Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(Agrefa @ 2017 09 16, 04:46)
Auksiniai žodžiai  smile.gif ! Gera akiai ir širdžiai, kai skaitai taisyklingai parašytus žodžius.

Afygiet...
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 09 16, 02:36)
Kad vaikams būtų gerai reikalingi fiziškai sveiki, psichologiškai ir emociškai stabilūs tėvai. Jie turi ne tik mylėti vienas kitą, bet ir suprasti savo bei partnerio fizinius, psichinius, emocinius poreikius ir mokėti į juos atsiliepti bei  juos patenkinti.
Tokie du žmonės yra pajėgūs ir susikurti "modelį" kuriame ir jų, ir jų vaikų poreikiai bus maksimaliai patenkinti, ir keisti savo pradines vizijas ir lūkesčius, jei to reikia,  atsižvelgiant į gyvenimo aplinkybes.
Aš iš esmės sutinku, kad gerai yra vaikui augti prižiūrimam mamos, name su erdviu kiemu, turint keletą panašaus amžiaus brolių ar seserų. Tačiau nemanau, kad tiesiog formaliai sukūrus tokias sąlygas, bet kurio vaiko poreikiai bus automatiškai patenkinti. Ir juo labiau, kad nesukūrus tokių sąlygų nėra kito būdo patenkinti vaiko poreikius.

Manau sita terorija suvokia ir zino visi, klausimas buvo apie fizine sios busenos israiska, apllinka, kurioje patogiausia ir paprasciausia tokia busena palaikyti.
Pvz. Ar dirbant pamainom po 12 val , paliekant vaikus nuo 6-9 men su auklem ta fizine sveikata, stabilumas ir t.t. ilgai islieka?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2017 09 15, 22:35)
Mazojoje Lietuvoje... Klaipeda mano gimtine. Taigi, taigi... Kur gi tos molines trobos? Siaip teko ganetinai artimai bendrauti su Vytautu Šliogeriu, ansai apie molines trobas kazkaip neuzsimine. Keista.

Klaipedos rajone.
Atsakyti

Manau sita terorija suvokia ir zino visi, klausimas buvo apie fizine sios busenos israiska, apllinka, kurioje patogiausia ir paprasciausia tokia busena palaikyti.
Pvz. Ar dirbant pamainom po 12 val , paliekant vaikus nuo 6-9 men su auklem ta fizine sveikata, stabilumas ir t.t. ilgai islieka?
Papildyta:
Klaipedos rajone.

Ubuntu, kodel tu uzsiciklini ties pamaininiu darbu???

Jau kazkuriame poste rasiau.

Nezinau kaip kitur, bet LT butent tokius darbus dirbancios mamos ilgiausiai ir augina vaikus pacios namuose. Nes paprasciausiai "neiperka" aukliu paslaugu ir joms dirbti neapsimoka. 

I darbus anksciau grizta tos moterys, kuriu pajamos didesnes, darbas dazniausiai "protinis" ir tikrai ne po 12 val. Pvz as kai grizau i darba, mano antram maziui buvo 9 men, bet dirbau po 4, max 6 val. 

Atsakyti
O as dirbu savo malonumu. Kas man patinka, o ne uz ka daugiau pinigu moka.
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 16, 11:37)

Kad tokius dalykus žino dauguma - tikiu. O štai ar dauguma suvokia ir ar sugeba taikyti - abejoju.

Remiantistuo, ką parašiau, nematau jokios naudos kurti kažkokį teorinį "fizinį įgyvendinimą" statistinei šeimai. Nes realybėje vis tiek tenka rinktis konkretiem dviem žmonėm pagal abiejų poreikius, norus ir atsižvelgiant į galimybes.

Ir aš neturiu patirties pamaininio darbo po 12 valandų, paliekant vaikus auklei, tai negaliu atsakyti į tokį klausimą. Man asmeniškai ne pamaininis, bet kartais ir po 12 valndų darbas, paliekant vaikus auklei, per tuos 9 metus nuo pirmo vaiko gimimo iki antram suėjo 3 metai, fizinei sveikatai nepakenkė. Vaikų fizinei sveikatai irgi nepakenkė. Na dėl stabilumo tai toks subjektyvus dalykas - aš save laikau stabilia, bet paklausus psichopato jis irgi ko gero atsakytų tą patį biggrin.gif

