Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 15, 15:47)
tikrai taip nera smile.gif
1,Pirma manau pacios nelabai zinot paie ka su manim snekat , nesidomeja tuose srityse, matau nei viena neperksaite nuorodu kurias idejau nei paie tuos namus, nei apie vaiku auklejima, Bet isivaizduojat kad ale suprantat mane . Be to ci ajuk tik formumas, tik zinutes, ar kuri nors ci asavo pasauleziura risliai ir aiskai paiskinto? nematu, tik kritika nesibaigianti .
pasiulykit savo ka su argumentais?

1, Na, pabandysiu surašyt, kaip suprantu jūsų minčių esminę idėją : moteris pirmiausia mama, vaikų gimdo tiek, kiek gaunasi, nenaudoja apsaugos priemonių, gyvena idealiu atveju gamtoje, molio troboje, vaikus kuo daugiau lavina ugdo namie, turi daržus, t.y. kažkokį ūkį, dar ir mokosi, ir dirba. Jei ta idėja tokia, tai mano galva, tas visas funkcijas yra sudėtinga suderint, kad jos visos būtų atliekamos taip, kaip deklaruojat - mama-nepervargus, randanti kiekvienam laiko, žindanti, glaudžianti, darbuotoja irgi puiki, žmona irgi.. Šioje vietoje-ar įmanoma tą viską taip suderint ar ne-ir kyla diskusija, pagal mane..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2017 09 15, 15:46)
1, Na, pabandysiu surašyt, kaip suprantu jūsų minčių esminę idėją : moteris pirmiausia mama, vaikų gimdo tiek, kiek gaunasi, nenaudoja apsaugos priemonių, gyvena idealiu atveju gamtoje, molio troboje, vaikus kuo daugiau lavina ugdo namie, turi daržus, t.y. kažkokį ūkį, dar ir mokosi, ir dirba.    Jei ta idėja tokia, tai mano galva, tas visas funkcijas  yra sudėtinga suderint, kad jos visos būtų atliekamos taip, kaip deklaruojat - mama-nepervargus, randanti kiekvienam laiko, žindanti, glaudžianti, darbuotoja irgi puiki, žmona irgi.. Šioje vietoje-ar įmanoma tą viską taip suderint ar ne-ir kyla diskusija, pagal mane..

pasakykit, kaip lengva suderinti, parasykit savo modeli?

Pvz as dabar gyvenu mieste, dirbu, studijuoju, auginu vaikus ir man tikrai nelengva viska suderinti. Tikrai daug lengviau buvo kaime , nedirbant tik auginant vaikus ir darzus smile.gif Juk jei turi darza ir savo nama, tai automatiskai ir pajamu maziau reikia, tai juk ir yra darbas. O darze su vaikais galima dirbti biggrin.gif

Tai kokiame modelyje lengva suderinti darba ir motinyste?kad vaikams butu gerai?

Siaip ka paraset, tai beveik taip, tik tas darbas kazkoks ne namie uz kuri ji gautu butinai pinigus moteriai neturi buti privaloma dalis, tai tik tada jei ji nori, jei randa laiko ypac vaiko pirmus 3 m.
ai tas namas juk irgi neturi buti molinis, cia tik buvo pavyzdys biggrin.gif gal kazkam jau pirkti sodyba bus paprasciau, nei kazka statyti biggrin.gif dabar butu ir sodybu kainos beveik tokios pacios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 15 rugsėjo 2017 - 14:56
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 15, 16:27)

Man tai zinot kas visada idomu,kaip seimos issitenka butuose, kurie yra 50-70kv m, ir neistektu tuokiuose pat namuose? Mes 3 vaiku seima uzaugom bute ,kuris buvo 70 kv 3 k ir tai buvo didelis butas, daug mano draugiu gyveno daug mazesniuose ir kazkaip isgyveno tos seimos, kelios drauges dar ir dabr butuose gyvena irgi su vaikais, ir manau dalis cia pasnekoviu butuose gyvena, kazin ar dauguma turi butus 100kv m?

