Sveikos, gal kuri nors darė prie kūdros alpinariumą? Valė mano kūdrą ir supylė žemių krūvą prie pat vandens, na kad jų nereikėtų lyginti sumąsčiau, kad būtų labai gražu alpinariumas padaryti. Pagrindinė problema dabar matosi kad bus žemių sulaikymas nuo byrėjimo, o ypač tai į vandens pusę. Ar akmenimis bandyti apdėti, ar kokiais augalais užsodinti? Kaip man padaryti tą paribio zoną tarp vandens ir alpinariumo? Norėčiau kad kažkoks natūralus perėjimas būtų
Proza --> vakar internete ieškojau, bet visur pilna info, kaip kalnelį lygumoj sudėti, o prie tvenkinėlio, tai
Aš savajam "šedevrui" viršūnėj visus augaliukus išroviau, persodinau žiemai kitur ir pripyliau aukštesnį kalnelį, per žiemą susiglės, galėsiu pavasarį vėl atgal augaliukus susodinti. O žemė sukrito, kad "statybos" darbais užsiėmiau pavasarį
Alpinariumams tinka visos svogūninės gėlės. Pačios tinkamiausios visos žemos, maždaug iki 25 cm. aukščio. Tokias gėlės lengva suderinti. Bet ir didesnės, net pačios aukščiausios tulpės bei daugiažiedės margutės neturėtų būti kategoriškai atmestos. Tik didelėms gėlėms reikia sumaniai parinkti vietą. Pavyzdžiui, prie didelio akmens šlaito apačioje tiks stambios gėlės. Gražu, jei aukštos tulpės iškyla už kokio nors didesnio spygliuočio kadagio ar puskiparisio. Tarpuose tarp daugiamečių taip pat gražiai atrodys šiek tiek už jas aukštesnės svogūninės gėlės. Plačiau apie svogūnines gėles alpinariumuose skaitykite straipsnyje Žiedai alpinariume pirmieji pavasario artistai.
Norėjau pakausti - ar jūs sodinat į alpinariumus svogūnines gėlytes? Aš buvau prieš, nes norėjau tik visžalių, bet vis tiek pasodinau 5 hiacintus ir keletą geltonų krokų Tulpių ar narcizų tikrai nesodinsiu
Ačiū
Bet dabar vaizdas jau kitoks... Viršūnė "plika", sukeltas kauburiukas, kai kas jau užmigęs žiemos miegu... Kai kas perkeltas į kitą vietą...
Ryt nufotkinsiu
Sveikos, alpinariumų puoselėtojos. Ar sėsite savo alpinariumams gėlių? Pas mane dar nepilnai apželdintas, vis dar kuriamas, tai šiemet ketinu portulakų, įvairiaspalvių kraujažolių, žemuogių, liūtpėdžių, aubrečių, alpinių astrų, vaistučių, karpažolę, siūlinę žemenę, kalninį dašį sėti. Manau, taip bus pigiau, nors kai kurių sėklų reikia po nedaug, bet visvien ne po kelis litus už krūmelį mokėt. Liūtpėdės sudygę, viliuos, kad ir toliau taip augs (žinau, kad į alpinariumą bus tinkamos tik bent po metų), keletas portulakų daigiukų irgi auga, nors ir žinau, kad geriau joms tiesiai į dirvą, nemėgsta persodinimo. Žemuogės irgi nesiskundžia, tikruosius lapelius leidžia. Akys didelės, norisi kuo įvairesnių augalų, bet kaip su savim susitarti, kad užteks...Ech...
Aš į savo alpinariumą pirkau daigelius. Nesėjau. Pamatau kokį gražutį augalą ir perku Ir stengiuosi užsodinti tik daugiamečiais žemaūgiais augaliukais. Kai kurie per metus išsiplėtė, kad net teks dalį išrauti. Jau turiu kam perduoti, bet jei ir toliau plėsis, teks mest į kompostą