Aišku,kad čia tikimybių teorija,todėl vėliau ir daro tyrimus patvirtinimui. Realiai manau prisca tik atrankiniais tikslais daromas. Nes aš tikrai nebūčiau sugalvojus darytis biopsijos ar vvt šiaiip sau. Esu jauna, sveika, giminėse jokių ligų neturim. Juo labiau biopsija ir vvt yra invaziniai,pavojingi,o nipt tikrai ne kiekvienas gali darytis. Tai ir skaičiuoja tas tikimybes,kad žinotum- verta toliau tirtis ar ne.
QUOTE(<Orchiduke> @ 2017 07 27, 10:21)
Kodėl jūs ta Prisca darotės??? Ten konkrečiai pievos... Man rodė Dauno sindromą 1:25, ašarų pakalnės, dariausi vaisiaus vandenų turimą, persileidau 19 sav +3, reikalavau atlikti autopsiją, o ir atsakymai atėjo VVT- sveika mergytė buvo. Taigi Prisca yra tikimybių teorija !!!! Anyta medikė, realiai žinau net 3 atvejus iš jos pacienčių, kur Prisca dauno sindromui rodė 0 tikimybę, t.y. 1:10000, o vaikučiai gimė su tuo sindromu. Aš aplamai nesuprantu, kodėl to brudo Priscos Lietuvoje nepanaikina, ten nesamonių nesamonė, nes visisškai pievas rodo.
Na neramu paliko. O tai ka daryt? Tik rauksle matuot?
Visai susipainiojau

Kaip bebūtų žiauru, bet labai dažnai tie ypatingi vaikučiai gimsta tiesiog iš dangaus, kai giminėje nėra buvę jokių susirgimų, jokių negalių ir pan.
Kodėl aš darysiu Nipt ??? Visiškai ne dėl to, kad man 39 ką tik sukako. Aš jau turiu 3 sveikus nuostabius vaikus, giminėje nei pas vieną nėra buvę jokių bėdų su sveikatomis. Tiesiog darysiu, nes ir perkūnas kartais drioksteli iš giedro dangaus
Savo metus nurašau pačiai mažiausiai tikimybei kažkokiam sindromui
O jei pasidaryčiau Prisca, turbūt tektų prisėsti vien dėl to, kad man nemažai metų ir Dauno sindrmas turbūt jau būtų su tikimybe 1:5
Prisca sunervina nėštukę, silpnesnių nervų praverkia ilgą laiką, kol pasidaro kitus tyrimus. Nu kam to reikia?? Geras Prisca irgi visškai jokios tikimybės, kad tikrai yra viskas gerai. Nu man vėjai visiški tas tyrimas
Kodėl aš darysiu Nipt ??? Visiškai ne dėl to, kad man 39 ką tik sukako. Aš jau turiu 3 sveikus nuostabius vaikus, giminėje nei pas vieną nėra buvę jokių bėdų su sveikatomis. Tiesiog darysiu, nes ir perkūnas kartais drioksteli iš giedro dangaus

Prisca sunervina nėštukę, silpnesnių nervų praverkia ilgą laiką, kol pasidaro kitus tyrimus. Nu kam to reikia?? Geras Prisca irgi visškai jokios tikimybės, kad tikrai yra viskas gerai. Nu man vėjai visiški tas tyrimas
QUOTE(*amira* @ 2017 07 27, 11:47)
o jūs priklausot rizikos grupėj ar tik šiaip norit genetinius darytis? Realiai yra keli variantai- daryti tik echo, genetikas tikrai matys ar reikia papildomai tirti kraują. Prisca +echo ir tada žinosit ar yra ta padidinta rizika, jeigu yra- vvt arba choriono biopsija kaip man. Ir trečias variantas, jeigu galit skirti tuos 550-700 eur, darot nipt tyrimą ir nesukat galvos

