Įkraunama...
Įkraunama...

Gailiuosi, kad ištekėjau...

Sveiki,

 

Situacija turbūt nėra originali, bet tiesiog nežinau, kur savo mintis padėti, tai išminties ir patarimų kreipiuosi į Jus.

 

Susipažinome, kai mokiausi vienuoliktoje klasėje, susituokėme, kai man buvo 21, jam - 25 m. Prieš santuoką negyvenom kartu, nes buvome idealistai, tikėjome, kad ypatingiems santykiams nereikia jokio "pasitikrinimo". Jau kai vyras piršosi, kas nutiko labai netikėtai, mane nudiegė stiprus baimės jausmas, tą pačią sekundę supratau, kad ... nenoriu už jo tekėti. Per ašaras ir kūkčiojimą dešimt minučių net negalėjau ištarti TAIP. Bet vis dėlto sutikau, nes juk nebuvo priežaščių nesutikti - jis buvo geras, protingas, pagarbus, mums drauge buvo smagu, gerai leidome laiką, visiems atrodėme ideali pora, tad, atrodė, nelogiška būtų netekėti.

 

Stovėdama prie altoriaus irgi abejojau, net supainiuojau priesaikos žodžius iš to streso.

 

Ir tada prasidėjo emociniai kalneliai. Pirmiausia, jie buvo susiję su savęs, kaip asmenybės, atradimu. Suvokiau, kad visai nematau savęs tame gyvenimo modelyje, kuris buvo įprastas mano ar jo tėvams, nematau savęs buityje ir visuose tuose šeimyniniuose reikaluose, nematau tradicinėje specialybėje, ofise ir kostiumėliuose, atradau naują ratą žmonių, suvokiau, kad būdama kūrybinėje terpėje jaučiu savo sielą, kad tai žmonės, kurių visą gyvenimą laukiau - kaip draugų, kaip kolegų. Tuo tarpu mano pragmatiškas, sauso intelekto vyras toje kompanijoje jautėsi nepatogiai, niekaip nepritapo, kaip ir aš nepritapau prie jo draugų. Taigi, radosi skirtingas draugų ratas. Jis pasėdi su maniškiais "iš pareigos", aš pasėdžiu su jo, vis žvilgčiodama į laikrodį, o dažniausiai - būname dviese namuose, nes tik taip susideriname. 

 

Prabėgus pusmečiui po santuokos pamečiau galvą dėl kito vyro, žinoma, menininko, su kuriuo siejo stiprus kūrybinis ir intelektualinis ryšys. Pavyko save pažaboti ir nesulaužyti santuokos priesaikos, bet man tai buvo pirmas stiprus signalas - nemyliu savo vyro. 

 

Vėliau supratau, kad nuolatos ką nors įsimyliu. Ne tai, kad kas mėnesį, bet kas 2-3 metus po kokią nors stiprią slaptą meilę (nuo kurios vėliau specialiai atsiriboju vardan ištikimybės vyrui), kai nebežinai, kur dėtis ir ką su savimi daryti. Pradėjau medituoti, melstis, visaip kaip energiją nukreipti į savo santuoką - nuo erotinių žaidimų iki visokių psichologinių tarpusavio santykių stiprinimo pratimų. Ir ką - iš širdies "padirbu" ir kurį laiką veikia, atrodo, jau bus gerai, jau ramu... Iki kito karto, kai savo kely sutinku įdomų vyrą, su kuriuo mane sieja stiprus dvasinis-kūrybinis ryšys. Ryšys, kurio niekada nebuvo ir veikiausiai nebus su mano vyru - racionaliu buities žmogumi iš IT pasaulio.

