QUOTE(vilnera @ 2017 09 15, 11:02)
Man panašu, kad Ubuntu prisigaudė įvairių kultūrų idėjų, kur ir azijietiškos, ir lietuvių senosios, ir žydiškos šeiminės sanklodos ir tradicijos susimakalavę. Atrodo, galima bandyt imt kas atrodo gera iš visur, bet rezultatas nėr nuoseklus, nes nekurie dedamieji nedera krūvoj.. Pvz žydai - jaunuoliai (ir vaikinai, ir merginos) išsimokslina, kuria šeimą, moteris išleidžia vyrą 2-3 metus studijuot Toros, ir tuo metu ji išlaiko šeimą. Vaikų negimdo daug, šeimos nėr didelės. Augina mažus vaikus namie, ugdo, lavina, atsideda tam (nes yra išsilavinusios puikiai), bet nesiaugina daržovių, negyvena šiaudinėse bakūžėse, vyrai turi ir amatą, ir profesiją, yra pajėgūs aprūpint šeimą patogumais. Bet - čia labai stiprus moters ir bendruomenės vaidmuo, kas užtikrina, kad jei kas - moteris turės tokį bendruomenės palaikymą, kad niekaip neliks viena su vaikas skurde. kas yra visai kitaip, nei lietuvių šeimoje, kur moteris turi pagalvot apie tai, kas nutiktų, jei su vaikais dėl vienų ar kitų priežasčių liktų viena..
Papildyta:
Pastebėjau, kad kalbant apie daugelį sričių - kol esi planavimo stadijoje, norėjimo - daug kas atrodo labai paprasta.. O kiek tame visame pastangų, darbo ir pinigų sudedama - kai kam tik per asmeninę patirtį supratimas ateina.. Aš pati, atsimenu, žalioj jaunystėj susiskaičiavau tėvų sodo namelio plytas, sumečiau kainą, pridėjau kažkiek ir buvau šventai įsijautus, kad už tą sumestą sumą įmanoma namą pastatyt, tai manęs Ubuntu nestebina..
tikrai taip nera

Pirma manau pacios nelabai zinot paie ka su manim snekat , nesidomeja tuose srityse, matau nei viena neperksaite nuorodu kurias idejau nei paie tuos namus, nei apie vaiku auklejima, Bet isivaizduojat kad ale suprantat mane . Be to ci ajuk tik formumas, tik zinutes, ar kuri nors ci asavo pasauleziura risliai ir aiskai paiskinto? nematu, tik kritika nesibaigianti .
pasiulykit savo ka su argumentais?
jus klasuet mane sotkiu keistu klausimu ,ka daryti moteriia kuri issiskiirs su 5 vaikais, kazka megianu atsakyti, as juk nezinau , neesu toje situaucijoj, dabar vsi akritik ai tai nukreipta, Atrodo kazko klausiat vien tam,akd paskui galima butu pasisaipyti, ar ne taip?
Mano esmines idojos net nesuvokiat arba apsimetat ir issidirbinejat. Nu jai jums geria vaiksu nuo 6-9 men cvisai dienai palikt auklem, darzelyje, tai jusu pasauleziura, mano kitokia. O kaip zmones tai pasiekia , tai kiekveinas gal skirtingai, butu yra ivairiu, as tik isvardinau pavyzdzius, bet kazkodel ir prie jus sugebat prisiknisti, nors ZMONES TAIP GUYVENA IR VISAI GERIA GYVENA, bet nemate negirdeja, tyciotis labi greitos.
Vilnera, as gyvenau kaime su vaikais, todel ka rasau zinau ir patyriau ir remontu kaina, ir patogyumu kaina ir vaiku veziojimo i mokykla ar burelius kaina , viska zinau, taigi nustokit apsimesti, kad zinot daugiau uz mane , gal net pacios nebandziusios
Prasom savu pavyzdziu, kaip mamai su vaikais isgyventi issiskyrus Lietuvoje? Kaip augint 1-2 vaikus?Jusu poziuris
Papildyta:
QUOTE(Montekrista @ 2017 09 15, 14:30)
Bet tai kokia ji profesionale... as pvz namie budama, kai vaikai salia malasi negaliu parasyt straipsnio, nu niekaip. O cia va, programuoja sriuba virdama....</p>
Nu matai, kokia as saunuole
O kaip kitaip baigti aukstaja, kai turi vaiku ?
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2017 09 15, 14:21)
Demonė čia tik tu viena, jei jie tau ant liežuvio
Papildyta:
Betgi vyras pakeičiamas. Gal kitą jau gerą turi
Viskas normaliai bent su mano vyru, geras mane vaikus myli, seima rupinasi, o nesutarimu manau visuose seimuose buna

Cia sioje temoje juk seniau rasiau, kad taip turejom problemu kazkada, o kas ju neturi? labai juokingai raso moterys metuose, lyg ne paaugles , lyg kad jos turetu kazkokias idealias santuokas

Taip turejau mazai suvokimo apie moteriskuma, moters pareigas ir sritis seimoje aplamai apie seimos kurima. Kaip ir visos cia sioje temoje, kas plika akim matosi

Tik skirtumas tarp manes ir ju gal, kad as nebegu nuo problemu, o jas stengiusi spresti ir sprendziu ir tikrai gana daug pasiekiau.
Todel ir idomi man si tema, todel ir duomiusoi tais dalykas, kad toliau tobuleti, kad suzinoti daugiau ir t.t.