Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 16 tema

QUOTE(arkava @ 2017 08 01, 13:10)
97m2 - gyv. plotas
46 m2 - ne gyvenama zona.
Nezinau, ar cia feng shui . Hmm

Čia ironiškai turbūt?
Atsakyti
Mano galva - ne. Brangu gausis negyvenamos patalpos. Tiesiog jų daugoka, manau

QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 01, 14:54)
Čia ironiškai turbūt?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 08 01, 15:58)
Mano galva - ne. Brangu gausis negyvenamos patalpos. Tiesiog jų daugoka, manau

Supratau.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2017 08 01, 13:16)
Dėl išplanavimų ir pan. dalykų jau prisiūlyta keli ekranai, aš tik pastebėsiu konstruktyviškai neaiškią vietą. Tie namo 'sparnai' su svetaine ir miegamaisiais 6m pločio, persidengs pigiai. O va jungiamoji dalis, kur viskas susieina, tarpatramiai išdidėja iki ne pigių sprendimų. Aš paklausčiau architekto, kaip/kur toje vietoje stogą remti, gal centre kurią nors sieną reiktų atramine padaryti ar pan.

Na ir dėl stoglangių man piniginė, atrodo, neapsidžiaugs...

Apie stogą mums pasakoja maždaug taip. Virš gyvenamosios zonos susimes plokštės, o virš dižiojo wc, katilinės, žodžiu, viso to "kreivumo", teks lieti betoną. Arba visą stogą lieti.

Ką manot?

Stoglangiai plokščiam stogui siūlo su kupolu. Pvz.:
https://e-stogdengia...varstomas-kaina

Ar sudėtinga gerai tokį įrengti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 01 rugpjūčio 2017 - 15:10
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 01, 12:40)
Bandymai kažką kažkaip tobulinti.

O jūs į savo koridorių žiūrėjote? Jo ilgis nuo vonios kambario durų (kur lenktas kampas) iki tėvų miegamojo 8,85 m. O pridėjus ir tą lenktą kampą tikrai bus daugiau nei 9 metrai. O dabar pažiūrėkite į plotį... aš matau vienintelį matmenį - 0,95 m. Ar jūs esate matę gyvai tokį koridorių virš 9 metrų ilgio, plotis nesiekia net metro, o apšvietimas iš esmės tik per stoglangius. Kodėl architektas neužrašė kitos dalies koridoriaus ilgio? Bendras lenkto koridoriaus ilgis kokie 13 jei ne daugiau metrų. Mano supratimu toks koridorius per ilgas ir per siauras.

Grunto tyrimus darėte? Jei gruntas silpnas, tai brangūs bus pamatai, nes jų perimetras tikrai ne mažas. Atskiro valgomojo stalo neturite. Darbo kambarys man per siauras. Panašus į koridorių. Jo plotas 11 kv. m, ilgis 5 m. Vadinasi plotis siekia tik 2,20 m. Kokį fotelį jūs ištiesite tokiame kambaryje? Jų ilgis būna apie 2 metrus, vadinasi praėjimui lieka tik 20 cm, t.y. nelieka vietos. Jei tokioje lovoje nakvos du žmonės, tai miegantis prie lango naktį net į WC negalės nueiti. Bus alpinizmas, o ir lovą kloti kuri iš esmės remiasi į sieną bus labai nepatogu.

Pažiūrėkite į vaikų kambarius. Kiek suprantu abu turi vitrininį langą, bet iš vieno kambario išeinama į terasą, iš kito - ne. Vietoje tų stoglangių 100 kartų geriau papildomas langas sienoje. Turėsite mažiau problemų su sandarumu. Man nepatinka, kad iš tambūro papuolama tiesiai į virtuvę. Toks labiau ne namo, o buto sprendimas. Katilinės plotas nesiekia 6 kv. m, o jūs darote net dvi duris. Per daug durų tokiai mažai patalpai. Aš lauko duris naikinčiau, bus didesnės patalpos apstatymo galimybės.

