Įkraunama...
Įkraunama...

Satja Sai Baba

QUOTE(Patieška @ 2006 10 01, 12:23)
Tai kad Shiduh daug kas tuo tiki - ir katalikai, ir stačiatikiai ir liuteronai ir t.t. Nu ir neišsižudo  lotuliukas.gif

Mano galva tame reikalo didumas ir yra, kad tu esi unikalus ir gyveni savo unikalų gyvenimą...su savo kalneliais ir su savo duobėm, kad esi ne kažkieno gyvenimo tesėjas, ne kažkieno (na savo sakykim, kurio tu nė neatsimeni) klaidas turi taisyt (kurių ir nė nepameni) ir už jas pasekmes nešt, bet gali gyvent savo paties gyvenimą. Nuo to noras žudytis nekyla žinok...

O paaiškinimas, kad vaikutis gimė pvz. luošas, nes praeitame gyvenime buvo koks iškrypėlis mane asmeniškai labiau varytų į neviltį - maždaug toks gimė, taip jam ir reikia...Kažkurioj temoj seniau apie tai jau kalbėjom lyg su Vaižgante. Tik tema baigės garsiais sprogimais  lotuliukas.gif
Vaižgante pasakyk ką apie Sai Babą (na kad ir ko Shiduh klausia), kad tema tikslesnė pasidarytų... bigsmile.gif

QUOTE(Patieška @ 2006 10 01, 12:48)
Kitu aš vadinu jūsų savokom tą save kitam gyvenime, kuris ankstesnių gyvenimų sąmoningai tai nepamena ir pasą musėt jau kitu vardu turi smile.gif

Palauk, o ka tu vadini savimi? Kuna? dauguma SAVE suvokiam kaip nedaloma visuma, siela, tai, kas neapciuopiama, kuris keliauja is vieno i kita, kol pasiekia tiksla. (Dieva ). TU pati keliauji is vieno kuno i kita.

QUOTE(Patieška @ 2006 10 01, 13:14)
nu va mano galva tokie ir gimstam, o rašom ar peckiojam patys smile.gif Čia jau požiūrio į žmogų klausimas...

o man pasirode, kad krikscionys sventai tiki, jog niekas svarus negime, ta vadinamoji Tabula Rasa, o priesingai- gimeme nuodemingi, ir dabar turime ispirkti savo kaltes... ar cia Smalsute ne apie tai kalbejo? zinau, kad Smalsute kazkur sake.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kycia: 01 spalio 2006 - 14:07
QUOTE(kycia @ 2006 10 01, 15:06)
Palauk, o ka tu vadini savimi? Kuna?

Nu ne - kūną ir sielą (jau rašiau - neatidžiai skaitai tongue.gif). Apskritai kiekvieną žmogu va kaip tik tuo ir laikau. smile.gif

QUOTE(Patieška @ 2006 10 01, 10:30)
Žmoguje svarbu ir viena ir kita, kaip tik todėl jis ir yra toks, koks yra: kūnas ir siela.

Tiksliau kalbu apie vieną kūną ir vieną sielą. Kaip nedalomą visumą smile.gif

QUOTE(kycia @ 2006 10 01, 15:06)
o man pasirode, kad krikscionys sventai tiki, jog niekas svarus negime, ta vadinamoji Tabula Rasa, o priesingai- gimeme nuodemingi, ir dabar turime ispirkti savo kaltes... ar cia Smalsute ne apie tai kalbejo? zinau, kad Smalsute kazkur sake.

Pasirodė neteisingai smile.gif
Neskaičiau, bet ten matyt kalbėta apie taip vadinamą gimtąją nuodėmę , tam tikrą pačios žmogystės (prigimties) neklusnumo paveldą, o ne kažkokias asmenines nuodėmes, kurias turėtume išpirkinėti. Gimtoji nuodėmė (kuri apskritai nežinančių dažnai kažkodėl painiojama su vaiko pradėjimo aktu biggrin.gif), nuplaunama krikštu ir tiek žinių...Taigis vadinamoji "tabula rasa" tikrai neprasilenkia su krikščionybe.
Atsakyti
o pvz man kuno mirtis nereiskia, kad AS miriau. Siame pasaulyje kunas yra antroji MUSU puse, bet ten, kur kunai neegzistuoja, islieka musu tikrasis AS- siela. Tai mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2006 10 01, 17:21)
o pvz man kuno mirtis nereiskia, kad AS miriau.

