Įkraunama...
Įkraunama...

Būsiu vieniša mamytė

QUOTE(tiskute @ 2006 11 12, 17:27)
bet teismo keliu reiks prisiteist?o jei jis bus uz grotu?????????

jei tėvas už grotų, moka valstybė automatiškai
Atsakyti
QUOTE(mamukas2 @ 2006 11 12, 18:35)
jei tėvas už grotų, moka valstybė automatiškai

Ar jau priėmė tą įstatymą? O valstybė kaip mokės - tiek kiek priteisė teismas ar minimumą?
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2006 11 12, 23:30)
Ar jau priėmė tą įstatymą? O valstybė kaip mokės - tiek kiek priteisė teismas ar minimumą?

visi alimentai priteisiami teismo keliu. ten procedūra labai nesudėtinga, reikia tik parašyt pareiškimą. o įstatymą, kad valstybė mokės 125lt, jei tėvas nemoka, žadama priimti tik nuo 2008 liepos. tuomet tėvas bus valstybės skolininkas ir dar mokės 5proc. metinių palūkanų.
Papildyta:
QUOTE(Poli1 @ 2006 11 12, 17:16)
Pati pamąstyk: alimentus moka tik išsikyręs su tavimi vyriškis ir esantis darbingas. Jei yra darbingas, tačiau jis tyčia vengia dirbti ir nemoka alimentų, tai gresia baudžiamoji atsakomybė. Vyras kalėjime: pirma, kiek supratau jūs dar neišsiskyrę. Antra: ar jis piktybiškai vengia dirbti ar jis priverstas nedirbti.  Tai kaip manai, gausi alimentus ar ne?

nebūtinai turi būti išsiskyręs, gali net kartu gyventi, bet jei įrodysi, kad neskiria pinigų vaikų išlaikymui, tai priteis alimentus.
Papildyta:
QUOTE(Ryto Aušra @ 2006 11 12, 18:27)
Ir kur mergaitės tiek "daug" išleidot?  lotuliukas.gif

kur išleidom? pra......kom lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eegle @ 2006 11 14, 11:04)
nebūtinai turi būti išsiskyręs, gali net kartu gyventi, bet jei įrodysi, kad neskiria pinigų vaikų išlaikymui, tai priteis alimentus.

Tikrai taip. Konsultavausi su advokatu, tėvas vaikui privalo skirti pinigų bet kuriuo atveju, nepriklausomai, ar tėvai išsiskyrę, ar ne. Nesidomėjau plačiau, kokių įrodymų reikia, bet mano atveju (negyvenam kartu daugiau nei metai, sugyvenęs su kita moterim vaiką) galima būtų drąsiai kreiptis į teismą.
Atsakyti

QUOTE(eegle @ 2006 11 14, 12:04)

Žinoma nebūtinai. Bet tiskute kalbėjo apie vyrą su kuriuo ji gyvena, tačiau jis kalėjime ir materialiai vaiko neišlaiko. Tai ką ji teisis jei ji gyvena su juo ir toliau žada gyventi? Alimentai priteisiami tik tada kai nebevedi bendro ūkio.
Atsakyti
QUOTE(Ryto Aušra @ 2006 11 12, 18:27)
Ir kur mergaitės tiek "daug" išleidot?  lotuliukas.gif

Klausimas iskylo, ka isledom mastau.gif g.gif

QUOTE(Poli1 @ 2006 11 14, 19:52)
Žinoma nebūtinai. Bet tiskute kalbėjo apie vyrą su kuriuo ji gyvena, tačiau jis kalėjime ir materialiai vaiko neišlaiko. Tai ką ji teisis jei ji gyvena su juo ir toliau žada gyventi? Alimentai priteisiami tik tada kai nebevedi bendro ūkio.

Kas tiesa, tai tiesa drinks_cheers.gif
As irgi pirmiau prisiteisiau alimentus o poto tik po kazkiek metu issiskyriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2006 11 16, 18:39)
As irgi pirmiau prisiteisiau alimentus o poto tik po kazkiek metu issiskyriau ax.gif [/b]

Ar bent moka tas kapeikėles?
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2006 11 17, 19:25)
Ar bent moka tas kapeikėles?

Moka, tas kapeikas (130lt) doh.gif
Kur jis dings, kai vos kaliuzei user posted image neteko pasedet, tai dabar toks gerietis, viskas tvarkingai, ta pacia data, kas men., bet kita kart pradeu mastyt mastau.gif kad reiktu pasididint, bet bijau suda pajudinti bo po to, taaaaaaaaip user posted image pasmirs, kad ir museliu uzsiveis doh.gif ....
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2006 11 20, 02:53)
Moka, tas kapeikas (130lt) doh.gif
Kur jis dings, kai vos kaliuzei user posted image neteko pasedet, tai dabar toks gerietis, viskas tvarkingai, ta pacia data, kas men., bet kita kart pradeu mastyt mastau.gif kad reiktu pasididint, bet bijau suda pajudinti bo po to, taaaaaaaaip user posted image pasmirs, kad ir museliu uzsiveis doh.gif ....

Aš taip pat, vis stumiu tą dieną, surandu šimtai priežasčiu kad šiandien nenueit pas advokatą, bet....Reik susiimt ir ....Juk tai bus geriau tiek tau tiek ir vaikui. Na aš drąsus zuikis pašnekėt, bet pati savo bėdų nesusitvarkau. Viskas, iki atostogų pažadu sau nueit pas advokatą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2006 11 20, 21:17)
Aš taip pat, vis stumiu tą dieną, surandu šimtai priežasčiu kad šiandien nenueit pas advokatą, bet....Reik susiimt ir ....Juk tai bus geriau tiek tau tiek ir vaikui. Na aš drąsus zuikis pašnekėt, bet pati savo bėdų nesusitvarkau. Viskas, iki atostogų pažadu sau nueit pas advokatą  biggrin.gif

Tik vat mano ex atlyginimas minimumas, tai man nepridetu tikrai babkiu, nors is kitos puses, tai tu man parodyk nors viena tolimuju reisu vairuotoja, kuris uzdirba minimuma blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Taigi,bet tą reikia kažkaip įrodyt,kad jis ne minimumą gauna...bet man galva neišneša-ar tie diedai visi galvoja,kad už 130lt.galima vaiką išlaikyt?Ar jiems po skyrybų nustoja rūpėt? Nors žinoma,jie gi galvoja kadtie jų dideli pinigai mums,moterims,skirti, o ne jų vaikams doh.gif
Atsakyti
QUOTE(virgulia @ 2006 11 21, 09:08)
Nors žinoma,jie gi galvoja kadtie jų dideli pinigai mums,moterims,skirti, o ne jų vaikams doh.gif

Pasiūlykite jiems auginti vaikus. Tuomet žinos kiek kainuoja. O gal jiems patiks? Gal ne vien pinigais tas vaikų auginimas matuojamas? Tik nepulkit manęs, pinigai yra pinigai, retai kam jų užtenka.
Atsakyti