QUOTE(Lotus-eater @ 2011 11 20, 20:12)
dėkui
mokausi po truputį fotografavimo paslapčių
Gaivūs vištienos ir cukinijų kepsneliai




Receptas
gaunasi: ~20-25 kepsniukų
Reikės:
* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų ( galima keisti paprastais)
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )
Eiga:
Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.
Šaukšto pagalba suformuoti kepsniukius ir dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.
Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :
* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių
Skanaus
Gaivūs vištienos ir cukinijų kepsneliai




Receptas
gaunasi: ~20-25 kepsniukų
Reikės:
* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų ( galima keisti paprastais)
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )
Eiga:
Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.
Šaukšto pagalba suformuoti kepsniukius ir dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.
Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :
* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių
Skanaus
Cukinijų griežinėliai kokoso/parmezano plutelėje



Reikės:
* 2 jaunų cukinijų
* 1 kiaušinis
* 100 gr tarkuoto parmezano sūrio ( tinka ir "Džiugas" )
* 100 gr kokoso drožlių
* maltų juodųjų pipirų
* malto muskato riešuto
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 150-180 C .
Kiaušinį išplakti šouotele.
Cukinijas nuplauti ir supjautyti griežinėliais ( ~ 0,5 -1 cm storio)
Tarkuotą parmezano sūrį sumaišyti su kokoso drožlėmis ir prieskoniais.
Paruoštus cukinijų griežinėlius 2 šakučių pagalba ( taip neaplips pirštai ir nesudrėgs/nesulips parmezano/kokoso mišinys) pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti parmezano/kokoso mišinyje.
Paruoštus griežinėlius sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 minučių iki gražiai apskrus.
Skanaus



Reikės:
* 2 jaunų cukinijų
* 1 kiaušinis
* 100 gr tarkuoto parmezano sūrio ( tinka ir "Džiugas" )
* 100 gr kokoso drožlių
* maltų juodųjų pipirų
* malto muskato riešuto
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 150-180 C .
Kiaušinį išplakti šouotele.
Cukinijas nuplauti ir supjautyti griežinėliais ( ~ 0,5 -1 cm storio)
Tarkuotą parmezano sūrį sumaišyti su kokoso drožlėmis ir prieskoniais.
Paruoštus cukinijų griežinėlius 2 šakučių pagalba ( taip neaplips pirštai ir nesudrėgs/nesulips parmezano/kokoso mišinys) pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti parmezano/kokoso mišinyje.
Paruoštus griežinėlius sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 minučių iki gražiai apskrus.
Skanaus
Mes tai labai mėgstame Sonatinos cukinijų apkepą: http://www.sonatinos...ij-apkepas.html
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 07 22, 21:27)
Mes tai labai mėgstame Sonatinos cukinijų apkepą: http://www.sonatinos...ij-apkepas.html
Man jis irgi labai skanus.
Bet mėgstamiausi - paprieskoniuoti cukinijų griežinėliai, apvolioti miltuose ir apkepti aliejuje, valgyčiau kasdien
QUOTE(astaria @ 2012 07 27, 21:06)
Man jis irgi labai skanus.
Bet mėgstamiausi - paprieskoniuoti cukinijų griežinėliai, apvolioti miltuose ir apkepti aliejuje, valgyčiau kasdien
Bet mėgstamiausi - paprieskoniuoti cukinijų griežinėliai, apvolioti miltuose ir apkepti aliejuje, valgyčiau kasdien
Valgyti as juos megstu, bet nemegstu ju kepti
QUOTE(GabiSima @ 2011 10 21, 17:19)
O man labai patinka orkaitėje kepti cukinijų griežinėliai su pomidorais, varškės sūriu ir paskaninti čiobreliais. Čiobreliai tokį super skonį duoda, prie vištienos toks garnyras labai tinka, o ir vienas labai skanus
Išbandžiau. Tik vietoj varškės sūrio uždėjau mozarellos, veltui... O šiaip patiko.
QUOTE(Tigris @ 2012 07 30, 13:26)
Valgyti as juos megstu, bet nemegstu ju kepti
nervuoja mane paskui tie degantys miltai keptuveje, nes kepu ne po daug...tai kol bent 2 porcijoms iskepu
oj oj... namai dumuose skendi 
Miltų perteklių reikia nukratyti.
QUOTE(astaria @ 2012 07 27, 21:06)
Bet mėgstamiausi - paprieskoniuoti cukinijų griežinėliai, apvolioti miltuose ir apkepti aliejuje, valgyčiau kasdien
Irmulia, jūs nuostabi
Pagaliau fantastiški cukinijų receptai, o ne tik "ai, dedu į troškinius, sriubas"... Tikrai bandysiu kukulius kario padaže, ir kepsnelius su vištiena bandysiu, super, nebebaisios man cukinijos anei aguročiai
Pati kol kas labiausiai mėgstu pamarinuot aguročio ar cukinijos griežinėlius su druskyte, česnaku, baltais pipirais, tada nuvarvint skystį, dėt į skardą, ant jų - pomidoro, baziliko,sūrio ir kept. Karšti sumuštiniai tik vietoj batono daržovė
Arba tuos griežinėlius su batonu pakept orkaitėj, ant batono sūrio, ant jo cukiniją kol karšta, sūris išsilydo, gaunasi gėris
Pagaliau fantastiški cukinijų receptai, o ne tik "ai, dedu į troškinius, sriubas"... Tikrai bandysiu kukulius kario padaže, ir kepsnelius su vištiena bandysiu, super, nebebaisios man cukinijos anei aguročiai
Pati kol kas labiausiai mėgstu pamarinuot aguročio ar cukinijos griežinėlius su druskyte, česnaku, baltais pipirais, tada nuvarvint skystį, dėt į skardą, ant jų - pomidoro, baziliko,sūrio ir kept. Karšti sumuštiniai tik vietoj batono daržovė
Įmetu mano šeimynos mėgstamų cukinijų blynelių nuorodą: http://thepioneerwom...zucchini-cakes/ Labai skanu, valgo net mano vyrai, kurie cukinijų negali pakęsti
tai skanumeliu atradau
QUOTE(žostautė @ 2012 08 04, 16:41)
Pagaliau fantastiški cukinijų receptai, o ne tik "ai, dedu į troškinius, sriubas"...
tai smagu, kad kažką atrandate






