QUOTE(aguonele @ 2009 07 10, 17:28)
QUOTE(aguonele @ 2009 06 24, 11:45)
tu dedi visus ingridientus i tesla?
taip.
QUOTE(eglute1990 @ 2009 06 24, 12:36)
kad eiga paprasta kaip kad ir paprastų čirvinių, tik į tešlą ant pabaigos įmaišai norimą ingridientą ir išmiašius kepi
QUOTE(neone @ 2009 06 29, 18:30)
siuom momentu skaniausi man sie blynai yra :
http://www_neringa-b...-blyneliai.html
jie paimti man atrodo is sonatinos receptai...dievisko skonio...verta pabandyti
http://www_neringa-b...-blyneliai.html
jie paimti man atrodo is sonatinos receptai...dievisko skonio...verta pabandyti
QUOTE(aguonele @ 2009 07 10, 18:28)
kodėl būtent kukurūzų krakmolas? kuom jis skiriasi nuo paparsto??
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 07 10, 23:28)
kad as kitokio nerandu pas mus pirkti
QUOTE(aguonele @ 2009 07 11, 22:37)
QUOTE(aguonele @ 2009 07 10, 18:28)
Ideja kaip sunaudoti uogas... o tuo paciu skaniausias padazas prie blynu
>apie 800 g uogu (pvz.avieciu,braskiu ir serbentu raudonu)
>500 ml skyscio (pvz. vysniu sulciu, as naudojau vandeni i kuri ipyliau syrupo)
>5 v.s.cukraus
>3 v.s.krakmolo kukuruzu
Eiga: Nuo skystimo nusiimam 6 v.s. ir sumaisom su krakmolu. I likusi skystima sudedam cukru ir uzverdam. Supilam krakmolo skystima ir verdam maisant ant silpnos ugnies ~ 4 min. Supilam pasiruostas uogas ir dar 1 min.paverdam .As viriau truputi ilgiau, nes nenorejau didesniu gabaliuku..
>apie 800 g uogu (pvz.avieciu,braskiu ir serbentu raudonu)
>500 ml skyscio (pvz. vysniu sulciu, as naudojau vandeni i kuri ipyliau syrupo)
>5 v.s.cukraus
>3 v.s.krakmolo kukuruzu
Eiga: Nuo skystimo nusiimam 6 v.s. ir sumaisom su krakmolu. I likusi skystima sudedam cukru ir uzverdam. Supilam krakmolo skystima ir verdam maisant ant silpnos ugnies ~ 4 min. Supilam pasiruostas uogas ir dar 1 min.paverdam .As viriau truputi ilgiau, nes nenorejau didesniu gabaliuku..
Uogų sezonas yra toks trumpas, tad pati didžiausia nuodėmė yra jas dar apdoroti termiškai, sunaikinti visus vitaminus... Analogiškus padažus prie blynų galima daryti paprasčiausiai sutrinant bet kokias šviežias uogas su šiek tiek cukraus. Perteklių galima užšaldyti šaldikly.
QUOTE(vija @ 2009 07 16, 15:19)
Uogų sezonas yra toks trumpas, tad pati didžiausia nuodėmė yra jas dar apdoroti termiškai, sunaikinti visus vitaminus... Analogiškus padažus prie blynų galima daryti paprasčiausiai sutrinant bet kokias šviežias uogas su šiek tiek cukraus. Perteklių galima užšaldyti šaldikly.
tai jus darykite kaip norite, as pavyzdziui retai kada saldau ..man neskanu.. o ta pati per ta pati valgyti yra nuobodu
Rekomenduoju amerikietiškus blynus kepti su naujomis Gamtos pasukomis: spanguolių-sėlenų ir aviečių-linų sėmenų. Skonis fantastiškas!
