Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto pardavimas, kai yra nepilnamečių vaikų

QUOTE(Eule @ 2016 04 06, 14:38)
Tai vat tas ir įdomu man, neturim mes daugiau jokių nuosavų nekiln. turto objektų, gyvensim pas tėvus....  g.gif

nu tai deklaruojat savo ir vaiku gyvenamaja vieta pas tevus ir ta deklaracijos pazyma pridedate teismui.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2016 04 07, 13:42)
nu tai deklaruojat savo ir vaiku gyvenamaja vieta pas tevus ir ta deklaracijos pazyma pridedate teismui.

deklaracijos gali ir nepakakt. Pačiai teko susidurt su atveju, kai norintiems parduoti butą teko nešti ir NT išrašą, bei kadastrinės bylutės kopiją, kad teisėja įsitikintų, jog seneliai gyvena pakankamo ploto bute, jog ten gyventų ir vaikai, ir (dėmesio!) tėvai.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 04 07, 13:53)
deklaracijos gali ir nepakakt. Pačiai teko susidurt su atveju, kai norintiems parduoti butą teko nešti ir NT išrašą, bei kadastrinės bylutės kopiją, kad teisėja įsitikintų, jog seneliai gyvena pakankamo ploto bute, jog ten gyventų ir vaikai, ir (dėmesio!) tėvai.

Mano ir vaiko deklaruota vieta ne pas tėvus, norėtume ten ir likti...beto kaip suprantu ir tėvų butas mūsų atveju būtų per mažas (nes 1 k.), nes jei dar turi būti pakankamas plotas doh.gif ....
Atsakyti
QUOTE(Eule @ 2016 04 07, 15:11)
Mano ir vaiko deklaruota vieta ne pas tėvus, norėtume ten ir likti...beto kaip suprantu ir tėvų butas mūsų atveju būtų per mažas (nes 1 k.), nes jei dar turi būti pakankamas plotas  doh.gif ....

Per mažas cool.gif Turėjom labai daug streso su teismu. Situacija analogiška. Pardavinėjom būstą ir deklaravom gyv. vietą pas tėvus.Kito būsto preliminarios pirkimo sutarties neturėjom, nes tiesiog svarbu buvo šitą parduot, kad konkrečiai pirkti kitą. Pirmas teismas atmetė, nes nors buvo gyv deklaracijos, nebuvo tėvų raštiško sutikimo, kad jie tikrai mus priims gyvent... Bors deklaruoti gali tik su savininko leidimu smile.gif
Toliau. Antras teismas kreipėsi į vaikų teises, kad patikrintų kaip gyvenam. Mus su vyru taip pat iškvietė į teismą... Teko teisėse pasiaiškinimą rašyti, paskui dar specialistė atvažiavo į namus, norėjo sužinoti kuo šildomas būstas, iš kokių pajamų gyvena seneliai, kur padėti vaistai, alkoholis bigsmile.gif Tiesa, liepė parodyti, kuris kambarys skirtas vaikui,, kur yra dušas ir pan. Šiaip buvau truputį šokiruota... Nes jei vaikui sąlygos bloginamos, tai negaliu parduot? Gal aš darbo netekau, nebeišsimoku už šildymą... Žodžiu... Teisės davė pakartotiną sutikimą. Na o teisme teisėja tik pažiūrėjo ir pasakė - ok, duosim leidimą, matau, kad normalūs smile.gif Žodžiu, lakčiau visą savaitę dėl to... Gerai, kad ne prie konvejerio ar kasoj dirbu, nes viskas darbo metu...
Atsakyti
Sveikos,

Kadangi jau gavom abu teismo leidimus, tai atėjau "prisiduoti" kaip sekės. Vis dėlto, pirmiausia laukėme perkamo būsto preliminarios pirkimo sutarties, ir tada su abejomis (seno pardavimo, naujo pirkimo) kreipėmės į teismą dėl leidimo parduoti seną būstą. Pati labai pergyvenau, ar kreips teismas dėmesį į perkamo būsto 80 proc. baigtumą, bet matomai - svarbiausia parašyti gražų rašinėlį, kaip pasikeis vaiko gyv. vieta ir to užtenka, nieks dėmesio į tai nekreipia...daugiausia veiklos kol susirenki visus reikalingus popierius ir pažymas...ir taip du kartus biggrin.gif nes po to reikėjo leidimo įkeisti būstą.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 03 17, 12:25)
Pateikiau dokumentus teismui. Orginalus ir kopijas. Susirinko viską ir liepė parašyti po prašymu,kad prašau po teismo sprendimo grąžinti tokius ir tokius dokumentus. Dabar panikoj... Aš jų net kopijų neturiu  unsure.gif Nepraganys man jų? Būtų asmeninė katastrofa... Paskambinau šiandien į teismą, tai tik pasijuokė, kad jie dokumentų deginti nesiruošia  :oh O jokio bent raštelio, kad jie tuos dokus iš manęs paėmė, man nedavė, tik tel. nr., kuriuo paskambinti...


