Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 10 16, 12:34)
Jums alyvuoges tolygios kiaulei? Jums gyvunas vienodas su augalu? jus pati pjaunat gyvunus, galetumet papjauti? vaikus mokinat isdoroti kiaules, jas pjauti?

Neatsaket i klausima valgytumet suniuka, o gal valgot ? pagal ka renkates mesa,kuria valgot?

Abu gali būti mano maisto raciono dalimi, o ką? Jei reikėtų, tai ir pjaučiau, ir vaikus to išmokinčiau. Mano vyras medžioja ir žvejoja. Vaikai kol kas šiomis veiklomis nesidomi, bet jei norės - galės domėtis ir kartu eit.

Kaip ir daržoves - pagal tai, kas mūsuose auga ir pagal tai, kas pasiūloj yra. O Jūs pagal ką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 16 spalio 2017 - 13:08

tai ir buvo klausimas, kodel? kas tas kulturiskai, tai is emes galetum sunis valgyti, juk mesa?

Taip, iš esmės galėtume. Tačiau taip jau susiklostė, kad lietuviai nei šunų, nei arklių nėra linkę valgyti. Gyventų kitur-valgytų ir kokius vabalus.

Atsakyti

Tai aisku maistas priklauso nuo kulturos ir tradiciju, bet ti gi nevalgau visko, kuo tave vaikysteje maitina. Kiekvienas zmogus atsirenka. Man tik idomu, kad kai tu atsirenki ko nevalgyt, tai vadinama samoningumu, o kai visavalgiai nevalgo kai kuriu produktu - skoniu. Be to, as suprantu Given, ji tikrai vegetare del moraliniu klausimu. O tu ne. 

Tai va ta ir sakiau, mes priklausom nuo sistemos, kurioje isaugom, ji mus uzprogramuoja, mums duoda pvz 10 dalyku is kuriu mes tariamai renkames. Samoningumas yra ivairiu lygiu, pirmiausia bent tai pamatyti reiktu :) ne pagal skoni renkames, skonsi musu isitikinimu, steriotipu rinkinys, kai samoningumas siek tiek paauga, kaip ir sakiau, skonis labai lengvai keiciamas nuo musu poziurio, minciu. 

Tam daug turiu pavyzdziu is gyvenimo, zmogui skanu ,kol nesuzino ka valgo, tada pasidaro slysktu :lol:

Given yra vegane, kiek supratau ir del gyvunu geroves ir del savo sveikatos, as nevalgau mesos, pirmiausia todel, kad man jos paprasciausiai nereikia, kaip galima valgyti savo jaunesniuosius brolius? bet su tuo as gaunu bonusus ir geresne sveikata ir nereikia del manes zudyti gyvunu.

O dabar mokausi gyventi ir be pieno, ir kiausiniu :)  

Atsakyti

Abu gali būti mano maisto raciono dalimi, o ką? Jei reikėtų, tai ir pjaučiau, ir vaikus to išmokinčiau. Mano vyras medžioja ir žvejoja. Vaikai kol kas šiomis veiklomis nesidomi, bet jei norės - galės domėtis ir kartu eit.

Kaip ir daržoves - pagal tai, kas mūsuose auga ir pagal tai, kas pasiūloj yra. O Jūs pagal ką?

tai suniukai, ir arkliai, ir gulbes pas mus gyvena, kodel ju nevalgot? ir net daug kas augina, seria metu metus ir veltui, ne taip kaip kiaule :) 

Atsakyti

Taip, iš esmės galėtume. Tačiau taip jau susiklostė, kad lietuviai nei šunų, nei arklių nėra linkę valgyti. Gyventų kitur-valgytų ir kokius vabalus.

Kodel ? as iznau, tai ka sakot as ta pati sakiau, klausiu kodel taip yra?

Atsakyti

tai suniukai, ir arkliai, ir gulbes pas mus gyvena, kodel ju nevalgot? ir net daug kas augina, seria metu metus ir veltui, ne taip kaip kiaule :)

ir vabalai pas mus auga. Nevalgom. Negi manai, kad viskas, kas ropoja, turi būti visavalgių valgoma? 

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 10 16, 14:26)
tai suniukai, ir arkliai, ir gulbes pas mus gyvena, kodel ju nevalgot? ir net daug kas augina, seria metu metus ir veltui, ne taip kaip kiaule smile.gif

Ar sito klausei savo diedo visu pirma? Vaiku?
Atsakyti

Kodel ? as iznau, tai ka sakot as ta pati sakiau, klausiu kodel taip yra?

Lygiai dėl tos pačios priež\asties, dėl kurios žaliavalgiai nevalgo savo kambarinių augalų. Arba žolės kieme.

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 10 16, 14:26)
tai suniukai, ir arkliai, ir gulbes pas mus gyvena, kodel ju nevalgot? ir net daug kas augina, seria metu metus ir veltui, ne taip kaip kiaule smile.gif 

Dešros iš arklienos kažkada esu ragavusi. Kitų pasiūloje nėra, tai ir nevalgau. O Jūs ąžuolo lapus valgot? Gėles namuose apkramtot? Vyro parneštą gėlių puokštę suvalgot? Pelkių dumblius? Medžių žievę? Krūmų/medžių ūglius arba šaknis valgot? Jei ne, tai ar dėl to kaltinate savo tėvus ir "sistemą"? Kodėl nekeičiat savo požiūrio ir nepradedat valgyti visko, kas auga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 16 spalio 2017 - 13:41

Dešros iš arklienos kažkada esu ragavusi. Kitų pasiūloje nėra, tai ir nevalgau. O Jūs ąžuolo lapus valgot? Gėles namuose apkramtot? Vyro parneštą gėlių puokštę suvalgot? Pelkių dumblius? Medžių žievę? Krūmų/medžių ūglius arba šaknis valgot? Jei ne, tai ar dėl to kaltinate savo tėvus ir "sistemą"? Kodėl nekeičiat savo požiūrio ir nepradedat valgyti visko, kas auga?

:D  :D  :D 

Atsakyti

Lygiai dėl tos pačios priež\asties, dėl kurios žaliavalgiai nevalgo savo kambarinių augalų. Arba žolės kieme.

ivardinkit ta priezasti, nes kol kas nieko nesuprantu. Kambariniai augalai daznai buna nuodingi, o zoles tam tikras, valgomas valgo zmones :) 

Atsakyti

ivardinkit ta priezasti, nes kol kas nieko nesuprantu. Kambariniai augalai daznai buna nuodingi, o zoles tam tikras, valgomas valgo zmones :)

yra pilna gėlių, kurios nenuodingos. Kodėl jų nevalgote? Žolė kieme nenuodinga-kodėl nevalgote? 

Tai ir mes valgom tam tikras mėsas. Bet ne visas. Kaip ir jūs-žoles, bet ne visas. Berods aiškiau nebepaaiškins jums niekas.

Atsakyti