Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(Gervuogine @ 2017 09 17, 00:54)
<p>Ubuntu, o kodel tada tu dirbi???</p>

taigi jau ne karta rasiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 09 17, 00:31)
O kaip atsiliepia? Aš perskaičiau visas Jūsų pateiktas nuorodas ir nieko, apart to, kad "būtų geriau", ten nėra (nekalbant jau apie tai, kad aš pateikiau nuorodas į mokslininkų tyrimus, o Jūs - į delfi, tavovaikas ir pan. svetaines, arba tarybinių mokslininkų išvadas...). Dar labiau nekalbant apie tai, kad ten nieko nėra apie tai, kuo mamos sėdėjimas namie su vaikais iki mokyklos yra jiems taip labai būtinas (išskyrus vieną pop straipsnį, kuris nurodo "daug tyrimų" ir nieko daugiau). Radau tyrimų apie žindymo ir patikimo žmogaus buvimo šalia būtinybę max iki metų (tam tikrais atvejais - pusantrų). Toliau - teoriniai "galimai geriau" be jokio aiškaus atsakymo kuo geriau. Arba žindymo bei prieraišios tėvystės propaguotojų nurodymai, kad "yra daug tyrimų, kurie patvirtina..." bet jokios info apie tai, kokie tie tyrimai, ką jie rodo, kaip jie atlikti ir kas ten parašyta. Jei jau tų tyrimų tiek daug, tai kur jie? Kodėl taip sudėtinga juos rasti? Net ir ta moteriškė, kuri vieną gentį stebėdama savo prieraišios tėvystės privalumų atradimus padarė, nors net mokslų baigti nesugebėjo (jei galima tikėti Wikipedia), taip pat kalba apie vaiko-mamos artumo būtinybę iki tol, kol tas vaikas šliaužti pradeda, o toliau jau bendruomenė įsijungia...

Aš pati maitinta iki metų. Jokių problemų su sveikata neturiu iki šiol. Ar tai reiškia, kad man dar reikia laukti, kol galimai atsilieps? Mano vaikai žindyti tikrai ne iki mokyklos, nė vienas pirštų nečiulpia, čiulptukų nė vienas apskritai nenaudojo, jokių skudurėlių nesinešioja, net peršalimais ar kitom virusinėm/užkrečiamom ligom praktiškai neserga ir t.t. ir pan. Vėliau pradės?

Tos molinių namų diskusijos apskritai visiška nesąmonė. Kam tinka ir patinka - valio. Bet visiškas absurdas yra bandyti įrodyti, kad visiems tai "galėtų tikti", nes tai tiesiog nesąmonė.
Papildyta:
Nes tos primityvios gentys, katros vaikus ant kupros nešiojasi, tai jau niekada nekariauja? biggrin.gif Nu c'mon... Žmonės kariauja ir žudo tikrai ne todėl, kad motinos juos per trumpai žindo ir į darbą eina doh.gif Jei tai būtų tiesa, tai karai būtų tik praėjusio amžiaus "atradimas". Aš aišku ne istorikė, bet kiek mano ribotos žinios siekia, tai smurtas, žmogžudystės, tarpusavio konfliktai ir karai - tikrai ne mūsų kartos išrasti.

O kodel nemini moklinio darbo is VDU ir ka jame rase? siaip ir kitos nuorodos buvo is psichologijos ir psichologu, gydytojo biggrin.gif bet jei niekas neitiko ir niekur neradai informacijos, tai gal sukonkretink, ka konkreciai noretum pamatyti?
pati tada atsakyk, kaip manai kiek laiko vaikas turetu matyti mama per diena?
ta moteris, kuri sneka angliskai, tai niekur neminejo, kad mama turi dingti is namu, mama sako turi nesioti vaika, kol jis pradeda slaiuzioti, o paskui buti visada pasiekiama, salia kazkur, nes vaikas vis darz zindomas.

Zindyti musu pasualyje iki metu manau yra gana gerai , nikur nesakiau, akd visu sviakus reikia zindyti iki mokyklos, neiskraipinek biggrin.gif Kodel, jei nedavei zinduku. vaikai juos turetu tureti ilgai? ir jei zindei ir glaudei metus ir jei paskui palaikai normalu rysi su vaiku, jie turetu kazkaip sirgti ar nesiotis skudurelius vietoj mamos? Nor szinoma sirgimas ir visokie sutrikimai tikria turi daug pirezasciu. Zindymas uztikrina pirmiausia gera zarnyno mikroflora tai suteikia gera pagrinda, bet tovieno neuztektu, jei paskui vaikai gautu saldainius, burgerius , colas , matomai ir toliau normaliai vaika maitini.