Mano supratimu virtuvės/svetainės patalpai per daug langų. Nejausite privatumo. Asmeniškai nepatinka vaikų kambarių apstatymas. Mano supratimu projektas būtų tikrai geras, jei jį padidintumėte iki kokių 170-200 kv. m. Tokiam namui reikia erdvių, tada koridorius nebus siauras ir užspaustas, o daug stiklo neprivers jaustis tarsi akvariume. O kuomet prabangaus namo architektūra sukišama į biudžetinio namo plotą, turime užspaustas erdves. Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 rugpjūčio 2017 - 15:45
QUOTE(cibulis @ 2017 08 01, 16:36)
O jūs į savo koridorių žiūrėjote? Jo ilgis nuo vonios kambario durų (kur lenktas kampas) iki tėvų miegamojo 8,85 m.  O pridėjus ir tą lenktą kampą tikrai bus daugiau nei 9 metrai. O dabar pažiūrėkite į plotį... aš matau vienintelį matmenį - 0,95 m. Ar jūs esate matę gyvai tokį koridorių virš 9 metrų ilgio, plotis nesiekia net metro, o apšvietimas iš esmės tik per stoglangius. Kodėl architektas neužrašė kitos dalies koridoriaus ilgio? Bendras lenkto koridoriaus ilgis kokie 13 jei ne daugiau metrų. Mano supratimu toks koridorius per ilgas ir per siauras.

Grunto tyrimus darėte? Jei gruntas silpnas, tai brangūs bus pamatai, nes jų perimetras tikrai ne mažas. Atskiro valgomojo stalo neturite. Darbo kambarys man per siauras. Panašus į koridorių. Jo plotas 11 kv. m, ilgis 5 m. Vadinasi plotis siekia tik 2,20 m. Kokį fotelį jūs ištiesite tokiame kambaryje? Jų ilgis būna apie 2 metrus, vadinasi praėjimui lieka tik 20 cm, t.y. nelieka vietos. Jei tokioje lovoje nakvos du žmonės, tai miegantis prie lango naktį net į WC negalės nueiti. Bus alpinizmas, o ir lovą kloti kuri iš esmės remiasi į sieną bus labai nepatogu.

Pažiūrėkite į vaikų kambarius. Kiek suprantu abu turi vitrininį langą, bet iš vieno kambario išeinama į terasą, iš kito - ne. Vietoje tų stoglangių 100 kartų geriau papildomas langas sienoje. Turėsite mažiau problemų su sandarumu. Man nepatinka, kad iš tambūro papuolama tiesiai į virtuvę. Toks labiau ne namo, o buto sprendimas. Katilinės plotas nesiekia 6 kv. m, o jūs darote net dvi duris. Per daug durų tokiai mažai patalpai. Aš lauko duris naikinčiau, bus didesnės patalpos apstatymo galimybės.

Mano supratimu virtuvės/svetainės patalpai per daug langų. Nejausite privatumo. Asmeniškai nepatinka vaikų kambarių apstatymas. Mano supratimu projektas būtų tikrai geras, jei jį padidintumėte iki kokių 170-200 kv. m. Tokiam namui reikia erdvių, tada koridorius nebus siauras ir užspaustas, o daug stiklo neprivers jaustis tarsi akvariume. O kuomet prabangaus namo architektūra sukišama į biudžetinio namo plotą, turime užspaustas erdves. Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė.

Ačiū, cibuli. Jūsų pastabos išblaivina.

Grunto tyrimai daromi, kaip namas "užpaišomas" ant topo nuotraukos. Mes dar neturime sutarto varianto. Vien tai, kad miegamasis per 3 m. priartėja prie kaimyno tvoros, - absurdiška, todėl tokia pamatų lokacija nepriimtina.
Šiaip aukštoki gruntiniai vandenys visame raj.

O iš tambūro "geriau" papulti į svetainę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 01 rugpjūčio 2017 - 16:13
Dėl pereinamos katilinės, tai aš ten jokiu būdu durų nenaikinčiau, nes patogus patekimas iki mašinų po stogu.

