Įkraunama...
Įkraunama...

Alpinariumai

QUOTE(mazge1979 @ 2010 05 03, 16:18)
na žinok mano ir namas, ir kiemas -sena sodyba, buvo daugiau kaip 10 metų negyventa. aišku vidury kaimo, žmonės senyvi ją prižiūrėjo, nupjaudavo žolę, gėlytės žydėjo, buvo normalu, bet ne mano skonio. man didelio seno sodo nereikia, mes jį išrovėm, pasėjom veją. kieme dar pilna senų, apgriuvusių pastatų, kiemas be trinkelių ir t.t. na mes gyvenam tikrai paprastai, bet gėlytes labai jau myliu, todėl manau nėra kažkokių rėmų, kur galima gėlynėlius kurt, kur ne.tiesiog ir mažam sklypukį gali surasti vietos alpinariumui. pradėk nuo kampuko, tuščio, nereikalingo, ten supilk kalnelį žemių, atridenk kelis akmenis, padėk kelmelį , pasodink vieną kitą gėlytę, taip ir prasidės alpinariumo kūrimas.Floroj yra ir gėlių darželių temukė, ten paprastesni gėlynėliai.

graziai rasai smile.gif bet kad labai mazai vietos beturim , dar ir paesine pasistatem, adar supyne stoves neuzilgo, nu zodziu nzn saunuoles visos drinks_cheers.gif
o as dar vis galvosiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 05 03, 15:40)
graziai rasai  smile.gif  bet kad labai mazai vietos beturim ,  dar ir paesine pasistatem,  adar  supyne stoves neuzilgo, nu zodziu nzn saunuoles visos    drinks_cheers.gif
  o as dar vis  galvosiu  doh.gif

galima prie pavėsinės įėjimo padaryt gėlynėlį ar prie šono. manau nebūtina gėlių plantacijos, kad būtų gražu
na man kiemas be gėlių negražus, čia tik mano nuomonė. o jei ne paslaptis, tai kokio dydžio kiemas? pas mus visas sklypas 12 arų, yra sodelis, pastatai, gėlynai, pieva, daržas, šiltnamis, bus terasa, planuoju vaikų žaidimo aikštelę.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 05 03, 16:58)
galima prie pavėsinės įėjimo padaryt gėlynėlį ar prie šono. manau nebūtina gėlių plantacijos, kad būtų gražu
na man kiemas be gėlių negražus, čia tik mano nuomonė. o jei ne paslaptis, tai kokio dydžio kiemas? pas mus visas sklypas 12 arų, yra sodelis, pastatai, gėlynai, pieva, daržas, šiltnamis, bus terasa, planuoju vaikų žaidimo aikštelę.

nava apie pavesines iejimo ir as jau masciau,bet vaikas su kamuoliu zaidzia tai ali buti daugiau barimo g.gif bet butu gal ir nieko. o pas mus viso su namu 6 a. tai zemeles nedaug. o dar kaip senas namas tai per viduri sklypo duju vamzdis eina, kokiame 2,5 m. aukscio. senas sandlys. o ir kaimynu pasiures prie pat musu tvoros nepuosia . nu zodziu prirasiau as cia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 05 03, 16:09)
nava apie  pavesines iejimo ir as jau masciau,bet vaikas su kamuoliu zaidzia tai ali buti daugiau barimo g.gif  bet butu gal ir nieko. o pas mus  viso su namu 6 a. tai zemeles  nedaug. o dar kaip senas namas tai per viduri sklypo duju vamzdis eina,  kokiame 2,5 m. aukscio. senas sandlys. o ir kaimynu pasiures prie pat  musu tvoros nepuosia . nu zodziu prirasiau as cia  doh.gif

pas mus kaimynai-patikėk...baisu ten, ką padarysi. na mano mažas ir vaikas, lipa visur, viską skina, peša, išrauna. nenoriu įkalbinėt, bet tikrai nematau pas tave problemos kurti alpinariumui. vaiko barti nereikia, reikia kartu su juo viską daryti. aš sodinu, maniškis išarauna lotuliukas.gif o tu nenori kur nors prie kaimynų pašiūrės daryt? sudėk kokias lentas, suformuok nuokalnę, prie pastato pasodink aukštesnių augaliukų, pakalnėj žemesnių, formuok nelygų reljefą, akmenų, šakų, šaknų, spygliuotį vieną kitą ir grožis jau yra.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 05 03, 17:14)
pas mus kaimynai-patikėk...baisu ten, ką padarysi. na mano mažas ir vaikas, lipa visur, viską skina, peša, išrauna. nenoriu įkalbinėt, bet tikrai nematau pas tave problemos kurti alpinariumui. vaiko barti nereikia, reikia kartu su juo viską daryti. aš sodinu, maniškis išarauna  lotuliukas.gif o tu nenori kur nors prie kaimynų pašiūrės daryt? sudėk kokias lentas, suformuok nuokalnę, prie pastato pasodink aukštesnių augaliukų, pakalnėj žemesnių, formuok nelygų reljefą, akmenų, šakų, šaknų, spygliuotį vieną kitą ir grožis jau yra.