QUOTE(Rose Prick @ 2017 07 27, 13:00)
o jūs priklausot rizikos grupėj ar tik šiaip norit genetinius darytis? Realiai yra keli variantai- daryti tik echo, genetikas tikrai matys ar reikia papildomai tirti kraują. Prisca +echo ir tada žinosit ar yra ta padidinta rizika, jeigu yra- vvt arba choriono biopsija kaip man. Ir trečias variantas, jeigu galit skirti tuos 550-700 eur, darot nipt tyrimą ir nesukat galvos 

man 33.5m Vyrui 32.
Skirti tokia suma galetume turbot tik krastutiniu atveju, bet jei reiketu tai zinoma, kas be ko. O rauksle matuos man, esu sisitarusi jau, po to vaziuoti Prisca darytis siule ginekologe.... Nezinau net... Eisiu dar pas savo gine iki to tyrimo bandysiu uzklausti kaskaip...
QUOTE(*amira* @ 2017 07 27, 13:21)
man 33.5m Vyrui 32.
Skirti tokia suma galetume turbot tik krastutiniu atveju, bet jei reiketu tai zinoma, kas be ko. O rauksle matuos man, esu sisitarusi jau, po to vaziuoti Prisca darytis siule ginekologe.... Nezinau net... Eisiu dar pas savo gine iki to tyrimo bandysiu uzklausti kaskaip...
Raukšlę genetikai matuos ar paprastas ginekologas? Manau darykitės tą priscą,jei rodys padidintą riziką- pasidarysit tolimesnius tyrimus,o jei ne- gyvenkit sau ramiai. Tas pats nipt berods tik dėl 3 sindromų ištiria,tai visų įmanomų ligų vis tiek niekada neištiria

QUOTE(Simona02 @ 2017 07 27, 16:18)
<p>Man va tas ir keista - tokia kaina-o sindromai tik keli, tai jei jau tiria už tokią kainą, tai jau galėtų nemažai būt ....
</p>

APIE HARMONY NIPT... bent jau šį planuoju daryti
QUOTE(Simona02 @ 2017 07 27, 16:18)
<p>Man va tas ir keista - tokia kaina-o sindromai tik keli, tai jei jau tiria už tokią kainą, tai jau galėtų nemažai būt ....
</p>

Genetinių sutrikimų yra tokia daugybė, kad jų visų nustatyti joks tyrimas negali

O nipt tyirmai tokie brangūs todėl, kad juos siunčią į laboratorijas užsienyje. Kai darė santariškėse kainavo berods 470eur.
QUOTE(Rose Prick @ 2017 07 27, 16:10)
Raukšlę genetikai matuos ar paprastas ginekologas? Manau darykitės tą priscą,jei rodys padidintą riziką- pasidarysit tolimesnius tyrimus,o jei ne- gyvenkit sau ramiai. Tas pats nipt berods tik dėl 3 sindromų ištiria,tai visų įmanomų ligų vis tiek niekada neištiria 

Ginekologe matuos.
Ai...uzeina tokiom bangom, tai "viskas bus gerai" tai " viskas, niekas neaisku, kas, kur, kada".....
Manasis tai ramumas, visad viskas gerai bus. Ner kitokio atsakymo.
QUOTE(*amira* @ 2017 07 27, 17:37)
Ginekologe matuos.
Ai...uzeina tokiom bangom, tai "viskas bus gerai" tai " viskas, niekas neaisku, kas, kur, kada".....
jei jums neramu patarčiau bent echo daryti pas genetikus, jie turi geresnę įrangą ir tikrai tiksliau viską išmatuoja. Kadangi į nemokamą apžiūrą manau jau be šansų patekti galėtumėt eiti privačiai (kaina lyg ~75 eur). Labai gali būti, kad to echo ir užteks šventai ramybei

Nors į jokias rizikas nepapuolat, tai gal visai neverta nerimauti ;)
QUOTE(Rose Prick @ 2017 07 27, 18:48)
jei jums neramu patarčiau bent echo daryti pas genetikus, jie turi geresnę įrangą ir tikrai tiksliau viską išmatuoja. Kadangi į nemokamą apžiūrą manau jau be šansų patekti galėtumėt eiti privačiai (kaina lyg ~75 eur). Labai gali būti, kad to echo ir užteks šventai ramybei

Ziuresiu ka sakys Northway ginekologe, pas kuria registravausi echoskopui, jei kils bent maziausias neramumas, ta pacia diena registruosiuos kitur, kur atliekami genetiniai tyrimai, kad echo padarytu.
Papildyta:
Klausimas gal kas is klaipedieciu lankosi Ingos Gruzdienės klinikoje? Kokie atsiliepimai?