Darbo kambarys tikrai siaurokas, net 30cm situaciją pakeistų. Galima ne lauko sieną platinti, bet vidinę pertvarą šiek tiek patraukti.

Koridorius gal ir siaurokas tokiam namui. Įsivaizduokit, kad reikia prasilenkti vienam į tualetą einant, o kitam grįžtant iš jo. Dėl koridoriaus ilgio, tai taip, jis gana ilgas, nemažas plotas toks, kaip ir nenaudingas, bet tai suteikia namui išskirtinumo, be to taip nutolus miegamiesiems nuo svetainės, mažiau girdėsis baliavojančiųjų triukšmas miegamajame.

Dėl patekimo iš tambūro į virtuvę, tai mano akimis visai gerai žiūrisi.
Atsakyti
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 01, 17:03)
Vien tai, kad miegamasis per 3 m. priartėja prie kaimyno tvoros, - absurdiška, todėl tokia pamatų lokacija nepriimtina. O iš tambūro "geriau" papulti į svetainę?

Kad jūsų miegamasis priartėja per 3 metrus prie kaimyno tvoros man neatrodo jokia problema, nes toje sienoje nėra langų. Nebent aš kažko nesuprantu. Kita vertus, kokio kito varianto jūs tikitės, jei jūsų namas yra 6 metrų pločio, o terasos pusėje 23,34 m ilgio, o stoginės pusėje turėtų būti dar ilgesnis. Turite gana siaurą, bet labai ilgą namą. Tokia forma diktuoja siaurą ir ilgą koridorių.

Kiek esu matęs projektų, tai iš tambūro dažniausiai patenkama į holą, prieškambarį. Tarkime čia. Nieko blogo papulti ir tiesiai į virtuvę, bet man ji tokia labai pereinama atrodo.

Kita vertus daro ir užsienyje siaurus koridorius: čia arba čia (dviejuose nuotraukose matyti tas ilgas ir siauras koridorius), panašiai lenktas, dar vienas su siauru ir ilgu koridoriumi. Paėmiau pirmus pasitaikiusius, paieškosite ir gal kitokių rasite.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 08 01, 17:53)
Dėl pereinamos katilinės, tai aš ten jokiu būdu durų nenaikinčiau, nes patogus patekimas iki mašinų po stogu.

Išėjus iš tambūro irgi papuolama po stogu. Žmonės statys bent jau A, jei ne A+ klasės namą. O dvi itin šiltos lauko durys A/A+ klasės namui yra prabanga - nebent stiklinės. O štai panaikinus katilinėje lauko duris patalpos apstatymo, išnaudojimo galimybės stipriai padidėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 rugpjūčio 2017 - 18:04
QUOTE(cibulis @ 2017 08 01, 19:03)
Kita vertus daro ir užsienyje siaurus koridorius:  siauru ir ilgu koridoriumi. Paėmiau pirmus pasitaikiusius, paieškosite ir gal kitokių rasite.
Papildyta:

Išėjus iš tambūro irgi papuolama po stogu. Žmonės statys bent jau A, jei ne A+ klasės namą. O dvi itin šiltos lauko durys A/A+ klasės namui yra prabanga - nebent stiklinės. O štai panaikinus katilinėje lauko duris patalpos apstatymo, išnaudojimo galimybės stipriai padidėja.

Ačiū. Šioje Jūsų nuorodoje man patinka elementarūs wc kambariukai. Vieną tokį reikėtų įrengti tarp tėvų miegamojo ir vaiko kambario, nes nežinau, miegamajame wc man vis dėlto nepriimtina.