 

Man jau tuoj 30 m., dar neturime vaikų, nes vis neprisiruošiu. Jau net buvau išmeditavusi vaiko darymo procesą, atrodė, kad gal jau širdis aprimo ir šita buitinė meilė mane tenkina, tik staiga horizonte pasirodė vyras, kuris išmušė mane iš pusiausvyros. Mes su juo galime kalbėti apie MAN įdomius dalykus, turime daug bendrų draugų, esame to paties kraujo, verdame toje pačioje terpėje. Geriu kavą, žiūriu į jį ir galvoju, o Dieve, aš niekada to neturėsiu su savo vyru - to gero pokalbio, tos sielų bendrystės, to atsipalaidavimo... Esmė net ne tas kitas vyras, nes kol kas į ji tikrai nepretenduoju (mes tik dirbam kartu), bet faktas, kad suvokiau, jog negaliu gimdyti vaiko nuo vyro, kurio nemyliu taip, kaip noriu mylėti vyrą. Negaliu gimdyti, abejodama mūsų santuoka. Bet kartu žinau, kad laikas bėga ne mūsų abiejų naudai ir turiu daryti sprendimą dabar, antraip taip iki mirties nugyvensiu savo vyro įsimylėjimo laukime.

 

Kodėl nesiskiriu? Vyras mane palaikė per juodžiausius gyvenimo etapus, kai nebeturėjau į ką įsikibti, jis yra geras mano draugas, su kuriuo geriame vyrą ir mėgstame panašų maistą, jis mane gerbia, priima mano sudėtingą charakterį, chaotišką buitį. Jis yra kultūringas, labai geros dūšios žmogus, niekam nelinki blogo, su niekuo nesipyksta, į gyvenimą žiūri paprastai. Būna momentų, kai žiūriu į jį miegantį ir galvoju, kad geriau būt negali, ko aš čia išsidirbinėju. Mano šeima jį dievina, net labaiu už mane. Draugai klausia mūsų TOBULOS santuokos paslapties. Taip pat jo gero darbo dėka galime džiaugtis gerais finansais, kol tuo tarpu mano asmeninės pajamos kuklios.

Svarbiausias dalykas - aš nesu tikra, kad tikrai jo nemyliu. Tiesiog jam jaučiu labai šiltus draugiškus jausmus. Man jis be galo rūpi kaip žmogus, aš jį gerbiu, linko viso pasaulio gėrio. Net esu pagalvojus, kad skyrybų atveju, bijočiau, kad tik jis iš to nusivylimo neliktų visiškai vienas ir bevaikis (jam labai rūpi vaikai) ar kad nesusirastų kokios paviršutiniškos lakūdros, kuri tik pretenduotų į jo kišenę. Taigi, bijau, kad išsiskyrus suvoksiu, kad vis dėlto aš jį mylėjau ir praradau jį amžiams. Ir kad geresnio nesutiksiu (tą netgi dabar žinau, emocinio ir finansinio saugumo atžvilgiu geresnis vargiai bus).

 

Ženklai, kurie rodo, kad kažkas tikrai negerai:

- Esu kažkada paniškai ieškojusi jo telefone ar kompiuterio istorijoje kokių nors ženklų, kad jis domisi kitomis moterimis, nes... tikėjausi, kad tai būtų puikus akstinas skirtis ir nesijausti kaltai. O neradusi, buvau labai nusivylusi.

-  Visiškai neturiu jokio ryšio su jo šeima, kuri šiaip yra gera ir normali, tiesiog visiškai ne mano tipažas. Ir negaliu prisiversti. Esu pagalvojusi, kad jei jo tėvai atsikraustytų pas mus dėl kokių nors priežaščių, tuoj pat susikraučiau daiktus ir atsisveikinčiau (žinau, siaubinga iš mano pusės, bet toks mano vidinis jausmas). 

- Kai jis kalba, aš nuobodžiauju, nesiklausau, negirdžiu, nes man visi tie dalykai atrodo tokie banalūs, girdėti, neįdomūs.

- Kai su juo myliuosi, mintyse galvoju apie kitą žmogų. Tiesą sakant, paprastai seksą inicijuoju, nes geidžiu ne jo, o kito vyro.

- Jei turėčiau vaiką, primygtinai patarčiau jam nesituokti iki kokių 28 m. Bet griežtai!

- Jei ryt būtų paskutinė mano gyvenimo diena, pasimylėčiau su anksčiau tekste minėtu vyru. 