Del moliniu namu, kodel diskusija nsamone ir koks mano zodis ar sakainys galejo suklaidinti, kad tai tinka visiems? tikiu, kad tikria neperskaitei visu zinuciu, bet kad atrodo nei vienoje nerasiau, kad taip turetu daryti visi, butu kvaila, dabar imam vis imetam savus gyvenimus ir statom butinai molinius namus biggrin.gif Molinis namas ir gyvenimas gamtoje buvo tik pavyzdys, kuris issirutuliojo is bandymas astakyti i klausima, kaip geriasia pragyventi mamai vienai likusiai su 5 vaikais. Nors siaip man nuosavas namas su zemes lopineliu atrodo geriasuia aplinka seimai. Beveik visuose vakaru valstybese turtingi zmones gyvena kazkur uz miestu dideliuose namuose arba bent miesto pasoneje gyvenamuju namu kvartaluose, kur visi turi nors ir nedidelius sodelius, kiemukus, bendras zalias erdves vaikams zaisti. Centre butuose gyvena arba emigrantai arba zemiausi darbuotojai arba jaunimas.

Ne nekariauja tos,apie kurias ta moteriss tebejo. Taip pat vienas antropologas , kuris stebejo gentis Afrikoje , jos ne tik nekariauja, bet net tarpusavyje zmones net nekonkuruoja, is cia ju filosofija ubuntu - zmonija , zmoniskumas, as esu nes tu esi. Nezinau karu istorios ir kodel kaip prasidejo karai, mes apie tai zinom labai mazai, daugiau zinom apie kokius 5000m, o toliau visi kiti milijonai metu mums nezinomi, kazka paspelioja mokslininkai ir tiek...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 17 rugsėjo 2017 - 01:26
QUOTE(cambala @ 2017 09 15, 13:38)

Idomuciai ablomas biggrin.gif , ne toks pas ja vyrui atsidavimas biggrin.gif .

Taip... nusivylimas. Bet gal butu galima issaiskinti, pasisodinus vakare... salyga, kol nesupras - neleisiu miegot.
Po keliu tokiu naktiniu pokalbiu - sutiktu manau...
Atsakyti

Koks puikus gyvenimas...prisidaugini ir isvaziuoji i bakuze uzkampy gyventi, kur vanduo sulinyje... pzdc koks geris. 

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 17, 00:34)
Sugeba igyvendinti vienetai  biggrin.gif
Taip viskas teisinga, ka rasot, taip butent visiems skirtingai kazkas. Galima kazkiek pasidalinti savom patirtim, kas mums suveike ir galima teoriskai pasvarstyti , kaip zmogui augti ir vystytis geriau. Kazkaip man sunku patiketi, kad pvz jei vaikas mamos nuo keliu menesiu nebemato per dienas ir nera zindomas, kad jam sveikatai tai niekaip neatsiliepia...

Ištirta, kad Norvegijos vaikai vieni laimingiausių pasaulyje. Į darželį vaikučius galima leisti nuo 6 mėn.(papildysiu-bet dažniausiai pradeda eit darželin nuo 1 metukų, nuo 6 mėn radau, kad priima ne visi darželiai) išmokos iki metų, yra vaiko pinigai, o darbo vieta saugoma ar 2, ar 3 metus. Tačiau nereta mama dirba, tik ne visą dieną, o dalį dienos, dalį namie, ar valandas susitrumpina-t.y. yra galimybės derint darbą ir vaikų auginimą, ir mano galva, ta sistema yra puiki, o rezultatą, kad laimingi vaikai , manau, lemia tai, kad mamos jaučiasi saugios, nes ir augina vaikus, ir nepraranda profesinių įgūdžių, galų gale, pakeist keletui valandų aplinką, pailsėt nuo vaikų yra gėris - bent jau mano suopračiu. O žindyt ilgai ir dirbt-veinas kitam netrukdo, juk metų ar dviejų vaikutis nežinda 6 kart ar kiek dienoj, pakanka vakare ar/ir ryte - aš žindžiau ilgai, tad iš savo patirties rašau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 17 rugsėjo 2017 - 07:58
Man tai juokas visada ima is tokiu bobelių, kurios vaikus išmėto belekam, o pacios eina dirbti arba mokintis ir dar paskui kalba kokios jos nuostabius motinos ir kad taip visi gyvena.
Negyvena taip visi. Motina yra motina ne del to, kad tik pagimde.
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2017 09 17, 08:51)
Ištirta, kad Norvegijos vaikai vieni