Taip, durys katilinėj bus stiklinės. O statyk ten tik dujų katilą, skalbyklę, džiovyklę ir šuns (buitinį) žemą dušą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 08 01, 19:03)
Kad jūsų miegamasis priartėja per 3 metrus prie kaimyno tvoros man neatrodo jokia problema, nes toje sienoje nėra langų. Nebent aš kažko nesuprantu. Kita vertus, kokio kito varianto jūs tikitės, jei jūsų namas yra 6 metrų pločio, o terasos pusėje 23,34 m ilgio, o stoginės pusėje turėtų būti dar ilgesnis. Turite gana siaurą, bet labai ilgą namą. Tokia forma diktuoja siaurą ir ilgą koridorių.

Čia užburtas ratas. Formą padiktavo architektai. Klientas pageidauja 130 kvm namo ir mažiau koridorių. Šioje formoje kitaip, matyt, neįmanoma. Šiek tiek sutrumpėtų koridorius, jei jis būtų sukeistas vietomis su vaikų miegamaisiais. Na, pro virtuvę ten kaip nors lįst reikėtų. Tada vaikų kambarių langai būtų į rytus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 01 rugpjūčio 2017 - 19:56
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 01, 21:01)
Taip, durys katilinėj bus stiklinės. O statyk ten tik dujų katilą, skalbyklę, džiovyklę ir šuns (buitinį) žemą dušą.

Miesto vanduo bus ar gręžinys? Jei gręžinys, tik jūsų ar drauge su kaimynu. Vietinio gręžinio įrangai reikia nemažai vietos. Dar šito dalyko nepamirškite. Jei reikia šuniui dušo, tai tada atskiras įėjimas tikriausiai būtinas.
Atsakyti
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 01, 21:01)
Šiek tiek sutrumpėtų koridorius, jei jis būtų sukeistas vietomis su vaikų miegamaisiais. Na, pro virtuvę ten kaip nors lįst reikėtų. Tada vaikų kambarių langai būtų į rytus.

Nemanau, kad nuolatinis vaikščiojimas pro virtuvę yra gera idėja. Virtuvėje nebus įmanoma dirbti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 08 02, 11:00)
Vietinio gręžinio įrangai reikia nemažai vietos.

Nebūtinai. Aplink gręžinį galima kelis žiedus įleisti ir ten visą įrangą sukrauti. Taip pabrangs gręžinio įrengimas, bet atsiras pigiai kainuojančio, gręžinio įrangos sandėliavimo ploto, ženkliai pigesnio nei gyvenamų patalpų plotas. Mano supratimu, tai teisingesnis gręžinio įrangos patalpinimo būdas.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 rugpjūčio 2017 - 12:24
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 01, 20:01)
Ačiū. Šioje Jūsų nuorodoje man patinka elementarūs wc kambariukai. Vieną tokį reikėtų įrengti tarp tėvų miegamojo ir vaiko kambario, nes nežinau, miegamajame wc man vis dėlto nepriimtina.

Papildyta:
Čia užburtas ratas. Formą padiktavo architektai. Klientas pageidauja 130 kvm namo ir mažiau koridorių. Šioje formoje kitaip, matyt, neįmanoma. Šiek tiek sutrumpėtų koridorius, jei jis būtų sukeistas vietomis su vaikų miegamaisiais. Na, pro virtuvę ten kaip nors lįst reikėtų. Tada vaikų kambarių langai būtų į rytus.

prirašyta jau 9 lapai diskusijų. Klausimai kartojasi ir iš principo apie tą patį. Deje, nieko naujo apart visko, ką jau išdėsčiau pasakyti neturiu. Man atrodo jūs gaištate laiką. Šis projektas ne 130m² 3 miegamųjų ekonominiam namui.
Eikite prie kito projekto. O su langų išėmimu iš koridoriaus ir su stoglangiais jūs jau visiai nebe į tą pusę važiuojate. Ir apie koridorių jau rašiau. Jis turi būti bent jau 1,2m pločio. Ir kuo plačiau, tuo geriau. Aišku proto ribos turi būti. Vieną pliusiuką galėčiau uždėti prailgintai lauko sienai prie darbo kambario.
O kurioje lovos pusėje pastatysite unitazą, mano galva jokio skirtumo. Ne vieta jam būti miegamąjame. Šiame projekte jis negerai ten.

