Įkraunama...
Įkraunama...

Alpinariumai

[quote=Renna,2010 06 08, 12:10]
thumbup.gif atrodo ir kaži ar beverta dėti tų žemių , mano gėlynėlis truputį aukštesnis ,tai kaskart po didesnio lietaus ,,nuvažiuoja,, laukiu ,kol kilimiminiai suaugs ir apsaugos tuos šlaitukus, o akmenų irgi nesinori dėti daugiau nei padėta ,nes man taip pat gražiau kai daugiau augalų ,nei akmenų....
Atsakyti
[quote=Feniksas45,2010 06 08, 18:12]
[quote=Renna,2010 06 08, 12:10]
thumbup.gif atrodo ir kaži ar beverta dėti tų žemių , mano gėlynėlis truputį aukštesnis ,tai kaskart po didesnio lietaus ,,nuvažiuoja,, laukiu ,kol kilimiminiai suaugs ir apsaugos tuos šlaitukus, o akmenų irgi nesinori dėti daugiau nei padėta ,nes man taip pat gražiau kai daugiau augalų ,nei akmenų....
[/quote]

Ačiū 4u.gif aš žemių norėčiau papildyti vien tam, kad spygliuočių šaknys turėtų kur normaliai kabintis; jau daba gailiuosi, kad verčiau į pagrindą plytgalius ir molį doh.gif
Pas mus žemė molinga, gal todėl kalniukas gerai laikosi, va jei smėlėta, tada jau nekas g.gif Net kai palyja gerai - niekas nevažiuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2010 06 08, 19:29)
Ačiū 4u.gif aš žemių norėčiau papildyti vien tam, kad spygliuočių šaknys turėtų kur normaliai kabintis; jau daba gailiuosi, kad verčiau į pagrindą plytgalius ir molį doh.gif
Pas mus žemė molinga, gal todėl kalniukas gerai laikosi, va jei smėlėta, tada jau nekas g.gif Net kai palyja gerai - niekas nevažiuoja  biggrin.gif

Kad vertei plytgalius, tai gerai, ir drenažas, ir žemes sulaiko, o dėl molio tai g.gif Aš irgi dėjau statybines atliekas, bet pyliau tik žemes ant jų, o vietas, kur ruošiausi sodinti spygliuočiai, pasižymėjau, ir ten plytgalių dėjau mažiau smile.gif Bet manau, kad tavo augaliukams nieko neturėtų atsitikti, suras jų šaknys savo vietas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 06 08, 11:32)
man labai patinka tokios formos gėlynų thumbup.gif

tikrai grazi forma, labai
Atsakyti
QUOTE(bezdzionele @ 2010 06 07, 13:43)
laba diena,skaiciau skaiciau apie alpinariumus tai uzsimaniau ir as tokio grozio ax.gif

Bus gražu, tik jei ten pūslenis, tai greitai užaugs didelis krūmas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Renna @ 2010 06 08, 12:10)
Čia mano šiemet dar gėlynas, kitais metais jau turėtų būti alpinariumas lotuliukas.gif

Gražu thumbup.gif
Atsakyti
Renna, labai idomi forma busimo alpinariumo smile.gif as irgi galvoju apie spygliuocius ir zemaugius augaliukus.
kol kas tik skaitinejuos temele ir renkuosi minciu, ale vieta jau palikta tokiam groziui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2010 06 11, 09:38)
Renna, labai idomi forma busimo alpinariumo smile.gif as irgi galvoju apie spygliuocius ir zemaugius augaliukus.
kol kas tik skaitinejuos temele ir renkuosi minciu, ale vieta jau palikta tokiam groziui smile.gif

Ačiū 4u.gif forma kažkaip natūraliai gavosi, plotelis kur alpinariumas yra paiilgas, todėl planavau daryti arba ilgą ovalą arba lašo formą smile.gif Man labai patiko tie kiliminiai besipliačiantys augalai, tik nežinau jų pavadinimų, nei kokius turiu ir kokius galėčiau dar paieškot, įsigyt doh.gif
Planavau alpinariumą užpilt balta skalda, bet kai pamačiau jos kainą doh.gif atšoko visa fantazija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2010 06 11, 10:13)
Ačiū 4u.gif forma kažkaip natūraliai gavosi, plotelis kur alpinariumas yra paiilgas, todėl planavau daryti arba ilgą ovalą arba lašo formą smile.gif  Man labai patiko tie kiliminiai besipliačiantys augalai, tik nežinau jų pavadinimų, nei kokius turiu ir kokius galėčiau dar paieškot, įsigyt  doh.gif
Planavau alpinariumą užpilt balta skalda, bet kai pamačiau jos kainą  doh.gif atšoko visa fantazija  doh.gif

butumet vilniuje duociau aubrietes arba putuoklio ,
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 06 12, 07:54)
butumet vilniuje duociau aubrietes arba putuoklio ,

Turiu šių dviejų sėklų, bet šiemet jau nebepasisėjau biggrin.gif AČIŪ
Pirmi "ūkininkavimo" metai, labai daug norisi "apžioti" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2010 06 12, 08:51)

Pirmi "ūkininkavimo" metai, labai daug norisi "apžioti"  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif man ir tas pats buvo. Paskui protingesnė būsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, alpinariumu zinoves 4u.gif

Kreipiuosi i jus su prasymu.
Labai reikia patarimo. Ka daryti su siuo slaitu ax.gif Nupjauti ji sunku, pastoviai veja sugadinam abu su B doh.gif , plius, dar tie isdege lopai, kurie nenoriai auga.
Gal Jums kokiu minciu kiltu. blush2.gif

user posted image
Kitoje puseje yra stai toks mano darbelis blush2.gif Tarp ju bus laiptai.
user posted image

Atsakyti
o čia taip aplink visą namą? ne sjei alpinariumą kurti, tai visas jau per didelis bus, užgriozdins labai. dar gali gal kur komponuot alpinariumą tik iš spygliuočių ir drožlių, skaldelės, o kitur veja bus gražiausia.
Atsakyti