Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(given444 @ 2017 10 02, 22:28)
Veganai, kaip ir visi visavalgiai, turi naudoti papildomai vit D (nes saulės pas mus nėra) ir vit B12.
Bet B12 papildų vartojimas nerodo trūkumo veganų mityboje.
B12 trūkumą turi ir visavalgiai, ir jei išsitirtų, patys nustebtų.
B12 tiesiogiai nėra nei augaluose, nei mėsoje. Nes B12 - tai dirvožemyje auganti bakterija. Sveikas žarnynas B12 atsargas gali kaupti iki 7 metų, bet ar visų mūsų tas žarnynas, nualintas neteisingos mitybos per šitiek metų, jau toks yra sveikas?

.
mitas. ir vėl lobistai pasitarnavo. smile.gif
o apie mėsos šalutinį poveikį žinoma visiems?
na taip gausit tą geležį, tas omegas, bet gausit ir užsikimšusias sieneles, antrojo tipo diabetą, ikidiabetines būkles, oi, oi, visą puokštę. kraujospūdį. blogąjį cholesterolį. nemigą. norėsis pogulio atsigult.
eyes wide open.
eyes wide open.

B12 yra kiaušiniuose. Kame logika atsisakyt produkto, kuriame visko yra dėl pakaitalo? Papildas tėra papildas, o kiaušinis - kartu ir maistas. Suvalgai kiaušinį - pasisotini, o valgydamas papildą ar pasisotinsi?
O dar papildų kainos. Nebais daug žinau pvz, kad prastesnis pakaitalas (nes iš papildų pasisavinama viskas prasčiau, negu iš maisto produkto, visur juk deklaruojama, kad papildas tik papildas, o ne bazė) kainuotų daugiau, nei originalas..)

Lobistų tarp papildų gamintojų ar platintojų pilna, net neabejoju. Tas sveikos mitybos vajus kažkam neblogus pinigus neša..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 03 spalio 2017 - 07:18
Tai kaip su Zemes naudingosiomis iskasenomis? Auksas, nafta ir t t. Veganai nesinaudojat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 03 spalio 2017 - 07:22

Butent.
Kodel mane ir domina ribos, kur yra humanizmas, o kur tariamas.

Humanizmas, kaip zmogaus savasties dalis, tai yra puiku, bet...

Na tarkim, pabegeliai. II pasaulinio karo metu is rytu patrauke i vakarus daug pabegeliu, juos vakarai prieme, zmones integravosi, tapo LOJALIAIS pileiciais. Viskas kaip ir gerai, humaniska zmogiska ir t.t.
Dabartiniais laikais, velgi emigruoja i vakarus is musulmonisku valstybiu. Europieciai juos prieme, suteike garantijas, stoga virs galvu, pasalpas, galimybe dirbti ir t.t. Ir paradoksas, nemaza dalis islamo kovotoju yra kile is vakaru... Keista, zmones gyvendami musu vakaru humaniskoje visuomeneje nepereme to humaniskumo, tapo religiniais radikalais.

Mane domina, kodel? Kur ta human iskumo riba, kada reikia padeti, o kada ne. Kada reikia galetis, kada deretu susilaikyti...
Papildyta:

Analogiskai.

o kodėl išskiriate pabėgėlius? Juk statistiškai daugiau žmonių nužudoma būtent tų humaniškosios visuomenės vaikų-mūsų pačių vaikų. 

Atsakyti

kokia jus buka, o tai kuom gyvulius seria gal oru? jei nustotu auginti gyvulius ir naudotu esamus laukus, tai uztektu 7k tiek,kiek riekai augalinio maisto zmonijai siuo metu ir neliktu bado.

Ne, neužtektų. Kartkartėmis pasiskaitykite vietoje meilės romanų ar googlės kad ir kokią Nacionalinę geografiją. Pravers

Atsakyti

as asmeniskai gyvenu taip kaip deklaruoju, bet va jums matomai mitybos iprociai trukdo smegenim dirbti pajegiai ir suprasti :) kas yra deklaruojama siuo metu i rkokie deklaruojami tikslai, ko yra siekiama ir kad tarp tu dalyku yra kelias, o gal gyvenime nieko nesiekiat, tai ir nesuprantat, kad ne viskas per diena pasistato :) as nevalgau mesos, be siuo metu darzo neturiu didelio ir laukiniu augalu valgau palyginus mazai, tai , palei jus tada  turiu zudyti gyvunus, ir sakot cia logiskas mastymas? suklydau ne amzius ir ne lytis, visgi gyvenimo budas itakoja manau sitoki nesugebejima elementariai mastyti ir nora kandziotis ir kandziotis per visas zinutes, mesos mazai iperkat?