- Slapta pavydžiu visiems besiskiriantiems.

- Man įdomiau vakaroti su draugais nei su juo (nors dažniausiai renkuosi jį, o ne draugus).

 

 

Sakykite, ar Jums mano išgyvenimai pažįstami? Kaip su jais tvarkotės/tvarkėtės? Ar manote, kad mano santuoka dar turi vilties?

 

 

Ačiū už nuomones ir asmeninius pasidalinimus!

 

 

Atsakyti
sveika!
suprantu kaip jauties, atrodo padarei klaida pasirinkdama toki vyra. Visa problema, kad tu meno zmogus, laisvos naturos, nuolat besiblaskantis ir ieskantis naujo ikvepimo. o tavo vyras buitiskas, stabilus ir ramus zmogus. Mano patarimas jokiu budu nesiskirk, gerai isnaudok savo emocijas ir poleki kokiai dailei, muzikai, arba tiesiog sok, issidirbinek likusi namie viena. Rask buda save iskraut smile.gif
Sakai su vyru nerandi sielu bendrystes? bet pirma jus juk geri draugai smile.gif esme, kad vyrai is sirdies ir atvirai pakalba retai, reik nusiteikimo. Maniskis ilga laika nesivele i vaikystes prisiminimus, kvailiojimus ir pan. ir galvojau, kaip as gyvensiu su vyru, kuris nesidalina slapciausiais dalykais su manim. bet pamazu su sypsena, mano linksmumo proverziais isjudinau ir ji. ir dabar viska skubu pasakot ne draugem, o jam. Pabandyk ir tu, isreisk energija darydama staigmenas tam vyrui, kuris visad su tavim. o slaptos fantazijos apie kitus vyrus ne nuodeme, kartais galima ax.gif
Atsakyti
Nesu to patyrusi, bet is to, ka rasote, gal jus tiesiog uzpjove rutina, juk istekejote labai jauna. Horizonte pasirode naujas vyras ir jums atsirado aistra, kazkokie jausmai jam. Tik ar po 10 metu nebutu taip pat, kad del buities ir jis atsibostu? Juk daznai atkartojame tam tikrus scenarijus, galvojame, kad problema kitame, o ji mumyse. Ar tikrai vien del to, kad vienas menininkas, o kitas stabiliau stovi ant zemes, butina skirtis?
Atsakyti
Autore kazkuo panasi i ex. Todel leisiu sau kai ka pastebet.

Egoizmas. Dar kazkas laiko, nuo sulauzymo viskas kas brangu... bet mastymas jau egoistinis, galvojama apie savo malonumus. Vyro nemyli? Nepanasu, kad toks zmogus aplama kazka daugiau gali mylet nei save. Meile isivaizduoja, kaip kazkieno teikiama palaima. Vyras tiesiog daiktas.
Uzskaitau, kad jo KOL kAS neisdave. Bet ex irgi mane neisdave, iki tol kol viena karta tai padare.

Gerai, kad ex i darba nejo tai nelabai vyru sutiko.

Vertinu autores nuosirduma, bet problema tikrai ne tai, kad ji vyro nemyli, o kad yra egoiste ir aplamai nezino, kas yra meile. O jos vyras ko gero tiki, kad tokiu zmoniu gal ir buna bet tai ne jo isrinktoji.
Kai suzinos su kuo gyvena, tai jam pasaulis, kuri zinojo, ir pasibaigs. Bet suzinos tik kai autore perzengs riba, kurios neperzenge.
Atsakyti

Bėda tame, kad net tuomet, kai horizonte nėra jokio vyro, vis tiek svarstau, kaip mano gyvenimas atrodytų, jei nebūčiau ištekėjusi. Pvz, kuičiau jo telefoną tuomet, kai neturėjau širdį jokios simpatijos kitam.

Tiesą sakant, tiesiog jaučiu didelį emocinio ryšio alkį, atrodo, širdy skylė. Turbūt todėl pasąmoningai vis ieškau, kur tuos jausmus padėt...