Man labiau patinka ne is siaudu namai, o is siaudu molio mases, cob houses angliskai.
tik as nelabai suprantu kam ta diskusija?
ka jus siulytumet jaunai seimai ?kaip geriausia jiems butu gyventi kur kada vaikus gimdyti kaip auginti? kaip derinti darba ir vaikus?

Juk diskusiją jūs užsukot, kad didelė šeima turi gyvent name ir ten pigiau, ir namą pigu pasistatyt.. Tai ir oponuoju, kad namą, kur gyventi būtų patogu didelei šeimai, pasistatyt nėra pigu, ir pabandžiau paaiškint, kodėl.
Apie plotą, kodėl jo pasidaro daugiau - velniai žino. Ir kaip tų rakandų prisiveisia - ir rūbų visiems laukinių daugiau, ir avalynės, aišku, dar patalpa komunikacijoms, san.mazgai didesni (nekalbu apie žoliapjoves, grėblius visokius ir pan, jie ne namuose) - bet kažkaip to ploto reikia.. smile.gif

Mano įsivaizdavimu, idealiu atveju jauna šeima pirmiausia turi padirbėt, įsigyt profesiją, o vaikučius planuot ir skaičiuot. Ir šiaudų molio namo statytis nesiūlyčiau, kol vaikai nedideli, geriau butas mieste su netoliese esančiu darželiu ir mokykla.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2017 09 15, 16:07)
Juk diskusiją jūs užsukot, kad didelė šeima turi gyvent name ir ten pigiau, ir namą pigu pasistatyt.. Tai ir oponuoju, kad namą, kur gyventi būtų patogu didelei šeimai, pasistatyt nėra pigu, ir pabandžiau paaiškint, kodėl.
Apie plotą, kodėl jo pasidaro daugiau - velniai žino. Ir kaip tų rakandų prisiveisia - ir rūbų visiems laukinių daugiau, ir avalynės, aišku, dar patalpa komunikacijoms, san.mazgai didesni (nekalbu apie žoliapjoves, grėblius visokius ir pan, jie ne namuose) - bet kažkaip to ploto reikia.. smile.gif

Mano įsivaizdavimu, idealiu atveju jauna šeima pirmiausia turi padirbėt, įsigyt profesiją,  o vaikučius planuot ir skaičiuot. Ir šiaudų molio namo statytis nesiūlyčiau, kol vaikai nedideli, geriau butas mieste su netoliese esančiu darželiu ir mokykla.

Manau, cia tik isitikinimas toks, del ploto, kuo puikiausiai ir sodo nameliusoe seimos siais laikais gyvena, Cia is sovietiniu laiku manau dar atejo, kai state pilis, ale vaikai pasiliks gyventi ir paskui gyvendavo sklepuose beveik visa gyvenima smile.gif Juk ukinis siaip ar taip dazniausiai buna, O nereikalingu daitku gal ir nereiktu laikyt smile.gif
tai kiekvienam aisku kaip patogiau as tik issakiau kas man patinka ir kaip man lengviau. man mieste ypatingai sunku mazus vaikus auginti, vyresniem jau kitaip, bet vis tiek ir vaikai dar ir dabar sako, kaime butu ka veikt, o mieste nera kazko labai idomaus...
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 15, 16:53)
pasakykit, kaip lengva suderinti, parasykit savo modeli?

Pvz as dabar gyvenu mieste, dirbu, studijuoju, auginu vaikus ir man tikrai nelengva viska suderinti. Tikrai daug lengviau buvo kaime , nedirbant tik auginant vaikus ir darzus smile.gif Juk jei turi darza ir savo nama, tai automatiskai ir pajamu maziau reikia, tai juk ir yra darbas. O darze su vaikais galima dirbti  biggrin.gif

Tai kokiame modelyje lengva suderinti darba ir motinyste?kad vaikams butu gerai?

Siaip ka paraset, tai beveik taip, tik tas darbas kazkoks ne namie uz kuri ji gautu butinai pinigus moteriai neturi buti privaloma dalis, tai tik tada jei ji nori, jei randa laiko  ypac vaiko pirmus 3 m.
ai tas namas juk irgi neturi buti molinis, cia tik buvo pavyzdys  biggrin.gif gal kazkam jau pirkti sodyba bus paprasciau, nei kazka statyti  biggrin.gif dabar butu ir sodybu kainos beveik tokios pacios.