Nereikia buti super duper psichologu, kad supranti kurios is jùsu vaikus numetė svetimiems auginti.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista @ 2017 09 17, 08:31)
<p>Koks puikus gyvenimas...prisidaugini ir isvaziuoji i bakuze uzkampy gyventi, kur vanduo sulinyje... pzdc koks geris. </p><p></p>

biggrin.gif biggrin.gif tavo tėvas kaimiečiai. Pati gi uzaugai prie šulinio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2017 09 17, 09:56)
Man tai juokas  visada ima  is tokiu bobelių,  kurios vaikus išmėto  belekam,  o pacios eina dirbti arba mokintis ir dar paskui kalba kokios jos nuostabius motinos ir kad taip visi gyvena.
Negyvena taip visi. Motina yra motina ne del to,  kad tik pagimde.
Papildyta:

Nereikia buti super duper psichologu,  kad supranti kurios is jùsu vaikus numetė svetimiems auginti.
Papildyta:

biggrin.gif  biggrin.gif  tavo tėvas kaimiečiai. Pati  gi uzaugai prie šulinio  biggrin.gif

Netaikei smile.gif Mano vyriausioji darželin ėjo nuo 3 m, vidurinė išvis nėjo, mažiausioji eina nuo 2. Bet tos, kurios lanko darželį, lanko (-ė) po pusę dienos. Ir galiu konstatuot, kad vidurinei, kuri darželio nelankė, bendraut su bendraamžiais sudėtingiau, ji tokia šiek tiek drovesnė, jautresnė, ramesnė negu tos, kurios lankė(-o) darželius. Nžn, ar tikrai tas darželio nelankymo įtaka, gal temperamentas toks, bet dėl darželių - manau, vaikams tas yra gerai - ir socializacijos prasme, ir mokymosi, ir šiaip - man smagu, kai mažoji ten eina su dideliu noru.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2017 09 17, 09:04)
Netaikei smile.gif  Mano vyriausioji darželin ėjo nuo 3 m, vidurinė išvis nėjo, mažiausioji eina nuo 2. Bet tos, kurios lanko darželį, lanko (-ė) po pusę dienos. Ir galiu konstatuot, kad vidurinei, kuri darželio nelankė, bendraut su bendraamžiais sudėtingiau, ji tokia šiek tiek drovesnė, jautresnė, ramesnė negu tos, kurios lankė(-o) darželius. Nžn, ar tikrai tas darželio nelankymo įtaka, gal temperamentas toks, bet dėl darželių - manau, vaikams tas yra gerai - ir socializacijos prasme, ir mokymosi, ir šiaip - man smagu, kai mažoji ten eina su dideliu noru.

Prie ko cia ėjo nėjo. Kiekvienas gimsta su savo charakteriu...JAU asmenybès. Kokia vaiko natura, toks jis ir bus gyvenime. Is mėmės darželis nepadare pajodžargos, ir atvirksčiai. Nepasakokit pasaku.
Ir ne apie darželi as kalbu (kaip mane jus uzknisot su savo
tomis interpretacijomis ir teksto nesuvokimu) , O apie dar mėnesiniu vaiku numetima bobutems, diedukams, giminems ar auklems. Ar kad ir darzelinuku, bet kai vos ne savaitemis tie darzelinukai gyvena kazkus pas kitus, tik ne su motina. Apie tevus - atskira kalba. Koks tevas leis savo vaika auklėti svetimiems?
Atsakyti

Netaikei smile.gifMano vyriausioji darželin ėjo nuo 3 m, vidurinė išvis nėjo, mažiausioji eina nuo 2. Bet tos, kurios lanko darželį, lanko (-ė) po pusę dienos. Ir galiu konstatuot, kad vidurinei, kuri darželio nelankė, bendraut su bendraamžiais sudėtingiau, ji tokia šiek tiek drovesnė, jautresnė, ramesnė negu tos, kurios lankė(-o) darželius. Nžn, ar tikrai tas darželio nelankymo įtaka, gal temperamentas toks, bet dėl darželių - manau, vaikams tas yra gerai - ir socializacijos prasme, ir mokymosi, ir šiaip - man smagu, kai mažoji ten eina su dideliu noru.

Mano pirmasis darzeli lankyti pradejo beveik 4 metuku ir jam adaptacija labai sunki buvo. Su suaugusiais bendra kalba rasdavo viens du, o su vaikais kazkaip nemokedavo zaisti. Aisku, dabar viskas ok, bet adaptacija sunkesne buvo, prireike laiko ir darzelio aukletoju, psichologes pastangu, kol jis ismoko su vaikais zaisti, bendrauti.

O mazaji leidau nuo 2,5 metuku. Ir jis tokiu problemu visiskai neturejo, adaptacija gal pora savaiciu truko. 

Aisku, gali buti kad cia charakteris, kitos savybes. Bet mano patirtis butent tokia. 

Atsakyti

Sunus lanke nuo 2, dukra nuo 3 m. Abiems patiko? Patinka :)

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 17, 02:21)
O kodel nemini moklinio darbo is VDU ir ka jame rase? siaip ir kitos nuorodos buvo is psichologijos ir psichologu, gydytojo  biggrin.gif bet jei niekas neitiko ir niekur neradai informacijos, tai gal sukonkretink, ka konkreciai noretum pamatyti?
pati tada atsakyk, kaip manai kiek laiko vaikas turetu matyti mama per diena?