Ar grąžino dokumentus?
Prie prašymo nurodyta pateikti dokumentų nuorasus, bet, kaip supratau, galima netvirtinti kopijų pas notarą ir pateikti originalus ir kopijas?
Vėluoja mūsų buto pardavimas, o nauja jau perkame, tai gaunasi, kad iš pradžių prašysime leidimo įkeisti perkama turtą. Kai nusipirksime, deklaruosime gyvenamąja vieta naujame bute. Skaitau skaitau, bet vistiek noriu pasitikslinti 4u.gif Ar parduodant senąjį butą, gaunasi jau ne vienintelį šeimos turtą, reikes teismo leidimo, jei vaikas jau registruotas ir gyvena naujame bute?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2017 05 01, 15:28)
Skaitau skaitau, bet vistiek noriu pasitikslinti  4u.gif  Ar parduodant senąjį butą, gaunasi jau ne vienintelį šeimos turtą, reikes teismo leidimo, jei vaikas jau registruotas ir gyvena naujame bute?

ne, nereikės. Bet būna, kad kai kurie notarai reikalauja.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 05 02, 11:47)
ne, nereikės. Bet būna, kad kai kurie notarai reikalauja.


Ačiū.
Tie notarai kartais persistengia.. Įkeičiant sodo sklypą su nameliu reikalavo pažymos iš registrų centro, kad vaikas ten negyvena. Galų gale užteko pažymų apie deklaruotą gyvenamąją vietą bute..
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 05 02, 12:47)
ne, nereikės. Bet būna, kad kai kurie notarai reikalauja.

Mūsų atveju reikėjo, net ir parduodant paveldėtą butą kitame mieste. Nors ten nei gyventa, nei būta nebuvo 4u.gif Todėl geriausia klausti notarų 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas susidūrėte 4u.gif
Butą pirkti jau radome, bet senojo dar nepardavėme, ir norisi neužilginti proceso.
Ar galiu kreiptis į teismą dėl leidimo parduoti butą, kai dar nėra konkretaus pirkėjo? kiek laiko galios teismo leidimas?
procesas suprantu toks - veduosi pardavėją pas notarą išankstinei pirkimo sutarčiai, duodu pareiškimą teismui ir pardavinėju butą, kol teismas sprendžia?
Atsakyti

Karusia, 22 Bir 2017 - 14:41, parašė: Merginos, gal kas susidūrėte 4u.gif Butą pirkti jau radome, bet senojo dar nepardavėme, ir norisi neužilginti proceso. Ar galiu kreiptis į teismą dėl leidimo parduoti butą, kai dar nėra konkretaus pirkėjo? kiek laiko galios teismo leidimas? procesas suprantu toks - veduosi pardavėją pas notarą išankstinei pirkimo sutarčiai, duodu pareiškimą teismui ir pardavinėju butą, kol teismas sprendžia?

 

Pas mus panaši situacija - senojo buto nepavyko greit parduoti, o naują jau nusipirkom. Dabar prisiregistruosime naujame bute, ir parduodant senąjį teismo leidimo nereikės, tik pažymos iš registrų centro, kad gyvenamoji vieta deklaruota kitame, ne parduodamame, bute. Man atrodo taip net geriau. Jei vis dėlto jums prireiks teismo sprendimo, jį greit padaro, per 5 dienas. Svarbu popierius tinkamai paruošti. 

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2017 06 26, 11:28)
<p>Pas mus panaši situacija - senojo buto nepavyko greit parduoti, o naują jau nusipirkom. Dabar prisiregistruosime naujame bute, ir parduodant senąjį teismo leidimo nereikės, tik pažymos iš registrų centro, kad gyvenamoji vieta deklaruota kitame, ne parduodamame, bute. Man atrodo taip net geriau. Jei vis dėlto jums prireiks teismo sprendimo, jį greit padaro, per 5 dienas. Svarbu popierius tinkamai paruošti. </p>


Kas Jums sakė, kad "parduodant senąjį teismo leidimo nereikės"? Notaras? Klausėte konkrečiai? 4u.gif
Atsakyti