Nu matai, aš manau taip - yra mirtingas kūnas ir nemirtinga siela, bet žmogus - kai jie abu kartu...kitaip - tik siela smile.gif Mirtis ir man nereiškia išnykimo, beje wink.gif

Įdomi tema čia aišku, bet apie Sai Babą laukt vis tik atsibodo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2006 10 01, 16:34)

Įdomi tema čia aišku, bet apie Sai Babą laukt vis tik atsibodo  lotuliukas.gif

Ilgokai tenka laukti- ką jau padarysi. Šiandien švenčiu sekmadienį, o ne ginčais užsiimu. smile.gif
Bhagavanas Satja Sai Baba yra ne šventasis, o Avataras. Tai žodžiai, turintys ne tą pačią reikšmę. Niekas jo šventuoju nepaskelbė. Ir nėra čia dėl ko ginčytis. Jam visai nesvarbu, tikit jūs tuo, kad Jis yra Avataras, ar netikit. Milijonai žmonių tiki. O kiekvienam duodama pagal jo tikėjimą. Om.
Atsakyti
Ai nu apie šventumą Vaižgante tai ne aš sumąsčiau, ale aptikau, smalsu paliko tai ir pasidomėjau...

QUOTE(Kristaline @ 2006 10 01, 00:20)
Kiek žinau Sathya Sai Baba laikomas šventuoju, o  Dievo dalelės mes esame visi.

Nu gerai sakykim avataras mat jį bala su tom savokom, o kodėl tada juo laikomas? g.gif
Atsakyti
Žvilgtelėjau į žodyną. Tai indiškos kilmės žodis. Avataras- dievybės įsikūnijimas.
Šventuoju žmogų paskelbia žmonės. O avataras jau gimsta turėdamas šventumą smile.gif
Atsakyti
nu taigi sakiau kad sventas biggrin.gif
Atsakyti
Ai nu apie šventumą Vaižgante tai ne aš sumąsčiau, ale aptikau, smalsu paliko tai ir pasidomėjau...

QUOTE(Kristaline @ 2006 10 01, 00:20)
Kiek žinau Sathya Sai Baba laikomas šventuoju, o  Dievo dalelės mes esame visi.

Nu gerai sakykim avataras mat jį bala su tom savokom, o kodėl tada juo laikomas? g.gif

Gimsta turėdamas šventumą, ale nesiskaito šventas...indomiai gaunas vienok bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2006 10 01, 18:28)

Gimsta turėdamas šventumą, ale nesiskaito šventas...indomiai gaunas vienok  bigsmile.gif

Nežinau,kaip aiškiai pasakyti...Matyt, reikia būti indu, kad suprastum...jie dievybes kitaip supranta nei mes...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 10 01, 17:32)
Ilgokai tenka laukti- ką jau padarysi. Šiandien švenčiu sekmadienį, o ne ginčais užsiimu.  smile.gif
Bhagavanas Satja Sai Baba yra ne šventasis, o Avataras. Tai žodžiai, turintys ne tą pačią reikšmę. Niekas jo šventuoju nepaskelbė. Ir nėra čia dėl ko ginčytis. Jam visai nesvarbu, tikit jūs tuo, kad Jis yra Avataras, ar netikit. Milijonai žmonių tiki. O kiekvienam duodama pagal jo tikėjimą. Om.

Na, aš iš neoficialių šaltinių girdėjau, kad jis šventasis. O šventuoju jį paskelbė tikrai žmonės. Buvo sudaryta stebėtojų komisiją prieš kurią jis padarė 7 stebuklus. Tokiu būdu įgyjo šventojo titulą.
Iš tikrųjų apie Sai Babą žinau mažai, bet jo mokymas man priimtinas. Noriu pati nuvažiuot į tą šventyklą kur jis lankosi, suintrigavo... ir su Indija būtų proga susipažinti smile.gif

Shiduh, o dėl grožio tai čia skonio reikalas. Kas ir būtų jei šventuosius pagal grožį rinktų... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2006 10 01, 20:46)

Shiduh, o dėl grožio tai čia skonio reikalas. Kas ir būtų jei šventuosius pagal grožį rinktų...  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Man asmeniškai Jo plaukai labai gražūs...
Atsakyti