Zindyti musu pasualyje iki metu manau yra gana gerai , nikur nesakiau, akd visu sviakus reikia zindyti iki mokyklos, neiskraipinek biggrin.gif Kodel, jei nedavei zinduku. vaikai juos turetu tureti ilgai? ir jei zindei ir glaudei metus ir jei paskui palaikai normalu rysi su vaiku, jie turetu kazkaip sirgti ar nesiotis skudurelius vietoj mamos?

Molinis namas ir gyvenimas gamtoje buvo tik pavyzdys, kuris issirutuliojo is bandymas astakyti i klausima, kaip geriasia pragyventi mamai vienai likusiai su 5 vaikais.

Nezinau karu istorios ir kodel kaip prasidejo karai, mes apie tai zinom labai mazai, daugiau zinom apie kokius 5000m, o toliau visi kiti milijonai metu mums nezinomi, kazka paspelioja mokslininkai ir tiek...

Tai kad jame tas pats rašoma - nagrinėjamas (tiksliau perrašomi kitų atlikti tyrimai ir eksperimentai) motinos ir vaiko ryšys iš esmės ankstyvuoju kūdikystės laikotarpiu ir iki metų laiko, bet nieko nėra apie tai, kuo vaikus geriau yra auginti namie iki mokyklos (ar tuo labiau ilgiau). Apie jokius to pliusus/minusus iš esmės ten nėra kalbama. Dar daugiau, netgi Jūsų VDU mokslinis darbas (1991 m.) kalba apie tai, kad darbe cituojami "tyrimai kelia abejonių dėl nusistovėjusios nuostatos, kad vaikui apskritai būtina nuolatinė jo motinos globa" (124 psl.)
Taigi, į Jūsų klausimą Jūsų pačios nuorodos atsako: "Buvimo su vaiku laiko trukmė nėra labai svarbi prieraišumui atsirasti, svarbiausia yra tarpusavio santykių kokybė, vaiko fizinis artumas su tėvais ir asmenimis, kurie juo rūpinasi, jų emocinis šiltumas, švelnumas, tinkamas reagavimas į vaiko signalus. [...] Svarbu pažymėti, kad prieraišumui susiformuoti labai svarbūs pirmieji gyvenimo metai ir ankstyvieji santykiai su mama, tačiau vėliau prieraišumui įtakos gali turėti ir kiti vaikui svarbūs asmenys – seneliai, seserys, broliai, mokytojai ir kt."

Vėlgi, apie ką mes kalbam? Vienoj vietoj sakot, kad geriausia, kai mama su vaikais bent iki trijų metų būna, kitur - kad geriausia iki mokyklos su jais namie sėdėt (iš to ir kilo mano prašymas pagrįsti Jūsų teiginius kažkuo daugiau, nei savo nuomone). Dabar jau atrodo kad ir iki metų visai pakanka, kad vaikas traumuotas neaugtų. Bent jau mano aplinkoje tų, kurios į darbą grįžo anksčiau nei vaikui sukako metai - vienetai. Jos labiau išimtys, nei taisyklė. Dauguma bent iki metų ar dviejų pačios augina.

Nu nu... su penkiais vienai likusiai pasistatyti molinuką siūlėt? Matyt tikrai kažką praleidau unsure.gif

Nu o kada jau tos mamos pradėjo taip masiškai į darbus eiti ir vaikų nebežindyti? Tikrai ne prieš 5000 metų. O karai ir kariniai konfliktai vyko nepriklausomai nuo to, kad moterys namuose su vaikais sėdėdavo. Tai gal visgi ne žindymo trukmėje ir moterų darbe čia priežastis... ne?
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2017 09 17, 08:31)
<p>Koks puikus gyvenimas...prisidaugini ir isvaziuoji i bakuze uzkampy gyventi, kur vanduo sulinyje... pzdc koks geris. </p><p></p>

Gal esme makauleje? Vilniuje pilna sutresusiu bakuziu ir landyneemis paverstu buvusiuu bendriku kambariu.
Man uzkampis asocijuojas su naujausiomis technologijomis.
Nepriklausoma elektra, sildymu, visais patogumais, 4G internetu+ gal net 5GHz technologijomis paremtaa prieiga is kokio nelabai ttolimo sviesolaidinio.
Problema, kad uzkampyje reikes normalaus dzipo, ne tokio pokazuchinio ala miestieciams. Vokietijoje ir UK beveik i kiekviena kaimeli asfaltas, LT - nevalomi keliai, bet Aliaskoj irgi nevalomi neretai
Atsakyti