Ir iš principo, vieno aukšto "dviejų galų" namas su dušu šuniui, erdvia katiline, tėvų atskiru WC, sandėliuku prie virtuvės, erdviais miegamaisiais, drabužine, darbo kambariu, išskirtinės (bent jau šiek tiek) architektūros ir ekonominė statyba su apribojimu iki 130m² bendro ploto nėra lengvai suderinami dalykai, jeigu aplamai suderinami.
Vienok, sėkmės paieškose! ir neužsiciklinkite ant šito vieno projekto, kad ir koks jis geras bebūtų, savo iškeltas užduotis su juo pasieksite.

P.S. beje, kam jums atskiras darbo kambarys? tik nesakykite, jog svečiams, jeigu jie liks pernakvoti, kompui ir keliom papkėm pasidėti. Nes visi šie reikalai gali būti sprendžiami visai kitais būdais.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 08 02, 11:00)
Miesto vanduo bus ar gręžinys? Jei gręžinys, tik jūsų ar drauge su kaimynu. Vietinio gręžinio įrangai reikia nemažai vietos. Dar šito dalyko nepamirškite. Jei reikia šuniui dušo, tai tada atskiras įėjimas tikriausiai būtinas.

Oi, vanduo - miesto, tad jokios įrangos. Tas dušas ne tik šuniui, bet ir grindų kibirui ir kt. stambiagabaričiams. smile.gif

QUOTE(longger @ 2017 08 02, 17:24)
Šis projektas ne 130m² 3 miegamųjų ekonominiam namui.

Čia esmė. Nuslydom į šoną. Naivokai buvau įsitikinus, kad profesionalai turi padėt derint architektūrinį džiazavimą su kliento nurodyta suma statybiniam džiazui.

P.S. beje, kam jums atskiras darbo kambarys? tik nesakykite, jog svečiams, jeigu jie liks pernakvoti, kompui ir keliom papkėm pasidėti. Nes visi šie reikalai gali būti sprendžiami visai kitais būdais.

Darbo kambarys - darbui. Visos kitos jo paskirtys - tik avarinės. smile.gif

Ir iš principo, vieno aukšto "dviejų galų" namas su dušu šuniui, erdvia katiline, tėvų atskiru WC, sandėliuku prie virtuvės, erdviais  miegamaisiais, drabužine, darbo kambariu, išskirtinės (bent jau šiek tiek) architektūros ir ekonominė statyba su apribojimu iki 130m² bendro ploto nėra lengvai suderinami dalykai, jeigu aplamai suderinami.
Vienok, sėkmės paieškose! ir neužsiciklinkite ant šito vieno projekto, kad ir koks jis geras bebūtų, savo iškeltas užduotis su juo pasieksite.

Dviejų galų triobos ir senais laikais ilgos buvo. smile.gif Dvigalį projektuoti sumąstė architektai. Mūsų pageidavimai buvo ir išrašyti, ir išsakyti ne kartą. Jie, matyt, įsitikinę, kad čia nieko brangaus.

[Tiesa, mano bičiulė pakomentavo, kad reikėtų su architektais susitarti, ką vadiname brangiu, nes tai, kas vidutiniam lietuviui brangu, jiems gali atrodyti nebrangu. Pvz., stoglangis už 2000 Eur - pigus ar brangus? O jei tokių name - trys, tai pigu ar brangu? Gera pastaba, manau.]

Architektai tam ir samdomi, kad kaip profesionalai išspręstų jiems keliamą uždavinį.
Nes jei nedomintų architektūra, tai tipinių projektų pilnas internetas. Ir LT architektai (pvz., "Kubinis metras") yra pasiūlę nemokamų projektų. Namo mažumas, minimalizmas niekaip nesusijęs su namo prastumu, pigumu, nearchitektūriškumu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 02 rugpjūčio 2017 - 21:05