QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 03, 14:33)
Lakštingala, o ko Jums trūksta šiame projekte?
Pabandysiu pavardint, remiantis tuo, ką mes pasistatėm. Mes gyvenam (priminsiu

) 1-o a., name bendras plotas 169m², nenaudingo yra tik neapšildomas sandėlis 10m² - visa kita skaitau, kaip naudingą plotą. Koridorius taip pat turime. To neišvengsi vienaaukštyje. Koridoriaus plotis 1,2, ilgis 8.1.
Projektą sugalvojom patys - ant languoto popieriaus papaišėm su vyru, o architektas įgyvendino. Nors kaip minėjau prieš tai, jau buvo suprojektavęs 2 a namą ir vizualizacijas su interjeru padaręs.
1. Valgomojo stalo zona.
Pas mane , kaip ir jūsų projekte, virtuvė atvira, toliau pereinama valgomojo stalo zona į svetainę. Jei dabar statyčiau - valgomojo zoną stengčiausi įkišt į kokį nors kampą/nišą tam, kad būtų jaukiau vakarot. Nes man tas pereinamumas , tiesiog, erzina. Zuja visi aplinkui

Virtuvėje reikalingos būtų stumdomos durys ar pan, kad būtų įmanoma virtuvę uždaryt.
2. Holas.
Man tai reikalinga zona. Kaimynų vaikai dažnai susirenka vakarais pas mus. Po to tėvai ateina jų ieškot. Tai pokalbiai ir vaikų perdavimai vyksta būtent hole. Tamburo pas mus nėra, nes jis gaunasi pakankamai toli nuo gyvenamų patalpų ir mes per tuos metus jokio neigiamo poveikio nepastebėjom.
Pagal jūsų projektą, jei sukeist A5 su A1 vietomis, man problema su holu pas jus būtų išspręsta.
3. Miegamojo zona.
Mūsų miegamasis 15m², bet jame stovi tik lova su spintelėmis+drabužinė 9.5m² ir san.mazgas 7m². Drabužinė su miegamuoju yra optimalaus dydžio, tikrai nei mažesnių, nei didesnių nereikia. San.mazgo užtektų ir mažesnio.
Tiesa, drabužinės aukštis virš 3m (dėl stogo nuolydžio nusprendėm neperdenginėti) - turim tokias dideles antresoles, kurios tikrai užpildytos visokiais reikalingais daikčiukais
4. Katilinė-skalbykla?
Reikėtų ~10m². Mūsiškė 4,15m² ir ji tikrai per maža. Joje "sukišta" - nugeležinimo, minkštinimo filtai (vanduo miesto), ŠS vidinis blokas, skalbyklė, džiovyklė, skalbinių, taros dėžės, katino WC, darbiniai batai šuns vedžiojimui, dulkių siurblys. Nėra kur apsisukt..
Bet ką daryčiau ir sekančiame name, tai labai patogu, kad į mūsų katilinę gali patekti tiesiai iš koridoriaus (tamburo). Įeini su šlapiais batais ir numeti juos katilinėj, o jei dar būtų tilpusi ten kriauklė batų plovimui iš vis būtų super
Vaikų kambariai pas jus taip pat optimalaus dydžio. Pas mus labai panašūs 3.55x4.0m. Viskas ten telpa. Tik jūsų atveju (jau rašiau kažkur) kambarių durys neteisingose vietose ir per dideli langai. Užtenka standartinių langų. kambariai nedideli, tad juose tie kampai prie laukinės sienos, puikiai išnaudojami spintelėm ar sėdmaišiams.