Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 16 tema

QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 02, 21:55)
Nes jei nedomintų architektūra, tai tipinių projektų pilnas internetas. Ir LT architektai (pvz., "Kubinis metras") yra pasiūlę nemokamų projektų. Namo mažumas, minimalizmas niekaip nesusijęs su namo prastumu, pigumu, nearchitektūriškumu.

Tai gal pabandykit susitikti su kitais architektais, kad ir tais pačiais Kubinis metras? Ten jaunas kolektyvas, nemažai projektų paleidžia, jų kainodara labiau į vidutinį miestietį, nei į prabangos klasę orientuoti. Na kad ir teks palikti kažkiek pinigų seniesiems - gal geriau palikti už atliktus darbus ir eiti ten, kur karmos sutampa?
Atsakyti
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 02, 20:55)
.... Namo mažumas, minimalizmas niekaip nesusijęs su namo prastumu, pigumu, nearchitektūriškumu.

Na, jei norite mažo ir architektūrinio namo, tuomet jūs projektą jau turite ir nebeverta jame kažką drąstiškai keisti. Juk suprantate, kad norint turėti mažą namą tenka atsisakyti tam tikrų dalykų ir prisiderinti prie tam tikrų minusų. Gyvenime nebūna, kad - ir avis sveika, ir vilkas sotus smile.gif

Kiekvienas ir statosi individualiai pagal savo poreikius, aš pvz jūsų namo (dabartinį variantą) nestatyčiau (ir nepirkčiau), nes jame trūksta tų dalykų, kurie man reikalingi. Geriau rinkčiausi "normalesnę" namo formą ir bandyčiau į tuos 130m² sutalpinti tai, ko man reikia..... nors ir kvadratūrą drąsiai didinčiau iki 160m² biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 02, 20:55)
.... Namo mažumas, minimalizmas niekaip nesusijęs su namo prastumu, pigumu, nearchitektūriškumu.

Na, jei norite mažo ir architektūrinio namo, tuomet jūs projektą jau turite ir nebeverta jame kažką drąstiškai keisti. Juk suprantate, kad norint turėti mažą namą tenka atsisakyti tam tikrų dalykų ir prisiderinti prie tam tikrų minusų. Gyvenime nebūna, kad - ir avis sveika, ir vilkas sotus smile.gif

Kiekvienas ir statosi individualiai pagal savo poreikius, aš pvz jūsų namo (dabartinį variantą) nestatyčiau (ir nepirkčiau), nes jame trūksta tų dalykų, kurie man reikalingi. Geriau rinkčiausi "normalesnę" namo formą ir bandyčiau į tuos 130m² sutalpinti tai, ko man reikia..... nors ir kvadratūrą drąsiai didinčiau iki 160m² biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 08 02, 23:08)
Tai gal pabandykit susitikti su kitais architektais, kad ir tais pačiais Kubinis metras? Ten jaunas kolektyvas, nemažai projektų paleidžia, jų kainodara labiau į vidutinį miestietį, nei į prabangos klasę orientuoti. Na kad ir teks palikti kažkiek pinigų seniesiems - gal geriau palikti už atliktus darbus ir eiti ten, kur karmos sutampa?

Kaip Jūs įsivaizduojate susitikimus su kitais architektais, jei su šiais pasirašyta sutartis ir pusė projektavimo kainos sumokėta? O ta pusė tokia, kad kitur tiek viskas kainuoja.

Ką reiškia "orientuoti į prabangos klasę"? Yra projektavimo užduotis, pirminės derybos, per kurias ir išsiaiškinom, į ką mes orientuoti.

O dėl karmų - nežinau... nelabai ką apie tai išmanau. Negali eit per Lietuvą karmos sutampančios ieškodamas. Architektai yra profesionalai. Jų "orientacijos", manau, turėtų būti valdomos. Ir ne klientai jas turėtų valdyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 03 rugpjūčio 2017 - 14:17
O tai Jus nuvaret pas juos, ir pasakėt - norim namo-bumerango??? 77 laipsniu kampu lenkto?
Su ilgu koridorium?

