Matau visos dar sventalioja
kadangi mes jau namie, tai as jau prie kompo spejau prisesti. tai gi vakar apie 15 val pajudejom is namu, dar paskutinis maximos aplankymas, tada jau tiesiai ant kapu, ten privaziuoja mano brolis su seimyna, padeginam zvakeles ir sukam i Panerio poilsiaviete, ten jau brolio uzdegtas lauzas,

kadangi jau kaip ir temsta, zinokit kazkas nerealaus prie lauzo- aplinkui balta, Nerimi ledai jau plaukia, atrodo ziema kad uzh
, o mes stovim, net karsta nuo lauzo, tenka atsiktraukti, pas mane aisku tuoj pat kaklas atsegtas, dar juokiausi, kad viena pirstine namie palikau, nu tikrai nesalta, pasigrozejom koki pusvalanduka, pasisnekejom, dovanelemis apsikeitem, visi i savo masiniukus ir kas kur toliau kuciavoti. dar pakeliui MB sesers kapelius aplankem, nors taip su visais artimaisiais pabuvom kartu
ir jau tada pas MB dukterecia,ten jau stalas paruostas, na Kucios kaip Kucios- sociai ir skaniai prikirtom, ten nedidukes mergytes - viena antroke, kitai tik 2 metukai, tai zinot neliudna su vaikas, o dar cia vyrai isejo i lauka ir sutiko Kaledu seneli ir tas paprase perduoti dovanu
vaje kiek didziajai ispudzio. Jetus kaip smagu matyti kad dar kazkas tiki sitais seneliais
vis apsisukus dar bega patikrinti, nu gal dar tas Kaledu senelis sugrizo su dovanomis
tai kazkur virs 3 valandas pasisveciavom ir pries 22 val grizom namuciu, sotus, dar miegas neima, tai biskeli telika paspoksojom ir sukritom miegoti. ryte aisku tai jau 5 buvau prabudus, bet valanda pasivarcius, pavyko dar nusnausti, tai jau tik pries 8 atsikeliau, is karto i virtuve- misraine , uzkanduku gamintis, MB rytine kavyte padare, tai tik po kasni imetem i skrandi, buvau kepus pyragiuku su grybais, kad jau visai tusciu skrandziu Kaledu ryta neiti is namu ir pajudam i Alytu. pirmiausiai nuvaziavom miesto egles apziureti, greitai mes ten visas eglutes apibegom ir tiesiu taikymu pas MB broli- stalas jau paruostas, ten irgi kas tik nesenai atsikele, kas virtuveje sukasi, nu tai ir prisedom prie to gausaus vaisiu stalo. ten pas juos liudna nebuna, pasikrizenom, jau apie 17 val sakau gal minam namo, net subine atskaudo nuo sedejimo
kiek galima prie to stalo, na tai kol atsibuciavom ir pajudejom link Kauno. jau dabar tai as buvau laimejus ta laimingaji bilieta parvairuoti namo
ryte tai visai geras kelias, vakarop jau biskeli sniegai pradejo lakstyti, link Kauno ir stipriau, bet kuo arciau namai, tai jau ir kaip dzin. viskas gerai, laimingai grizom su dovanomis, sukrite prie teliko dar pleptejom, aptarem diena, MB nuvirto miegoti, anyta girdziu nuo telefo nenulipa, o as viena akim telika stebiu ir aisku prie kompo
tai kad namie kol kas nesedejom, kazkur judejom, su artimaisiais bendravom