Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto pardavimas, kai yra nepilnamečių vaikų

O iš kur gauti pažymą apie gaunamas pajamas, jeigu esi motinystės atostogose, pajamos iš sodros?
Atsakyti
QUOTE(gima @ 2009 09 19, 22:55)
O iš kur gauti pažymą apie gaunamas pajamas, jeigu esi motinystės atostogose, pajamos iš sodros?

nu tai iš Sodros.
Atsakyti
sveikos mamytes

susidurem ir mes su popiereliu poblema...
perkam nama, bankas sako kad reik teismo leidimo ikeisti turta

o musu situacija tokia:
draugas buvo vedes ir issiskyres (Latvijoj)
ir turi dukra kurios nuo skyrybu nemate..
mergaite gyvena su mama ir ne lietuvoj, ji net lietuvos pilietybes neturi.

jauciu teismas pasius mus toli...
gal zinot kur galima butu gauti pazyma, kad dukra negyvena su tevu? gal tada nereiks ir jokiu teismo leidimu?
Atsakyti
Pirmiausiai siūlyčiau įsiskaityti, kada reikalingas teismo leidimas įkeisti būstą. Cituoju iš 8 žingsnį iš Swedbanko būsto paskolos gavimo proceso:

http://www.swedbank....iniai_zingsniai

Apylinkės teismo leidimo įkeisti būstą reikia tuo atveju, kai įkeičiamame būste gyvena šeima (ar vienas iš tėvų), turinti nepilnamečių vaikų.

Pati rašote, kad mergytė GYVENA su savo mama, reiškia, kad ji tame įkeistame name su Jumis negyvens. Kam tada Jums tas teismo leidimas? Be to tame pačiame swebanko puslapyje yra pridėtas ir teismų sąrašas su telefonais, jei kas neaišku, visada galima pasiskambinti ir pasiklausti.
Atsakyti
ko tais notaras isikales kad reikia to leidimo.
problema turbut tame, kad skyrybu dokumentuose nenurodyta kam priskiriama mergaites globa.
tai vat ir galvoju kaip butu galima irodyti, kad realiai ji negyvena su teciu...
Atsakyti
nueikit i teisma ir pasidomekit siaip nera ten taip baisu wink.gif
Atsakyti
kai deklaruoji gyvenamąją vietą , ten yra tokia eilutė - "kartu gyvenantys neilnamečiai vaikai. Gal tokia pazyma tiktų...arba kokia nors analogiška pažyma iš Latvijos, kur nurodyta mama su vaiku ten gyvena...Gal į šitą klausimą dar galėtų atsakyti kokia nors tarnyba...pvz. migracijos arba vaikų teisių apsaugos...Nes jeigu kreipsitės į teismą dėl leidimo įkeisti turtą, tai vienas iš dokumentų bus pažyma iš vaiko teisių apsaugos tarnybos (jei gyvenate ne Vilniuje)
Atsakyti
Sakykit, o ar reikia teismo leidimo įkeisti statomą namą? Ten (yra tik pamatai) tikrai jokie nepilnamečiai vaikai negyvena biggrin.gif. Mes visi gyvenam pas mano mamą ir statomės namą, kurį dabar reikia įkeisti bankui.
Atsakyti
reikia. mes pirkom nebaigta statyba tai notare liepe teismo leidima ikeitimui gauti. ne del to kad vaikas ten negyvena bet tam kad jus imdami paskola rizikuojate vaiko gerove, nes bus kaip rode per valanda su Ruta kur verkia kad ner pinigu o paskola apie 3 t moka.... o noredami gauti ta leidima rasykit kad gerinit salygas vaikui. kad gyvenat laikinai tik pas mama, kad statysit ir kazkada jam bus ir kiemas ir kambarys atskiras... dar reik mamos sutikimo kad ji jus laikys tam bute kol statysit nama. tiesiog kuo daugiau dokumentu susijusiu su vaiko geroves gerinimu
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2009 10 14, 20:08)
dar reik mamos sutikimo kad ji jus laikys tam bute kol statysit nama. tiesiog kuo daugiau dokumentu susijusiu su vaiko geroves gerinimu


O mamos sutikimas - laisva forma? g.gif
Atsakyti
jo. laisva mazdaug as tokia ir tokia sutinku kad dukra tokia ir tokia su vyru tokiu ir tokiu bei vaiku tokiu ir tokiu gyventu mano bute kol baigs statyti nama pridek dar santuokos liudijima bei savo gimimo liudijima (kopijas) na kad irodyt jog mama tikrai mama. mes dokumentu daug surinkom. bet musu atvejis truputi kitoks, ale teismo leidimo vistiek reikejo smile.gif
Atsakyti
gal galit pagelbet? pries teismo leidimo gavima bankas nurode "pazymos keitimo sandoriui uzsakyma", dar nurodyta kad sia pazyma galima uzsisakyti www.kada.lt. Gal kas galit nusviest kaip ten ja uzsakyt? prisijungiau prie savitarnos, bet nelabai susigaudau, ar ta pazyma yra "Registro išrašas"?
Atsakyti