Tada galima galvot, ar verta ieskot ne tokių "karmingu", ar kazkaip orientuotu...

Dabar, be savo visijo 80 proc popirriuje - net nemastyciau eit pas architekta - bijociau prasidėt.
Man jo reikėjo tik perbraizyt brezini

QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 03, 14:13)
Kaip Jūs įsivaizduojate susitikimus su kitais architektais, jei su šiais pasirašyta sutartis ir pusė projektavimo kainos sumokėta? O ta pusė tokia, kad kitur tiek viskas kainuoja.

Ką reiškia "orientuoti į prabangos klasę"? Yra projektavimo užduotis, pirminės derybos, per kurias ir išsiaiškinom, į ką mes orientuoti.

O dėl karmų - nežinau... nelabai ką apie tai išmanau. Negali eit per Lietuvą karmos sutampančios ieškodamas. Architektai yra profesionalai. Jų "orientacijos", manau, turėtų būti valdomos. Ir ne klientai jas turėtų valdyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 03 rugpjūčio 2017 - 14:22
QUOTE(Lakštingala @ 2017 08 03, 10:43)

Pretenzingas projektas gali sudominti nedaug potencialių pirkėjų. Tas tiesa ir tai sukelia papildomų abejonių dėl projekto. Be to, namo kontekstas (sklypas, kaimynyste) - tradiciniai.

Mano anyta iškėlė normalų klausimą: ir kas iš to? Ta prasme, kam to reikia, tų keistų kampų išorėj ir viduj, stoglangių, tokių koridorių. Neracionalu.

QUOTE(arkava @ 2017 08 03, 15:20)
O tai Jus nuvaret pas juos, ir pasakėt - norim namo-bumerango???  77 laipsniu kampu lenkto?
Su  ilgu koridorium?

Tada galima galvot, ar verta ieskot ne tokių "karmingu", ar kazkaip orientuotu...

Dabar, be savo visijo 80 proc popirriuje - net nemastyciau eit pas architekta - bijociau prasidėt.

Žiauriai juokingai skamba. Iš šono. Aišku, kad tokių pievų nesakėm. Aš jau irgi bijau pas juos eiti. Nes iš esmės tai - nesusikalbėjimas.

QUOTE(Lakštingala @ 2017 08 03, 10:43)
aš pvz jūsų namo (dabartinį variantą) nestatyčiau (ir nepirkčiau), nes jame trūksta tų dalykų, kurie man reikalingi. Geriau rinkčiausi "normalesnę" namo formą ir bandyčiau į tuos 130m² sutalpinti tai, ko man reikia..... nors ir kvadratūrą drąsiai didinčiau iki 160m² biggrin.gif

Lakštingala, o ko Jums trūksta šiame projekte?
30 kvm viršaus, tai 30 000 Eur mažiausiai. Jūs patiktumėt mūsų architektams. smile.gif

Vakar buvom pas draugus Kleboniškyje. Tai pusė Kleboniškio stebi baisiai originalaus betoninio namo statybą. Jau praminė jį moterų kalėjimu. Tas originalumas, įspraustas į per ankštą sklypą tarp tradicinės architektūros namų. Tiesa, puikus vaizdas į upę pro svetainės, pakibusios ore, vitrinas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 03 rugpjūčio 2017 - 14:40
Tai cia jū išmislas- bumerangas, kad nustebint užsakova?

Jaučiasi, ...

Nutraukiat sutarti- kol ne vėlu...
ir einat pas normaliom kainom, ir girdincius architektus

projektukas- 2T eurų su SLD, ir pirmyn

Žiauriai juokingai skamba. Iš šono. Aišku, kad tokių pievų nesakėm. Aš jau irgi bijau pas juos eiti. Nes iš esmės - tai nesusikalbėjimas.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 08 03, 15:35)
Tai cia jū išmislas- bumerangas, kad nustebint užsakova?

