Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Idomus pokalbis su soc. mokslu daktare apie soc. parama Lietuvoje :

„Skurdo rizikos lygis apie 23 proc., kai tuo tarpu socialinės paramos gavėjų pas mus yra 2,5 proc., nors paplitęs mitas, kad piniginę socialinę paramą gauna vos ne pusė Lietuvos.”

 

https://m.delfi.lt/l...php?id=83008603

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 11 gruodžio 2019 - 09:38
ojoj kaip nieko gero... https://www.gismeteo...etenka-vilties/
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 12 11, 00:04)
Vidutinis atlyginimas Lietuvoje atskaičius mokesčius 834,3 eur, nu nežianu ar čia badas tiek uždirbant.
https://socmin.lrv.l...iniai-rodikliai
Jei lietuviai tiek dirbtų, kiek išvažiavę į airijas ar anglijas, tai nė trupučio ne prasčiau uždirbtų. Ten aria per kelis darbus jei neturi kažkokio išsilavinimo. Mano draugė Ispanijoj po darbo dar eina namus valyti. Vyro pusseserė Anglijoj dirba med darbuotoja, važinėja po namus, suleidžia vaistus, spaudimus pamatuoja, kartais ligoninėje budi prie savo ligonių, tai va prieš mėnesį šnekėjom, sakė 900 svarų uždirba. Tai kad ji dar gautų tokį darbą, turėjo Anglijoj kažkokią medicinos mokyklą baigt. Tai ar čia labai didelis atlyginimas? O visi komunaliniai didesni nei pas mus.
Papildyta:

O jos vyras irgi ligotas? Ar ne jo pareiga šeimą išlaikyti? Kaip neprašo? Tai jai pašalpos mokamos ir socialiniai būstai skyriami ne iš musų mokamų pinigų? Ar tie pinigai iš dangaus krenta?
Aš ne FNTT ar STT, kad prašyčiau ataskaitų iš valdininkų, nesusidūriau su jokiais mokesčių mokėtojų pinigų švaistymais.
Kad teismas iš jos vaikų neatimė, tai nereiškia, kad nemušė, taigi net pati pasakojo kaip per kombenzoną ir rankytes vanojo. Matyt nebebuvo kaip išsisukti, nes kažkiek spėjo nufilmuoti praeiviai.

Taip tai labai mazas atlyginimas, ne badas, bet skurdas ir tai vidutinis, koks 60 proc nei tiek negauna, o 25 proc is vis zemiau skurdo ribos. izinoma isgyvena zmones, prasisuka, bet tai nelengva. Daininkai va ir tie plastikiniu geliu puokstes daro.
Mitas, taip nera, nedirba cia zmones daugiau, o jei dirba virsvalandzius jiem uz juos dvigubai apmoka.
900 svarus i menesi ar i savaite?? ar gal part-time dirba? nezinau atlyginimu Uk, bet Airijoje minimumas yra 1500e i men, o sesuciu vid 50.000 i metus.
Airijoje komunaliniai tikrai nedidesni, sildytis nereikia istisai, vanduo nemokamas,
Duju kaina ~6 c /kwh, elektra ~16 c/kwh, benzinas ~1.25 l, dyzelis ~1.21l
Kaip matot labai panasu, tikrai ne keliais kartais brangiau, o keliais centais.
Brangiau tik nuoma, internetas, draudimas masinos. Bet busto kainos jau labai net panasios darosi, ypac kur Lietuvoje darbu yra didmiesciuose.
Mokesciai is atlyginimo daug mazesni, bet vizitai pas gydytojus mokami pirminei apziuroj.

Tai, kad negauna jie pasalpu, kodel jus toliau smeiziat? Tik uzdirba per mazai,kad isigytu savo busta, kodel kaltinat zmones del santvarkos salyje, tai reikalaukti,kad nebutu socialiniu bustu. O tai nesvaistymas, jei tokiai seimai suteikia busta, lai vyra islaiko, lai nuomojasi?
O valdininkai yra valstybe starnautojai, jie jums tarnauja, visas teises turit gauti is jas veias ataskaitas.
ir matomai esat visai akla, jei nematot pinigu svaistymu, jau kiek paviesinta buvo, tiek auksiniai suakstai, tiek tardymo izoliatoriuje, nu nuolat kazkas islenda, dabar policija prisipirko brangiausiu iphonu, u zkeliasdesim tukstanciu, ar tikrai jiem ju reikia? arba cia? irgi to nematot?
M. Mikutavičius pasipiktino Seimo ketinimu pirkti saldainių už 180 tūkst. eurų: jie kaip restoranas ar viešbutis jaučiasi?
https://www.alfa.lt/...sbutis-jauciasi.

