Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Bet tai žiūriu kaip susitraukę kampe sėdi ir tyli nevatnikai ax.gif nė krust ax.gif
https://www.facebook..._tab=discussion

QUOTE(Maja Di @ 2018 10 16, 10:18)
Atmetant Montevertės nuorodoje esančią istoriją, aš būčiau už priverstinės sterilizacijos (arba bent jau spiralės įdėjimo) įteisinimą. Jei nori gimdyti daug vaikų, tai reikia prisiimti atsakomybę už jų auginimą, o ne primesti auginti kitiems.
O kad laimės, tai neabejoju, nes sterilizacija neįteisinta Lietuvoje.

Įstatymas, kad būtų priimtas, būtų puiku, bet be įstatymo tą daryti, nu tai pati supranti. Tam daktariukui smegenis pakastruot reiktėtų dabar už tokį jo durnumą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 16 spalio 2018 - 09:35
Atmetant Montevertės nuorodoje esančią istoriją, aš būčiau už priverstinės sterilizacijos (arba bent jau spiralės įdėjimo) įteisinimą. Jei nori gimdyti daug vaikų, tai reikia prisiimti atsakomybę už jų auginimą, o ne primesti auginti kitiems.

Tokiu būdu mes nelabai kuo skirtumėmės nuo diktatūrinių valstybių (kurios egzistavo ir dabar dar egzistuoja). Nei tau, nei man nėra teises spręsti už kito žmogaus pasirinkimą. Tai liečia ne tik fizinę negalią turinčių žmonių, bet ir psichinę.
Kalba net ne apie sterilizacijos įteisinimą, ji nėra nei uždrausta, nei leista. Jos atlikimo tvarka nėra aprašyta.
Be žmogaus sutikimo, niekas neturi teises disponuoti tavo kūnu, išskyrus tuos atvejus, kuomet gresia realus ir akivaizdus pavojus tavo sveikatai ir gyvybei.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2018 10 16, 10:21)
Bet tai žiūriu kaip susitraukę kampe sėdi ir tyli nevatnikai ax.gif nė krust ax.gif

Buvai? Ar tik išdidžiai mėtai informaciją?
Aj, tiesa. Kam kažką pačiai daryti, jei galima tik piktintis?
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 10 16, 10:45)
Tai liečia ne tik fizinę negalią turinčių žmonių, bet ir psichinę.
Kalba net ne apie sterilizacijos įteisinimą, ji nėra nei uždrausta, nei leista. Jos atlikimo tvarka nėra aprašyta.
Be žmogaus sutikimo, niekas neturi teises disponuoti tavo kūnu, išskyrus tuos atvejus, kuomet gresia realus ir akivaizdus pavojus tavo sveikatai ir gyvybei.

Na taip, be zmogaus sutikimo niekas neturi teises disponuoti jo kunu. Bet tie protiskai neigalus nevisada sugeba priimti protingus sprendimus. Man tas ju noras pastoviai neatsakingai daugintis ir gimdyti ( juk valstybe pades, gal artimieji dar pades) labai panasus kaip vaikams spontaniskao, neapgalvotai ai uzsireikia suniuko ar kaciuko, kuriu paskui daugelis atsiduria gyvunu prieglaudoj.
O ar kokie psichiniai neigalus prisiima atsakomybe uz tai, kad ju vaikams negres realus pavojus sveikatai?
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 10 16, 10:53)
Buvai? Ar tik išdidžiai mėtai informaciją?
Aj, tiesa. Kam kažką pačiai daryti, jei galima tik piktintis?

o kas jei buvau?
be to kaip pavienio žmogaus buvimas siejasi su tuo, kas darosi?
kalbos nusukinėti nereikia, nepavyks vistiek ax.gif
Atsakyti
Negalios yra ne dvi, o trys ir jos skiriasi - fizine, psichine (jei pasiduoda gydymui vaistais, tai gali gyventi normalu gyvenima) ir protine (negydoma).
Todėl psichine nera lygu protinei negaliai.
Jeu lengva protine negalia, o kitas poroje sveikas bei turi artimuju pagalba, tai koki viena vaika gali uzauginti, nors siaip reiktu susilaikyti nuo vaiku, jei protine negalia igimta, o ne igyta (pvz, po meningito ar pan.).
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 10 16, 11:24)
o kas jei buvau?
be to kaip pavienio žmogaus buvimas siejasi su tuo, kas darosi?
kalbos nusukinėti nereikia, nepavyks vistiek ax.gif