Jaučiasi, ...

Nutraukiat sutarti- kol ne vėlu...
ir einat pas normaliom kainom, ir girdincius architektus

projektukas- 2T eurų su SLD, ir pirmyn

arkava, na, "bumerangas" - tikrai ne mūsų idėja. Aš visad kalbėjau apie namą "spagetį", kuris, mano požiūriu, labiausiai atitiktų siauro ir ilgo sklypo formą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 03 rugpjūčio 2017 - 14:39
na tai ir tegul projektuoja "spageti" - kodel Jums siulo bumerangą???? hmm

p.s. kaip aš vyčiau tokius projektuotojus.... uch

QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 03, 14:38)
arkava, na, "bumerangas" - tikrai ne mūsų idėja. Aš visad kalbėjau apie namą "spagetį", kuris, mano požiūriu, labiausiai atitiktų siauro ir ilgo sklypo formą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 03 rugpjūčio 2017 - 14:40
QUOTE(arkava @ 2017 08 03, 15:39)
na tai ir tegul projektuoja "spageti" - kodel Jums siulo bumerangą???? hmm

p.s. kaip aš vyčiau tokius projektuotojus.... uch

Neaptarėm, ar namas turi atrodyti kaip virtas, ar nevirtas spagetis. biggrin.gif
Tai gal jie mums lenktą (virtą) "spagetį" suprojektavo?
Atsakyti
Aišku. Juokai- gerai.
Tada linkiu sėkmės, tik vėliau negraužkit nagų...

QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 03, 14:44)
Neaptarėm, ar namas turi atrodyti kaip virtas, ar nevirtas spagetis.  biggrin.gif
Tai gal jie mums lenktą (virtą) "spagetį" suprojektavo?

Atsakyti
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 03, 15:13)

O kam eiti pas kitus. Pasakykite, kad šitas variantas netenkina ir norite naujo išplanavimo. Tegul pradeda nuo nulio. Tik jūs labai gerai savo argumentus išdėstykite. Padarykite tai dabar ir viešai. Parašykite, kokio namo norite. Ne vieną sakinį - pailgo kaip spagečio, o daugiau bruožų kaip įsivaizduojate namą. Galbūt jūsų rėmai buvo per daug platūs ir suteikė architektams laisvę improvizuoti. Štai ir visas nesusikalbėjimas. Jei ir antras bus ne toks, kokio norite, tai galėsite rinktis iš dviejų arba eiti pas kitą architektą. Jei ne paslaptis, kiek jau sumokėjote?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 08 03, 17:09)
O kam eiti pas kitus. Pasakykite, kad šitas variantas netenkina ir norite naujo išplanavimo. Tegul pradeda nuo nulio. Tik jūs labai gerai savo argumentus išdėstykite. Padarykite tai dabar ir viešai. Parašykite, kokio namo norite. Ne vieną sakinį - pailgo kaip spagečio, o daugiau bruožų kaip įsivaizduojate namą. Galbūt jūsų rėmai buvo per daug platūs ir suteikė architektams laisvę improvizuoti. Štai ir visas nesusikalbėjimas. Jei ir antras bus ne toks, kokio norite, tai galėsite rinktis iš dviejų arba eiti pas kitą architektą. Jei ne paslaptis, kiek jau sumokėjote?

Na, iš principo neičiau pas kitus, nes nemėgstu bėgioti, be to, laikausi susitarimų ir tikiu, kad kalbėdamiesi žmonės gali susitarti.

Laisvės architektams būtina palikti, kitaip tai nebus gera architektūra. Sunkiau suderinti funkcionalumą ir gerą architektūrą. Aš iš esmės jais pasitikiu kaip architektais, todėl manau, kad visi nesusipratimai - tai komunikacijos trikdžiai.
Atsakyti