Įkraunama...
Įkraunama...

Alpinariumai

laba diena,skaiciau skaiciau apie alpinariumus tai uzsimaniau ir as tokio grozio ax.gif
tai va bandau kazka kurti,dar truksta geliu,zalumos,bet pradzia jau padaryta.user posted imageuser posted image o cia sitas rombas jau senai pas mus yra tik va siemet ji sutvarkem pagal savo norus tai nezinau ar cia alpinariumas ar kaip cia vadint g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bezdzionele @ 2010 06 07, 12:43)
laba diena,skaiciau skaiciau apie alpinariumus tai uzsimaniau ir as tokio grozio ax.gif
tai va bandau kazka kurti,dar truksta geliu,zalumos,bet pradzia jau padaryta.

Visų alpinariumai saviti ir žavingi thumbup.gif
Tik patarčiau, nedėliokite akmenų alpinariume linijom (dažniausiai apvedžiojami kraštai) - tai būdinga daugiau kaimiško stiliaus sodyboms, ypač dar nudažyti juos baltai. Alpinariumas turi atspindėti laukinės gamtos kampelį - viskas turi būti natūraliai, chaotiškai tvarkinga biggrin.gif Geriau tuos akmenukus pagrupuoti, sudėlioti kruvelėmis ar kitaip mirksiukas.gif

Bezdzionele -graziai labai tuos laiptukus padarei ir tie didieji akmenys puikiai atrodys kai augaliukai suaugs thumbup.gif Forma labai panaši į manajį gėlyną (alpinariumu jo liežuvis dar neapsiverčia šiemet vadinti lotuliukas.gif nes kol kas tai tik gėlynas). lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renna: 07 birželio 2010 - 12:43
QUOTE(Renna @ 2010 06 07, 11:41)
Visų alpinariumai saviti ir žavingi  thumbup.gif
Tik patarčiau, nedėliokite akmenų alpinariume linijom (dažniausiai apvedžiojami kraštai) - tai būdinga daugiau kaimiško stiliaus sodyboms, ypač dar nudažyti juos baltai. Alpinariumas turi atspindėti laukinės gamtos kampelį - viskas turi būti natūraliai, chaotiškai tvarkinga  biggrin.gif Geriau tuos akmenukus pagrupuoti, sudėlioti kruvelėmis ar kitaip  mirksiukas.gif

Bezdzionele -graziai labai tuos laiptukus padarei ir tie didieji akmenys puikiai atrodys kai augaliukai suaugs  thumbup.gif  Forma labai panaši į manajį gėlyną (alpinariumu jo liežuvis dar neapsiverčia šiemet vadinti  lotuliukas.gif nes kol kas tai tik gėlynas).  lotuliukas.gif

aciu uz patarimus 4u.gif tik nesuprantu tai dabar man ta apvada keist?kad vienoj linijoj nebutu?ar daugiau akmenu pridet? g.gif aplink visa kalniuka? ir beto as ir gyvenu kaime ir sodyba kaimiska... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bezdzionele @ 2010 06 07, 16:09)
aciu uz patarimus 4u.gif tik nesuprantu tai dabar man ta apvada keist?kad vienoj linijoj nebutu?ar daugiau akmenu pridet? g.gif aplink visa kalniuka? ir beto as ir gyvenu kaime ir sodyba kaimiska... blush2.gif

Jei kaimista sodyba, tai viskas turetu derinti prie aplinkos :mirksiukas tada ir nieko nekeisciau, pasisodinciau graziu kamisku geliu, dar akmenu apvada baltai nudazyciau biggrin.gif man prie kaimiskos sodybos visokios karietos, vazonai ratai su gelemis tinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2010 06 01, 23:00)
o stai ir mano vargas-alpinariumas  lotuliukas.gif ..... pasirodom..... tik labai nepeikit.... zinau kad truksta zydinciu geliu jame... ir dar ne visi akmenys  sudelioti......  ir nuotraukos padarytos tik tik alpinariuma atlaisvinus nuo pieniu...  blush2.gif

ar nepradės slinkti šlaitas ,nes kalniukas nemažas, bus sunkoka ir apravėti ir laistyti ,tai sakyčiau akmenų trūksta ir nemažai mirksiukas.gif ,o papėdė tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eirian @ 2010 05 26, 12:05)
user posted image

(kazkodel isikelia mazo dydzio foto sad.gif , nors kartais isikelia normalaus dydzio...)

http://public.fotki.com/eirian/geles/

Peržiūrėjau nuotraukas - gražu... Labiausiai į akis krito tas didelis akmuo su mergyte nuotraukoj. Gal būtų galima platesniu rakursu jį pamatyt? blush2.gif
Atsakyti
man ir tie laiptukai toks gražus akcentas.
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 06 07, 18:26)
ar nepradės slinkti šlaitas ,nes kalniukas nemažas, bus sunkoka ir apravėti ir laistyti ,tai sakyčiau akmenų trūksta ir nemažai  mirksiukas.gif ,o papėdė tai  thumbup.gif

tikekimes kad neprades slinkti..... akmenu bisk prideliojau.... ateityje dar deliosiu kaitik atsiras tu akmenu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2010 06 07, 15:05)
Jei kaimista sodyba, tai viskas turetu derinti prie aplinkos  :mirksiukas tada ir nieko nekeisciau, pasisodinciau graziu kamisku geliu, dar akmenu apvada baltai nudazyciau  biggrin.gif man prie kaimiskos sodybos visokios karietos, vazonai  ratai su gelemis tinka  thumbup.gif

jo prie aplinkos tinka ir pavesine statyta is akmenu ir ratas yra ir gelda yra ir backuciu yra pastatytu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia mano šiemet dar gėlynas, kitais metais jau turėtų būti alpinariumas lotuliukas.gif
Augalų per daug, akmenų per mažai (nors to gėrio turiu sočiai, tik man negražu, kai akmenų daugiau nei augalų g.gif ) Kokius augalus dave draugai/kaimynai/artimieji, visus ir sukroviau lotuliukas.gif
Planuoju palikt tik spygliuočius ir kiliminius augalus smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2010 06 08, 11:10)
Čia mano šiemet dar gėlynas, kitais metais jau turėtų būti alpinariumas lotuliukas.gif

man labai patinka tokios formos gėlynų thumbup.gif
Atsakyti
Nors dėjau plytgalių ir molio į kalniuko pagrindą, jis vis tiek gerokai pasėdo. Kitą met reiks iškasti augaliukus ir papildyti žemių g.gif

Man žemės į žolyną nuo kalniuko nebyra smile.gif
Atsakyti