Cukraus dėti nebereikia (bent mums)

Cukraus dėti nebereikia (bent mums)

mano firminiai jogurtiniai blyneliai
su mėlyniu pieneliu
1st. jogurto (koks patinka, aš perku litrinį pakutį)
1 kiaušinis
šaukštelis kepimo miltelių, arba gesintos sodos, tik sodos mažiau
cukraus pagal skonį, trupučiuką druskos, šaukštelio vanilinio cukraus
miltų (tiek, kad tešla būtų tirštumo, kaip mieliniams blynams, arba tirštos grietinės)
Kiaušinį išplaku su druska ir cukrumi, beriu kepimo miltus, tada pilu jogurtą, beriu vanilinį cukrų. viską gerai išplaku su šluotele. tada beriu miltus, niekada jų nematuoju ir nesveriu, taip sakant iš akies. užmaišau tirštą tešlą ir dedu mažais blyneliais į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kai iškepa, tai būna labai skanūs mano vyrams laaaabai patinka, o jei dar yra mėlynių pienelio
1st. jogurto (koks patinka, aš perku litrinį pakutį)
1 kiaušinis
šaukštelis kepimo miltelių, arba gesintos sodos, tik sodos mažiau
cukraus pagal skonį, trupučiuką druskos, šaukštelio vanilinio cukraus
miltų (tiek, kad tešla būtų tirštumo, kaip mieliniams blynams, arba tirštos grietinės)
Kiaušinį išplaku su druska ir cukrumi, beriu kepimo miltus, tada pilu jogurtą, beriu vanilinį cukrų. viską gerai išplaku su šluotele. tada beriu miltus, niekada jų nematuoju ir nesveriu, taip sakant iš akies. užmaišau tirštą tešlą ir dedu mažais blyneliais į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kai iškepa, tai būna labai skanūs mano vyrams laaaabai patinka, o jei dar yra mėlynių pienelio
QUOTE(neone @ 2009 06 29, 18:30)
man is vis miltiniai, lietiniai blynai tai yra pats skaniausias maistais...ypac kai dabar esu
ir nesinori visai mesos , tai mano pagrindiniai patiekalai yra blynai , koses, varske ir visokios sriubytes:) Gail atik , kad vyras nuskriaustas liko
siuom momentu skaniausi man sie blynai yra :
http://www_neringa-b...-blyneliai.html
jie paimti man atrodo is sonatinos receptai...dievisko skonio...verta pabandyti
siuom momentu skaniausi man sie blynai yra :
http://www_neringa-b...-blyneliai.html
jie paimti man atrodo is sonatinos receptai...dievisko skonio...verta pabandyti
Mamos.Dariau tos blynus, bet pas mane kažkodėl tu kepimo miltelių skonis jaučiasi
QUOTE(Nerytė @ 2009 07 26, 17:49)
Cukininiai blyneliai
Skaniai labai atrodo, cukinijas labai mėgstu.
Galvoju ar tiktų daryti su tarkuotais kopūstais vietoj cukinijos?
Tiesa, ar ta servetėlė padeda riebalams susigerti visiškai? Bijau, kad vistiek liks labai riebūs blyneliai
QUOTE(Nanda @ 2009 07 29, 12:29)
Skaniai labai atrodo, cukinijas labai mėgstu.
Galvoju ar tiktų daryti su tarkuotais kopūstais vietoj cukinijos?
Šiandien jau nenuvažiuosiu į parduotuvę 
Tiesa, ar ta servetėlė padeda riebalams susigerti visiškai? Bijau, kad vistiek liks labai riebūs blyneliai
Galvoju ar tiktų daryti su tarkuotais kopūstais vietoj cukinijos?
Tiesa, ar ta servetėlė padeda riebalams susigerti visiškai? Bijau, kad vistiek liks labai riebūs blyneliai
Nanda, niekad nebandziau su kopustais, del to nieko negaliu padeti siuos klausimu...
visiskai ne, vis tiek i viduj siek tiek lieka, bet nuo pavirsiaus puikiai sugeria riebalu pertekliu