Mano nuomone, motinystė/tėvystė nėra įgimtas instinktas. Man tai yra kaip dovana, talentas, pašaukimas. Kiekvienas žmogus gali vaikus auginti, kaip ir dainuoti, šokti, groti. Ir kuo labiau mokinsiesi, stengsiesi, tuo geriau tą veiklą atliksi. Bet aukštumas pasiekia tie, kurie turi dovaną, ją puoselėja, ir, neretai, dar išorinės aplinkybės būna palankios. Todėl kaip nepulčiau dieną naktį griežti smuiku tikėdamasi tapti antra Vanessa Mea, taip ir nepulčiau gimdyti būrio vaikų. Abiejose šiose srityse mano "talentai" yra gerokai žemiau vidutinių. Bet žmones, kurie turi talentą ir jį puoselėja laikau dovana visai žmonijai. Nežinau, gal kiti nejaučia, bet aš jaučiu - pabuvus vienoje daugiavaikėje šeimoje išeini išužta galva ir norisi tik pailsėti, o kitoje pabuvus išeini su šypsena ir gali eiti kalnus versti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 16 rugsėjo 2017 - 19:42
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 16, 11:37)
Papildyta:

Klaipedos rajone.

Manau kad i jusu klausima atsake ne viena ir ne dvi oponentes. Viskas priklauso nuo konkrecios seimos poreikiu ir prioritetu.

TArkim, cia kelios pasidalino patirtimi kaip rase jos,net ju mamos diplominius darbus ir derino tai su vaiku auginimu.
As asmeniskai negalejau priziureti vaika ir atlikti diplomini projekta. Tai itakojo mano darbo specifika. O Asaka kaip ir jos mama rase diplominius darbus, pagrindinis irankis buvo knygos-informacijos saltinis. Bet kaip skirtingai jos tai realizavo. Cia jus pastoviai sakote kad auginti vaikus yra zuikio dainos, mano gi galva tai didziausia atsakomybe reikalaujanti daug pastangu, ir ne visada galima suderinti nesuderinamus dalykus.

Na tarkim mano atvejis, vadovaujantis pagrindiniu principu - kas geriau vaikui. Mano vaikui geriau buvo buti su mociute nei likti su manim, kur pilna cheminiu preparatu.

Kita vertus, kaimas ir t.t. ne visiem vaikam tinka ir patinka, jie kaip suauge zmones, turi savo pomegius. Mano seimoje yra alergiska mergaite, kuri budama kaime geria preparatus, slopinancius alergija, suprantama kad kad vaikui geriau augti ne kaime.

Vaikai, kurie tikslingai nuo mazumes siekia kokio tikslo, na tarkim, muzika, ankstyvos vaiksytes dirba ties atlikimo technika, ta pati daile. Kad ir sportas jei tu rimtai sieki rezultatus, kaime nelabai yra salygos.

Bent jau musu seimos sodyboje vaikai mielai leidzia atostogas. Ir tai ne visi gali.

Taigi kas geriau vaikui, seimai, sprendzia kiekviena seima. Aciu Dievui kad galima siais laikais rinktis modelius, kurie pilnai aptenkins seimos nariu tiek fizines tiek dvasines reikmes.

As surpatau kad Klaipedos raj., Kur konkreciai, vietoves pavadinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 16 rugsėjo 2017 - 19:39
QUOTE(Moonte @ 2017 09 16, 20:32)
As surpatau kad Klaipedos raj., Kur konkreciai, vietoves pavadinimas.

Tokiu namu maciau vazinedama po kaimus nuo Klaipedos link Silutes toje puseje. viename net buvau viduj, kaimo nebepamenu apie 25 km nuo Klaipedos. Savivinkai paskojo, kad namas dar vokieciu statybos. Ten daug ir raudonu plytu namu ir tikrai yra drebtu is molio.
Stai viena dabar radau skelbima, va tokie namai :
http://rinka.lt/skel...dyba-id-4101701
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 16 rugsėjo 2017 - 22:09
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 16, 23:04)
Tokiu namu maciau vazinedama po kaimus nuo Klaipedos link Silutes toje puseje. viename net buvau viduj, kaimo nebepamenu apie 25 km nuo Klaipedos. Savivinkai paskojo, kad namas dar vokieciu statybos. Ten daug ir raudonu plytu namu ir tikrai yra drebtu is molio.
Stai viena dabar radau skelbima, va tokie namai :
http://rinka.lt/skel...dyba-id-4101701
[right][snapback]71801314[/snapback][/right]

Reiskia konkreciai nieko biggrin.gif . O gal ukiniius pastatus ar tvartus matei?

