) yra.

https://m.delfi.lt/s...php?id=83516663
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 13, 22:51)
man irgi gaila vaiku.
Koks cia topas... tai nuvalkiota ir visiems atsibode

Nea. Jri tau ko ir gaila tai tik savęs.
Papildyta:
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 13, 23:28)
Gps į šikną įstatęs buvo matyt. Oh wait.. bando įrodyt, koks buvo maladec tėvukas, bet juk visi žino kas ir kaip. Jaučiu, vaikams buvo labai gera, kai daužomą motiną matė. Idilė wub.gif

Twigo Mankurtei jis geras tėvas, nes foto su vežimėliu matė.
Atsakyti
QUOTE(Wild DreaMer @ 2020 02 13, 23:51)
Manote, kad zmogus normaliai bendraujantis gyvenime, gali virsti i triauksciais keiksmais bendraujancia asaba internete hmm.gif

Gal ir ne. Bet manau realybėje žmonės labiau valdosi. Bent jau mano aplinkoj tokia forma bendraujančių, kaip čia kai kurios, nėra. Nors gal yra taip galvojančių, nzn.

QUOTE(cambala @ 2020 02 14, 00:01)
Nzn... Manogilioj  vaikystei kompu ir telefonu nebuvo. Buvo tik tokia el. zaidykle ( kur vilkas kiausinius rinko), tv, kiemas. Gaudavau daug pastabu mokyklos laiku( plepa pamoku metu, neiseina is klases pertrauku metu, duksta koridoriuje). Namuose savo kambaryje svara prilaikydavau pastoviai, nes generalines savaitines namu tvarkos budavo sestadieniais. O sestadieni beveik nebudavo pamoku ir galvodavai apie kiema. Viskas paprasta.

Ne už pastabas mokykloj tokia bausmė skiriama smile.gif Dėl smulkmenų susitariam gražiuoju.

Anyway, buvo kaip buvo. Dabar visiems aišku, kas ir kaip. Visko būna, bet jokių drastiškų priemonių taikyti nebereikia. Susitariam, susiderinam. Iš kitos pusės, abiem vaikam yra aišku, kad veiksmai turi paskemes. Kartais nemalonias ar nenorimas. O pramogos ir malonumai tenka tiems, kas savo pareigas žino ir atlieka. Kai kam gali tai nepatikti, bet ką dabar. Ne grožio konkursas čia smile.gif
Atsakyti

Man atrodo yra kazkokios ribos, kas dar toleruotina ir kas nebe. 

As nesu pedante, bet man tvarka namuose yra dalis ramaus gyvenimo, nes neblasko daiktai, viska greitai randi. MB netvarkingas, bet net jis pasake, kad geriau jauciasi, kai daiktai neskraido.

Ir laikas tauposi. Numest kojines ant grindu ar sumest i skalbiniu deze uztrunka tiek pat laiko. Tik viska ant grindu sumecius turesi eiti antra karta. 

Atsakyti