Ir kalbu su vyru apie tai. O jis sako, kad negaliu tikėtis, kad po dešimt metų jis bus meilus, nes normalu, kad žmonės nugesta. Jam gal ir normalu - jo tėvai visą gyvenimą miega atskirai, nematė jų nė susikibusių už rankų, visa jų santuoka apie buitį ir rūpesčius. Ir vyras dabar šita linkme veda ir mus. Aš kaip vaidilutė vis ugnį pakurstau, tad porai dienų jį užvežu, o po to ir vėl tas pats. Nė apkabinimo, nė bučinio...

Bet tai kodėl tik aš turiu būti ta kurstytoja? Aš patraukli jauna moteris, o turiu vis PRAŠYTI savo  vyro, kad mane apkabintų!!! 

Svarbiausia, kaip rasti jėgų gimdyti dar ir vaiką, kai esu pilna abejonių? Jau mačiau tokių variantų, kai pora gimdė, kad sustiprintų santykius, o ant vaiko antro gimtadienio skyrybų dokumentus pasirašinėjo.

Atsakyti

IDOMUCIA, 02 Geg 2018 - 09:02, parašė: Autore kazkuo panasi i ex. Todel leisiu sau kai ka pastebet. Egoizmas. Dar kazkas laiko, nuo sulauzymo viskas kas brangu... bet mastymas jau egoistinis, galvojama apie savo malonumus. Vyro nemyli? Nepanasu, kad toks zmogus aplama kazka daugiau gali mylet nei save. Meile isivaizduoja, kaip kazkieno teikiama palaima. Vyras tiesiog daiktas. Uzskaitau, kad jo KOL kAS neisdave. Bet ex irgi mane neisdave, iki tol kol viena karta tai padare. Gerai, kad ex i darba nejo tai nelabai vyru sutiko. Vertinu autores nuosirduma, bet problema tikrai ne tai, kad ji vyro nemyli, o kad yra egoiste ir aplamai nezino, kas yra meile. O jos vyras ko gero tiki, kad tokiu zmoniu gal ir buna bet tai ne jo isrinktoji. Kai suzinos su kuo gyvena, tai jam pasaulis, kuri zinojo, ir pasibaigs. Bet suzinos tik kai autore perzengs riba, kurios neperzenge.
 

 

Aš irgi vertinu Jūsų nuoširdumą :) Ir taip, negaliu ginčytis - norėti santuokoje jausti malonumą ir meilę egoizmas. Ir nuo to sau geresnė neatrodau. Net pati esu jam sakiusi, kad jam reiktų geresnės moters, kad jaučiuosi jo neverta...

 

O kaip baigėsi Jūsų ex? Atrado meilę ar liko klajoti nuolatinėse paieškose?

 

Beje, nepaisant akivaizdžios jos kaltės, radote kokių nors krislelių ar bent dulkelių savoj akį? Tikrai viską padarėte, kad ji jaustųsi mylima? Ar tik pinigus namo nešėt (kas irgi tikrai daug) ir laukėt laiku patiektos sriubos?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo m.s.: 02 gegužės 2018 - 08:23
QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 08:11)
Aš patraukli jauna moteris, o turiu vis PRAŠYTI savo  vyro, kad mane apkabintų!!!


Panasi problema buvo su mano dabartine zmona. Ji irgi skundesi, kad ji viena nori apkabinimu ir t.t.
As irgi to norejau, bet kadang MB tai inicijuodavo, tai uztekdavo. Bet priekaistai tai buvo, kad vos ne tik lovoje susitinkam. Taip nebuvo, jai taip emociskai atrode. Istisai budavome kartu, bendraudavome apie viska, keliaudavome (as dirbu daugiausia is namu).

Na as ypatingos rusies sutverimas, tai nepavyzdys kitiems. Isprendziau ta emocianalumo problema(elementarus medicininiai preparatai), man dabar tu apsikabinimu irg tiek pat reikia, bet tai ekstremalus sprendimai

Manau jus pakeiskite poziuri i aplinka. Vyras kiek suprantu turi daug puikiu savybiu bruozu.
Bet neturi daug kitu, kurie jums reikalingi. Tai turesit jus savo seimoje sukurti, palaikyti, tuos ko vyras neturi.