Baisu kas tavo skelbime. Vilniuj 1 k buta, Kaune net 2 ju galima nusipirkt uz ta smirdancia, be patogumu bakuze. Tokioj vaikai tik alergine bronchu astma gautu, vos tik isikele. Jau isivaizduoju kas viduj, kad net foto vidaus nera( ir nepasakok pasaku, as dirbu su nk, " kas baisu - to nerodom ":D ). Cia nebent viska griaut ( tu nors zinai kokiu salut poveikiu duoda asbesto stogas?) ir uz zemes sklypa tokia suma, nes salia pusyno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 16 rugsėjo 2017 - 22:28
QUOTE(pagyvenus @ 2017 09 16, 20:32)
Kad tokius dalykus žino dauguma - tikiu. O štai ar dauguma suvokia ir ar sugeba taikyti - abejoju.
Remiantistuo, ką parašiau, nematau jokios naudos kurti kažkokį teorinį "fizinį įgyvendinimą" statistinei šeimai. Nes realybėje vis tiek tenka rinktis konkretiem dviem žmonėm pagal abiejų poreikius, norus ir atsižvelgiant į galimybes.
Ir aš neturiu patirties pamaininio darbo po 12 valandų, paliekant vaikus auklei, tai negaliu atsakyti į tokį klausimą. Man asmeniškai ne pamaininis, bet kartais ir po 12 valndų darbas, paliekant vaikus auklei, per tuos 9 metus nuo pirmo vaiko gimimo iki antram suėjo 3 metai, fizinei sveikatai nepakenkė. Vaikų fizinei sveikatai irgi nepakenkė. Na dėl stabilumo tai toks subjektyvus dalykas - aš save laikau stabilia, bet paklausus psichopato jis irgi ko gero atsakytų tą patį  biggrin.gif
Mano nuomone, motinystė/tėvystė nėra įgimtas instinktas. Man tai yra kaip dovana, talentas, pašaukimas. Kiekvienas žmogus gali vaikus auginti, kaip ir dainuoti, šokti, groti. Ir kuo labiau mokinsiesi, stengsiesi, tuo geriau tą veiklą atliksi. Bet aukštumas pasiekia tie, kurie turi dovaną, ją puoselėja, ir, neretai, dar išorinės aplinkybės būna palankios. Todėl kaip nepulčiau dieną naktį griežti smuiku tikėdamasi tapti antra Vanessa Mea, taip ir nepulčiau gimdyti būrio vaikų. Abiejose šiose srityse mano "talentai" yra gerokai žemiau vidutinių. Bet žmones, kurie turi talentą ir jį puoselėja laikau dovana visai žmonijai. Nežinau, gal kiti nejaučia, bet aš jaučiu - pabuvus vienoje daugiavaikėje šeimoje išeini išužta galva ir norisi tik pailsėti, o kitoje pabuvus išeini su šypsena ir gali eiti kalnus versti.

Sugeba igyvendinti vienetai biggrin.gif
Taip viskas teisinga, ka rasot, taip butent visiems skirtingai kazkas. Galima kazkiek pasidalinti savom patirtim, kas mums suveike ir galima teoriskai pasvarstyti , kaip zmogui augti ir vystytis geriau. Kazkaip man sunku patiketi, kad pvz jei vaikas mamos nuo keliu menesiu nebemato per dienas ir nera zindomas, kad jam sveikatai tai niekaip neatsiliepia...Lietuvoje tikrai turime gana palakius istatymus, mamos bent iki metu gali pabuti su vaiku ir jei nori ir iki 2-3. Va ka stebiu Airijoje gana daug baimiu pas vaikus labai daug tokiu pirisrisimu, kurie reiskia vaiko liudesi ir artimo zmogaus nebuvima, kaip pirstu ciulpimas, nes suaugus, to skudureliio tampymasi visur su savim, soskiai vos ne iki mokyklos , paskui nutukimas, depresijos ir t.t. tamos baimes pas vaikus, voru bijo ir t.t. manu tai siejasi su tuo, kad mamos labai mazai kuri is vis zindo ir labai daug iseina vos ne is kart i darbus max 6 men atostogu ir viskas cia su nestumo metu, kiek nori tiek imi pries gimdyma, paskui kas lieka po...Ir nors vaikai isauklejami labai graziai dazniausiai mandagus ir t.t. bet truksta tu mamu. Cia nezindoma pvz del to, kad ilgai reiks susilaikyti negerti ir negales iseiti out...
Taigi ir einam i vakarus ir kopijuojam viska ir dazniausiai negerus dalykus.
Visgi kad ir statistinia seimai galima manau siokius tokisu kriterijsu nubresti ,ka daro ir psichologai, pvz kad kudikiai bent iki 2 m gautu mamos piena, kad vaikas butu su vienu is tevu arb aratimu zmogumi bent iki 3 m , su kuriuo galetu uzmegsti glaudzius rysius, kad mama nepervargtu darbe ir kad galetu grizusi pabendrauti su vaikais ne 7 min(tokia lyg statistika Lietuvoje) kad ir vyresni vaikai, jiems irgi tevu reikia.
O kaip tai igyvendinti , aisku visi sprendzi apgala save.
Mano pasiulytas nuosavas namas , kiemas ir darzas , isprendzi atokias problemas, kaip pajamos tuo metu, kai mama su mazais vaikais. Jei namas portingai pastatytas, tai lesu jam reiks maziau islaikymui, nei butui, tiagi jau pajamu rieks maziau, toliau, jei bus protingas darzas, sodas, tai velgi maisto bus savo, sveiko, vel lesu uzdirbti reiks maziau, taigi tevai nejaustu tokio spaudimo dirbti labai daug,kad patenkinti bent butuniausius poreikius. O toliau priklasuo nuo seimos prioritetu ir noru...