Jus ziuriu is vis nesigaudot apie ka snekat.
1. teismas buvo ne del vaiku atemimo, o del kaltinimu mamai smurtu, jie buvo atmesti - smurto nebuvo.
2. nieko jis nenufilmavo, praeivis vienas, kauno politiko sunus, kuris ja gasdino primusti prie vaiku, nuo kurio ji bego issigandusi, kiti liudininkai sake, nieko blogo neizvelge jos elgesyje, ji pati prisipazino kas ir kaip ir del ko buvo, nebesleisiu i detales, bet ten niekas nieko nevanojo. tikrai matyt tave muso labai vaikysteje, jei tau taip viskas vaidenasi, o gal tu vanoji vaikus, kad neuspranti, kad galima ir kitaip?
Papildyta:
QUOTE(Žu žu @ 2019 12 11, 08:30)
Mano viena pazistama dirba technologe maisto perdirbimo imoneje. Gamina koldunus, desreles, dar kazka. Sake pastoviai truksta darbininku. Darbas pamaininis, bet juos surenka nuo namu, atveza i darba, duoda du kartus pavalgyti ir parveza namo. Atlyginimas 600-800 i rankas. Maisto perdirbimo imone Kauno rajone. vezasi darbininkus 50km spinduliu nuo imones, ir darbininku vis dar truksta. Nes kaimieciams dirbt neapsimoka. Sako kam mums dirbt, keltis is patalo, kai pasalpu susirenku 300, dar maisto banke gaunu kazka, dar vaikui mokykloj maitinimas priklauso ir pan.
Tai vietoj to, kad pats uzsidirbtu ta suma, mokescius moketu ir taip lengvintu valstybei nasta, jie renkasi gauti maziau, bet nepasijudinti.

zinoma zmogui reikia motyvacijas, tai reiktu arba mazinti pasalpas, ja is vis naikinti pvz po metu pvz arba didinti atlyginimus. Kalitinkit ne zmones, o santvakra ir seimo narius, kurie prikuria tokiu idiotisku tvarku. Kas eis dirbti pamainom, jei galu gale parnes namo ta pati, kaip ir nedirbdamas ir jokiu perpsektyvu? doh.gif jus su logikom visia susipykusi? Zmogus turi matyti nauda, perpsektyva, buti motyvuotas apie tai reiktu mastyti, o ne kaip isvaryti zmogu dirbti, kai jam gerai ir taip?
jus noretumet pvz pamainom dirbti uz dyka, esat is vis dirbusi toki darba?
Atsakyti
"Turtinga" Lietuva. Faktai:

Be santaupų Lietuvoje gyvena 18 proc. gyventojų, o dar tokiai daliai gyventojų santaupų pakaktų vos vienam mėnesiui.

Rekomenduojamą – ne mažiau nei šešių mėnesių atlyginimų dydžio – pagalvę yra sukaupę 11 proc. gyventojų

https://www.lrytas.l...erima-12876219/

Karoche patriotkos, metas jums nustotii gerti ir issiblaivyti, kol dar girtas Ivanas su ciabatais i svecius neatejo
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 12 11, 09:36)
Idomus pokalbis su soc. mokslu daktare apie soc. parama Lietuvoje :
„Skurdo rizikos lygis apie 23 proc., kai tuo tarpu socialinės paramos gavėjų pas mus yra 2,5 proc., nors paplitęs mitas, kad piniginę socialinę paramą gauna vos ne pusė Lietuvos.”

labai geras straipsnis, butent apie tai ir sneku, skurde murkdosi labai didele dalis zmoniu ir niekas jiem niekaip nepadeda, tik dar labiau murkdo su visokiais maisto banko davinais, kaip po kokio karo zmone snet maistui neuzsidirba doh.gif

pvz Suomija ji mini, as dirbau ten viena vasara, viena suome dirbo su mumis, mums sake, kad ji gauna pasalpas ir, kad galetu jas gauti turi atidirbti pas ukininka. Nezinau aisku detaliu, bet ka Lietuvoje siulo gatves sluoti doh.gif Airijoje siulomi labia iv darbai pagal issilavinima, gebejimus, zmogus pvz gauna pasalpa ir dirba, atlyginimo negauna, bet igyja patirties ir gali paskui isidarbitni tokiam darbe, ir galu gale nesijauci aprastai, nes atlieka naudinga darba visuomenei, ne tik gyevna is pasalpu. jie neturi issilavinimo, ji gali gauti nemokaimai, persikvalifikuoti gali nemokamai. Vienu zodziu sukurta sistema padeti zmogui kilti, o ne degraduoti. Zinoma visur buvo ir bus tokiu, kurie nori degraduoti, to neuzdrausi, bet tei kas nori kabintis i gyvenima, tiem pagalba yra.
Atsakyti

Nu,manau, skurdo problemos Lietuvoje neispresim , manau, tai daroma tikslingai ir kryptingai. Bet va galim apie skiepus pakalbeti , gana geras filmukas sukurtas lietuviskas, is lietuviu mamu patirciu

 https://www.youtube....uQBqsKLSmusdWB8

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 12 10, 14:47)
Protingi zmones stengiasi moket kiek galima maziau mokesciu, nes anie bus isvogti per visokius projektus ar mokama algos darmojedams ar kokius pabegelius finansuos.
Todel stengiamasi gauti paslaugas ir prekes tiesiogiai, be drakonisku mokesciu, PVM.



QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 12 10, 15:04)
Gal smegenu truksta tai ir dirba?

Vienas Kručinskienės rinkėjas jau identifikuotas.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2019 12 11, 13:12)
Vienas Kručinskienės rinkėjas  jau identifikuotas.


Nesuvoki... yr daug parazitu rusiu
Vieni nori kad jieems atnestu gatava, kiti sutinka patys kazkur pavogti, treti nori pasiimti ES pinigus dar kiti nori neaisiu istatymu, kad galetu kokia afer prasukti

Siaip as esu Krucinskienes visiska priesingybe, nes as panaikinciau visokia liberastsocialine parama.
Reikia socialinio busto? Valio yra dar pakankamai likusiu bendriku nuo svietu ar kolukines feras galim pigiai i kumetynus paversti, su bendromis virtuvemis ir tuoletais
Aisku zmones neturi susalti lauke, bet turi gyventti taip kad uzsinoretu normaliau
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 12 11, 13:18)
Aisku zmones neturi susalti lauke, bet turi gyventti taip kad uzsinoretu normaliau

Butent, zmones turi motyvuoti sunkumai ir geresnes perpektyvos, tik idiotai sunkinasi sau gyvenima.

Pabego nuo joms tokio baisaus socializmo ir kuria vel socializma,doh.gif tik dabar jis labai jau neteisingas, tai arba butai visiem socialiniai arba niekam, tik iskirtiniais atvejais, kokiem neigaliem zmonem, patekusiem i beda ir pan ir niekaip nesuvokia, kad jei nesmerki pavieniu zmoniu, tai nereiskia, kad palaikai tokia sistema, kol bus duodanciu, bus ir imanciu. Neteisybes klestejimo metas.

O dabar nauji statomi socialiniai bustai doh.gif tai pripirktu kaimuose tusciu namu, ten ju pilna, lai gyevna, lai darzus bent auginasi, maisto, nenori lai nenori, lai nuomojasi.
Ir kaip tam zmogui uz minimuma dirbanciam pamainom save motyvuoti? jis per gyvenima tokiam naujam butui gal neuzsidirbs, o va jei nedirbtu tai gautu... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 11 gruodžio 2019 - 13:50

O dabar nauji statomi socialiniai bustai doh.giftai pripirktu kaimuose tusciu namu, ten ju pilna, lai gyevna, lai darzus bent auginasi, maisto, nenori lai nenori, lai nuomojasi.
Netoli mano sodybos yra miestelis,tai ten nupirko porą namų,apgyvendino soc remtinus.Tai kol seniūnas už nugaros stovėjo ir grasino pašalpas nuimti,tai susikasė po porą lysvių daržams.Kai seniūnas nusisuko,tai baigėsi visas rūpestis.Taip tas neravėtas lysves užsnigo

.O kai bandžiau porą tokių vyrukų pasisamdyti malkas sukapoti,tai mane toli toli pasiuntė.Neapsimoka atseit jiems dirbti tokį sunkų darbą.Ot ir pagailėk tokių.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 11 gruodžio 2019 - 14:43
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 12 11, 14:42)
Netoli mano sodybos yra miestelis,tai ten nupirko porą namų,apgyvendino soc remtinus.Tai kol seniūnas už nugaros stovėjo ir grasino pašalpas nuimti,tai susikasė po porą lysvių daržams.Kai seniūnas nusisuko,tai baigėsi visas rūpestis.Taip tas neravėtas lysves užsnigo
<p>.O kai bandžiau porą tokių vyrukų pasisamdyti malkas sukapoti,tai mane toli toli pasiuntė.Neapsimoka atseit jiems dirbti tokį sunkų darbą.Ot ir pagailėk tokių.

taip. nusipirkom apleista sklypa, ieskojom gal kas kaime gali kelis krumus, medzius (rankos storio kamienu) ispjaut, siule 100 eur. neatsirado norinciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 12 11, 15:48)


O dabar nauji statomi socialiniai bustai doh.gif tai pripirktu kaimuose tusciu namu, ten ju pilna, lai gyevna, lai darzus bent auginasi, maisto, nenori lai nenori, lai nuomojasi.
Ir kaip tam zmogui uz minimuma dirbanciam pamainom save motyvuoti? jis per gyvenima tokiam naujam butui gal neuzsidirbs, o va jei nedirbtu tai gautu... unsure.gif

Nors kartą tau pritariu. Bet tavo būsima seimūnė manau tau nepritartų. Ji gi ir į Seimą veržiasi, nes galvoja, kad ten dirbti nereikia biggrin.gif
Atsakyti