Naa ner taip, kad vyras jusu apkabinti nenori tiesiog jam tai neiprasta ir kol kas nelabai reikalinga. Manau galit pasiekti, kad vyras ta vertintu, bet nezinau ar reikia versti, kad jam to taip reiketu, kaip jums...

Kai santykiai mazai emocingi, tai atrodo, kad va viskas butu nuostabu, jei butu sielu bendryste. Man to reikejo ir MB to reikia. Bet kai tai yra, pasirodo, kad atsiranda kitos problemos. Konfliktai nedingsta o jie pereina i emocini lygmeni ir labai labai vargina.

Taip tik atrodo, kad problema yra sielu nutolimas, bet kai gyveni su zmogumi su kuriuo gali kalbetis apie viska, tai neisprendzia egoizmo, neisprendzia noro pamirsti save ir pulti i depresijas.

Vyras kuri turite - turi labai daug privalumu naudingu ir tinkamu jums, jei jis emociskai taps nestabilus, kaip sakysim as, tai tikrai laiminga nebusit. Pasidarysit ikaite jo emociniu problemu.

Papildyta:
QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 08:21)
Aš irgi vertinu Jūsų nuoširdumą smile.gif Ir taip, negaliu ginčytis - norėti santuokoje jausti malonumą ir meilę egoizmas. Ir nuo to sau geresnė neatrodau. Net pati esu jam sakiusi, kad jam reiktų geresnės moters, kad jaučiuosi jo neverta...

Na zinot, atrodo, kad ji cia rasytu, kai susidirbus skyresi... Vienas prie vieno

QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 08:21)
O kaip baigėsi Jūsų ex? Atrado meilę ar liko klajoti nuolatinėse paieškose?

Nieko ji neatrado. Dabar suseno, atrodo pasigailetinai. Aisku isikabinu i kazkoki drauga, nes nes jai svarbu visuomeneje parodyt, kad kazka dar gali susirasti.
Mes turejome dar vaiku. Vienas zuvo rizikuodamas suprates kokia motina turi (na gerai ir teva uris negalejo niekuo padet toje situacijoje.


QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 08:21)
Beje, nepaisant akivaizdžios jos kaltės, radote kokių nors krislelių ar bent dulkelių savoj akį? Tikrai viską padarėte, kad ji jaustųsi mylima? Ar tik pinigus namo nešėt (kas irgi tikrai daug) ir laukėt laiku patiektos sriubos?



As tikrai nuosirdziai stengiausi, kad jos gyvenimas butu laimingas. Mes irgi keliavom, jai nereikejo dirbti, galejo kazkuo uzsiimti kas jai miela. Mes artimai bendravom. Na nesu standartinis vyras, svelniai sakant... Aisku, as daug ko nesugebejau. Bet po isdavystes man gaila ne to ka dariau blogai, bet kad ja tikejau ir del jos gyvenau. Tai tapo beprasmiska. As tiesiog istryniau kiek galejau ta laikotarpi. Liko neapykanta ir jai ir dukrai, kuri turi jos genus.
Atsakyti
Ar jūs šituo įrašu tikitės pritarimo skyryboms? tongue.gif

Nežinau, man čia nepanašu į laimingą meilę... Skirkitės kol jauni, kol dar neturit vaikų. Netempkit gumos.
Atsakyti

Ar jūs šituo įrašu tikitės pritarimo skyryboms? tongue.gif
 

Nežinau, ko tikiuosi. Gal kad išgirsiu kitus/-as sakant, kad taip ir mes jaučiamės, kad visi taip santuokoje jaučiasi ir čia normalu. Arba kad kitiems mano jausmai visiškai nepažįstami, kad jie yra santykiuose ir nesiilgo kažko, ko nėra, patenkinti sutuoktiniu ir negaišta laiko apmąstymams, kas būtų, jeigu būtų, ir jiems net nesuprantama, kad galima taip galvoti.