Sutinku , bet ne visiems ir duodamas tas pulkas vaiku dabar ir vieno susilaukti daug kam yra problema.

O del atmosferu seimose, tai manau nesvarbu kiek tu vaiku, pas vienus matai meile sutarima, ir ten gera, kitur to nera. Kaip ir sakiau Airijoje matau kartais siema su vienu ar dviem vaikas bet apleisti , nu ne tiesiogiai paleisti, bet dvasiskai badauja tos meiles ir demesio prasme, o matai seima su 4 vaikais ir tevams uztenka demesio kiekvienam. Viena kart net klausiau dukters klasiokio seima buvo.( Nu mes kartais susitinkam seimos su vaikais kokioj zaidimu aikstelej visi. ) Sakau kaip jus su 4 susitvarkot , tetis juokiasi , sako nesusitvarkom, mama galvoja, kad jie su manim, as ,kad su ja, oi sako buciau namie duagiau kaip zmona buna isproteciau, sako nezinau kaip ji tvarkosi, as sako tik sestadieni pasiimu juos daugiau vienas, kad ji pailsetu , nezinau sako , jos vietoje pabegciau ir nebegrysciau(nu su jumoru toks zmogelis, labai fainai viska pasakojo) bet matau, kad ju seimoje gera, abu tikrai rupinasi vaikais, ir meiles visiems uztenka, maistukai kiekvienam sudeti, kiekvieno paklausia ka jis noretu, apsikabina ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Gervuogine @ 2017 09 16, 14:06)
Ubuntu, kodel tu uzsiciklini ties pamaininiu darbu???</p><p></p><p>Jau kazkuriame poste rasiau.</p><p></p><p>Nezinau kaip kitur, bet LT butent tokius darbus dirbancios mamos ilgiausiai ir augina vaikus pacios namuose. Nes paprasciausiai "neiperka" aukliu paslaugu ir joms dirbti neapsimoka. </p><p></p><p>I darbus anksciau grizta tos moterys, kuriu pajamos didesnes, darbas dazniausiai "protinis" ir tikrai ne po 12 val. Pvz as kai grizau i darba, mano antram maziui buvo 9 men, bet dirbau po 4, max 6 val. </p>

neuzsiciklinau, sneku apie tai, kas mano manymu kenkia sveikatai tiek mamos, tiek vaiko. Aisku po 2-4 val per diena kazko baisaus gal neatsitiks, nors visgi man atrodo 9 men labai dar mazas vaikas tokiam atsiskyrimui, bet kai reikia tai reikia, bet tai nera geriau vaikui, nebent mamai biggrin.gif Sakyciau nuo 2-3 m jau gana normaliai pabutu 4 val ir ne su mama, bet geriau su teciu ar mociute nu arba labai jau gera aukle. Bet 8 val kasdiena issiskyrima, manau, tik jau mokyklionio amziaus vaikui lengvaiusia isgyventi. O mazam vaikuikui isbuti tik veinam darzelyje tarp svetimu zmoniu tikrai nelengva. Taip vaikai prisitaiko, prie visko prisitaiko ,..Bet tai kas vyksta msuus civilizacijoje man vsiai nepatinka, labai daug smurto, zudyniu, nusiklatimu, karu...kazka mes zmonija darom ne taip...
Oi iperka zinok tas aukles, mano viena pazystama isejo i darba kai vaikui sukako 1 m nors uzdirbo tik minimuma, as motyvu taip ir nelabia supratau, nes jai likdavo labia mazai.
As kai sakiau kad dirbau po 14val, tai as dirbau tik 1 menesi, siaip ismeginti save norejau, ieskojau Lietuvoje kuom cia uzsiimti, tai su manim dirbo moterys, kurios beveik visos turejo vaiku, kas maziukus, kas jau didelius. Mano manymu po tiek aplamai negali zmogus dirbti, o moteris su vaikais ypatingai..nes nebegyveni tas 4 dienas kai dirbi, tai tik miegi ir dirbi, o tas 4 laisvas tai viena kol atsiciuhini po tu 4, paskui tvarkaisi, siek tiek pasiilsi ir vel i laza, man baisu...
Pvz man dabar siek tiek daugoka dirbti 35 val per savaite, nors ir turiu valanda pietums pasiimu vaikus is mokyklos paduodu pietus, pabunu su jais paskui tik 2 val dar darbe ir gristu, bet pavargstu dar ir mokslai, bet negaliu dabar maziau dirbti, nes reikia ismokti, bet idealu butu man dirbi puse dienos, manau butu pats tas su pradinukais vaikais, neidelizuoju, kad vaikams taip gerai, nera gerai , bet toks gyvenimas...
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 16, 23:34)
Kazkaip man sunku patiketi, kad pvz jei vaikas mamos nuo keliu menesiu nebemato per dienas ir nera zindomas, kad jam sveikatai tai niekaip neatsiliepia...