Matau, kad jus domina mano smegenų veikla. Viskas su ja gerai, nusiraminkite, gydausi keliais diplomais, aukštesne už vidutinę alga, skaitomomis knygomis (ne meilės romanais) ir kitais rekomenduojamais vaistais. pabandykite ir jūs.

Pacituokite, kur rašiau, kad turite žudyti laukinius gyvūnus? Įdomu pasidarė.

Atsakyti

cia grazus pavyzdys, kaip Balyje mergaites sukure tokia didele kompanija del plastikiniu maiseliu, kad ji pasieke labai didelius mastus. Kiekvienas musu su kasdininiais pasirinkimais gali pakeisti labai daug. Juk galima maista pirkti ne is maximu, o is smulkiu ukininku ar ne? lietuvoje kol kas tikrai dar ne taip viskas sugriauta, kaip vakaruose, kur vyksta kursai kaip sodinti salotas ... https://www.ted.com/...ic_bags_in_bali

Ir perkame iš ūkininkų, tačiau ne viską ir ne visada. Poreikių vien ūkininkai nepatenkins.

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 10 02, 21:26)
tai būtent, kad buvo visko, bet normaliu atveju viskas pasibaigia, net TU APRIMAI, pasižiūrėk į save, nes biškį susitupėjai ar ne? Nu bet gi ta cvanktelėjusi neaprimsta. Turbūt sutiksi, kad kas prašosi, tas gauna? ax.gif

Ta prasme aprimau? Tai gal dar galvoji, kad tu kažkaip mane apraminai. biggrin.gif Paprasčiausiai forumas darosi neįdomus, bus laikas kai ir mėnesį nerašysiu, tai ką, sėdėsi ir galvosi, kad čia tipo pabėgau dėl tavęs, nes tu kietai kažką pavarei, ar iš vis išeisiu, ypač jei liks tik nauja versija, tai tu vėl prisisvaigsi, kad tu čia taip padarei. smile.gif Galvok, kaip nori, man nerūpi, svarbu tau pačiai geriau.

O taip. Ir tu gavai, prisiprašei. Nes per visus forumo metus kiek čia rašai, neprisimenu nei vieno teigiamo tavo komentaro su atjauta, parama, palaikymu, visada su pasimėgavimu kėlei nuorodas jei kažkas suklydo, palūžo, padarė ne taip, ypač medikai, policija, tarnautojai, ieškojai prie ko prikibti, nebuvo nieko švento, nei ligonių, nei ligų, nei vaikų, nieko, tyčiojaisi iš negražių žmonių, nes tu gi gražOLĖ, vienu žodžiu tik negatyvas, aš tau ne kartą sakiau, kad su ironija rašau tam, kad nepasakyčiau tiesiai šviesiai kažko labai bjauraus tau reaguodama į tavo komentarus, kuriuose žemini žmones.

Aš, skirtingai nei tu, neturiu forume nei draugų, nei priešų, niekam negrasinu, nelinkiu blogo, nes tai kvailumo požymis. Yra patinkančios narės ir ne. Tik tiek. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 03 spalio 2017 - 07:47

Pastebėjote, kad visaėdžiai paprastai nepuola aiškinti, kad kiti neišmanėliai turi valgyti viską/ o štai vegetarai manosi turį teisę visaip kaip spausti. 

Nei tokių laidų žiūriu, nei čia įdomu. Kai bus pagrįsta ilgalaikiais tyrimais-bus kita kalba. O kol kas tik įtikėjusių bla bla bla.