Sakyčiau, kuo daugiau mažų vaikų, tuo sudėtingiau viską derinti - kol ligos, vedžiojimai-vežiojimai, kol visai nesavarankiški vaikai. O vaikams augant didėja pinigų poreikis, nes didėja vaikų poreikiai. Na bet derinimas darbo, daržo ir vaikų, vaikams augant, lengvėja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2017 09 15, 16:21)
Sakyčiau, kuo daugiau mažų vaikų, tuo sudėtingiau viską derinti - kol ligos, vedžiojimai-vežiojimai, kol visai nesavarankiški vaikai.  O vaikams augant didėja pinigų poreikis, nes didėja vaikų poreikiai. Na bet derinimas darbo, daržo ir vaikų, vaikams augant, lengvėja smile.gif

Esu ta mama kuri augino studijuodama. Tai tikrai ne zuikio dainos, dekinga mamai, kuri jau tuo metu buvo pensininke, padejo. Bet ir tai buvo kurioziniu situaciju.

Darbuojuosi dirbtuvese, sunus aplinkui pimpineja, pastoviai uzmetu aki, ka jis veikia. Pripazinkim tai blasko, negali susikaupti ties darbu. Ziuriu, susirades "irisini saldaini", varto rankose. Esu rami, jis kaip as saldainiu nevalgo, na nemegstam mes saldumynu, tokia jau prigimtis. Vel pakeliu akis, tikrindama vaika, o gi jis visas issipaisines. Pasirodo tas irisiukas Kiskisiukas buvo cadmium ochros akvarele. Taigi, gerai kad nenuodai, dazai, skiedikliai ir t.t. gi buna ir nuodingi. Tada as supratau, kad vaikui dirbtuvese ne vieta. Taigi toks tas ir lengvumas dirbti/mokytis ir priziureti vaikus.
Atsakyti

Vaikeli, jei per sunku suprasti , neskaityk, tik zmones su normaliu iq supranta tokius tekstus ir mato esme , ne garmatines klaidas mirksiukas.gif

Supranti, kai zmogus su keliais aukstaisiais, kai programuoja ir sriuba verda, tikiesi, kad rasyt mokes.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 09 15, 17:36)
Esu ta mama kuri augino studijuodama. Tai tikrai ne zuikio dainos, dekinga mamai, kuri jau tuo metu buvo pensininke, padejo. Bet ir tai buvo kurioziniu situaciju.

Darbuojuosi dirbtuvese, sunus aplinkui pimpineja, pastoviai uzmetu aki, ka jis veikia. Pripazinkim tai blasko, negali susikaupti ties darbu. Ziuriu, susirades "irisini saldaini", varto rankose. Esu rami, jis kaip as saldainiu nevalgo, na nemegstam mes saldumynu, tokia jau prigimtis. Vel pakeliu akis, tikrindama vaika, o gi jis visas issipaisines. Pasirodo tas irisiukas Kiskisiukas buvo cadmium ochros akvarele. Taigi, gerai kad nenuodai, dazai, skiedikliai ir t.t. gi buna ir nuodingi. Tada as supratau, kad vaikui dirbtuvese ne vieta. Taigi toks tas ir lengvumas dirbti/mokytis ir priziureti vaikus.