 

Žodžiu, tikiuosi pamatyti savo situaciją platesnėje perspektyvoje...

Atsakyti
m.s. sakyciau per gerai turit, norisi pavargi, pasikankinti. Skirkites suteikit savo vyrui sansa buti laimingu ir negyventi mele. Paskui pasikankinsit, suprasit, kaip klydot, bet busit patyrusi pati, sakoma, geriau gailetis del to, ka padarai, nei del to, ko nepadarai.
O del vestuviu, tai nepriklauso nuo metu, tai priklauso nuo zmogaus, as istekjau irgi anksti ir nesigailiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 14:06)
<p>Nežinau, ko tikiuosi. Gal kad išgirsiu kitus/-as sakant, kad taip ir mes jaučiamės, kad visi taip santuokoje jaučiasi ir čia normalu. Arba kad kitiems mano jausmai visiškai nepažįstami, kad jie yra santykiuose ir nesiilgo kažko, ko nėra, patenkinti sutuoktiniu ir negaišta laiko apmąstymams, kas būtų, jeigu būtų, ir jiems net nesuprantama, kad galima taip galvoti.</p>
<p> </p>
<p>Žodžiu, tikiuosi pamatyti savo situaciją platesnėje perspektyvoje...</p>

nera namu be dumu, pas visus savos problemos, bet taip apsimetineti tikrai ne kiekvienas moka ar nori moketi.
O kodel jus apsimetinejat, kad norit savo vyro, kad jums su juo gera? kodel jam meluojat, kodel is vis sutikot teketi?grynai is patogumo ir egoizmo?nu geras, patogus, uzdirbantis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 13:06)
Arba kad kitiems mano jausmai visiškai nepažįstami, kad jie yra santykiuose ir nesiilgo kažko, ko nėra, patenkinti sutuoktiniu ir negaišta laiko apmąstymams, kas būtų, jeigu būtų, ir jiems net nesuprantama, kad galima taip galvoti.


Ex man tikrai nebuvo ideali, tiksliau turejo daug rimtu problemu. Bet as jos nevertinau kiek ji man naudinga ar tinkama. Tiesiog itikejau, kad man skirta ir dziaugiausi ttuo kas joje gero.
Daznai pagalvodavau, va jei sutikciau tokia kuri mane suprastu ir su kuria nebutu tu bendravimo problemu. Bet visuomet zinodavau, kad negaleciau savos isduoti, kaip po to reiktu gyvent.
O ji itikejo, kad kazkokia ypatinga, dar kitipagyre... Ypatinga buvo kol buvo pasirinkta. Dabar ne vertesne uz nunesiotus triusikus.

Galvot apie daug ka galima, svarbu pasirinkimai. Tie kas negalvoja - tai nedidele verte, kad ir nepadaro. Problema tik matau egoizme. Jus norit sielu bendrumo, o is savo puses visai negalvojat, kaip vyras jausis, kaip jis jauciasi, ka jus galit padaryt kad abiem butu geriau.
Nematau cia jokiu galimybiu sielu bendrystei, net jei susidetumet su kitu... Greiciausia tai tik tuscia aistra kuri paprastai praeina ir tada jau nelieka nieko...

Cia perskaitysit daugybe raginimu skirtis. Nes dauguma SM nariu issiskyrusios ir joms jau nelabai kas brangaus liko. Tai jums raginimai prisijungti prie juodu varnu burio...

QUOTE
sakoma, geriau gailetis del to, ka padarai, nei del to, ko nepadarai.

Kvaila mintis. Po tam tikru padarymu jau nebelika zmogus sugebancio gailetis
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 05 02, 14:23)

Kvaila mintis. Po tam tikru padarymu jau nebelika zmogus sugebancio gailetis

nu jei zmogus kitaip nesupranta, kas belieka, tik sava patirtim patirti...
nesavarbu ,kad kakzo nepadarai fiziskai, tai nuo degradacijos neapsaugo...
Atsakyti