man lb patinka tokie kaip loveliai sumuryti is pytu, tik deja pati dar murit neismokau doh.gif o vyra i geliu reikalus itarukti sunkoka. taigi, na kaska gal sumastysim rolleyes.gif
Atsakyti
nava apie  pavesines iejimo ir as jau masciau,bet vaikas su kamuoliu zaidzia tai ali buti daugiau barimo g.gif  bet butu gal ir nieko. o pas mus  viso su namu 6 a. tai zemeles  nedaug. o dar kaip senas namas tai per viduri sklypo duju vamzdis eina,  kokiame 2,5 m. aukscio. senas sandlys. o ir kaimynu pasiures prie pat  musu tvoros nepuosia . nu zodziu prirasiau as cia  doh.gif

kaip tik radau internete jusu sklypo dydzio isplanavima, pasiziurekit cia
http://images.google...p...&tbs=isch:1
svarbu nosies nenukabinti, kaip lb lb norisi tu gelyciu tai rasim joms vietos visur mirksiukas.gif
idomu koks tiksliai jusu sklypo isplanavimas g.gif turejau siek tiek mokslu apzeldinimo srityje, gal ka patarti galeciau is metu kurso rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 05 03, 15:58)

O PAS MANE VISO tik 5.8 aro, bet telpa namas pavesine,darzas. veja, vaikiskas namelis, dvejos supynes, gelynas, alpinariumas, siltnamis
doh.gif
net pati issigandau kiek visko telpa blink.gif
bet suniukui vietos nera verysad.gif
http://picasaweb.goo...053112751278866
stai cia matosi alp. pradzia , vaiku namelis ir tvora , sklypo pabaiga
Papildyta:
QUOTE(zwezda0702 @ 2010 05 03, 12:09)
thumbup.gif
o as zadejau imest savo foto,bet nieko beveik nepasidariau,kaip isvaiavau penktad,tai tik vakar gryzom,siand eisiu toliau burt,jei mazoji leis padirbet,tai vakare imesiu foto smile.gif

lauksim, o as kaz kaip nerimauju del geliu, jau nebezinau kaip sodinti doh.gif
Papildyta:

o tuos kaimynus su vijoklinem gelytem paslepti nesigaus, jei daug ir tankiau pasodinti, prie geliu ir akmenukams vietos atsirastu. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(isabelaa @ 2010 05 03, 16:23)
man lb patinka tokie kaip loveliai sumuryti is pytu, tik deja pati dar murit neismokau  doh.gif  o vyra i geliu reikalus itarukti sunkoka.  taigi, na kaska gal sumastysim rolleyes.gif

oi as vyra ikalbinau man medini loveli padaryti, thumbup.gif padare, pasodinau gelyciu, idesiu kai zydes, dabar toks tuscias verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuliaX: 03 gegužės 2010 - 16:53
o aš vis nueinu prie savo alpinariumo ir žiūriu, ko dar trūksta, trūksta daug.
kurios naudojat medžio drožles? kiek laiko jos atrodo gražiai, nes girdėjus, jog keisti reikia kas metai. jei taip, abejoju tada...gal pasirinkti tik akmenų ir augalų miksą+dar keli kelmukai
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 05 03, 18:20)
kurios naudojat medžio drožles? kiek laiko jos atrodo gražiai, nes girdėjus, jog keisti reikia kas metai. jei taip, abejoju tada...gal pasirinkti tik akmenų ir augalų miksą+dar keli kelmukai

man teko dirbti su tomis medzio drozlemis... tai labai nefaina jas raveti, jei jau priauga zoliu, o jeigu dar salia kokie medziai lapuociai ar spygliuociai nusimeta lapija, tai isrinkinet isvis doh.gif
man taviskis alpinariumas panasus i toki ale japonisko stiliuko, tai gal ir vystyk toliau ta tema, nes atrodo tikrai super ax.gif labai man patinka tokie minimalistiniai alpinariumai, bet pas mane pacia tai vat jiems nedaug vietos, gal kazka bandysiu, bet nesu tikra,kad gausis... nebent visa kiema baltais akmenimis grist biggrin.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
na dėkui ax.gif darau į jokius pvz nežiūrėdama
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 05 03, 19:27)
na dėkui  ax.gif  darau į jokius pvz nežiūrėdama

ai, as cia sau pavyzdukus padejau, ale kas man grazu ir gal panasiai noreciau tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 05 03, 15:18)
na žinok mano ir namas, ir kiemas -sena sodyba, buvo daugiau kaip 10 metų negyventa. aišku vidury kaimo, žmonės senyvi ją prižiūrėjo, nupjaudavo žolę, gėlytės žydėjo, buvo normalu, bet ne mano skonio. man didelio seno sodo nereikia, mes jį išrovėm, pasėjom veją. kieme dar pilna senų, apgriuvusių pastatų, kiemas be trinkelių ir t.t. na mes gyvenam tikrai paprastai, bet gėlytes .

pritariu drinks_cheers.gif mes ir gyvenam namie kur vos ne proseneliai gyveno,aisku namas kiemas ir visa kita vos ne is naujo perstatyta,bet faktas ,kad laikui begant is su..kruveles galima padaryt grozi,tik reikia noro na ir aisku pinigu,bet gelinams irengt ne dideliu turtu reikia,na jei nepirksi medeliu po 100-300lt uz vnt biggrin.gif

pas mane mazoji visus gelynus jau subuldozeravo,gelynai pilni zaislu,ir sedi ant geliu,bet ka padarysi,reikia seis metais aukotis,kitais bus protingesne,o jau kas darosi pas mane uz kaimynu tvoros,tai nepatingesiu parodysiu smile.gif
vakar dariau savo alpinariuma,bet neturiu ir ka rodyt,tiek zemes veziojau,ravejau puse dienos ,o parodyt ner ka biggrin.gif
QUOTE(mazge1979 @ 2010 05 03, 18:20)

del medzio drozliu pas mane kapinese raudonos drozles jau trecius metus guli,nei isblunko,nei ka,aisku gerai reikia apacia sutvarkyt kad nelistu poto piktzoles mirksiukas.gif
Atsakyti