O kaip atsiliepia? Aš perskaičiau visas Jūsų pateiktas nuorodas ir nieko, apart to, kad "būtų geriau", ten nėra (nekalbant jau apie tai, kad aš pateikiau nuorodas į mokslininkų tyrimus, o Jūs - į delfi, tavovaikas ir pan. svetaines, arba tarybinių mokslininkų išvadas...). Dar labiau nekalbant apie tai, kad ten nieko nėra apie tai, kuo mamos sėdėjimas namie su vaikais iki mokyklos yra jiems taip labai būtinas (išskyrus vieną pop straipsnį, kuris nurodo "daug tyrimų" ir nieko daugiau). Radau tyrimų apie žindymo ir patikimo žmogaus buvimo šalia būtinybę max iki metų (tam tikrais atvejais - pusantrų). Toliau - teoriniai "galimai geriau" be jokio aiškaus atsakymo kuo geriau. Arba žindymo bei prieraišios tėvystės propaguotojų nurodymai, kad "yra daug tyrimų, kurie patvirtina..." bet jokios info apie tai, kokie tie tyrimai, ką jie rodo, kaip jie atlikti ir kas ten parašyta. Jei jau tų tyrimų tiek daug, tai kur jie? Kodėl taip sudėtinga juos rasti? Net ir ta moteriškė, kuri vieną gentį stebėdama savo prieraišios tėvystės privalumų atradimus padarė, nors net mokslų baigti nesugebėjo (jei galima tikėti Wikipedia), taip pat kalba apie vaiko-mamos artumo būtinybę iki tol, kol tas vaikas šliaužti pradeda, o toliau jau bendruomenė įsijungia...

Aš pati maitinta iki metų. Jokių problemų su sveikata neturiu iki šiol. Ar tai reiškia, kad man dar reikia laukti, kol galimai atsilieps? Mano vaikai žindyti tikrai ne iki mokyklos, nė vienas pirštų nečiulpia, čiulptukų nė vienas apskritai nenaudojo, jokių skudurėlių nesinešioja, net peršalimais ar kitom virusinėm/užkrečiamom ligom praktiškai neserga ir t.t. ir pan. Vėliau pradės?

Tos molinių namų diskusijos apskritai visiška nesąmonė. Kam tinka ir patinka - valio. Bet visiškas absurdas yra bandyti įrodyti, kad visiems tai "galėtų tikti", nes tai tiesiog nesąmonė.
Papildyta:
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 16, 23:50)
O mazam vaikuikui isbuti tik veinam darzelyje tarp svetimu zmoniu tikrai nelengva. Taip vaikai prisitaiko, prie visko prisitaiko ,..Bet tai kas vyksta msuus civilizacijoje man vsiai nepatinka, labai daug smurto, zudyniu, nusiklatimu, karu...kazka mes zmonija darom ne taip...

Nes tos primityvios gentys, katros vaikus ant kupros nešiojasi, tai jau niekada nekariauja? biggrin.gif Nu c'mon... Žmonės kariauja ir žudo tikrai ne todėl, kad motinos juos per trumpai žindo ir į darbą eina doh.gif Jei tai būtų tiesa, tai karai būtų tik praėjusio amžiaus "atradimas". Aš aišku ne istorikė, bet kiek mano ribotos žinios siekia, tai smurtas, žmogžudystės, tarpusavio konfliktai ir karai - tikrai ne mūsų kartos išrasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 16 rugsėjo 2017 - 23:33

Ubuntu, o kodel tada tu dirbi???

Atsakyti