Labai tą suprantu, pati tą patiriu.. Man labai patiko A.Lansbergienės mintys apie vaikų auginimo ir darbo/studijų derinimą - reikia persižiūrėt prioritetus ir nedaryt to, kas mažiau svarbu-pvz. nesitvarkyt ar tvarkytis minimaliai, buičiai skirt mažiau laiko ir pan. Bet vėl - ne visiems tinka-pvz. aš negaliu dirbt ar mokytis, kai aplink netvarka, mane tas blaško.. O pas mane dabar vienas mažas vaikas, o jei būtų du ar trys nedidukai.. turbūt nervai pakriktų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2017 09 15, 17:13)
Supranti, kai zmogus su keliais aukstaisiais, kai programuoja ir sriuba verda, tikiesi, kad rasyt mokes.</p>

Matai daug mes gyvenime turim lukesciu, kurie deja, nebutinai issipildo ir nebutinai atitinka realybes biggrin.gif
Kadangi nedirbu lietuviu literaturos mokytoja ir aplamai nedirbu Lietuvoje, nei su lietuviu kalba ir dazniausiai is rasau kompiuterine kalba, kuri siejasi su anglu, taigi man visikai netrukdo tai, kad nemoku labai taisyklingai rasyti lietuviskai, jau daug metu jos man nereikia tokiso super taisyklingos. Ir kadangi neprogramuoju tokiu greiciu, kaip cia rasau, taigi ir pirstai suspaudineja teisingus klavisus, o jei buna kokia typo klaida, man tuos sviecia arba programa neveikia tada smile.gif gal sunku bus patiketi bet labai daug programuttoju kartais ima ir padaro tokias klaidas, kai sumaiso raides biggrin.gif Aplamai labai daug normaliu zmoniu daro klaidas rasydami ir angliskai ir lietuviskai ir pati darai, jei nepastebejai biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2017 09 15, 16:36)

Taip, tikrai nezuikio. O man va nebuvo kam salia padeti be vyro. Laimei jau vaikai ne maziukai ir nereikia paskui kiekviena zingsni sekti.
Atsakyti
Visi beraščiai taip sako "jau daug metų negyvenu Lietuvoje, užsienyje bendrauju užsienio kalba" bla bla bla, kad tik pateisint savo dundukiškumą, va tokie su "chicken factory" mentalitetu vištų žarnų tampytojai pagyvenę vos metus ir rašybą ale užmiršta, ir kalbą, pradeda su akcentu kalbėt. Tfu
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2017 09 15, 16:21)
Sakyčiau, kuo daugiau mažų vaikų, tuo sudėtingiau viską derinti - kol ligos, vedžiojimai-vežiojimai, kol visai nesavarankiški vaikai.  O vaikams augant didėja pinigų poreikis, nes didėja vaikų poreikiai. Na bet derinimas darbo, daržo ir vaikų, vaikams augant, lengvėja smile.gif

Kazin ar daug sunkiau, kazkaip cia tradicine matematika nelabai veikia, kiek matau dideles seimas, joms lengviau , nei seimoms su vienu vaiku. Vienu metu niekaip nebus daug mazu vaiku, reta kuri ketvertuka pagimdo, vieni paauga, kiti tada gimsta, vyresni zaidzia su maziukais , turi ka uzsiimti, vieni kitus saugo priziuri ir t.t.
Tik man atrodo labai sunku bute vaikus auginti, labai maza erdve i kiema turi eiti is paskos, vienu nepaleisi , maista irgi - kiekviena krapa pirkti, labai daug islaidu reikia, o jei nori dar sveikiau maitinti tai is vis brangu. O kieme su sodu, darzu , nebutinai ir kaime, kad ir mieste tai vis paprasciau, bet cia tik mano poziuris. Kazkam gal paprasciau ilgiau dirbti isejus is namu ir daugiau uzdribti visiem tiem krapams smile.gif O as ir Airijoje kazka siek tiek uzsiauginu kiemelyje biggrin.gif Vien jau tam ,kad vaikai zinotu kaip maistas atsiranda, man kraupu, kai cia vyskta kursai pvz kaip sodinti bulves, arba salotas doh.gif
Aplamai ir airiai su seimom negyvena butuose, tik namuose, nu labai retas kuris, dazniausia jauni gyvena butuose iki vedybu, arba uzsienieciai, o darzai dabar labai i mada ateina , net klubas isteigtas, kad mokint zmones ir daryt reklama biggrin.gif
Atsakyti
Bet ir melagė, ką? Gi sakei, kad kai nori, rašai taisyklingai, o dabar jau sakai, kad nemoki. Tai ką bandei apgaut?
Atsakyti