Atsakyti
QUOTE(Anonymous2017 @ 2017 10 03, 09:28)
<p>Pastebėjote, kad visaėdžiai paprastai nepuola aiškinti, kad kiti neišmanėliai turi valgyti viską/ o štai vegetarai manosi turį teisę visaip kaip spausti. </p><p>Nei tokių laidų žiūriu, nei čia įdomu. Kai bus pagrįsta ilgalaikiais tyrimais-bus kita kalba. O kol kas tik įtikėjusių bla bla bla.</p>

https://youtu.be/z0O_VYcsIk8
Atsakyti
Nžn ir nepretenduoju į kokį tiesos monopolį, bet man atrodo, jog visi mes esame gerokai skirtingi ir turime ieškoti sau tinkamiausio mitybos būdo. Esu iš tų, kuriems gaila gyvūnų, bet negaliu be mėsos. Esu bandžiusi būti vegetare, baigėsi liūdnai (tada dar, aišku, tiek informacijos neturėjau). Šiuo metu esu atradusi tokį pusiau paleo maitinimosi būdą, kai stengiuosi minimaliai vartoti cukraus, baltų miltų, pieno produktų. Valgau daugiausiai vaisius, daržoves, riebalus, mėsą, kai kurias kruopas. Be mėsos jaučiuosi alkana ir mano hemoglobinas krenta (irgi turėjau visą gyvenimą su juo problemų, gausios mėnesinės ar dar kažkas). Taip taip, žalios žolės, viskas ok, sultys, dilgėlės, lapai, darau, bet be mėsos man niekaip. Kažkuriame veganų forume komentavo, kad jei jaučiuosi alkana pavalgiusi be mėsos, tai vadinasi, turiu kirminų smile.gif Nesiginčiju, nes sunku įrodyti.
Beje, nuo tokios mitybos pasitaisė sveikata-praktiškai nebesergu peršalimo ligomis, na, mažytė kokia sloga būna ar lengvai praeinantis virusas. Jaučiu, kad man tikrai nelabai tinka pieno produktai, o žalieji kokteiliai ir trumpas pabadavimas daro stebuklus.
Given, bet vis tik aš esu egoistė ir galvojanti pirmiausia apie save-jei aš alkana be mėsos ir ją vartodama jaučiuosi gerai ir vis geriau (drįstu pasakyti), tai jos ir neatsisakysiu. Moraliniai dalykai man nueina į kitą planą. Ir manau, kad taip mąsto dauguma žmonių. "Man skanu" taip pat yra svarus argumentas. Nes žmogus yra būtybė, linkusi į malonumus, nors paskui už juos ir tenka sumokėti smile.gif
Beje, jei paskaitinėtumėte veganų ir paleo būdu besimaitinančių žmonių forumus, pastebėtumėte, kad tikrai nėra taip, jog kažkoks vienas mitybos būdas tinka visiems žmonėms. Daugybė žmonių atsikrato įvairių sveikatos negalavimų maitindamiesi vienokiu ar kitokiu būdu, bet daug lemia individualios organizmo ypatybės bei kiti, kartais mums nesuvokiami, faktoriai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristi_na: 03 spalio 2017 - 08:52

Norejau sita ikelti :D

Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2017 10 03, 06:16)
B12 yra kiaušiniuose.

biggrin.gif

o ko dar ten yra?
viso kito briedo, kuris sukelia jums ligas.

tai B12 yra visam maiste, kuris yra fortified su B12, augaliniam piene, mielėse ir tt. bet geriausia gert gryną papildą.
aš šiuos du papildus B ir D rašau kaip į maisto kainą ir nesuku galvos.
su grynais papildais negaunu nei cholesterolio, nei riebalų sankaupų kraujagyslių senelėse, kurie įtakoja Alzheimerį, aterosklerozę, demensiją ir nuotaikų svyravimus.
geriau nesu jautusis.
miegu po 5-6val, energy nuolat stabil and up.
mėsą valgydama regularly 7 -9val miegodavau, ir tai po mėsos pogulio patraukdavo.
sportas - nuolat, HIIT trefkės (jei kas nusimanot apie tai), nuolat ant dvirkos.
nuolat kūrybinių minčių pilna.
dar jogą pradėjau.
nu žodžiu,
Bring sally up atsispaudimai....
Kaifas, ne gyvenimas. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 spalio 2017 - 11:09