QUOTE(Monteverte @ 2021 02 02, 11:57)
mama viena eidama buvo sutikusi, kai aš dar vaikas buvau. Bet ji sutiko visiškai pamiškėje, ne pačiam miške. Ėjo labai pasinėrusi į save, į savo rūpesčius. Žvilgtelėjo viena akim ir pagalvojo, kad karvės

Mama mano drąsuolė, nieko niekada nebijo. Pareina, kaimynė ją sustabdo išvertusi akis ir sako: tai kaip tu praėjai, kaip tu nerėkei, nebėgai?

Mama nesupranta: ko sako? kodėl turėjau? Ta sako: gi tu pro stumbrų bandą praėjai. Mamai tik tada dašilo
Papildyta:
oi anksčiau tiek tų žvėrių buvo, dabar vaikams nebūtų ko parodyti natūralioje gamtoje, ne zoo. Pamenu su tete bėgiojam ryte miške, dar tamsu buvo. Man kokie 6-7 metai gal buvo. Matau priekyje kažką tokio storo ir juodo. Sakau tetei: pažiūrėk, kažkokia stora boba irgi bėgioja

Tete sako, kad gal labiau šernas
Jis irgi buvo sutikęs kažkada šernų šeimyną. Sakė nesmagu buvo, nes jie gi labai vaikus gina. Tai užsiglaudė už medžio ir praėjo. O mamai kartą liūdnai baigtis galėjo, nes briedžių banda išgąsdinta šalimais pravarė. Sakė koks šniokštimas, medžiai tik traška. Įspūdingai baugu
tai jo rekdama dar tikrai butu beda prisisaukusi, is esmes zoliaedziai nera agresyvus gyvunai jei ju neuzsiutini...
as tai buvau persigandusi kaime, dar kai gyvenom, vaikai ejo per pieva is kaimyno, jis turejo tokiu skaniu obuoliu tai vsi duodavo, ir jo 2 zrigai pribego prie ju, o as toliau buvau, matyt tu obuoliu uzsimane, jauniklis erziliukas, tai gerai susirpato vaikai numete obuolius, o ir kaimynas jau buvo salia, bet dar ta mama erziliuko is kart ji pavare nuo vaiku, bet as jau buvai visa nei gyva nei mirusi is isgascio, maza ka gi zirgas nors ir jauniklis,o as dar miestiete nelabai tu gyvunu zinau. O va drauge kaime gyvena, ji pratusi, pazysta gyvunus, tai jos vaikai, tarp jauciu vaiksto sau ramiai

as tai ri karves bijau
pas mus krastuose, tai buvo tik briedziai ir elniai miskuose, tai sake poravimosi metu drauges tetis buvo sutikes briedi, siek tiek issigando, nes gyvunas galingas, pasiseke pasprukti sekmingai
as serna gyvai maciau tik viena karta bego per kelia kai vaziavau, nu bet didumo vos ne kaip karve, miske tikrai nenoreciau tokio sutikti , ten tikriausiai patinas buvo, nes vienas....
pas mus salia sodybo upelyje gyveno bebru, bet isaude brudai, siais laikais aplinkosaugininkai beveik is vis nieko nebegali, o medziotojai galingi ir turtingi...