Būtum dalyvavusi, žinotum kurioje vietoje buvo visas šitas parodomasis cirkas.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 10 16, 11:31)

cirkas sakai?
cirkas yra teigti, kad tai cirkas
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 10 16, 11:25)
Negalios yra ne dvi, o trys ir jos skiriasi - fizine, psichine (jei pasiduoda gydymui vaistais, tai gali gyventi normalu gyvenima) ir protine (negydoma).
Todėl psichine nera lygu protinei negaliai.
Jeu lengva protine negalia, o kitas poroje sveikas bei turi artimuju pagalba, tai koki viena vaika gali uzauginti, nors siaip reiktu susilaikyti nuo vaiku, jei protine negalia igimta, o ne igyta (pvz, po meningito ar pan.).

As nezinau kokios ten negalios, bet vakar paminejau su ryskiom protinem ir fizinem negaliom pora, su 4 pametinukais. Suauge du zmones baubia tikraja to zodzio prasme su zodziais, elgsena kaip nelabai issivysciusiu ir dar vaikai, lipantys visiems ant galvu. Vaizdas sokiruojantis. Aisku tai Ju pasirinkimas, ju noras. Nu su vienu gal geriau susitvarkyt, nei kruvos nepriziurek.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 10 16, 10:53)
Tokiu būdu mes nelabai kuo skirtumėmės nuo diktatūrinių valstybių (kurios egzistavo ir dabar dar egzistuoja). Nei tau, nei man nėra teises spręsti už kito žmogaus pasirinkimą. Tai liečia ne tik fizinę negalią turinčių žmonių, bet ir psichinę.

Viską kuo puikiausiai suprantu. Neturim teisės kištis į žmogaus pasirinkimą. Bet tas besirenkantis žmogus irgi neturėtų primesti auginti savo palikuonių kitiems.
O turėtų būti aprašyta, išskirtinais atvejais, jei žmogus neįgalus suprasti ką jis daro.
O jei sugeba auginti, aprūpinti, tai tik džiaugtis reikia didelėmis šeimomis.
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2018 10 16, 11:31)

taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 10 16, 11:37)
cirkas sakai?
cirkas yra teigti, kad tai cirkas

Va kiek tu daug “žinai”. Gal pradžioje bent jau link Molėtų pavažiuoti reikėtų? Realiai pažiūrėti kas ir kaip, su mišku SAVININKAIS pakalbėti, tik po to skleisti erezijas.
Gerai, kad kaimynų miškuose tokiu idiotų su iniciatyva nėra. Nors atstumas nedidelis.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 10 16, 11:46)
Va kiek tu daug “žinai”. Gal pradžioje bent jau link Molėtų pavažiuoti reikėtų? Realiai pažiūrėti kas ir kaip, su mišku SAVININKAIS pakalbėti, tik po to skleisti erezijas.
Gerai, kad kaimynų miškuose tokiu idiotų su iniciatyva nėra. Nors atstumas nedidelis.

nesirūpink taip manim, aš tikrai nemažai važinėju po Lietuvos parkus 4u.gif duodievai visiems tiek 4u.gif Ir jokios spec. iniciatyvos man laukti tam nereikia, kad situaciją pamatyčiau
Atsakyti

ir kas noretum, kad uz tave sprestu ? blink.gif
ilgisi ziuriu lietuviai hitlerio...
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2018 10 16, 10:21)

aha, o ziniasklaida tyli siknas surauke, nepatogu....tiek zmoniu sugebejo susiburti, saunuoliai visi, kas ten buvo. Matom, kas kam pirklauso biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2018 10 16, 11:46)

kalba is esmes eina apie valstybinius miskus pirmiausia ir draustinius, kur palapines zmones pasistatyti negali, bet va plynai kirsti gali...ar ne absurdas? is vis ka reiskia tada draustinis?

man geda, kai lietuviai sitaip kalba apie medzius, miskus, gamta...isigime tauta...va ir pasekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 16 spalio 2018 - 11:11